Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:56:20

LOGOUT.hu

avast! összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4201) whiskeys válasza Cs1csó (#4200) üzenetére


whiskeys
őstag

Köszi szépen

"Jól jegyezd meg,ha egy krokodil a kezedből eszik, az enni fog a lábadból is."

(#4202) pibácsi


pibácsi
senior tag

Kérdezem, hogy az AVAST-nál természetes, hogy "23.10.10.10" óta csak a streamokat adja frissítésűl? Most néztem meg. Nincs meg a korábban szokásos teljes (kb.240NB) csere. Ez nem baj? Nem hiba?
Üdv. Pibácsi

(#4203) Cs1csó válasza pibácsi (#4202) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, valahol ott jár a számozás, ezt találtam: Avast Free Antivirus 23.10.8563

Otthon meg fogom nézni nekem is a Free van fenn. (Mivel nincs eszem de van noteszem beírtam, kb. fél 3 magasságában megírom nálam milyen verizió van ( két gépen is sz van) amúgy a beállítások frissítések részt is megnézheted mert nekem sem mindig dobja fel a programfrissítéseket de azon a felületen mutatja hogy már van új, (az adatbázis az rendesen frissül)
Ha problémát észlelsz azt meg lehet tenni hogy a programok és szolgáltatások között rákattintasz az Avast-ra és választod az eltávolítás opciót, DE nem távolítod el mert ekkkor feljön egy opció, hogy "összetevők módosítása, javítása" (valami ilyesmi, régen néztem ezt meg) és kvázi csinálsz egy újratelepítést/frissítést, ha volt valami gond ez majd kiüti.

(#4204) pibácsi válasza Cs1csó (#4203) üzenetére


pibácsi
senior tag

Köszi szépen a választ. Ezek szerint neked is 10. havi van fent. Valamikor frissítéskor kicserélte a kpl. kb. 25MB-os fájlt. Nekem is van egy másik gépen is ugyanez az AVAST verzió és ott is 23.10.10 az induló és rakja rá a streameket, de ott csak pár db. van. Mondjuk azt a gépet kevesebbszer kapcsolom be és nem napi szinten.Tehát akkor a sok stream nem probléma és ezt szűröm le. Már gondoltam, hogy csökkentett módban kiürítem a mappát és akkor esetleg ujra generálja, frissíti, de lehet, hogy nem. DE látva, hogy a tied is hasonló, így nem nyúlok hozzá. Kérdés, mikor váltja át a nagy fájlt egy újabb frissített változatra.
Mégeszer köszönöm a választ, megnyugtattál.

Üdv. Pibácsi

(#4205) Cs1csó válasza pibácsi (#4204) üzenetére


Cs1csó
félisten

Amit írtam az nem nálam van hanem az Avast hivatalos fórumqn írják és a Sopftedia letöltőoldalon ez a legfrissebb.
A nálam fenn lévő verziót fél háromkor tudom megnézni akkor már otthon leszek.

(#4206) Cs1csó válasza pibácsi (#4204) üzenetére


Cs1csó
félisten

Volt elérhető program frissítés és most a build az lett ami a Softpedia letöltőoldalról is elérhető:
23.10.8563

(#4207) pibácsi válasza Cs1csó (#4206) üzenetére


pibácsi
senior tag

Most frissült nálam és még most is a 2310.10.10 van, csak jött hozzá egy stream.23102408. Az "ini" is 23101010. De működik minden.
Köszi, majd figyelem továbbra is.

(#4208) Cs1csó válasza pibácsi (#4207) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem tudom hol nézed de a beállítások NÉVJEGY opció alatt nekem ezt mutatja:

(#4209) pibácsi


pibácsi
senior tag

Nem tudom, mit tegyek. Az Avast antivírus állandóan bead egy biztonsági mentést kb. 60 percenként, de van, hogy kicsit később. Nem találom a megoldást, mert le kellene állítani, mivel foglalja a helyet és semmi értelme nincs, mert nem lesz rá szükségem.Már lassan mindent letiltottam, de akkor nincs értelme, hogy fent legyen az Avast. Mivel lehet ezt leállítni, mivel a hely miatt kiüti az előző más, gépre vonatkozó biztonsági mentéseket.
Segítsetek.
Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#4210) Cs1csó válasza pibácsi (#4209) üzenetére


Cs1csó
félisten

Melyik verzió és milyen modulokkal van fenn? Esetleg teljesen eltávolítani majd újratelepíteni azon modul nélkül ami ezért felelős.

(#4211) LamerGyuri válasza Cs1csó (#4210) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Szerintem felrakta hozzá az összes modult, ami létezik, és be is kapcsolta, amit lehetett, akkor szokta ezt csinálni :DDD láttam már ilyet usernél. Hiába törli le, ugyanúgy fel fogja fullba rakni, mert next-next-finish.
Az összefoglalóba betehetne valaki egy képes tutorialt, hogy a free-t hogyan kell telepíteni felesleges sallangok nélkül.

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#4212) pibácsi


pibácsi
senior tag

Esetleg a telepítési mappából utólag kivenni "valamit", hogy ne induljon el. Pl. vag egy AvastUI.exe fájl, ami az antivírust indítja és amikor frissűl lehet, hogy akkor tesz be egy bizt.mentést. Viszont, ha úgy telepűlt fel, akkor nem indúl el, ha nincs benne minden alkatrész.
Lehet, hogy ujra kell telepíteni haladóba, és ennél a modulnál kivenni a pipát. Egyébként ez az összefoglaló ötlet jó lenne.
Na majd látom. Ü. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#4213) pibácsi


pibácsi
senior tag

Nem volt jó gondolat, nem enged kivenni semmit. Így kell használni, legfeljebb súrúbben törlöm a CCCleanerrel. Azzal egyenként is ki lehet törölni és a többi mentést ott hagyja. Ü. Pibácsi.

(#4214) pibácsi


pibácsi
senior tag

Sajnos az AVAST-om lassan tölt be mostanában. Mit kapcsoljak ki, hogy gyorsabb legyen a felállása. Ő az utólsó megjelenő ikon, pedig nem ezt jelöltem be. Várom segítő válaszotokat. (nem olyat, hogy tegyek fel másikat, vagy frissítsek stb.) Hanem a beállításokban mit módosítsak?
Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#4215) Cs1csó


Cs1csó
félisten

Üdv, mely modulokkal használod? Bőven elég a telepítés során a minimális opciót választva csak a fájl- , web- , viselkedésvédelem modulokat telepíteni. (HA van asztali levelező kliensed mint pl. a Thunderbird akkor esetleg a levelezésvédelem de online levelező kliensnél mint pl. a gmail nem szükséges)

Amit kipróbálhatsz: menj a "programok és szolgáltatások" részbe és ott kattint az Avast eltávolítása opcióra DE ekkor feljön egy ablak, hogy ELTÁVOLÍTOD vagy FRISSÍTED/MÓDOSÍTOD a programot. Válaszd ezt az utóbbit és itt gyakorlatilag csinálsz egy Avast újratelepítést, vagy mint ha egy "reset"-et nyomnál neki. Lehetőleg csak a szükséges modulokkal (sok bloatware dolgot tartalmaz de szerencsére a moduláris telepítési lehetőség miatt ezeket lehet mellőzni.)

Majd elfelejtettem: lefuttathatnál pár kiegészítő, telepítést sem igénylő keresőt: AdwCleaner, Emsisoft EK, MBAM free, DrWebCureIT (az első kettőt mindenképp)

[ Szerkesztve ]

(#4216) pibácsi válasza Cs1csó (#4215) üzenetére


pibácsi
senior tag

Gyakorlatilag telepítéskor csak azt telepítettem fel, amit alapban felad (ajánlat). Azután átnéztem és több mindent kiiktattam belőle, ami nem kell. Nyilván a web, a fájl és a levelezés benne maradt, de fel van még ott a beállításoknál sok olyan dolog sorolva, ami esetleg nem kell, viszont én bennehagytam, mivel ha kiktatom, akkor egy piros figyelmeztető szöveg jön fel.szöveg pl."Raw lemez hozzáférés engedélyezése indításkor", ez minek? Főleg a "Hibaelhárítás"-nál vannak ezek.
Most töltöm le az ADWCleaner-t és az Emsisoft EK progikat és átengedem őket. Egyébként 10 db. törlőprogit használok és ezeket rendszeresen havonta átengedem a gépen. Van hogy talál valamit.
De miután rendszeres így kevés sikerrel. (hálistennek). Van biztonsági mentésem (Paragon, ami a kpl. C meghajtót menti), amit vissza tudok állítni és akkor is ilyen lassú. Nem emlékszem, hogy mindíg ilyen lassan töltött be (most kb. 4 perc, azelőtt kb. 2-2.5 perc volt. Az alapot be is nyomja, csak az AVAST lassúzik. Valami megváltozhatott, de még nem jöttem rá, hogy mi.Amúgy a gép megy normálisan, nincs megakadás.
Köszönöm a kimerítő válaszodat. Közben letöltődött a két program és futtatom is őket egymás után.
Üdv. Pibácsi.

(#4217) GEPESZ66


GEPESZ66
veterán

A Play áruházban most az Avast-ra nálam 40% kedvezményt ír.
Akit érdekel, most szerintem érdemes ránézni.
Az írja, hogy Ultimate verzió.
Ez egyébként korlátlan VPN-t jelent?
Mondjuk én VPN-t nem használok, nyílt WIFI-re nem kapcsolódok.

(#4218) LamerGyuri válasza pibácsi (#4216) üzenetére


LamerGyuri
senior tag

Szerintem itt nem az Avast-al van probléma; egyébként is javasoltuk, hogy a számodra felesleges modulokat ne telepítsd fel.
Mennyi fizikai RAM-od van? HDD vagy SSD? C meghajtón mennyi szabad hely van?

"Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen."

(#4219) GEPESZ66 válasza GEPESZ66 (#4217) üzenetére


GEPESZ66
veterán

Ránéztem.
Csak a Premium ad korlátlan VPN-t.
Ezt is lehet választani.

(#4220) pibácsi válasza LamerGyuri (#4218) üzenetére


pibácsi
senior tag

Tulajdonképpen nincs változás, azóta is figyelek, nomozok. Az a meglátásom, hogy a Windows indulásakor a progik feltelepítése közben elindít az AVAST egy víruskeresését vagy valami hasonlót, ami pár percig (kb 4) eltart és a többi rész már feltelepűlt (kb. 1.5 perc), de ő még befejezi a keresést és akkor áll be (logikus). Viszont nem találom sehol, hogy együtt indúljon be a keresés a gép indításakor, vagy esetleg van valami rejtett indítás. Viszont ott van a Rootkit vizsgálat minden indításkor és a Raw lemez hozzáférés is. Ezeket ki fogom kapcsolni próbaképpe, bár a Rootkit persze fontos, de nem szükséges mindenindításkor rákeresni, azt külön is el tudom indítani.. Ez a RAW is feltétlen kell? Ez amúgy a Rootkit vizsgálat tartozéka. Egyébként a RAM 4 GB. HDD és SSD is van bőven (össz. kb 1070GB vegyesen. Ebből a C: 50GB, szabad jelenleg 30DB.
Üdv. Pibácsi.

(#4221) pibácsi


pibácsi
senior tag

Hát.... megpróbáltam a Rootkitet leállítva is, de ugyanúgy megy, sztem lefuttat egy ellenőrzést az indításkor. Valahol el van rejtve az indítás, amit nem látok., de nem tudom honnan indítja, nincs neki beütemezve ilyen. Betölt 1,48 perc alatt és még rátesz az Avast 2.55 percet. (teljesen olyan, mint egy gyorsvizsgálat).
Ü. Pibácsi

(#4222) pibácsi


pibácsi
senior tag

Azt figyeltem meg, hogy a frissítéseket a "defs" mappába csak "stream"-okban adja és nem az egészet cseréli le. Ezekből már nagyon sok van, mivel az utólsó teljes blokkot (23101010) csak egyszer adta be, a jegyzettömb is ezt írja. Ekkor volt egy biztonsági mentés visszaállításom. Azóta viszont folyamatosan frissűl az adatbázis. Régebben ez úgy volt, hogy mindíg lecserélte az egészet az újra és adta hozzá az új jegyzettömböt. Nem lehet a régebbieket kitörölni és csak a legfrissebbet meghagyni? Vagy az egészet kitörölni és betenni a legújabbat, amit az oldalukról le lehet szedni? Lehet, hogy ez is lassítja a betöltést amíg ezt a sokat beolvassa.
Üdv. Pibácsi

(#4223) Cs1csó válasza pibácsi (#4222) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ehhez a részéhez nem piszkálnék hozzá. Végső eset egy teljes gyalulás utána megnézni hogy mi minden maradt azokat is törölni majd tiszta telepítés.

(#4224) pibácsi válasza Cs1csó (#4223) üzenetére


pibácsi
senior tag

Úgy tűnik, megvan a megoldás. Csökkentett módban kivenni az összes "stream"-ot, meghagyni az alapbázist (nálam 23101010) és az erre vonatkozó "ini"-t. A többit nem. Elindítva a gépet szépen baadja lassítás nélkül az Avast-ot is, közben frissűl a jelenlegi verzióra (24010402).Betesz egy "stream"-ot. Valószínű, ezt fogja megint felszaporítani és egy idő után lassítani az Avast betöltést.
Egyelőre figyelek.

Üdv. Pibácsi.

(#4225) pibácsi


pibácsi
senior tag

Igen, hát ez lett a megoldás. Azóta jól működik, nem lassúzik és frissúl is.
Ü. Pibácsi

(#4226) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Ezt hogyan lehet megszüntetni?
[link]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#4227) Cs1csó válasza makoss (#4226) üzenetére


Cs1csó
félisten

Üdv, Avast problémára: nyisd meg azt Avast főablakát, jobb felső sarokban MENÜ majd BEÁLLÍTÁSOK - KIVÉTELEK - KIVÉTELEK HOZZÁADÁSA
ITT írd be ezt: https://ncore.pro
Majd mentsd el.

(előtte az értesítések résznél törölheted is blokkolásra vonatkozó logot és a kivételek résznél ha korábban megpróbáltál létrehozni szabályt az ncore-hoz azt is töröld)

(#4228) Cs1csó válasza makoss (#4226) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szia, akár törölheted is ezt az új szabályt mert már megjavult. (ha a jövőben lesz ilyen akár más oldallal most már tudod, hogy az alap címet kell hozzáadni, nem kell pl. a ".hu/" utáni rész csak az alap domain.)

(#4229) makoss válasza Cs1csó (#4228) üzenetére


makoss
addikt

Köszi, így már ezzel a beállítással tényleg megjavult! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#4230) Cs1csó válasza makoss (#4229) üzenetére


Cs1csó
félisten

Az Avast már megint blokkol, ezeket kell hozzáadni, a kivételekhez:
https://ncore.pro

https://static.ncore.pro

(#4231) makoss válasza Cs1csó (#4230) üzenetére


makoss
addikt

Sajnos igen, hozzáadom :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#4232) Cs1csó válasza makoss (#4231) üzenetére


Cs1csó
félisten

Hibajelentésnek elküldtem a tegnapit. A mait is elküldöm.

(#4233) pibácsi


pibácsi
senior tag

Kérdezem, hogy a frissülő streamok miért nem szüntetik meg az előzőeket, mert így csak szaporodnak és pár hónap alatt - ahogy már írtam is -lelassítják a gépet. Viszont én egy idő után kitörlöm csokkentett módban őklet és csak az utólsó párat hagyom meg.
Ha kitörlöm őket, akkor csökken a vírusdefinició, vagy az utólsók azt is tartalmazzák? Régen az egész 240-260 MB frissült és az előző törlődött. Most miért nem így csinálják? Hogyan lehet beállítni, hogy az előzőeket törölje, vagy pl. tömörítse?(bár attól az még ottmarad).
Üdv. Pibácsi

[ Szerkesztve ]

(#4234) _Fonzy_


_Fonzy_
tag

Sziasztok!

Kellene nekem egy kis segítség.
Telepíteném az Avastól ezt a progit és ezt írja ki.
Feltelepítem, de nem működik. Nem akar kapcsolódni egyik helyhez sem, csak pörög a karika.
Valószínű, hogy az alábbi hibától lehet.
Ezt, hogy tudnám orvosolni?

[kép]

:R

(#4235) Cs1csó válasza _Fonzy_ (#4234) üzenetére


Cs1csó
félisten

Milyen oprenszer? Remélem Windows 10 vagy 11 és NEM Windows 7 mert arra az már Avast vírusvédelemmel sem lesz biztonságosabb.

(#4236) Dévacsen


Dévacsen
senior tag

Megszületett az ítélet adatlopás ügyben.FTC says Avast promised privacy, but pirated consumers’ data for treasure

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#4237) Cs1csó válasza Dévacsen (#4236) üzenetére


Cs1csó
félisten

NA itt egy fontos dolog kiderült: az AVAST BÖNGÉSZŐBŐVÍTMÉNYE gyűjtötte az adatokat, na én ezt a kiegészítőt NEM használom, nekem jobb az Ublock Origin.

(#4238) Dévacsen válasza Cs1csó (#4237) üzenetére


Dévacsen
senior tag

Most egyébként ennek a cégnek a tulajdonában van az Avast, több más termékkel együtt.Nem tudom ez a csoport mennyire lesz megbízható.Powering Digital Freedom for people everywhere

ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ

(#4239) Cs1csó válasza Dévacsen (#4238) üzenetére


Cs1csó
félisten

Én még ott maradtam le, hogy a Norton vette meg az Avast-ot. Mindenkinek kell "adat" a kérdés:
- hogyan jut hozzá
- milyen típusú az az adat
- hogyan tárolja
- kinek adja tovább

A Google-nél és a Microsoft-nál NINCS nagyobb adatgyűjtő. Szerintem hozzájuk képest a kínai kommunista párt és az NSA is kismiska.

(#4240) PMoon válasza Cs1csó (#4239) üzenetére


PMoon
junior tag

Azért az, hogy a MS az EULA-ban közli veled és te elfogadod, hogy adatot gyűjt az más kategória, mint az hogy egy védelmi megoldás, amely az adataidat őrzi a tudtod nélkül gyűjt be és értékesít harmadik félnek adatokat rólad.
Az utóbbi eset olyan, mintha egy biztonsági őr lopna egy áruházban.
Egy dolga lenne, de annak nem csak nem felel meg, hanem az ellenkezőjét teszi.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.