Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces
addikt
1. volt itt pár hete kérdés, hogy mennyi idő alatt telik meg a philips lattego csepptálca.
nekem 5400-as van. húztam a strigulákat. asszem 8 napig tartott és 22 kávét főztem le. itt emelkedett meg a kis pöcök. a bekapcsolás utáni első öblítővizet mind a pohárba engedem és öntöm a mosogatóba. illetve nálam a tömítések ki vannak cserélve és minimális lehetnek a belső nem kívánt szivárgások.
2. kipróbáltam a dallmayr elefántos kávéját. év válogatása verzió. egy youtube videóban láttam attól a magyar csávótól aki gyártókat reklámoz a videóiban. /nem tudom hogy hívják, talán csaba, de nem a magyarósi, hanem egy másik/.
hát azt kell mondjam, hogy ez a kávé szenzációs! évek óta nem ittam ilyen kávét. anno volt rendes eszpresszó gépem itthon és akkor ittam ilyen kávékat.
igaz először állagra ilyen "philipses" lett. az eszpresszót le kellett vennem 30ml-re. ez az italalmenüben a ristrettó. így már közelít a régi általam megszokott eszpresszóhoz. csak ugye itt minden megy 2 gombnyomásra. teljesen le vagyok nyűgözve.:)
-
biker
nagyúr
-
vicces
addikt
nálam most 3-ason van, mármint alulról. és nagyon nem tetszik. lehet hogy ez a gép a legkisebb fokozaton tud jó eszpresszót
ma már nem kávézok, de holnap lehet lecsavarom teljesen, mert még mindig kicsit lötyinek érzem. ezért is vettem le a vizet 30ml-re. viszont jobb lenne, ha az alap beállítással tudna jó kávét csinálni.mazsi70: ez az a kávé. világos pöri, végre nem szenesített ipari kávé.
#13260z123456z: sosem ízlett a dallmayer, lavazzaból szoktam válogatni, de ez most ízlik nagyon.[ Szerkesztve ]
:)
-
mazsi70
senior tag
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
kóóó
aktív tag
válasz vicces #13259 üzenetére
Az alap beállításon nekem olyan lágy pogácsa esik ki mint a tehénsz@r, esik szét.
Most volt egy teljes nagy takarítás, kaveolaj eltávolító tabi, vízkőoldó meg minden amit kell és így aránylag jó kávét főz Pellinit használok jelenleg.
Viszont mindog ristretto 30ml-t engedek és ezt 2x, hogy normális adag legyen.Üdv.: kóóó!
-
vicces
addikt
válasz mazsi70 #13262 üzenetére
ezt el lehetne küldeni a gyárnak is, mert az alap espresszó a gépben 40ml. és szerintem nem is jó úgy, mert nagyon híg.
#13263 kóóó:
ilyenkor kell az őrlőt egyel lejjebb csavarni és figyelni. ha még mindig nem jó akkor megint tekerni egyet. vagy sz@r a kávé.[ Szerkesztve ]
:)
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz z123456z #13268 üzenetére
A pogácsa síkjai között a Krupsnál lehet némi ferdülés, mivel van egy természetes hajlása, feszülése rendszernek, ahogy nyomás alatt erőlködik.
A Saeco főzőegységnél nem annyira jellemző, de az is megfeszülhet éppen. Mellesleg miután a pogácsát lepréseli, utána ahogy jön a víznyomás, a kamra tágulását okozza, amitől az alsó dugattyúszár kinyomódik a rugó ellenében. Ez jól látható, amelyiknél működés is közben rá tudunk nézni, a biztonsági kapcsoló kiiktatása után.
Ilyenkor elvileg a pogácsa alatt egy vízréteg alakul ki, ami nyomja felfelé az őrleményt. Ahogy a nyomás megszűnik, az alsó dugattyú felugrik és ismét rászorít az őrleményre. Ennek lehet olyan eredménye, amikor a pogácsa alsó felülete nem teljesen sík, mert magán viseli az alatta örvénylő vízpárna nyomait.
Ha viszont túl kevés az őrlemény, a préselés sem hat rá, egy nagy kavarodás, lekvár lesz belőle. Ilyenkor általában nem valami jó a kávé minősége sem.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz viktorhu #13266 üzenetére
Saját gőzével kifújatni mindegyiket lehet, de az maximum arra való, hogy kifújatás után aznap eltárolod a hűtőbe. Viszont egy napnál tovább nem érdemes így tárolni, mert maradhatnak bent tej maradványok.
Panarello esetében is érdemes elmosni a nap végén.
Persze ki mennyire igényes a higéniára.
Nekem a LatteGo előtt ugyan ilyen panarello renszerű volt, és a kis lyukakban volt rendesen lerakódott tej maradvány a szétszedésnél. -
addikt
12 év Saeco kávégép használat van mögöttem. A mostani Pico baristo 6 éves,. költözne a munkahelyemre. Egy De'Longhi Rivelia vásárlásán gondolkozom, a zöld színben. Szimpatikus a cserélhető tartály. Reggelente feketén iszom a kávét, amit olasz pörkölésből szeretek főzni, a Saeco-ban általában mindig világos pörkölés van és délután szoktam tejes kávét inni (tudom, most a legtöbb olasz felhorkant). Így a reggeli kávét általában kotyogóson főzöm.
Ebben a De'Longhi Rivelia-ban terv szerint olasz illetve világos pörkölés lenne a két tartályban. Karbantartás szempontjából bonyolultabb, mint a Saeco?My name is Bond, James... Dean.
-
z123456z
őstag
válasz Dr. Szilikát #13271 üzenetére
és FőDudu
Majd próbálok képet csinálni, de szemmel láthatóan az egyik oldala vékonyabb, mint a másik. Mint egy ferdén vágott rúd. Érdemes ezzel foglalkozni, vagy sem?
-
HoTDoG
tag
válasz viktorhu #13279 üzenetére
+1
Saeco Granaroma SM6585. Minden tejes használat után megy a HygieSteam, átnyom mindent forró gőzzel. Sosem találtam még benne lerakódást. A forró gőz fertőtlenítő hatása is megnyugtató. Ez bőven elegendő mindennapokra. Néha szétszedem a tejes részt és mosogatógépbe be, miheztartás végett, de ez is kb 4 mozdulat.[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
válasz viktorhu #13279 üzenetére
Lehet, hogy igazatok van, és ezek az új konstrukciók már jól átmosság a rendszert. Nekem régebben egy elég egyszerű Jura habosító volt. Ott hiába nyomta át gőzzel, egy idő után volt lerakódás.
Nekem azért az megnyugtató a LatteGo-nál, hogy csak két részre szedem, és pillanatok alatt el lehet mosni.
Nem vagyunk egyformák. -
Winnie The P
őstag
Hali!
Megérkeztek:
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
salieri.
őstag
Sziasztok,egy gaggia naviglio otthoni karbantartás mennyire nehézkes? Egyik kifolyón alig csepeg a kv.
-
ad4m1337
aktív tag
Sziasztok! Vettem DM - es vizkotelenito löttyöt, az ajanlas szerint 50ml kell 500ml vizzel felonteni.
Philips gepeknel ti is ezt az aranyt tartjatok?
-
mazsi70
senior tag
válasz Dr. Szilikát #13293 üzenetére
Neki Gaggia Naviglio gépe van . Szerintem ott nincs őrölt kávé nyílás .
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
-
salieri.
őstag
válasz Cblacksmithc #13295 üzenetére
Valami kép nincs róla esetleg ?
-
Cblacksmithc
tag
válasz salieri. #13297 üzenetére
oda állsz a gép fölé, felülről látod a kávétartályt. A jobb elülső részen van 1 billenő tető, amin be lehet önteni a darált kávét...
Ne fogadd meg a tanácsomat. És bárki más tanácsát se. Bízz magadban! Jó vagy rossz, boldog vagy boldogtalan, de a te életed, és csak rajtad áll, hogy mihez kezdesz vele
-
mazsi70
senior tag
válasz Cblacksmithc #13295 üzenetére
-
salieri.
őstag
válasz Cblacksmithc #13298 üzenetére
na majd fotózok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések