Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
tag
Cserebere megtörtént, videokártya vígan bootol a másik gépben, a ramokkal meg meg sem moccan. Igaz, az én alaplapomba nem tettem be azokat a geil ramokat, amik abban a gépben voltak, de ott sem moccantják meg a rendszert a saját ballistix-ek (régen az egekbe magasztalták őket, manapság csak rosszat hallok felőlük - hmm). Mondjuk az MSI alaplap, az néha füttyentett egyet a ramokkal, míg ugye nálam egyhelyben szó nélkül kavart a rendszer, de a lényeg ugyanaz volt: be sem kapcsolt a monitor, videokártyával és a saját ramjaival meg ripsz-ropsz ment minden.
Most már csak abban reménykedem (mivel a saját gépembe az ő ramjait nem volt lehetőségem belerakni), hogy nincs egy alaplap+memória elpusztulás kombó. Ugye? Ugyenem?
[ Szerkesztve ]
-Houston van egy kis problémánk. - Aham, és akarsz beszélni róla?
-
golffanatic
tag
sziasztok.
van 1 Abit AN8 ultra lap inditáskor be bootol és csak F1-el hajlandó tovább menni...
mit kell a bios-ban állitani....?
-
redzsi
senior tag
Sziasztok!
Asrock A780GM-LE alaplapom van. Bios frissítésre van szükség, hogy Athlon II 250 x2 procit tudjak belerakni. P1.10- bios van fennt jelenleg, letöltöttem az 1.30-ast. Hogy ne csináljak hülyeséget, megkérdezném kell-e valamire ügyelni, vagy csak duplakatt a file-ra és frissíti is magát?
A segítséget előre is köszi. -
tzsolesz
nagyúr
válasz golffanatic #23504 üzenetére
Valami nincs rendben a BIOS-ban. kislemez, idő, vagy bármi, ami nem talál, vagy nem jól van beállítva. Ha nincs benne kislemez, akkor tiltsd le, az időt, dátumot állítsd be rendesen. Ne engedélyezz olyan dolgokat, amiket nem kötöttél rá, stb...
-
czanga
őstag
Na megnéztem hogy nem e rosszul raktam e fel. A cpu hűtőőt szerintem nem, egyedül a chipsett hűtője érdekes, mert mozgatható, ez egy kis ventis hűtő a mi két rugós stiftel rögzül az alaplapra.
Közben szétkaptam a tápot is, mennek a képek a tápos totyikba, ők többet értenek a tápokhoz mérföldekkel, mint én.[ Szerkesztve ]
-
Henker2
addikt
Sziasztok! Óriási problémám van. Asus tuv4x laphoz kellene driver, mert sehol sem találok!
Segitsetek!
KösziXiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
tomgabor
senior tag
Hello melyik ramot vagyemINGSTON HyperX 2048Mb DDR2 1066MHz CL5 KIT ,GEIL Ultra 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT , GEIL Black Dragon 2048Mb DDR2 1066Mhz KIT ?
-
szakalistvan
senior tag
Üdv!
Van egy FSC alaplap,volt rajt egy procicsere meg egy elemkivételes bios reset,azóta egyik usb port sem működik,ps2/usb átalakítóval se. Amiket próbáltam :ujratelepítés,ujabb bios reset,át is néztem utána a biost ,minden engedélyezve van.
Meghalt a lap,vagy valakinek valami ötlete? -
Lenry
félisten
válasz szakalistvan #23517 üzenetére
PS2 - USB átalakítóval?
ugye nem próbáltál semmiféle pendriveot vagy ilyesmi PS/2-be dugni?
egyébként nem kell hozzá driver vagy ilyesmi?
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
szakalistvan
senior tag
-
sczholl
tag
Megmondaná valaki , hogy MSI 770-C45-ben a memória feszültséget mettől meddig lehet állítani és mekkora lépésekben.
Köszi!Okos ember hülyéskedik,hülye ember okoskodik.
-
batmab
senior tag
válasz golffanatic #23520 üzenetére
a vinyod milyen állapotban van??lehet h hibás???probáld meg másik hddvel is...
[ Szerkesztve ]
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
batmab
senior tag
válasz golffanatic #23524 üzenetére
kábelek,csatlakozok,minden fityfene..?
probálj csak minimumon indulni..lap proci 1 db memo videokari hdd......
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
CSiMi_
tag
Halihó, emberek!
Csak 50%ban tartozik ide a kérdésem, ezért ne haragudjatok!
Úgy néz ki, hogy meghal a gépem.
Ha új gépet vennék, milyet vegyek? (alaplap+proci kell csak)
i5, vagy i7 ???
Én úgy vettem észre, hogy egy közepes PL.: 2.66Ghz-s CPU-nál kb20%os árkülömbség van, persze az i7, skálálya szélesebb, és a vége több százezer is lehet.
De ha mind a kettőből a 2,66osat vesszük alapul akkor van-e köztük 20%-nyi teljesítmény differencia? Illetve ami még az i5 mellett szól, az az, hogy az alaplapjait (én legalábbis, de lehet, hogy tévedek) fejlettebbnek látom és. És ha egy alaplap, ugyan azt tudja, mint az i7es változataa, mégis olcsóbb. De attól még kell a véleményetek, mert én nem értek igazán hozzá!De azért még egy CPU-s topicot is megkérdezek!
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
ZeroZ
tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, egy érdekes problémám van.
Cseréltem egy E4500 processzort egy Q8200-re egy ASUS P5K alaplapban, minden frankón megy.Viszont az a helyzet,
1/ minden gépindítás előtt ki kell venni az elemet : csak és kizárólag akkor áll fel a számítógép, akkor tudom használni, ha előtte resetelem a BIOS-t (vagy elemmel vagy jumperrel). Ha nem teszem ezt meg, akkor pedig se kép, se hang.
vagy:
2/ minden indítás előtt áramtalanítanom kell a tápot és nincs a PC-be elem. Csak ezután indul el. Persze nem jegyzi meg a bios a beállításokat, tehát óra mindig 2002-őn, és nem lehet így se resetelni.
- BIOS-t frissítettem a legújabbra, és próbáltam régebbivel is.
- Elemet cseréltem.
- Alaplap támogatja a processzort. (felismeri)Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
ImI87
őstag
Van egy problémám az ASUS P6TD Deluxe alaplapommal. X58 + i7 rendszer, a konfig az adatlapomon. Beteszem ide is, hátha v.ki tud mondani v.mi okosat:
Előjött nálam egy ilyen "hideg indítás bug", és már 3x is előfordult.
Megy a gép órákig, minden frankó, aztán kikapcsolom, és 1-2 óráig áll. (nincs áramtalanítva) Aztán mikor újra bekapcsol, nem akar post-olni, csak fekete képernyő van, és a VGA maxon pörög. Úgy tudom elindítani, hogy lekapcsoltam a tápot, majd vissza, és ezután indul a lap, és két eset van: Volt olyan is, hogy teljesen alapon indult a bios "overclock failed" felirattal, meg olyan is, hogy a korábbi beállításokkal indult probléma nélkül. A tuning stabil, mert mindenfélével teszteltem, és minden hiba nélkül lefutott.
Ha kikapcsolás után közvetlenül visszakapcsolom, akkor nem jelentkezik, csak akkor, ha 1-2 óráig áll.Mi lehet ennek az oka, és hogy tudnám megoldani?
(Hasonló a gondom, mint az előttem szólónak, pedig a konfog teljesen más.)
[ Szerkesztve ]
-
yolan
őstag
Kollégák, egy kis segítséget kérnék mert nálam megállt a tudomány.
A legutolsó stabil bios-t és a mostani f9b béta bios-t is kipróbáltam már, de ha áramtalanítom a gépet mikor kapcsolom be bios checksum error-ra hivatkozva újratölti a gyári beállításokat. Ennél még érdekesebb, hogy ah elaltatom, akkor nem alszik el, hanem leáll majd újra elindul de semmi, csak felpörgeti a ventiket, majd megint "elalszik", vártam egy kicsit hátha megokosodi, de közel 30 percig játszotta ezt, meguntam le áramtalanítottam. Kapcsolom be, bios checksum error, recovering default, oké, de a windows meg resumingol, tehát mintha hibernáltam volna.. Erre varjatok gombot mert én nemértem.
clr cmos megvolt, az elemet nemtudom kicibálni mert 3 darab hőcső alatt van, még kiszerelt állapotában is bűvésztrükk ki imádkozni belőle. Frissítettem bios-t qflash-el, @bios-sal win alól, próbáltam gyári értékekkel is, áramtalanítás után checksum error és gyári beállításokra áll át
Valakinek valami ötlete?“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
siketi
csendes tag
Sziasztok!Az lenne a kérdésem h vettem 1 I7 konfigot és sem a win7 64bit sem a 3d mark vantage nem hajlandó lepontozni a gépet....
A konfig: Gigabyte p55-ud2 lap
2*2GIGA GEIL 1333CL9 RAM
I7-860 procc
Corsair vx550táp
Seagate 320 sata 2 winyó
a win7 tesztje azt irja h vmelyik driver miatt van a gond de próbáltam a gyári cd-s driverrel meg a legfrissebbel is mind2vel ezt irja...hiba
A vantage pedig mikor leinditom a tesztet hibával kilép még az 1. teszt elsem indul és azt irja h keressem fel a frissitését pedig a legujabb hotfix a 1.0.1.1 van fenn....
Valaki pliz ha találkozott iennel akkor ossza meg a tapasztalatait.
Köszke Üdv.[ Szerkesztve ]
Emailt írj! Hamarabb észreveszem!
