Hirdetés
Aktív témák
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Egyik ismerős menet közben vette ki a ramokat a gépből (ne is mondjatok semmit )...
A gép most nem indul... Bekapcs után felpörög minden, de kép nincs... (a speaker sem csipog). Szerintetek mit vágott haza (szerintem deszka)? (ramok és vga nélkül is ugyanez a helyzet)[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
Rendben köszi a segítséget srácok!
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Az alaplapomon tervezek egy voltmodot, amit a leírás szerint nem olyan nehéz megvalósítani.
Már átrágtam magam a dolgon, de egy dolog aggaszt a CnQ-val kapcsolatban. Ha összekötöm a VID 4-es pontot, akkor annak az értéke mindig 0 marad. A CnQ a procim feszültségét 1,1 V-ra veszi le üresjáratban (ennek a VID értéke 10010). Azonban ha a VID 4-et összekötöm, akkor az első szám nulla lenne tehát CnQ alatt 00010-át kapna ami az 1,5V értéke.
Ezekszerint ha a Vmodot megcsinálom, akkor el kell búcsúzzak a CnQ-tól?Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Itt áll unokaöcsémék gépe és nem akar indulni. Az alaplap egy P4V88+
A gépről lehúztunk minden meghajtót csak a proci, 1 db ram, vga volt a gépben, de mindig ugyan azt csinálja: bekapcs után minden felpörög, de nincs kép csak sípol 3 hosszút. A gép lapjában AMI bios van, de ilyen kódot sehol sem találtam hozzá
Kipróbáltuk már; másik táppal, másik vga-val több modullal más-más foglalatokban, de semmi. Szerintetek mit lehet ez?[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Sziasztok!
Unokaöcsmémék most hozták a gépüket (Asus P4P800 SE; Celeron 2,66GHz, 1,5GB RAM, Radeon HD 3450, FSP 350 PNR), hogy rossz. Bekapcsolás után felpörögnek a ventik, de se kép (monitor standby) se hang (alaplapi speaker nem csipog).
Lehúztam mindent, úgy sem ment. Kiszedtem az összes ramot és a vga-t is, de úgy sem csipog a lap.
Meglestem a procit is. Kinézetre hibátlan (az alaplap szintén)
Egyik napról a másikra csinálta ezt nekik.
2 óra elteltével mikor kiszedtem a lapot hogy meglessem újra bekapcsolás után fura dolgot tapasztaltam. Kb. 20 másodpercig járattam a lapot csak procival de megint nem jelzett a vga és ram hiánya miatt.
Mikor kikapcsoltam a gépet megérintettem a procit, ami hideg volt. Utánna megfogtam az északi híd bordáját, ami igencsak meleg lett! (20s alatt melegedett fel).Szerintetek egyértelműen a deszka a hibás vagy a proci?
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Mondták ők is hogy egy darabig náluk is úgy működött ahogy nálad. Párszor áramtalanítani kellett hogy induljon, de mostmár full nem indul be egyáltalán. Bios reset is megvolt már vagy 2x de semmi.... (lehet hogy akkor nálad is a végét járja, de ne legyen igazam!)
Mi a fenétől mehetett szét?
Pont azért is vetettem a gépükbe jó tápot/lapot hogy ne legyen ilyen elhalálozásos gondjuk mint anno az Asrock + Codegen párossal. Hihetetlen hogy ezzel a kombóval is megtörtént szinte ugyanaz...[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz jozsef11 #23979 üzenetére
Letöltöd a bios fájlt. Kibontod. Rámásolod egy floppy, pendrive gyökerébe a tartalmat és beállítod hogy onnan bootoljon (van autorun file a csomagban tehát menni fog).
Egyébként ha a boot nem működne, akkor egy Hirens Boot CD-ről el kell indítani a DOS Navigatort, és onnan manuálisan el kell indítani.
pl a legújabb F7 esetén: flashspi 965PDS3P.F7 parancsot kell beírni.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
válasz chuck91 #23982 üzenetére
Annyira nem rossz tuningban a deszka. Ha előhívod az rejtett menüjét a CTRL+F1-el, akkor egész szépen lehet rángatni a dolgokat benne.
Egy kis infó róla.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
válasz jozsef11 #23985 üzenetére
Ha pendrive-ot használsz, akkor azt még a gép bekapcsolása előtt dugd a gépbe, mert ugye dos alatt nincs "plug&play". Utána látnia kéne a drive-ot. Ha így sem, akkor írd ki CD-re ha bejött a DOS navi, akkor cseréld ki a lemezt és frissítsd a meghajtó tartalmát.
De ha egy CD vagy pendrive gyökerébe szórod a fájlokat (mappa nélkül), akkor az autorun miatt elvileg magától el kell hogy induljon a flash, persze ha beállítod hogy onnan bootoljon.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz nincskedvem #23987 üzenetére
Érdekes. Valami szoftveres probléma áll a háttérben, mert a G31-ben egy GMA 3100 van, ami ugye DX 9.0c-s cucc.
A TnL pedig lényegében a DX 7 jellemzője, tehát bőven támogatja Itt a hivatalos.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
Dr. Romano
veterán
Ohh... ezt nagyon benéztem és köszönöm a helyreigazítást Számomra teljesen bizonyos volt, hogy ha egyszer egy VGA támogatja az SM3-at, akkor abban visszafelé minden megtalálható, de tévedtem és a magabiztosságomtól elvakulva (és pici sietség is közrejátszott) csak úgy olvasatlanul linketem be a forrást
Természetes a félrevezetés nem volt szándékos, így hát nincskedvem-től kérnék egy elnézést
Most legalább ez is bevésődött.[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
"K10 esetében a kétcsatornás működést GANGED (’csoportba foglalt’ – utalva a két memóriacsatorna együttes működésére), az egycsatornás vezérlést pedig UNGANGED elnevezéssel illették"
-
Dr. Romano
veterán
válasz Hegyirabló #25096 üzenetére
Nem az első eset. Én is találkoztam már Asus kézikönyvben ugyanezzel a hibával, de egy másik lapnál.
Mindenesetre ez legyen a legnagyobb gondod a lappal...[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz DamonBounce #25495 üzenetére
Próbálj egy bios frissítést.
-
Dr. Romano
veterán
válasz DamonBounce #25499 üzenetére
Teljesen új elemmel próbáltad már a dolgot?
-
Dr. Romano
veterán
válasz DamonBounce #25501 üzenetére
Mindenestre próbáld ki egy vadonat új elemmel is (kb. 250Ft), annyit megér próbának.
-
Dr. Romano
veterán
Lényeg hogy 80 eres ide kábelt kell használj (a laphoz mellékelik a sűrűn erezett az).
A kék vége megy az alaplapba.
A két csatlakozó meg az eszközökbe. Igen, nyugodtan rádughatod mindkét IDE-s meghajtódat, azonban a direkt jumperelést ne felejtsd megejteni. A HDD legyen a master és az ODD meghajto a slave. A beállítások a meghajtók tetején lévő matricán, vagy a hátuljára vannak "gravírozva",A színére utal.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
válasz wilddog #25841 üzenetére
Az LC Power sem tartozik a biztonságos táp kategóriába. Normális tápot akarsz jó árban, akkor az FSP, Gigabyte, Chieftec stb... környékén keresgélj.
Egyébként érdemes megtekinteni ezt.
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Sikerült megmentenem a szemétteleptől egy veterán konfigot. Szépen kitakarítottam felkerült rá egy Win95, azonban van egy kis problémám amire nem sikerült megoldást találnom:
A lapon van integráva kettő darab COM port. Rájuk kötöttem egy-egy kivezetést (a COM A-ra egy sima soros port került a COM B-re egy "nagy" soros). Pin 1 a pin 1-hez, tehát jól van rá dugva.
Biosba belépve bekapcsoltam az alaplapi COM portokat COM 1 (3F8) és COM 2 (2F8). A Windows betölt és szépen felismeri őket. Az eszközkezelőben meg is jelennek. Azonban az egér rádugása után hiába indítom újra a gépet, a Win mindig kiírja hogy nem érzékelt egeret. Az egér és a kivezetés biztos jó, mert egy külső I/O kártyáról működnek, de én az alaplapi integráltról akarom használni. Valami tipp, hogy miért nem látja a Windows az egeret az integrált serial portokon?[ Szerkesztve ]
-
Dr. Romano
veterán
Ha mindig ugyanott kapod ugyanazt a hibaüzenetet akkor az valszeg nem memória gond (az általában random dobálja a hibákat).
A HDD milyen állapotban van?
Egyébként még egy adatkábel cserét is megpróbálhatsz és belemérhetsz a táp 5 és 12V-os ágaiba is.Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- EAFC 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel topik
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- NBA és kosárlabda topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest