Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamtam
csendes tag
válasz
Processzor
üzenetére
Igaz.
Közhelyszerűen: Sajnos nem csak az a baj, hogy a közig. adminisztratív dolgozói (újabb sztereotípia - nyugdíjas nénikék
) kukák az informatikához, hanem az alsó-középvezetők is, akiknek egyik dolguk lenne a körmére nézni az itt taglalt rendszergazda típusnak. -
Tamtam
csendes tag
Nálunk egyszer égető szükség lett volna egy informatikusra (a fejlesztő fajtából), aki egy bizonyos rendszerben pengének kellett lennie. Tényleg nagyon-nagyon kellett. Aztán fel vettünk valakit, aki tényleg az volt. A fickó jó arc volt, a munkája meg profi.
Kezdtük megkedvelni (én csak a kávézóban, nem voltam napi munkatársa). Aztán, még a 3 hónapos próbaidejének a vége felé egyszer matt részegen állított be dolgozni. A főnőkének a szíve szakadt szerintem, de nem tehetett mást, ki kellett rúgnia. Szerintem ha aznap nem jött volna be, hanem beteget jelent, még ma is itt dolgozna. Vagy egy másik alkalommal bukik meg? A cég nagyon ad a ''jó hírnévre'', és általában a munkamorálra, szerintem a lépés jogos volt. Emberileg sajnáltuk a fickót, kiderült, máshol is ez volt vele a probléma.
Azért írtam ezt, h. legyen arra is példa, h. van amikor az ember nem sztereotipizál elsőre (nálunk nem is lehetne, a cég 50%-a informatikus), és teljesen pozitívan áll egy alkalmazotthoz, aki a munkáját nézve meg is érdemli azt. Viszont viselkedésben, magatartásban lévő hibák ELVI kivánalmak, amiknek mindig, minden esetben eleget kell tenni!
Másik dolog: az elején olvastam néhány hsz-ben, h. a hatalom a rendszergazda kezében van..
Ezzel nem értek egyet, már a saját tapasztalatom szerint. Arra valók a policy-k, az ellenőrzések, a szabályzatok, h. ne legyen hatalom senki kezében (aki nem vezető). Ha mégis előfordul, sűrgősen megváltoztatják az eljárást, betömik a kiskapukat. A rendszergazdáinknak vannak váltótársaik, egy rendszer mindig több ember által van irányítva, a munka folyamatos ellenőrzés alatt zajlik (az ellenőrző személy természetesen a rendszert még jobban ismeri, mint a rendszergazda).
Ilyen körülmények között a visszaélésre kicsi az esély, és ha valakiről kiderül, h. valami törvénytelent tett, akkor attól akármennyire szükség van a munkájára, meg kell szabadulni!
Egy IT-audit alapelv szerint: senki nem lehet pótolhatatlan, mindenki bármikor lecserélhetőnek kell lennie.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- sziku69: Szólánc.
- E-roller topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- Vicces képek
- A TSMC korábbi alelnöke lekért pár bizalmas adatot, majd kikötött az Intelnél
- Villanyszerelés
- One mobilszolgáltatások
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- 3db apró szépséghibás DELL WD19S dokkolók (csak kábel résznél) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) kukák az informatikához, hanem az alsó-középvezetők is, akiknek egyik dolguk lenne a körmére nézni az itt taglalt rendszergazda típusnak.