-
siketi
csendes tag
Na ezsem települ....
Telepitési hiba cimszóval leáll....Emailt írj! Hamarabb észreveszem!
-
looser
addikt
Sziasztok, lehet, hogy hülye kérdés, de micro ATX alaplap beszerelhető (csavarhely- és tápkompatibilis) egy ATX miditoronyházba?
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Joe fiú
senior tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?Elég érdekes hibajelenségem van.
Gigabyte P35c ds3r alaplap
Core 2 Duo E4500 alapon
MSI HD2600 XT
2x1gb KINGMAX
FSP táp
250Samsung winyó
Frissen telepített Windows Vista Ultimate op.rendszer legfrissebb driverek feltelepítve és a gép random időközönként hirtelen újraindul.Mi okozhatja a problémát?Ha van ötletetek segítsetek,mert elég zavaró.
Esetleg Bios Update orvosolhatja?köszi -
looser
addikt
Köszi a választ! Egy ismerősnek szeretnék mennél olcsóbban kihozni egy P4-es netezős gépet, s van itt hirdetésben deszka (G31 chipset-tel), de bizonytalan voltam. Köszi még egyszer 8)
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
csizs
aktív tag
JW-N61P
leírása:[link]
van egy ilyen lapom és vettem bele egy x4.-es phenon CPU-t, de nem megy a bios frissítésnél azt írja less than 65w CPU, de a többi résznél meg azt írja up to 89w cpu support és a poén 6000plusszos cpu volt benne, vagyis 125w felett evett. bios a legújasbb van rajta mit eszik.
valaki mondja meg milyen cpu-t eszik ez a lap.
[ Szerkesztve ]
1x éve a prohardveren!
-
looser
addikt
válasz Joe fiú #23542 üzenetére
Szia! Vistát nem ismerem, de keresd meg a rendszertulajdonságokat, azon belül speciális, majd beállítások (ez mind xp). XP-nél itt feljön egy Indításés helyreállítás nevű opció, ahol ki kell venni a pipát az 'Automatikus újraindítás' opció elől. XP-nél Rendszerhiba a neve annak a gombcsoportnak, ahol ez van. Ekkor ha újraindul a géped, tudni fogod - jó esetben - hogy miért, mert kék halál lehet a háttérben, csak éppen a gép újraindul és nem mutatja kevésbé szép arcát 8)
Ha viszont nem ír ki semmit, csak reboot, akkor nagy valószínűséggel tápingadozás lehet, bár ezt nehéz elképzelni, az FSP-k elég jó tápok, bár semmi sem lehetetlen.Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
Joe fiú
senior tag
válasz looser #23545 üzenetére
Szia!
Köszi szépen,megpróbálom azt amit javasoltál.csiz:350-es FSP,bőven elégnek kellene lennie,a konfig 130w-nál nem fogyaszthat többet.Mondjuk én is tápingadozásra gondolok.
Volt,hogy netezés közben jött elő a probléma,ott megy ugye nincs nagy fogyasztás,játék közben nem volt még baja,érdekes dolog.[ Szerkesztve ]
-
CSiMi_
tag
Halihó!
Kis kérdés, esetleg valaki ért-e hozzá.
Voltam a szervizben...
A szerelő kérdezte, hogy miért nincsen minden összedugva, hát csak néztem rá...
szóval:
Gigabyte EP45 DS3 alaplapom van.
A proci felet az usb-k felé, van egy 8-as tápbemenet, ahova nekem a tápból nincsen csak egy 4es kábel bedugva, öcsém azt mondta, hogy "...hát... megteszi...."
fél évig működött is így de a szerelő azt mondta, hogy nem ártana egy olyan táp, ami azért tudná a 8-as csatlakozót. Még azt is mondta, hogy eléggé ki van centizve a tápom. És tudom róla, hogy soha nem mondja, azért mert rám akar sózni valamit.
Nekem most egy OCZ stealth Xstream 500W tápom van.
-EP-45 DS3
-E8400 E0, Rajta pedig egy Hyper TX2 csücsül
-OCZ 4GB reaper kit 1150mhz ez állítólag a ramokhoz képest sokat eszik.
-Zotac GTX 260Ha esetleg tényleg nem a leg szerencsésebb ez a táp akkor milyet ajánlotok???
Én ezt néztem ki Gianni bácsinál:
- Tápegység Gigabyte 720W SuperB GE-P610A-C2 3 év gar: 20.500,-Előrre is köszönöm a segítséget
EP45 DS3, E8400 E0 (3,78 GHz), OCZ reaper 4GB kit (5-5-5-12 (1120 MHz)), Zotac GTX 260, OCZ 500W-táp Razer DeathAdder v2 (3500dpi), Logitech G35, LG flatron 22' 1080p .
-
Joe fiú
senior tag
Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest