Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ketogén étrend
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Formaster
addikt
válasz
jozsi252 #22148 üzenetére
Belül eddig még nem igényelte az autó a komolyabb tisztítást. Bőrt szoktam tisztítani, bőrápolózni, de a műszerfalra, műanyagokra csak matt nedves törlőkendővel mentem+mikroszálassal. Vigyázok az autó belsejére, szóval eddig még nem kellett komolyabb szerekkel bemennem. Az 1:20-as nem bántja, de ki kell próbálni egy nem látszódó területen, nem kell hagyni rászáradni.
Szivacsot én hanyagolnám, hacsak nem szuzukáról vagy ladáról beszélünk. Lehet kerek ecsettel meg mikroszálassal. Szivaccsal előfordulhat, hogy bizonyos anyagokon kárt teszel, főleg ha festett bőrről beszélünk.
szerk: mindkettő apc, jobban jársz, ha a koncentrátumot veszed és magad kevergeted. Sonaxból az nagyon drága és gondolom egy közepes higítás. Kerékre, motortérre pl már nem elég.
-
jozsi252
veterán
válasz
Formaster #22147 üzenetére
Gondolom kívül belül te is úgy használod hogy fújsz a felületre a flakonból, majd kefével, szivaccsal, mikroszálassal áttörlöd? Belül mivel takarítasz ha nem ilyen mindenes szerrel? Láttam hogy van a Sonaxnak ilyen átlátszó lötty direkt belső részekre van, és habzós. Azon is gondolkoztam, de szerintem ennél a terméknél is maradok a Wolf-nál.
Sonax-ból erre gondolok - Wolf-nál meg természetesen erre
-
Formaster
addikt
válasz
Skillet #22145 üzenetére
Kipróbáltam, semmire sem jó. Egy nagy darab ragasztó tömb az egész
(#22146) jozsi252 :
Aha, tartok 1:4 és 1:10-es arányút. Az 1:4 ritkán kell, kevesebbet tartok kikeverve. Ara figyelj, hogy ezek erős cuccok, az 1:4-es akár a flakont is kimarhatja. A detailes mondta ahol vettem, hogy mindig figyelnie kell a dátumot, mert 2 év alatt a gyári flakont is átmarja és lefolyik neki a polcon. Belső térre először 1:20-al próbálkoznék, bár nekem ott még sosem kellett, lassan viszont eljön az ideje egy nagytakarításnak.
-
jozsi252
veterán
válasz
focvis #22143 üzenetére
Akkor nem csak az enyém ilyen sz@r, alapból így készítik.
(#22144) euzsolt
Nem emlékszem de nálad olvastam hogy külön van bekeverve felhasználás szerint APC flakonokba? Következő rendelésnél veszek én is, aztán gondolkoztam rajta hogy egyikbe keverek be 1:10 arányút, másikba meg pl 1:5 a szennyezettebb külső helyekre, aztán nem kell mindig hígítani amikor használni akarom. Viszont akkor venni fogok pár ilyen AG-s flakont hozzá is, meg máshoz is.
-
Skillet
addikt
KATT picit olcsónak tűnik. Vett már valaki ilyet, tudja, amit tudnia kell, nem cseszi össze az autót?
Van többféle "koptató hatású". -
Formaster
addikt
válasz
jozsi252 #22142 üzenetére
Nyugi, nem csak a bogároldónál
Mint mondtam, majdnem a profi szintet képviseli a termékeik, azonban nem a takarékosságról híresek. A felnitisztító is hugyozik, na az úgy el is megy kb 2-3 mosásra, szóval azt már véletlen sem veszem meg. Én is úgy szoktam, mint focvis, 45 fokos szögből fújom, közben lendítős karmozdulatokkal. Kell majd keresni egy másik hatásos szert, ami takarékos is, vagy át kell rakni egy 500Ft-os Autoglym-es flakonba. Azok jól porlasztanak.
-
jozsi252
veterán
válasz
Formaster #22118 üzenetére
Ma jött meg a Sonaxos bogároldó meg a szivacs, a nagy részét lehozta a magasnyomású, viszont a csomagtartó tetején (teljesen vízszintes), a durvábbakat csak úgy hozta le ha befújtam a felületet, meg a szivacsot, és elkezdtem dörzsölni, de úgy pillanatok alatt lejött.
Mondjuk csak 2-3 percet tudtam rajtahagyni mert a garázsba befújtam, kiálltam hogy lemosom de kb. azonnal kezdett már száradni aztán kénytelen voltam elkezdeni mosni. De ha 5 percet rajtahagynám mindenhol, akkor lehozná a magasnyomású is. Így hogy a szivaccsal rásegítek egy kicsit nagyon szépen lejön mindenhonnan.Ugyanezzel a módszerrel hogy befújom és a szivaccsal dörzsölöm a szélvédőt, nagyon szép simára meg lehet tisztítani. Előtte mikor kezem végighúztam rajta, sokszor lehetett érezni hogy még maradt ott valami.
-
freaghill
őstag
Sziasztok!
Erről vélemény?
How to SUPER CLEAN Your Car (Best Clean Possible) -
Fredo78
aktív tag
válasz
z123456789 #22131 üzenetére
Ez az:
[link] -
Formaster
addikt
válasz
-cobra- #22132 üzenetére
Felesleges termék. Bármilyen felületkezelés után könnyebb lesz a tisztíthatóság, de ennyire könnyen csak akkor lehet tisztítani, ha friss bogarakról van szó. Ha már szépen ráégette a nap, ami 1 út során is megtörténhet, akkor már kell a nagynyomás és a bogároldó. Nekem kerámiázva van az autó, de még úgy sem mindig elég a nagynyomású mosás, néha bespriccelem bogároldóval is. Ezek friss bogártetemek a videóban, ráadásul nem is egy komolyabb mennyiség.
-
P.Gabi
csendes tag
Tiszteletem.
Segítséget szeretnék kérni, hogy a következő autóápolási termékekből ki mit ajánl:
Autósampon
Wax
Műanyagápoló
GumiápolóElőre is köszönöm a válaszokat.
-
-cobra-
aktív tag
Sziasztok!
Valaki próbálta már a Wolftól a Bogár Stop The Mask nevű terméket? videó1,videó2, review, shop.
Elvileg nem hagy semmilyen látható nyomot felhordás után, csak egy vékony védőréteget, amit nagynyomással le lehet mosni a bogarakkal együtt.
Mostanában többet megyek országúton és elég gyorsan bebogarazódok, ezért gondoltam rá.
-
-
Skillet
addikt
válasz
Formaster #22123 üzenetére
Én lemosom, öblítem, azért le is szoktam törölni... aztán megszárad, utána rámegyek egy ilyennel és kész. Utána csak 2 vödör meleg vízzel szoktam mosni az autót hetekig, mert minden lejön róla könnyedén, az elkenődött bogarak is. A vizet is lepergeti, az illatát imádom... -
Formaster
addikt
Mondok jobbat, fogsz egy ilyen mikroszálas, szivacsos pumuklit, amit itt linkelgettünk és viszed magaddal, meg a sampont is. Mikor mosod a kocsit, bevizezed a szivacsot, belehurpantasz fél kupak lötyit és elkezded átmosni bele az autót. Ha végeztél, hagyod leszáradni, választasz egy quick waxot és átkened vele. Így valóban kapsz egy hosszzabb védelmet a következő mosásig és időben sem jössz ki rosszul. Vannak vizesen felvihető quick waxok is, de azok nem olyan kiadósak.
-
d4d
aktív tag
válasz
SzlobiG #22104 üzenetére
Igen van ilyen használom is, lehet félreérthető voltam, nem teljesen a szárítós témába vágott. Csak annyival dobom fel a mosást hogy külön a tenyeremmel, folyamatos folyóvíz (waxos samponos keverék) mellett még "áttörlöm" az autót aztán még egyszer visszaállok leöblíteni a foltmentesen száradó vizes programmal. Így egy fokkal tisztább lesz, mint csak a lándzsával mosva.
-
-
jozsi252
veterán
válasz
Formaster #22116 üzenetére
Van egy K7-es Karcher úgyhogy a nyomással nem lesz gond. Igen gondoltam hogy úgy csinálom ahogy írod hogy először befújom várok 5 percet, lenyomatom, a nagy része már ilyenkor lejön, aztán a végén ha még marad 1-2 helyen akkor a szivacs.
Meg arra is gondoltam hogy a kocsi többi részén található galamb, illetve nehezen leszedhető (kib@szott madarak) ürüléket befújom, aztán könnyebben lejön a többi részről is. -
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok a kérdésemmel. Vásároltam az autómba 5 bőrülést plusz ajtókárpitokat, melyeken látszik, hogy sokáig álltak valahol, szebb napokat is megéltek. Számos olvasgatás után a következő sorrendet alakítottam ki a tisztításukra:
1. Porszívózás, portalanítás
2. Vizes mikorszálassal áttörölgetés
3. Babaolajat felkentem rá, majd áttörölgettem szintén mikroszálassal
4. "Csodaszivaccsal" végigmentem rajta, így már gyakorlatilag maradta a tiszta bőrfelület
5. Ilyen bőrtisztító következett, mert hát ez tényleg bőrre való.
6. Most jön az a pont, ahol elakadtam, szépen letakarítottam, de kellene egy ápolószer, ami kvázi megőrzi a munkám gyümölcsét, és tartósan (kb. 3 hónap) rajta is marad a bőrön. Erre milyen konkrét szereket ajánlanátok?Köszönöm előre is!
-
Formaster
addikt
válasz
SzlobiG #22104 üzenetére
Attól függ milyen az a vízkőcsökkentő. A mágneses kb kamu. Az ioncserélő meg olyan amilyen, csak csökkenti a kálciumkarbonát keménységet, de a magyar ivóvízszabványnak köszönhetően nem viheti egy bizonyos szint alá. A háztartási ozmó dettó, abban még az utánsózó patron is kötelező. Megoldás lehet az esővíz gyűjtése, de zárt, sötét hordóban, mert szépen algásodhat, valamint a tetőről is összejöhet egy kis por/homok, szóval az után is kéne valami egyszerű homokszűrő. De ha le van polírozva, meg van rajta egy jó wax, akkor mikroszálassal 10 perc alatt le lehet szárazolni. Vagy ha van kéznél lombfújó
-
SzlobiG
félisten
Próbáltam a hálózati víz elé be van kötve egy elég nagy vízkőcsökkentő berendezés. Múltkor kipróbáltam azzal mostam le az autót hát csodát nem művelt az se tény, hogy annyira nem lett vízköves, de ott is meglátszott szóval maradtam a kútvíz+ gyors szárítás mellett.
(#22098) d4d A mosóba van lágyított víz az utolsó program az szokott lenni azzal körbe vereted az egész autót és nem lehet vízköves. Én csak télen szoktam mosóba menni, de nálunk olyan az utolsó program és nem is lett vízkő foltos. Majd nézz rá legközelebb kell lennie ott is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Dreame Z10 Pro robotporszívó
- Gombászkönyvek egyben
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest