-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
MunezXBK #29846 üzenetére
Igen tudni kell. Pont ezért van itt a fórumon ennyi cumi vele. Ugyanis az a tudni kell használni egy nagyon vékony sáv, ahol a rainx megfelelően működik és itt gondolok a hőmérsékletre, anyagmennyiségre és száradási időre. Én már kitapasztaltam, de ha valamelyiket nem találod el, akkor ráfagy/rásül és onnantól jön a cumi, ami akár baleset veszélyes is lehet. Rainx tény, hogy olcsó 2-3 ezer forintos móka és ha jól kerül fel tartós, illetve az flakon tartalma is örök élet + 2 év. Viszont... Glaco 6500Ft, szintén elég vagy 10 alkalomra és sehogy sem tudod elkúrni. Akkor vajon melyik az ajánlottabb?
(#29847) ducati113: Thanks, néztem már a DeWalt gépet, viszont ezt akkor venném, ha folyamatos szerelésről lenne szó. Hasonlónak érzem a dolgot, mint a kompresszoros véleményed, hogy nem érdemes feltölteni az akksit havi 2-3 alkalomért. Német tesztek alapján kiemelkedő minőség, olcsó áron a Hessel 1010W-os hálózatról üzemelő kerékkulcsa és most amazonon ajándék műanyag borítású dugókulcsok járnak hozzá. 450Nm-t tud leadni. Lenne egy még durvább 2000W-os modell, 750Nm nyomatékkal és sokkal olcsóbban, de kotlok rajta még egy kicsit, hogy melyik legyen.
Az már kicsit túl jól hangzik.
-
ducati113
csendes tag
válasz
Formaster #29822 üzenetére
120 Nm kell a meghúzáshoz. Lazítani már változó. van,hogy elég 200 Nm de 250 néha 300 is kelhet.
Én pont a takarékosság miatt nem használok kompresszort. Ahhoz már tényleg kompresszorkel 2 hengeres és egy jó légkulcs ami legalább tudja a 650 Nm
Macera az egész,tömlő miatt is meg nem használom folyamatosan a levegőt,ezért meg elindítani a kompresszort!Én ilyet használok, ezzel nincs gond
Legyen féltengely vagy kerékagy. Nincs akadály.
Habár már gondolkodok egy kisebben mert ez azért tud szakítani. Érzés kell a meghúzásnál.
Minőségi dugókulcs sem árt, mert már törött el egy párat. -
Formaster
addikt
Soft 99 Ultra Glaco
Sokan kérdezitek a felrakásának módját, mindenki nyugodjon le ...
Egyáltalán nem olyan kényes, mint a RainX, ma egy kicsit kísérletezgettem vele. 15 fokos hőmérséklet mellett, az indulástól számítva 7 perc múlva kezdett kristályosodni, ahol elkezdtem felrakni. 10 perc után töröltem le az első szélvédőről. A hátsón kicsit trollkodtam, mert az elsőről annyira könnyed mozdulatokkal jött le, hogy éreztem nem lesz ezzel gond több száradással sem. A hátsó üvegen kerek 25 percet hagytam fent, szintén könnyen jött le, bár 2-vel többet kellet törölni
Azt mindenképp meg kell várni, hogy rendesen kikristályosodjon az anyag, utána mehet a törlés.
RainX eltávolítás:
Itt viszont rossz híreim vannak, teljes mértékben kb lehetetlen eltávolítani, illetve volt egy pont ahol már feladtam. Első körben letakarítottam a szélvédőt, majd szappanos 0000-ás acélgyapjú következett. A hibátlan RainX-ből valamennyit koptatott, de még mindig 90%-os volt a bevonat. Ezután IPA, többféle szilikon eltávolító következett, mindegyiket megpróbáltam rongyra áztatva a szélvédőn pár percig hatni hagyni, majd erőteljes törölgetés. (mindegyik ipari anyag volt, az egyik konkrétan rácsöppent a gumikesztyűre és azonnal elrágta) Ezt többször megismételtem, majd közben mindig ellenőriztem mennyire terül szét a szélvédőn a víz. Minden alkalommal kicsit kevesebb RainX érződött, de 4 alkalom után már hagytam a francba, ugyan a víz elsőre szétterült, de még mindig kissé hidrofób volt a felület. Kontrollként megnéztem közben a hátsó üveget is, amin már nem volt semmi. Ezek alapján úgy ítélem meg, kb a 70-80%-át sikerült eltávolítani, lehet kellett volna még 2-3 kör
de innentől kapja be az egész. Felraktam rá a Glaco-t és csókolom
Mindenkinek javaslom, hogy kerülje el a RainX-et messziről.
-
barnam_
nagyúr
válasz
focvis #29836 üzenetére
Ezt a hirdetést már láttam, fel is háborodtam a szövegén
Miszerint a lassan 12 éves gumik gond nélkül használhatóak:
A kerekek Új szeleppel vannak szerelve, kivannak centírozva, megvannak tisztítva és gumiápolóval lettek kezelve szóval csak felkell szerelni és használható!De maga a felni szép állapotban van, én is ilyet szeretnék elérni. De ez 6" széles, az enyém 6,5". Amúgy se akarok másikat venni, ha ott a mostani. Első lengőkarhoz is inkább vettem szilentet + gömbfejet, mint vegyek egy bontottat.
-
válasz
BigBlackDog #29838 üzenetére
A közkeletű hiedelmekkel szemben, a futófelületről az első 100 méteren lekopik a gumiápoló.
-
szabi325
tag
válasz
BigBlackDog #29838 üzenetére
Úgy könnyebb driftelni
-
MPowerPH
félisten
válasz
Peti78 #29832 üzenetére
No, sokaig tartott, csinaltam egy sok lepcsos prep -et. Belul lepucoltam, ne zavarjon bele, ha veletlenul valahol koszos vagy ujjlenyomatos. Kivul ablakpucoloval lemostam, aztan ramentem a silicone remover -el ketszer, hagytam neki idot is, hogy dolgozhasson. Majd 20% -os ecettel attoroltem, oblitettem, majd ment ra prewash tomenyen, szivaccsal, annak is hagytam 5 percet. A veget az Autoglym Pro Car Glass Polish -al zartam. Biztosra akartam menni, remelem lejott a RainX.
A Glacot vegul ugy vittem fol, hogy megfeleztem a szelvedot, korkorosen, majd visszintesen athuztam Glacoval, vartam kb. 3 percet, es szepen lassan elkezdtem visszatorolni. Nem volt teljesen raszaradva, konnyen lejott, de mar 3 perc utan is feheredett, es erintesre ragacsos volt. -
Peti78
őstag
válasz
MPowerPH #29831 üzenetére
Miután a BMW-nek sincs kis szélvédője, mire végigérsz rajta, majdnem jó az eleje. Szerintem 2-3 perc elég, kezdheted visszatörölni. Ha meg víz éri 6-12 órán belül, nem történik semmi. Szerintem ez csak olyan vodoo reklámfogás.
Még annyit tehetsz, hogy az ujjaddal hozzáérsz egy félreeső ponton. Ha még nagyon puha, vársz ha nem, törlöd. -
MPowerPH
félisten
Akkor ujra, mert nem ertem, melyik pontosan?! Felviszem a szelvedo felere, ami kb. 4 perc, mig a kiindulo pontbol eljutok a vegeig. Addigra az eleje ugye majdnem keszen van, 1 perc hijan megvan az irt 5 perces szaradasi ido. Kerdes, eleg e az 5 perc? Itt 17 fok van, felhos, paras levegovel. Kerdes, az 5 perc nem e keves neki?! Majd visszatorlom mikroszalassal, es megyek a masodik felere a szelvedonek.
A vegen gaz e az, ha viz eri a szelvedot 6 oran belul?Kerdezek, nem akarom elszurni.
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz
Formaster #29822 üzenetére
Mekkora a kompresszorod? Egy 25 likteres meg sem mozdítja, minimum 50 literes kell hozzá, de az is sűrűn bekapcsol majd. Alternatíva lehet esetleg egy elektromos, vezetékes ütvecsavarozó.Egy ilyet 20 E Ft körül már Praktikerben is lehet kapni, bár nem rendelkezem tapasztalattal az olcsóbb kivitellel Ha csak hobbi célra, kerék le-fel szereléshez lehet jó választás. A nemrég Lidl-ben kapható Parkside viszont harmat gyenge.
-
Pardise
senior tag
Eger Tescoban minden Armor All termék féláron van!
-
-
Formaster
addikt
Van valakinek tapasztalata légkulccsal? Mekkora levegő igénye van, mondjuk egy garnitúra levételének/felrakásának?
-
Formaster
addikt
válasz
majnkopf #29820 üzenetére
A H7 alapból nem egy plazma ágyú. Nekem is az van, kifogástalan búrával és foncsorral, mégsem vagyok vele elégedett éjszaka. Ahol lehet egyből ráküldöm a refit. Lehet, hogy a határértékeken belül lehetne maradni egy bizonyos tónusú fólia mellett, viszont én ebből a teljesítményből semmit nem adnék már lejebb, sőt gondolkodom valami izzó cserén esetleg, de a ledesek megkérdőjelezhetők, illetve a jobbak acélos áron mennek.
-
Peti78
őstag
válasz
nandow #29810 üzenetére
SZia!
Leírom, én hogy csinálom. A termékek nyilván egyéni választás alapján kerülnek felhasználásra nálad.
1 Auchanos vákumos literes priccoló (citrus prewash 1 dl+ 0,5 dl jar), egy vödör sima víz, egy vödör Wolf white satin-n (0.5 dl) 10 literbe.
Ezzel elsuhanok a pálcás mosóba. A felniket wolf felnitisztítóval befújom. Legutóbb kipróbáltam a w5 felnitisztítót, ez is nagyon jó, olcsóbb mint a wolf.
A prewash-sal előkészítem az autót. Hagyom pár percig, lecsapatom. Majd a samponos vödör tartalmával szivacs (én sonax-ot használok) segítségével átmosom felülről lefelé. Nem körkörösen, csak tolva. Kicsit illatoztatom az autót a magam élvezetére, lecsapatom, és vastag mikroszálassal szárazolom.
A külső műanyagokra és az abroncsok nem futó felületét wolf Black out-tal átkenem. A belső nem bőr felületeket wolf APC-vel (1:10) letakarítom, majd wolf silk milk-kel kezelem.
A lakkozást eddig wolf quick wax-szal kezelgettem, nem volt rossz kezdésnek.Legutóbb felraktam a fusso-t. A különbség az előbb leírt mosáshoz képest az volt, hogy a fusso előtt a felületet letakarítottam még 1:5 arányban hígított wolf APC-vel.
A pálcás mosóban csak és kizárólag a cseppmentesen száradó opciót használom, mosószeres, vagy viaszost nem. Kefét, fémdörzsit, ladás józsi cuccokat ne használj.
-
barnam_
nagyúr
Acélfelnit szeretnék felújítani, lefesteni. Dísztárcsa helyett, mert úgyis letörnek a rögzítőfülek, a gyors kötöző meg nem a legszebb.
Néztem pár videót Youtube-on: [link] [link]
Ezek alapján megtudnám csinálni szerintem - annyi a különbség, hogy én a gumit is leszedem, mert úgyis újat veszek.Tudnátok nekem ajánlani alapozót, festéket, és lakkot? Az autóm sötétszürke színű, így valami ehhez hasonló színt szeretnék, és vennék egy garnitúra új csavart is.
-
majnkopf
tag
Sziasztok, a fényszóró fóliázása mennyire szabályos? Mennyire köt bele a rendőr ha pl. sötétítős fólia van az első és hátsó lámpán? kell rá engedély vagy valami hasonló? Mert ha olyan pl. mint az első üveg sötétítése ami nem jogszerű így mehet érte a bsztatás akkor annyit nem ér az egész viszont ha szabályos akkor feldobhatja az autó kinézetét
-
Newlachka
őstag
válasz
Formaster #29813 üzenetére
nekem is update van
megjött a soft99, jar-os mosás után múlt héten Hétfőn fel is kentem 3 autót.
többet nem csinálok egymás után 3 kocsit.
Igaz jöttek utánam,és nekem csak fel kellett kennem a waxot,de az is elég voltIlyen lett elsőre.De azt hiszem lesz ez még jobb is.
Be kell még szereznem pár dolgot, illetve legközelebb több időt kell egy kocsira szánnom, de KEZDŐ vagyok mégSzélvédő nekem iszonyat szívás lesz,mert valami úgy fel van kenve rá, esőbe szinte ki sem lehet látni ablaktörlőzés közben..
Sebbenzin? ahogy korábban írtátok? -
Formaster
addikt
válasz
nandow #29810 üzenetére
Üdv köreinkben,
Először is big thx, hogy elolvastad az összefoglalót ez sokaknak kimarad sajna.
A mosás a már felület kezelt autóra vonatkozik első sorban, így ezzel most ne is törődj. A waxolás/ egyéb bevonat ajánlott, ehhez mindenképp meg kell ejts egy rendes mosást/dekontaminálást állapottól függően. Bármi kérdésed van, nyugodtan tedd fel
-
nandow
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem meg az első autómat.
Mivel nem volt még soha autóm, eléggé járatlan vagyok az autóápolási kérdésekben, így előre is elnézést, ha nagyon alapvető kérdéseket fogok feltenni most és a közeljövőbenNézegettem az összefoglalót, elolvastam a feltöltött word-öt a mosásról.
Rögtön egy kérdés ezzel kapcsolatban. Budapesten élek, nincs kert stb, így valami kézi autómosót kell nekem is keresni. Azt látom, hogy az alap mosásnál az van leírva, hogy csak a tiszta vizes mosást használjuk, a habos/mosószereset ne.
Múlt hétvégén vidéken szüleimnél - tudatlanul- lemostam egy ilyen kézi mosóban az autót, először a mosószeres funkcióval (azt alig merem leírni, hogy kefe használatával
), majd a végén az öblítés funkcióval.
Jól értem, hogy akkor alap mosás esetén csak az öblítés funkciót használjam, tiszta vízzel mossam csak le?Egyébként úgy sejtem, az autón nincs semmiféle wax.
Majd idővel szeretnék ilyenekkel is foglalkozni, de egyelőre szép sorban haladok.Valószínűleg jövök majd tanácsért a különböző eszközök kapcsán, bár látom, az összefoglalóban szép lista van ezekről is.
A Lidl-ben már vettem pár cuccot a múlt héten: felnitisztító, bogárlemosó, műszerfal tisztító, műszerfal törlőkendő, kárpittisztító.Üdv!
-
G@ß!
őstag
Kedves Mirror coat zero használók!
Nektek nem olyan, mintha ködfátyolos lenne a tükör? -
Peti78
őstag
válasz
MPowerPH #29801 üzenetére
Én sokallom a 10 percet. Kb 20 fokban 10 perc után nagyon nehezen tudtam visszatörölni. Azt nem tudom, honnan kell számolni az adott időt.
Ha 00-kor elkezdem felrakni, és mondjuk 05-re végzek vele, 00-tól számított x idő, vagy 05-től számított x idő.Ha 05-től, akkor akkor az eleje már 15 perce van fent. Szóval szerintem ránézésre, érintésre meg lehet mondani, illetve úgy érdemes. -
MPowerPH
félisten
válasz
Peti78 #29798 üzenetére
Egyebkent a szelvedore pont nem is annyira fontos a PH semleges szer. RainX -et ugy kell leimadkozni rola meg a legdurvabb tisztitoszerekkel is.
Glaco felvitele, csak hogy ez most tuti jo legyen. Teljesen mas az eloiras, mint a RainX eseten. Korkoroson felvinni a lepucolt szelvedore, majd 5-10(szoval 5 vagy 10? Nem mind1...) percet szaradni hagyni. Majd visszatorolni mikroszalassal, es ez utan meg ajanlott hagyni neki 12h szaradasi idot? Gondolom ez alatt meg viz sem erheti?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- Mikrotik routerek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Villanyszerelés
- Okos Otthon / Smart Home
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest