Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Hasznos információk, fogalommagyarázat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sajna a címére már nem emlékszem 10+ éve láttam. Abban volt hogy mindég ellent mondtak az edzőnek, mert manuel szerint így meg úgy, a manuel szerint nem jól csinálja, aztán a végén kiderült, hogy egy könyv "baseball manual" vagy vmi hasonló. Kb azóta nekem is minden manuel
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
tomazin
veterán
részemről én szerettem volna ebben a 30-40$os ársávban maradni, és amit itt írt kolléga, hogy g1w fókuszhibás lett, mert az optika ragasztása elengedett...emellett ugye hiába rendelsz már kb bármit kínából problémás a kiszállítás.
ez meg egész olcsón, németországból egész jó döntésnek tűnt (garival). -
tomazin
veterán
11.11 miatt én már úgy számolok mindennel, hogy lehet február lesz belőle.
porszívómat is előtte rendeltem be, ami 30$ több volt, mint 1111en, de legalább van esélye ideérni. látom, hogy van akinek már megjött 1111-es cucca, de na. ha a hatalmas kupac elején volt, akkor itt van, ha a végén, akkor ki tudja. -
nyikszi
őstag
Ez jó kérdés, én is nézegettem, de szegény az eklézsia. Amire én szavaznék, az a hátsó rendszám keretbe épített kamera, ami wifin küldi előre a képet. Sajnos olyat nem találtam, ami simán a telefonra küldené ki a képet. Most találtam. Tabletről nehéz linkelni, de car rear view camera wifi-re rákeresel és kínaiknál találsz. Magyaroknál is van csak drágább.
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
-
havri1
félisten
Én tizenezres kategóriában gondolkodom.
Garmin biztosan jó, de ha nem online navigáció, nem sokat ér számomra, és sok ember számára. Manapság nem arra használjuk a navit, hogy A-ból B-be elnavigáljon, hanem forgalom, dugó, egyéb információk miatt. Ha ezen funkciók is mennek már, és alsó kategóriában van ilyen all in cucc, le a kalappal.[ Szerkesztve ]
havri
-
-
Upo
addikt
Jellemzően nem. Többnyire a számítógéppel összekötés lehetősége is bennük van, ott meg viszonylag egyértelmű az usb csatlakozás, ami 5V-os. A külön 12V táp bemenet egy beépített DC-DC áramkörrel meg több dollárral megnövelhetné a gyártási költségeket, illetve a mostani szivargyújtós 12V-5V adapterekkel csak simán "feltapasztom, bedugom és már megy is" élmény állt elő (átlagamerikainak már ez is nagy feladat). Ha úgy kéne még szakemberrel beköttetni a kamerát a 12V rendszerbe, az komoly piaci hátrány lenne, nem sok keresnivalója lenne az elsődleges USA piacon. Aki meg rendesen akarja bekötni annak most is van a hardwire kit.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
félisten
Ne feledd, hogy 12 voltból 5 voltot csinálni a költségen felül még két dolgot igényel:
1. Helyet. A kamera házába be kell illeszteni a feszültségátalakítót.
2. Hőelvezetést. A feszültségkülönbség hőtermeléssel jár, ami egyrészt nagyon nem tesz jót sem az akkunak, sem az elektronikának, és a kordában tartása is még pluszban helyigényes.
Tehát sokkal jobb a kamerán kívül megoldani, tekintettel pedig arra, hogy ez a legtöbb autóban nagyon egyszerűen megoldható, teljesen felesleges lenne erőltetni a beépítését.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
taboros
tag
Nem.
- Van 12V-os és 24V-os (teher)autó is. Akkor melyik legyen?
- Számítógéphez csatlakoztatni kell. Ehhez az USB a jó és olcsó megoldás. Az meg 5V-os.(Gondolod, hogy az kb. 10+ ezer ember, aki ilyeneket tervez és gyárt, nem gondolta végig? Csak te? Kakilj te sünt
"autórádiók, erősítők, navigációs készülékek, és a radarjelzők is 12 voltosak".
Ebből az autórádiók, erősítők és a radarjelzők nem csatlakoznak számítógéphez.
A navigációs készülékek meg nem 12V-osak. Legalábbis, amikkel én "találkoztam", azok USB-sek, tehát 5V-osak voltak. -
havri1
félisten
Roppant egyszerű a válasz :
Azért, mert nem csak 12V van a világon. Ne legyél ilyen szűk látókörű.
Egyébként nem igazán értem a felháborodásod.
10-20e ftos kameránal egy kb 1e ftos kit okoz problémát?
Ha sokallod, ott a dobozban a szivargyujtó "töltő", az tartozék. 12 V-os kivitelbél is pontosan ilyen lehetőségeid lennének. Tényleg nem vágom.[ Szerkesztve ]
havri
-
-
havri1
félisten
Nekem úgy jött le, hogy fel vagy ezen háborodva.
Egyszerűbb? Ha már nem a gyári megoldáson gondolkozol, akkor az a 2 forrasztás már miért okoz problémát? Tényleg nem értem. (Annyi, hogy beiktatsz egy pici invertert vagy mi a franc a neve, nem vagyok elektromérnök)Egyáltalán nem kell a számítógép hozzá, főleg a Yi-hez, mert mindent mobilon keresztül intéz.
Egész egyszerűen ez az USB egy szabvány, ami Indiától Kanadáig mindenhol ugyanannyi, 5V. És mivel így van tervezve, bármikor csatlakoztatható egy tvhez mobilbankról megtápolva, vagy aki szeretné, számítógéphez, megnézni a felvételeket.[ Szerkesztve ]
havri
-
havri1
félisten
TV-re HDMI-n lehet (opcionális) csatlakoztatni, pl G1W-t. Így mellette (amennyiben nem elég a benne lévő akkumulátor kapacitása, és vagy kondis) usb-n tudsz neki tápot adni, akármiről, powerbank, töltő, bármi. Igen szélsőséges felhasználása egy kamerának, de van rá lehetőség.
Én nem nagyon csatlakoztattam eddig egyik kamerámat se számítógéphez. FW frissítés vagy SD-ről, vagy mobilról megy.Milyen a gyári megoldás? Kapsz egy szivargyújtó töltőt, és hozzá egy jó hosszú sub kábelt, amivel működik a kamera az autóban. Nem kell szerelni, kötözgetni alapból semmit. Bedugod, működik, kihúzod, kikapcsol.
Nekem például az általad felvázolt fix 12V működés kizáró ok lenne, mivel használom szgk-ban és buszban is ugyanazt a kamerát. Buszban nincs 12V-os átalakítóm, mert több busszal is dolgozom. Viszont szivargyújtó van, és az 24V-os (28.8V töltés közben, tehát 10-30V-os minőségi töltő kell, olcsó szarok hullanak)
[ Szerkesztve ]
havri
-
félisten
Én értettem a Te mondanivalód lényegét, Te kevésbé az enyémet.
Miért a pici kameraházban akarod megtermelni a feszültségátalakítással járó hőt? Így is az a gond, hogy túl nagy ott a meleg, Te még termelni szeretnél nem keveset.
Az elektronika működtetése meghatározott feszültséget igényel, ezen nem tudsz változtatni, ez tiszta fizika.
Az is fizika, hogy a feszültség csökkentése hőtermeléssel jár.
Azon sem tudsz változtatni, hogy a hő nem tesz jót az eszközöknek, különös tekintettel az akkura.Ennek megfelelően a hőt nem az eszközön belül kell kell megtermelni, hanem ott, hol ez nem okoz gondot.
MaCS
-
félisten
"Értem, ennek ellenére az a véleményem, hogy alapból 12 volttal kellene működnie egy személyautókba szánt kamerának. "
Tehát nem érdekel a fizika, oldják meg varázslattal.
Vagy készüljenek gyorsan elromló, megbízhatatlan eszközök 12 voltos betáppal. Akkor meg ugye lehetne panaszkodni, hogy melegszik, instabil...
Nekem amúgy az a véleményem, hogy alapból tápellátás nélkül kellene működnie egy személyautókba szánt kamerának. Mert az nekem kényelmesebb lenne. Majd wmiki megoldja...
MaCS
-
koanla
aktív tag
Íme, kitúrtam Neked: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=97500001.KPM
25. paragrafus, be is vágom, hogy ne kelljen keresned:
"(2) * Járművel az úttesten - az előzés és kikerülés esetét kivéve - annak menetirány szerinti jobb oldalán, az út- és forgalmi viszonyok szerint lehetséges mértékben jobbra tartva kell közlekedni." -
DonJoee
tag
Végül is igaz, ő kezdett visszaütni... "a mocsok"!
Nem tudom ugyan, hogy privátban összeveszett-e valakivel, csak azt mondom, amit látni a hozzászólások alapján: normális hangnemben szólt először (#11961), és igen, írta azt a 180 fokos dolgot. De kb. ezért jönnek az emberek az ilyen "szakmai" fórumokra, hogy itt: a félinformációikat kiegészítsék, a téves elképzeléseiket helyes útra tereljék, ne adj' isten akár konkrét tanácsokat is kapjanak. Mindezt kb. olyan hangnemben, amivel ők maguk is indítottak.
Persze azért benne volt a levegőben az is, hogy valaki lecsapja ezt a 180 fokos magas labdát, de eleinte inkább segítő hozzászólások jöttek. Már-már kezdhettünk bizakodni, amikor is csak nem bírta tovább az egyik "szakértő" és elkezdett ugrálva vigyorgós meg fejet falba verős szmájlit biggyeszteni a 180 fok mellé. Épp csak azt nem írta oda, hogy "első!".
Mert hamar megérkezett a második, harmadik is, aztán elöntötte az agyakat a merda és az érintettek jó magyarosan lerendezték a dolgot...Szóval nem védem én, de azért tegyük már időrendbe a dolgokat, aztán hamar kiderülnek a miértek.
(Bocs mindenkitől, de ezt az egészet direkt nem teszem off topicba, mert nagyon is on topic. Azért itt nem az Autós Kamerák Tudományos Akadémiájának ősz szakállú, taláros tagjai ücsörögnek, hogy csak úgy elhajthassanak akárkit is a halál fa..ára. Igen, ha valaki úgy kezdi, hogy "császtok, köcsögök, mongyatokmán valami faja autóskamerát, míg el nem kenem a szátokat, vaze", azt szépen ki lehet tessékelni.
De itt egyáltalán nem ez történt. Akcióra jött a reakció és nem fordítva. Lehet levonni a tanulságokat.)Tehát ott tartottunk, hogy autós kamerák...
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
DonJoee
tag
Ne haragudj, de pont egy újságírónak nem fogom elmagyarázni az "állítás" és a "feltevés" közti különbséget. Nekem lenne kellemetlen...
Az ismételgetett "miért véded?"-re meg már válaszoltam valahol feljebb. De legyen, kicsit kibontom: nem védem, megtette ezt ő maga, sikerült, ahogy sikerült. Az egész szájtépésem nem az ő védelméről, hanem a fórum védelméről szól (gy.k.), hogy ne röhögjük ki vagy piszkáljuk kapásból a "rosszat" kérdezőket, hanem segítsük értelmes válasszal, már ha van ilyenünk. Ha pedig köti az ebet a karóhoz, akkor szépen meg lehet győzni (fórum, ugye).
Az pedig, hogy az aláírása egy idézet, valóban nem enyhítő körülmény, remek meglátás! De hogy jön ez ide és mit is kellett volna vele enyhíteni? Én csak némi háttéranyagot szolgáltattam az aláírás eredetét illetően, mert azt vettem észre, hogy a "filmművészet" eme bugyra iránt nem érdeklődők pusztán valami nekik címzett "dulva tlágálságnak" vélték a valóban nem kedveskedő mondatot...
De gyerekek most tényleg, komolyan: ti tényleg nem látjátok, hogy a fátokra tévedt madarat, ami addig nem ártott senkinek, addig hajigáltátok kővel, amíg az rátok nem szart és most duzzogtok, hogy büdös lett az ingecskétek? Hmmm? (már annak aki érintett, persze)
Oké, legyünk on topic is kissé!
Lenne egy komoly szakmai kérdésem:Ha a 180º-os elvárt látószög és még is, akkor a számtalan autós kamera specifikációjában megtalálható és ki tudja milyen igazságtartalmú 178º miért nem?
Időközben a piszok Amazon bevitte a kegyelemdöfést: AUSDOM 180º wide angle lens dashcam
Épp csak a már unalomig ismert Torrente idézet nincs alatta, hogyaszongya: "Ha meg kell b........"
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
-
Sokka
aktív tag
Ne haragudjatok, hogy beleszólok, nem szeretnék senkit sem védeni, sem megbántani. Az, hogy valakinek elég a 110°, valakinek kevés a 170 az nézőpont kérdése. Nem kell ekézni a másikat azért, mert nem az a véleménye, mint nekünk. Ha nekem a kék a kedvenc színem, nem várom el, hogy neked is az legyen.
Ha neki elég a 110°, akkor elég. Lehet, hogy egy kereszteződésben oldalról jövő eseményt nem tud olyan élesen, és részletgazdagon visszanézni, mint te, de a saját igényeinek ez is megfelel.
Próbáljuk meg mások véleményét elfogadni, és áskálódás nélkül továbblépni a topikban.A hozzászólásom nem támadásként, sőt, még csak nem is rosszindulatból írtam, csak jobb érzés lenne, ha a különböző emberek különböző véleményét, és igényeit jobban tiszteletben tartanánk egy közösségi fórumon.
Köszönöm.¤>Xiaomi_Redmi_Note_10_5G<¤><¤>70MAI_Pro_Plus<¤>Mibro-A1<¤
-
sb
veterán
Ellenpélda az A119 ahol a sima 160 fokos, a S verzió pedig 130 (vagy 135, változó a kiírás).
Én kérdeztem is, de itt mindenki ajánlotta az S-t is, mint az egyik legjobb kamerát.
Videók alapján egyébként ez már nekem elégnek tűnt, nem láttam nagy előnyét a 160 foknak. De ezt laikusként írom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Warhammer 40.000
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Okos Otthon / Smart Home
- Mazda topik
- Dell notebook topic
- Szólánc.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest