- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Scrake^;DD #14770 üzenetére
A szilikonzsírba beletapadnak szemcsék az őrleményből, illetve zsír is juthat máshová, nem csak a mozgó / sikló részekhez, ami óhatatlan és nem is okoz problémát.
Egyszerűbb esetben, amikor nagyjából hetente lezuhanyozzuk a főzőegységet, ajánlatos hideg vízzel, ami kevésbé viszi le a kenést. Ha marad benne szemcse is, elfér. Utánkenés igény szerint.
Időnként be lehet iktatni alaposabb tisztítást is, akár darabokra is szedve, újrakenve mindent, akinek van hozzá kedve, ott már szebb lesz az eredmény is.
Főzőegységet behelyezve a sárga retesz lemegy, a beömlőnyílás elfordul, ez ilyen.
-
atala
addikt
válasz
Scrake^;DD #14654 üzenetére
Nekem is 3-on van, és én is úgy állítottam, hogy csak kevés bab volt benne.
-
válasz
Én úgy szoktam, hogy ha már jó a kávé de azon agyalok, hogy lehetne még csavarni egyet.. na akkor már nem nyúlok inkább hozzá. Van, hogy kb 20-25 kávé is lefő mire jó lesz a produktum ugyanazzal a beállítással és babbal.
-
konzumpro
lelkes újonc
válasz
Scrake^;DD #14643 üzenetére
Nem szabad túltisztítani, elég heti egyszer hideg vízzel, kirázni aztán hadd száradjon.
Az őrlőt a gyári középálláshoz képest mínusz 3 lépés környékén találtam a legjobbnak. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
A szerelős videókban csak tesztelnek általában, ahhoz nem kell sok, nem is akarja pazarolni valószínűleg. De ha túl kevés a bab, forgás közben jobban dobálhatja kifelé a forgókés a szemeket, ezért is szoktam a Krupsnál kézzel igazgatni, mivel ennek kicsit más a kiképzése, kisebb a tölcsér meredeksége (az ujjam nem tudja bekapni, annyira nem férek hozzá). Hogy miért nem töltöm tele gyakrabban, mert így könnyebb leszedni a gép tetejét, ha tisztítani kell, vagy az őrlőt csesztetni, mivel ennél meg csak 3 gyári fokozat van, ezt már csak belsőleg tudom tovább korrigálni. Sajátos kiképzése miatt miatt viszont a babokat is könnyebb kiszedni, csak elé rakok egy kis tálcát és ki lehet "kapirgálni".
De őrlés szempontjából szempontjából jobb, ha sok a bab, jobban terelődik befelé a torokba. Állítás szempontjából pedig az őrlő forgása közben lehet szűkíteni a rést, míg tágítani állva is lehet, mivel olyankor ez nem okoz szorulást. Ha teljesen kifogy, akkor is kiürül a légrés, ilyenkor is szokott engedni.
Kezelési utasítások ezt nem bonyolítják a laikusok részére, nem szabad állva tekerni és kész.
-
Pá
addikt
válasz
Scrake^;DD #14652 üzenetére
Akkor sorry, tankönyv szerűen csináltad! Csak a nehéz tekerésből feltételeztem, azért nem baj, ha mások is látják, mert gyakori hiba.
-
Pá
addikt
válasz
Scrake^;DD #14650 üzenetére
Hogy állítod? Mert ha így, ahogy a képen látszik, akkor nem csoda, hogy nehéz állítani és jó eséllyel kárt is teszel benne, hiszen a babszemek ott vannak a darálóban és ha szorítod rá, akkor van rá esély, hogy elgörbülnek dolgok.
Szóval az őrlés finomságot vagy tök üresen kéne állítgatni, ha épp kifogyott a bab. Vagy menet közben, szóval ha a daráló éppen őröl. És ekkor sem javasolt egyszerre 1-2-nél többet állítani rajta egyszerre.
Szóval ha pl 8-ason van és 4-re szeretnéd állítani, akkor főzz le egy kávét és amíg megy az őrlő, akkor közben csavard le 6-ra, aztán főzz mégegyet és le 4-re. Ilyenkor egyébként jóval könnyebben is fog fordulni.
szerk: plusz a változás hatását még tovább 1-2 kávéval később fogod érezni. Hiszen egyrészt a darálóban szokott maradni egy fél kávényi maradék az előző adagból + a kávégép is kicsit utánaállítgatja magát később az új finomsághoz. Szóval érdemes kicsit változtatni, lefőzni 4-5 kávét, aztán annak fényében megint picit változtatni.
-
válasz
Scrake^;DD #14648 üzenetére
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Scrake^;DD #14644 üzenetére
Nagyjából hetente szoktam én is egyszerűen lezuhanyozni, hideg vízzel, ami elvileg jobban kíméli a kenőanyagot, mint a meleg, de ezt gyárilag is említették valahol. Estétől reggelig megszárad. Néha szétszerelős tisztítás, vagy más ezt a tablettás programmal oldja meg.
Hogy mikor kell kenni, azt lehet szemre is detektálni nagyjából. A marketing szerint minden mosás után, de szerencsére nem olyan vészes, vannak nagyon elhanyagolt főzőegységek, azok is sokat kibírtak már. Mivel van két egységem, egyiket direkt úgy raktam össze a teszt kedvéért, hogy kenőanyag nélkül, majd hónapokig használtam, de semmi különös kopást nem tapasztaltam. A műanyag, amiből gyártották, nagyon jól siklik és kopásálló.
Az AquaClean betétet 3 hónap vagy 95 liter után javasolják cserélni akkor is, ha a gép nem jelezne. Ha a gép jelez, de valaki nem cseréli, később már vízkőmentesítést is fog kérni. Egyébként 8 db patron felhasználása után kellene jeleznie, hogy vízkőmentesítést kér a gép.
Őrlési finomság kérdése a fenti összefoglalóban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Autós topik
- Formula-1
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged