Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- VHS digitalizálás
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamtam
csendes tag
Nálunk egyszer égető szükség lett volna egy informatikusra (a fejlesztő fajtából), aki egy bizonyos rendszerben pengének kellett lennie. Tényleg nagyon-nagyon kellett. Aztán fel vettünk valakit, aki tényleg az volt. A fickó jó arc volt, a munkája meg profi.
Kezdtük megkedvelni (én csak a kávézóban, nem voltam napi munkatársa). Aztán, még a 3 hónapos próbaidejének a vége felé egyszer matt részegen állított be dolgozni. A főnőkének a szíve szakadt szerintem, de nem tehetett mást, ki kellett rúgnia. Szerintem ha aznap nem jött volna be, hanem beteget jelent, még ma is itt dolgozna. Vagy egy másik alkalommal bukik meg? A cég nagyon ad a ''jó hírnévre'', és általában a munkamorálra, szerintem a lépés jogos volt. Emberileg sajnáltuk a fickót, kiderült, máshol is ez volt vele a probléma.
Azért írtam ezt, h. legyen arra is példa, h. van amikor az ember nem sztereotipizál elsőre (nálunk nem is lehetne, a cég 50%-a informatikus), és teljesen pozitívan áll egy alkalmazotthoz, aki a munkáját nézve meg is érdemli azt. Viszont viselkedésben, magatartásban lévő hibák ELVI kivánalmak, amiknek mindig, minden esetben eleget kell tenni!
Másik dolog: az elején olvastam néhány hsz-ben, h. a hatalom a rendszergazda kezében van..
Ezzel nem értek egyet, már a saját tapasztalatom szerint. Arra valók a policy-k, az ellenőrzések, a szabályzatok, h. ne legyen hatalom senki kezében (aki nem vezető). Ha mégis előfordul, sűrgősen megváltoztatják az eljárást, betömik a kiskapukat. A rendszergazdáinknak vannak váltótársaik, egy rendszer mindig több ember által van irányítva, a munka folyamatos ellenőrzés alatt zajlik (az ellenőrző személy természetesen a rendszert még jobban ismeri, mint a rendszergazda).
Ilyen körülmények között a visszaélésre kicsi az esély, és ha valakiről kiderül, h. valami törvénytelent tett, akkor attól akármennyire szükség van a munkájára, meg kell szabadulni!
Egy IT-audit alapelv szerint: senki nem lehet pótolhatatlan, mindenki bármikor lecserélhetőnek kell lennie.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG UltraGear OLED 27GX790A-B . 480Hz . 0.03ms . 2560x1440 - Garancia 2028.07.07.
- ÚJszerű 1Hónapos Apple iPhone 17 256GB Black 1OO% ! még 11 Hó nemzetközi APPLE GaranciÁval
- iPhone 17 Pro Max Cosmic Orange 256GB BONTATLAN 3 ÉV MAGYAR GARANCIA! iCentre számlával!
- T14 Gen1 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U MX330 16GB 256GB NVMe ujjlolv új akku gar
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3883, 100% Akkumulátor
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3372
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő