Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
martin555
aktív tag
sziasztok!
ha ide való a kérdésem akkor léci valaki:
következő, uj szerzeményemhez milyen ramot ajánlotok, jövő beli esetleges húzgálások neadj isten bikább proci stb berakását szem előtt tartva:
ASUS P5E3 PRO (a leírásában ddr3 1600 mhz -et ír maxnak...)
proci : E8400 (2 x 3.000 mhz 6 mb cache)
köszönök minden pozitiv hozzászólást.
Marci.
ja, és eladó uj , bontatlan, GEIL ddr2 kit 2 x 1 giga
GX22GB8500PDC CL 5-5-5-15 1gb x2 DC kit ram :-) véletlen ez jött hozzá pedig az alaplap ddr3-as.
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
sz.zoli25
aktív tag
válasz Stirbi #23952 üzenetére
Gigabyte P35-Ds3(rev 1.0)
A szorzot +0.5 re kell állitanom hogy a gyár 2833Mhz en menjen a procim...
A memoriánál valamit 3.20-ra hogy az 1066-on...
Amikor az idözités manuálisan beállitom 5-5-5-15 re akkor nem indul el a gép csak ha elállitodik az idözités vagy leveszem a cpunál a szorzot...
Bocs ha nem vok érthetö de nem vok profi...http://phmegbizhatosag.atw.hu
-
fess
őstag
válasz sz.zoli25 #23953 üzenetére
sziasztok
az mitől lehet hogy win 7-nél eltűnik a dvd író? először a win-ből,utánna a biosból is. xp-vel semmi ilyen gond nem volt.már a win7-et sem lehetett normálisan felrakni,csak úgy,ha átettem a winyót 1 másik gépbe,úgy felraktam a rendszert,majd vissza a winyó... a legújabb bios van rajta.1 filmet nem lehet rajta nézni,mert hipp-hopp elmegy az író. az íróval nincs gond,másik alaplapon tökéletesen működik.már próbálgattam másik sata csatlakozóba,másik kábellel,a probléma ugyanúgy fennáll... az alaplap:asus m2n68-am se -
Adiking
tag
Asrock 775V88+ lapom van, és hát kéne egy kis segítség, a BIOS-ban találtam egy-két dolgot amikről nem tudom mit jelentenek.
CPU Thermal Throttling
Spread Spectrum
Max CPUID Value Limit
No-Execute Memory Protection
Enhanced Halt State
DRAM Driving for ODT
Dynamic ODT
V-Link Speed
Thermal Throttling Duty Cycle
Ezek mit jelentenek?
Melyik mire jó? -
chuck91
tag
Gigabyte GA-VM900M alaplap menyire tuning barát?
-
Bj Brooklyn
aktív tag
Hali mindenkinek!
Lenne egy nagyon fontos kérdésem, és elég sürgető is, szóval ha valaki tudna segíteni az jó lenne! Előre is köszönöm!
Bj
Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)
-
sgergi
veterán
válasz Bj Brooklyn #23958 üzenetére
Mit változtattál, hogy mást csinál?
-
sgergi
veterán
válasz Adiking #23956 üzenetére
CPU Thermal Throttling: Ha bekapcsolod, és a procid elkezd túlmelegedni, akkor a túlmelegedést úgy akadályozza meg, hogy 1-1 órajelciklust kihagy, így akkor nem dolgozik.
Spread Spectrum: lecsökkenti az EMI kialakulásának lehetőségét, a rendszersabilítás és a teljesítmény háttérbe szorul, hagyd letiltva.
Max CPUID Value Limit: régi oprendszereknél okozhat problémát, hagyd letiltva.
No-Execute Memory Protection: ártó programokat hivatott kiszűrni, memóriavédelem.
Enhanced Halt State: ha nincs a proci használva, akkor csökkenti az órajelet és a magfeszültséget, áramot spórol
DRAM Driving for ODT: On DIE Termination angolul van hosszas szakirodalom
dynamic on-die termination: fenti változata
Thermal Throttling Duty Cycle: hővédelem, ennyi üresjárat lesz -
sgergi
veterán
válasz Bj Brooklyn #23966 üzenetére
A ramoknak adj egy kis plusz feszt. esetleg bios frissítés és másik foglalatba is próbáld ki.
-
sgergi
veterán
válasz Bj Brooklyn #23969 üzenetére
1 modullal? Más-más foglalatban? Bios reset?
-
Shuki
tag
NNa elmesélem,h mi történt...Előhalásztam a szekrényből egy ősrégi ps2 egeret és billenytűt.És láss csodát.Sikerült bejelentkeznem,szépen elindult a win.
Aztán egyszercsak felajánlotta az usb híd telepítését...Hatalmas szemekkel néztem,mmvan?
Mondom ok, legyyen.El is kezdte felpakolni, ám úgy a felénél kiír valami windows logo emblémás dolgot, és,hogy ha folytatom a rendszer instabillá válhat.Hát én folytattam.Úgy nézett ki,hogy minden ok.Aztán jött az egér, billenytű stb..Szépen a végére ért, amikor is újra megkérdezte,hogy akarom e az usb hidít telepíteni.Húú mondom valami nem stimmel, de legyen.Próbáld még1szer.Aztán szépen kiírta ugyan azt a win logos dolgot, én viszont ekkor a befejezésre kattintottam.Aztán többször nem kérdezett semmit.Minden szépen ment, bill.egér,pendrive.Kikapcsoltam,bekapcsoltam, úgy is jó volt.Aztán egyik alkalommal kíváncsi voltam,hogy mi van akkor ha a gép bekapcsolása után lecsapom a tápot.Nos megtettem, és hüm..bejelntkezésnél megint nem is merte fel az usb s egeret.Csak ps2 vel tudtam belépni.Aztán mikor beléptem, akkor megint felajánlotta a usb híd telepítését és minden kezdődött előröl...Ejjdefura. Most épp működik, de ha mondjuk jön egy áramszünet vagy ilyesmi ,akkor asszem megint nem lesz jó...Szerintetek mitől lehet ez???? Tök rejtélyes:S
Köszike! -
Gézuka1976
csendes tag
Sziasztok,
Most húztam újra a gépemet GA-8IPE1000-G 4ver. alaplappal és hiába raktam fel minden drivert amim van csak van egy fránya kérdőjelem:
Hálózati Vezérlő megnevezés elöttMi a szöszt kell még telepítenem?
Danke
Üdv G -
DJackson
tag
válasz Bj Brooklyn #23971 üzenetére
cmos clear esetleg?
minden jóban van vmi STAR: STAR Trek, STARgate, BattleSTAR Galactica, STARopramen, STARcraft...
-
Bocaa
senior tag
miért nem engedi a tuningot az alaplapom??
kapott egy cmos resetet azóta nem állítja be amit a biosba nyomok neki pl ott 3.5gzh ír egyébként meg a cpu-z 2.5ghz"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
jozsef11
tag
Sziasztok!
Valaki le tudná írni lépésről lépésre hogyan kell Biost frissíteni?
Egy gigabyte 965P-DS3-P lapon akarnék Biost cserélni!
Előre is köszönöm! -
-Thor-
csendes tag
Sziasztok!
Itt leírtam mi lenne a probléma, már csak annyit kérdeznék, ha van érzékelője, a rendszer miért nem tudja lekérni az adatokat?dcpp.hu
-
Dr. Romano
veterán
válasz jozsef11 #23979 üzenetére
Letöltöd a bios fájlt. Kibontod. Rámásolod egy floppy, pendrive gyökerébe a tartalmat és beállítod hogy onnan bootoljon (van autorun file a csomagban tehát menni fog).
Egyébként ha a boot nem működne, akkor egy Hirens Boot CD-ről el kell indítani a DOS Navigatort, és onnan manuálisan el kell indítani.
pl a legújabb F7 esetén: flashspi 965PDS3P.F7 parancsot kell beírni.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
chuck91
tag
sziasztok.
menyire tuning barát ez a lap? GA-EP31-DS3L .. vagy tud valaki max 15k ért egy jó tuningos lapot? -
Dr. Romano
veterán
válasz chuck91 #23982 üzenetére
Annyira nem rossz tuningban a deszka. Ha előhívod az rejtett menüjét a CTRL+F1-el, akkor egész szépen lehet rángatni a dolgokat benne.
Egy kis infó róla.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
chuck91
tag
válasz Dr. Romano #23983 üzenetére
kösszi. akkor ő lesz
-
jozsef11
tag
válasz Dr. Romano #23981 üzenetére
Na csináltam egy ilyen Hirens Boot Cd elindítom a dos navigatort és az E- meghajtón hoztam létre egy mappát és abba tettem bele a bios fáljait. De a navigator nem látja a meghajtómat csak ami a cd-n van. Hogy van ez? Ezt én nem értem.
-
Dr. Romano
veterán
válasz jozsef11 #23985 üzenetére
Ha pendrive-ot használsz, akkor azt még a gép bekapcsolása előtt dugd a gépbe, mert ugye dos alatt nincs "plug&play". Utána látnia kéne a drive-ot. Ha így sem, akkor írd ki CD-re ha bejött a DOS navi, akkor cseréld ki a lemezt és frissítsd a meghajtó tartalmát.
De ha egy CD vagy pendrive gyökerébe szórod a fájlokat (mappa nélkül), akkor az autorun miatt elvileg magától el kell hogy induljon a flash, persze ha beállítod hogy onnan bootoljon.[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
nincskedvem
aktív tag
Lenne egy problémám. G31-es lap, szeretnék codozni kidob egy dx hibát, jó felrakom a dx9-et megint, ujra jöna hiba.. Majd everestbe kutakodtam, és rátaláltam arra, ami a képen is van., hogy tudom bekapcsolni? Mert az everstnbe kivan véve ott a pipa :/, és oda van irva, h nincs támogatva :/ Cod2-se, cod4-se. de a live for speed 1280x1024be 4xélsimitás, minden maxon 40-60fps Drivert frisitettem, cdröl is felraktam semmi. Valami ötlet?
-
jasonka
aktív tag
Üdv Mindenkinek !
Jelenség : A PC "hun indul, hun nem"
- azaz vagy egy pillanatra felgyullad a HDD LED-je, majd rögtön el is alszik, vagy - pár kísérlet után - simán elindul, mennek a ventik és a részegységek. ( amilyen kedve van... ).Valószínű ok : (Hosszas kísérletezgetés után ) kiderült, hogy a több évet szolgált PC-ház bekapcsológombja rossz (?) / KH-s (?)...
Kérdések :
1. Javítható / kapható-e külön ilyesmi alkatrész ?
A következő van a kapcsolóra írva :
"KDC-A04-1C
~8A/128A250V ~10A250V
5A/80A250V'2. Megfoghatom "üzem közben" a kapcsoló (fém) burkolatát ? Szerintem igen ( hiszen az alaplapba megy a belóle jövö két vezeték), de inkább megkérdezem a leírt adatok miatt ...
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
Dr. Romano
veterán
válasz nincskedvem #23987 üzenetére
Érdekes. Valami szoftveres probléma áll a háttérben, mert a G31-ben egy GMA 3100 van, ami ugye DX 9.0c-s cucc.
A TnL pedig lényegében a DX 7 jellemzője, tehát bőven támogatja Itt a hivatalos.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
nincskedvem
aktív tag
válasz Dr. Romano #23989 üzenetére
Intel® G31 Express Chipset Ezt leszedem jó? Vagy melyiket kell pontosan?
Jelenleg ez van fent : 6.14.10.5029[ Szerkesztve ]
-
Barika91
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni van egy Alaplap neve Chaintech VNF4 (Ultra) ZENITH VE típusú adatlapom 939 es CPU foglalattal és 2 magos procit szeretnék bele venni......... van is ilyen foglalatba való de nem tudom hogy az alaplapom tudja e fogadni illetve hogy felismeri-e....:S Válaszaitokat előre is köszönöm!!!!!! -
LGabor001
tag
Helo
segítsetek
Lenne egy gigabyte ep45t ud3r lap
és lenne ez a ram [link]
Van aki megtudja mondani hogy működik-e benne?
a ram és a lap listáján nem szerepel ilyen ram /lap
de attól még működhet -
nincskedvem
aktív tag
válasz nincskedvem #23990 üzenetére
Birosban nem lehetne álitani valamit? mert elég sürőgs lenne :/
-
jozsef11
tag
válasz Dr. Romano #23986 üzenetére
Köszi szépen mester! Így már minden fasza simán felkerült az új bios remélhetőleg nagyobb tuning potenciált biztosítva.
Még egyszer köszi! -
Lenry
félisten
válasz nincskedvem #23990 üzenetére
(#23990) nincskedvem ezt próbáld meg
(#23992) LGabor001: úgy nagyjából 99,9% hogy tökéletesen fog vele menni. a RAM support listben azok a modulok vannak, amiket kipróbáltak a gyárban. értelemszerűen nem tudják az összes gyártó összes típusát tesztelni
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz Barika91 #23991 üzenetére
Chaintechék nem viszik túlzásba a supportot. az oldalukról törölték az alaplapi procitámogatások listáját, ami meg az internet archívban maradt, abban meg az ehhez a laphoz tartozó sorok mindenhl annyit írnak, hogy Never tested
annyit tudtam csak utána nézni, hogy azok az Nvidia nForce4 Ultra MCP chipsetes lapok, amiknek hirtelen utána néztem, mind támogatják az Athlon64 X2-ketGvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz nincskedvem #23996 üzenetére
meg is van a te problémád. Dr. Romano kolléga vezetett téged félre (bár valószínűleg nem szándékosan), mikor azt írta, hogy van hardveres Transform & Lightning a GMA3100-ban, pedig ő maga linkelte a hozzászólásában az oldalt, ami leírja, hogy nincs.
neked G31-es chipseted van.
Currently, only the Intel® G35, G41, G43, G45, G965, GL40, GL960, GM45, GM965, and GS45 Express Chipsets support hardware Transform and Lighting (T&L).All other Intel® graphics products do not have hardware support for T&L. In most games, transform and lighting calculations can be performed on the processor with acceptable performance. A small number of games that specifically check for hardware T&L support may fail to run.
rövid fordításban:
jelenleg az Intel® G35, G41, G43, G45, G965, GL40, GL960, GM45, GM965 és GS45 Express Chipsetekben van hardveres T&L támogatás.Ezeken kívül egyetlen Intel grafikus gyorsítóban sincs hardveres T&L, azonban legtöbb játékban a processzor elfogadható sebességgel képes elvégezni a T&L számításokat (ez a szoftveres T&L emiuláció). Néhány játék, amely külön ellenőrzi a hardveres T&L meglétét, lehet, hogy nem fog elindulni.
A CoD a jelek szerint az utolsó mondatban leírt kategóriába tartozik, a Quake meg nem.
[ Szerkesztve ]
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
Lenry
félisten
válasz nincskedvem #23999 üzenetére
dióhéjban
Aktív témák
Hirdetés
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest