Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 11:25:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#14701) #71562240 válasza Korosa27 (#14700) üzenetére


#71562240
törölt tag

Tehát, ha az Edifiert a Line Out-ba dugod, és a Phono/Line In kapcsolót nyomogatod, akkor a kapcsoló egyik állásában teljes a csend, a másik állásában halk?

(#14702) #71562240 válasza denesdr (#14694) üzenetére


#71562240
törölt tag

Ilyen embernek paríroztok rendszeresen, fület-farkat behúzva, te legutóbb egy ötezer forintos(!) RCA kábel kapcsán:
"Nagyon drága. Egy RCA-ért legerősebb esetben maximum 1000 forintot fair kérni, hiszen nincs hatása a hangra."
Ideirányítod a kérdezőt (Mivel ez a hifi műszaki szemmel topik...), ez ugyanaz a fület-farkat behúzás, mint hogy az "akusztikus váltás" témát meg odaviszitek az akolmelegbe, hátha ott beveszik.

(#14703) fererencz89 válasza nLali (#14680) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Tegnap délután, mivel több nap zenehallgatás kimaradt előtte, nagyon élveztem mindent. :)

De nem is csak erre gondoltam, hogy a hangulatom miatt tetszik, vagy nem, hanem arra is, hogy másnak hallom, máshogy élem meg. De nem csak a hangulatom miatt, hanem az egészségi, aktuális biológiai állapotom miatt. Az elektromos környezetet, zavarokat most kihagynám, mert ezt sokan belevették, de nem ilyenre gondoltam.

Úgy vélem, hogy egy kisebb megfázás is, a napszak, a vérnyomásom, légnyomás, a minden is módosítja a füleim működését. Társtopikban volt egy magas frekvenciás hallásteszt. Azt vettem észre, hogy nem állandó a hallásom minősége. Aznap úgy 5-6 különböző időpontban elvégeztem a tesztet, minden alkalommal többször is, és durván 1kHz sávban ingadozott az ingerküszöböm.

Az, hogy máshogy hallom, élem meg a hangot, az az autómban is igaz, emiatt hagynám el az elektromos hálózat zavarait.

Egyébként a kérdés egy csapda volt, de rutinosan senki nem sétált bele... :D
Az is lehet, hogy nem mindenki ennyire tökéletlen. :B

Nem szotkam hibázni.

(#14704) denesdr válasza #71562240 (#14702) üzenetére


denesdr
addikt

A többesszámot és az általánosítást kikérem magamnak, nem én írtam, hogy egy RCA kábelért nem szabad 1000 Forintnál többet adni. :U

Úgy látom te sem innen fogod megérteni a hangsugárzós váltás akusztikai mivoltját.
Disznész fórumtársnak is próbáltam elmagyarázni írásban, de inkább megmutattam neki valóságban.

[ Szerkesztve ]

(#14705) #71562240 válasza denesdr (#14704) üzenetére


#71562240
törölt tag

"...nem én írtam...."
Ez hogy jön ide. Persze, hogy nem te írtad, de nem is utalt semmi arra, hogy te írtad volna, arról volt szó, hogy az írta, akinek paríroztok, akinek nem meritek megmondani, hogy mit csinál. Többen, általánosan nem meritek, de ha zavar a többesszám és az általánosítás, akkor csak rád mondom, most. Ideirányítod szegény kérdezőt azzal, hogy hát az ott egy műszaki topik, ott tilos a kábel hangjáról beszélni, azt csak az audiokultúra topikban szabad?! - icipicit kisarkítottam az óvatos [szerk.: "hátha ott már hallották"] fogalmazásodat.
Ellent mertél mondani annak, hogy az ötezer forintos RCA kábel "Nagyon drága. Egy RCA-ért legerősebb esetben maximum 1000 forintot fair kérni, hiszen nincs hatása a hangra."? Nem mertél. Volt aki mert? Eddig nem volt. (Általánosítok: mostanában ott nem nagyon volt, aki hangról beszélni mert, mert aki mert, azt átzavargattátok ide, mert mert.)

[ Szerkesztve ]

(#14706) liszi70 válasza #71562240 (#14705) üzenetére


liszi70
nagyúr

Szó sincs arról, hogy "nem merjük". Már reggel, amikor olvastam, elgondolkoztam rajta, hogy meg kellene írni, hogy ez a mondata szöges ellentétben áll azzal is, amit ő is vall az analóg kábelekről. Szerinte hangerőkülönbséget okozhat, mást nem. Tehát a mondata nagyon rosszul sikerült, mert ha csak hangerőkülönbséget okoz, már akkor sem igaz az, hogy nincs hatása a hangra. Szerintem azt akarta írni, hogy nincs hatása a hangminőségre. És ezt joga van leírni, akkor is, ha nem értesz, nem értetek, nem értünk vele egyet. Akit zavar, és nem fér tőle, majd leírja az ezzel kapcsolatos ellenvéleményét, ez általában meg is szokott történni. Ezért nem írtam végül is neki. Vélemény, aminek el KELL férnie bármilyen topikban.

[ Szerkesztve ]

(#14707) denesdr válasza #71562240 (#14705) üzenetére


denesdr
addikt

Már többen, többször kérték tőled, hogy mutass műszaki szemszögből bizonyítékot a kábelek hangra gyakorolt hatására, de mindeddig még nem láttunk itt ilyesmit, se tőled, se mástól. Állítólag mérni is lehet, még a digitális kábelek, analóg hangra gyakorolt hatását is, legalábbis Ear001 ezt állította, mégha talán nem is ezekkel a szavakkal. Egyébként azért írom, hogy tőled várnánk, mert konkrétan azt állítottad, hogy ez egyértelműen és sokszorosan bizonyított tény, mármint, hogy a kábeleknek saját hangjuk van, máshogy szólnak. Viszont az, hogy te vagy akárki más azt állítja, hogy hallja a kábelek közti különbséget sajnos nem műszaki bizonyíték az én nézetembem (meg szerintem sokan másokéban sem).
De jöhet Ear001-től is némi bizonyíték olyan fellengzős kijelentések helyett, minthogy az ASR nem tudja mit csinál, meg rossz dolgokat mér. Szerintem más is szívesen látná azoknak a "rossz" méréseknek a cáfolatát. De nemcsak ilyen szavakkal, hogy: "Amir azt sem tudja mit csinál", mert ilyet bárki mondhat, akár igaza van, akár nem.

Annyit írtam a kérdezőnek, hogy szerintem tegye fel a kérdését inkább itt, ha szubjektív tapasztalatokra kíváncsi. Műszakilag több mint valószínű, hogy jól működne az említett 6000 Forintos kábel, vagyis, ha összeköti vele a készülékeit, akkor azok működni fognak rendben.
Azért nem álltam neki vitatkozni VoidXs-sel, mert én magam nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy 1000 meg mondjuk egy 100.000 Forintos kábel között hallanék-e különbséget, illetve, ha hallanék is, nem biztos, hogy meg tudnám mondani melyik a drágább. Tudom, biztos nem elég jó a rendszerem, sz@r a hallásom stb, ami még lehet, hogy igaz is, ki tudja...

[ Szerkesztve ]

(#14708) liszi70 válasza #71562240 (#14692) üzenetére


liszi70
nagyúr

"ennek a gyakorló futóbolondnak a honlapját"

Egyébként meg a stílusodból bátran visszavehetsz, mert sértő személyeskedés amit írsz, és nem ő ajánlgatta összefoglalóba a honlapját, amiből mindenkinek olyan van, amilyet akar magának. És ha jól tudom, ez egy "kulturális szalon", ahol nem megengedett a sértegetés. Te, aki behelyezted magad a "kulturális szalon" házigazdájának a szerepébe, illene jó példával elől járni.

(#14709) #10726912


#10726912
törölt tag

Milyen jó ezen kabelkérdéskörrel foglalkozni oly sok sehova vezető íras után. Mennyire csodas ez a topik, és a.ph egyáltalán, hogy folyamatosan a tej fekete!fehér! Vakteszteld! Más lenne az íze, ha fekete vagy fehér lenne! Szürke az!!..hsz-eket olvasni. Igen, mindenkinek joga van leírni, hogy van, nincs hatása a kábeleknek és igen, szóljon erről mindig a fórum, éljen a szabad fórumsz3tb.szás intézménye :DDD :R :W

(#14710) denesdr válasza #10726912 (#14709) üzenetére


denesdr
addikt

Teljesen igazad van, a kábeles kérdezőt inkább a kábeles topikba kellett volna irányítanom.
Én csak "műszakiasan" próbáltam válaszolni neki. :P

(#14711) liszi70 válasza #10726912 (#14709) üzenetére


liszi70
nagyúr

Vaktesztről szó sem volt, itt legtöbbször btraven hozakodik elő vele. :)

(#14712) Ear001 válasza denesdr (#14707) üzenetére


Ear001
addikt

Hihetetlen, hogy mindig egy a 80-as években íródott alapműre és kiegészítéseire a 90-es években készült méréssorozattal kell válaszolni ilyenkor. Az aljában ott egy csomó hivatkozás tessék végigolvasni. Aztán itt ez a klasszikus, vakteszttel és méréssel. Vizuálisoknak, akik látni akarják mit csinál a kábelgeometria. Nézzük a csak nullákat meg egyeseket:
"...Akárcsak a hő okozta problémák esetében, az EMI elmélete is jól ismert, ám a gyakorlat sokszor teljesen mást mutat, mint ami az elméletből következne. Olyan sok tényező van, ami az EMI hatását befolyásolja, hogy az ezzel foglakozás a fekete mágia körébe is tartozhatna. Olyannyira, hogy egy a témában megjelent könyv címe is ez:
High Speed Digital Design: A Handbook of Black Magic
Howard W. Johnson & Martin Graham
Prentice-Hall, Inc.
ISBN: 0-13-395724-1

... a helyes csatlakozások, jel terhelés, elcsatolás, stb, mind drámai befolyással lehet az EMI hatására.
Az Rj45 csatlakozók kiváló elektromos csatlakozást kell, hogy biztosítsanak a készülékházzal. Tesztek során részszalaggal is biztosítani lehet a csatlakozást.
A rossz csatlakozás megnövelheti a sugárzott emissziót akár 6 dB-lel is!
Amennyiben lehetséges, ne használjunk ribbon kábeleket a modulok csatlakoztatására a hoszt rendszerhez. A közvetlen csatlakozás sokkal jobban működik, mind a jelkezelés integritása, mind az EMI szempontjából.
Amikor az EMI tesztelést végzi, használjon többféle Ethernet switchet is.
A gyakorlati tapasztalatok szerint a különböző switchek akár 12 dB különbséget is okozhatnak közös módú emisszióban. Vagyis próbáljunk ki többféle switchet, amíg meg nem találjuk az igazit.
A megfelelő tápegység kiválasztása is befolyásolhatja az EMI hatásokat és a közös módú emissziót, ezért válasszuk ki a jót!"

Mindez a Cirrus Logic saját CobraNet vezérlő IC-jéhez kiadott hivatalos dokumentumban.
De őszintén szólva annyira rohadt unalmas ilyen, kereséssel öt perc alatt megtalálható, ezer éves dolgokat előhozni. Szóval jó volt veletek, én léptem.

(#14714) nLali


nLali
senior tag

Az audiókultúrás és a műszakis topic összefoglalóba is be lehetne írni, hogy adott topicban kinek van igaza. Nem? De! Még egy. :DDD

[link]

[ Szerkesztve ]

(#14715) #71562240 válasza denesdr (#14707) üzenetére


#71562240
törölt tag

"a kábelek hangra gyakorolt hatására, de mindeddig még nem láttunk itt ilyesmit, se tőled, se mástól."
Eufemisztikusan mondom: nem igaz. Többkötetes monográfiára elegendő, amit csak magam írtam vagy szakirodalmilag beidéztem az itteni hifitopikokban [szerk.: eljutva "negyedik dimenziókig" is], alkalmasint éppen azért megintetve rendszeresen, hogy sok, sok, sok. Matematikai hasonlattal élve persze jellemzően nem arról szoktunk beszélgetni ilyenkor, hogy 2x2 egyenlő-e néggyel, hanem "Euklidészről", "Descartes"-ról, "Gaussról", "Einsteinről", "Wittenről"... Nem állunk le újra és újra nap mint nap minden új vicc csecsemő (sic) számára arról beszélni, hogy 2x2 egyenlő-e néggyel egy "húrelméletre" alapított topikban. De volt már, hogy nekiálltunk - az is soknak minősíttetett a kibicek számára, és akkor az volt a reklamáció tárgya, hogy hagyjuk az egyszeri hallgatóságot békében egymást hülyeségezni egymondatokkal (ami valami furcsa ok folytán nem szokott személyeskedésnek minősülni a Fórumon).

"mert konkrétan azt állítottad, hogy ez egyértelműen és sokszorosan bizonyított tény, mármint, hogy a kábeleknek saját hangjuk van, máshogy szólnak."
Én ilyet nem állítottam. Ez tény. Köztény. Tény, hogy sokszorosan bizonyított tény. Egy meg egy az egy, csipkebokor vessző.

"Viszont az, hogy te vagy akárki más azt állítja, hogy hallja a kábelek közti különbséget sajnos nem műszaki bizonyíték az én nézetembem"
Regisztráld magad sokadmagaddal, majd járkálj be sokadmagaddal nap mint nap a Chemical Abstracthoz, és kezd el követelni, hogy tárják eléd nap mint nap mindazt a bizonyítékot, ami arról szól, hogy a deutérium a hidrogén izotópja, és nem bagariakenőcs kordováncsizmára. Szerinted mit fognak neked sokadmagaddal mondani? Azt, hogy a Dörmögő Dömötörhöz regisztráld magad, és oda járkálj be, ott foglalkoznak ilyesmivel.

"Annyit írtam a kérdezőnek, hogy szerintem tegye fel a kérdését inkább itt, ha szubjektív tapasztalatokra kíváncsi."
Hát ezt mondom. Ezt én mondom, hogy ezt írtad a kérdezőnek. És furcsállom, hogy nem érzed abszurdnak egy hifi topikban. Még ha az a hifi topik fogjul is van ejtve - lásd Stockholm-szindróma.

"Azért nem álltam neki vitatkozni VoidXs-sel, mert én magam nem vagyok meggyőződve arról, hogy egy 1000 meg mondjuk egy 100.000 Forintos kábel között hallanék-e különbséget"
Hát, felebarátom. Tanulj, művelődj, tapasztalj, mert ezt senki se fogja neked linkelni, mert ez nem socialmedia, hanem szakma. Szakmai tapasztalatok-ismeretek kellenek hozzá. Mint a húrelmélethez is. [Szerk.: persze hangminőséghalláshoz elegendő a hangminőséghallási gyakorlás, tapasztalat, ahhoz nem kell fizikai anyagismeret.]

Szerk.: Megjegyzem, mostanában a kábelek irányhatására terveztem visszatérni, és írni róla szösszenetet. Már rég kész lenne, ha.

[ Szerkesztve ]

(#14716) #71562240 válasza nLali (#14714) üzenetére


#71562240
törölt tag

Az a pláne, hogy ez ott ma már komoly. Már hamar megint le is tette a garast liszi tartózkodó kérelmére, miszerint egy hifi topikban azért megemlíthető, hogy vannak más vélemények is:
"Nem izgat, mit mondanak a szektában, arra van a másik topik, hogy legyenek meg a buborékukban. De legyünk pontosak, a rövid analóg interkonnektek hangerőre gyakorolt hatása bár létezik, de a hatalmas bemeneti impedanciák miatt olyan kicsi, hogy egy rosszabb mérőműszer zajában elveszik. (...) Hangminőség természetesen nem tud változni egy darab dróttól."
Má' megin' igazam van! És ez kerülne be az ő témaösszefoglalójába. Hifi topikban! Nem érdekli, mit mondanak a szektában, a szektásoknak van szektatopik, egy darab dróttól nem tud változni a hangminőség.
Mindez nem meglepő, vannak ilyenek, tudjuk. Évezredek óta. Na de hifi topikban nem változik a hangminőség "egy darab dróttól"? Hifi topikban ez lett az axióma?! Hifi topikban?!

(#14717) Dißnäëß válasza #71562240 (#14716) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ha idézel egy másik topic-ból és bajod van vele, legalább ott kommentelnéd meg, vagy nem is tudom. Ez így kicsit olyan, mintha az otthon kényelméből kellene köpködni az oroszokat, de ha be kéne állni az élvonalbeli ukrán frontba, lehet bemenne a csoki a gatyába.

Egyrészt ellenszenves nekem ez az "onnan hozunk ide, megköpködni jól a kis komfortos saját körünkön belül" hozzáállás, másrészt ha ennyire izgi az a topic és úgyis olvasod, fejtsd ki ott a véleményed egy ottani nyilatkozattal kapcsolatban, én sem voltam rest egy műszaki témát egy antiműszaki körbe linkelni, Te meg mint a bohóc átnézel oda, és aztán elhozod mint cukorkát hogy itt elnyalogasd vihogva. Mintha az Audis topiclakóként, Audis tulajként a BMW-st nézegetném és amikor valami történik, azt áthozom saját Audis körbe szíves köpködésre, hogy "némáahülye".

Ha saját szórakoztatásodra nyomod ezt, én értem ja nem, nem értem akkor sem.

Kicsit szálljunk le a földre.
Gondolkodjunk (Béláim).

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#14718) denesdr válasza Ear001 (#14712) üzenetére


denesdr
addikt

Thx a linkeket, egyik cikket sem láttam még idáig.
Átnyálazom őket.

(#14719) nLali válasza #71562240 (#14716) üzenetére


nLali
senior tag

Eleve gusztustalan, hogy emberek a maguk vélt vagy valós igazával magukat a másiknál jobb embernek tartván a velük egyet-nem értőket megpróbálnak negatívként használt semleges jelzőkkel kategorizálni. Ha valakikre azt mondjuk, hogy szektás, akkor legalább nézzünk utána a szó jelentésének. Szektás=valakit, valamit követ. Natessék, most nagyon csúnyát mondott azokra, akiknek vele ellentétben 1, van hallása 2, Ide nem szépet írtam volna, inkább mindenki gondoljon valamit a kipontozott részre...................................................................

[ Szerkesztve ]

(#14720) Dißnäëß válasza denesdr (#14718) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hagyd a picsbe, nem leszel előrébb, hidd el. (Nem a képességeidnek szól).
Acid rulz. ;]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#14721) liszi70


liszi70
nagyúr

Köszönöm Istenem, hogy egyelőre engedsz ilyen jelentéktelen dolgokkal foglalkozni, és nem óvóhelyen kell rettegnem, vagy a fiaimat félteni a harcmezőn, vagy nem egy kórházban kell nagy betegen sínylődnöm. Köszönöm.

#14713kammerer
"Szerintem azt akarta írni, hogy nincs hatása a hangminőségre."
Nem szerinted ezt akarta, hanem ezt írta. Szokásához híven."

Nem, nem azt írta, hanem hogy a hangra. Az nem jogos kijelentés részéről, hogy a hangra nincs hatással, mert ő is tudja, hogy van, hangerő formájában. De a hangerőnek nincs köze a hangminőséghez. A hangminőség-különbséget simán megkérdőjelezheti, ha akarja. Ezzel a mondattal nem bántott senkit, kivéve azokat, akik személyes sértésnek veszik az eltérő véleményeket, amit nem tudok megérteni és elfogadni.

"És "titeket" ez nem zavar egy hifi topikban."

Nem. Nem zavar. Az lenne baj, ha zavarna. Ez a vélerménye, leírja. Migabi, dgyuri, vagy bárki meg leírja az ő véleményét. Az se zavar. Ez a nyilvános fórum, még hifi témában is.

"a házimozi topikban is parírozol az antihifi szövegeinek régóta"

Komolyan? Keresd már ki, nagy hirtelen nem találok egyet sem: [link]

"A mindenütt szórva terjesztett aktív dezinformáció az nem vélemény."

Világos, mindig csak a miénkkel ellentétes vélemény a dezinformáció, a miénk véletlenül sem lehet az.

"Közíró nyilvánosan közreadott közirományát és annak közíró szerzőjét értékeltem"

Nem, ebben az esetben egy ph tagot sértegettél "értékeltél" a ph-n. Én nem a ph szabályzata miatt mondom azt, hogy ilyet nem kellene, hanem az audiokultúra topik általad felállított "szabályzata" miatt. De te tudod, lehet ez is de akkor ne várd, hogy más meg virágnyelven fogalmazzon.

"hányszor mondta ő az utóbbi kettő-öt évben, hogy hülyeség, baromság"

Sokszor, de emlékeim szerint nem konkrét személyekre mondta, hanem véleményekre, ellentétben a te "gyakorló futóbolond"-oddal. De valóban nem szép tőle, ahogy a "hifistákat" jellemzi, ez tény.

Nem vagyok VoidXs védőügyvédje, van a rovásán stílusban, de gyűlölöm a kettős mércét.

[ Szerkesztve ]

(#14722) Dißnäëß válasza liszi70 (#14721) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Első és utolsó mondat pirospont ++++1 (a többi a Tietek).

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#14723) nLali válasza nLali (#14719) üzenetére


nLali
senior tag

Nem is olyan régen, pont az ilyen, hülyeszektástanulatlansuketszektásokvagytok, csakavécénülvefoglalkozokveletek stílus miatt javasoltam, hogy önként kéne lemondani a topicgazda címről. Azóta is azt gondolom, hogy nem való topicgazdának, aki így viselkedik. Alkalmatlan.

(#14724) #71562240 válasza Dißnäëß (#14717) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Ha idézel egy másik topic-ból és bajod van vele, legalább ott kommentelnéd meg"
Közismerten eleve nem áll módomban ott kommentelni. Általad is közismerten. Ha módomban állna ott kommentelni, ott kommenteltem volna meg. De már akkortól kezdve, amikor oda beugrott.
Ennek fényében akkor ugye okafogyott a kifejtésed.

Amikor ebbe a topikba ugrott be, azonnal megkommenteltem itt. Itt módomban áll.

(#14725) denesdr válasza Dißnäëß (#14720) üzenetére


denesdr
addikt

Oké, csak ha már hiányoltam az ilyesmit és kérésre ide lett linkelve, akkor annyi minimum, hogy beleolvasok.

Igazából ez a kábelmegméregetős dolog talán akkor lenne hasznos (de lehet csak én gondolom így), ha a gyártók közölnék az ilyesmit, de helyette csak marketingszöveget, meg árcédulákat látunk tőlük.

(#14726) denesdr válasza Dißnäëß (#14720) üzenetére


denesdr
addikt

Ja, csak meglett az utsó rész is, nemrég tudtam meg, hogy létezik. :DD

(#14727) Mathiask válasza Mathiask (#14633) üzenetére


Mathiask
senior tag

Megnéztem a hangszerek spektrumát vizsgáló és a magasfrekvenciás érzékeléses cikket is.
Mind a kettőnél vannak számomra pozitívumok és negatívumok is. Tovább kéne vinni őket, vagy legalábbis megerősíteni őket, mert azért itt-ott beléjük lehetne kötni, vagy legalábbis jobb lenne ha részletesebbek lenének. Például már elsőre látni, hogy viszonylag kevés energia jut 20kHz fölé azoknál a hangszereknél, melyek "termelnek harmonikusokat". Illetve a mikrofon is jóval közelebb volt helyezve, mint mondjuk egy hangosítástalan koncerten lévő hallgatói pozíció, így az, hogy a háttérzaj(amelynek nagyságát meg se adják sajnálatomra) felett a mikrofon még hallja a magasabb frekvenciákat, még nem jelenti azt, hogy akár egy hangosítatlan koncerten hallanánk.
A másik cikknél engem nem kifejezetten az agyi aktivitásos vizsgálatok érdekeltek, mert ott felmerül, hogy ez milyen összefüggésben van a megélt ingerekkel. Érdekesség, hogy ha csak a magas, vagy csak a normál frekvenciás részt játszották le, akkor nem reagált arra az agyuk úgy, mint amikor a magas és normál frekvenciás részt egyszerre. Sajnos olyan sok részlet nem derült ki, hogy pontosan, hogy oldották meg, hogy a váltást, illetve, hogy az biztos ne szóljon bele a dologba. De szerencsére végeztek olyan összevetést is, hogy közvetlenül hangminőséget kellett megítélniük a résztvevőknek. Bár nem voltak túl sokan (26)(az agyi aktivitás mérésnél még kevesebben) és koruk is viszonylag behatárolt volt(18-31).
Szóval mindenképp jó irányok ezek, csak még tovább kéne vinni, hogy biztosat lehessen mondani.

(#14728) Dißnäëß válasza denesdr (#14726) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hú, tigris látta volna a múltkor használt tyúkbelet... :D

Acid - Beteg :D

Épp most filózom, mit is tegyek be így délutánra háttérzajnak. Meg lejárt mindenem, van egy VLC, de kéne vagy JRiver elôfizu, vagy Roon, vagy Volumio, vagy bármi egyéb.. mert a VLC játszik, de nem túl okos. :)

Qobuz-ra is rá kéne néznem. *sóhaj*

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#14729) #71562240 válasza liszi70 (#14721) üzenetére


#71562240
törölt tag

Szép hosszú választ írtam, hátha alapon, de a privátod hatásával összegezve inkább kitöröltem, és akkor csak annyit: ez a kísérletünk csak egy napig tartott. "Rekord".

(#14730) denesdr válasza Dißnäëß (#14728) üzenetére


denesdr
addikt

Ha Acid rulz, akkor a 0,75-ös villanyszerelési vezeték mint hangszórókábel is rulz. :D

(#14731) Mathiask válasza denesdr (#14718) üzenetére


Mathiask
senior tag

Szerintem a stereophile-os "vaktesztet" hagyd ki nyugodtan. Az ha nagyon diplomatikus akarok lenni akkor minimum "furcsa".(de szívem szerint azt mondanám inkább, hogy vicc kategória) A legnagyobb "szavazat" arány egy kábelre 59% volt. Illetve volt egy "ellenőrzés is" (ugyanazt tesztelték 2szer), aminél legalább úgy szórt az eredmény, mint bármelyik összehasonlításnál. Ezzel inkább azt igazolták, hogy nincs különbség, mintsem fordítva. (félreértés ne essék én nem arról beszélek, hogy két analóg kábel között nincs különbség, csak arról, hogy ez a "teszt" nem bizonyítja amatőrsége okán, hogy van)
A Max Townshendes videó is tartalmaz érdekes dolgokat pl a 7m hosszú iszonyat magas kapacitású(3700pF/m, ha jól emlékszem) kábelével nem biztos, hogy a legszerencsésebb mutogatni bármit is.

(#14732) #71562240 válasza Dißnäëß (#14728) üzenetére


#71562240
törölt tag

Azt még hozzáteszem az előző megkommentelési ügyhöz, hogy a denesdr felé való megkommentelésem nem kezdés volt, hanem annak a folytatása, hogy te ide bekommentelted őt. Ha te nem kezdted volna az idekommentelését a provokációnak, én se folytattam volna.

(#14733) denesdr válasza Mathiask (#14731) üzenetére


denesdr
addikt

A Stereophile vaktesztet már el is olvastam és pont az ugrott be nekem is, mint amit te is írsz, hogy ez így nemigazán bizonyító erejű.
Az elektromos mérések még oké, de az eredmények hallható hatása itt sem derül ki.

(#14734) Mathiask válasza nLali (#14723) üzenetére


Mathiask
senior tag

Valószínűleg. De sajnos itt is volt "szektázás" és egyéb véleménykülönbség miatti magyarázat nélküli de az "hülyeség, rossz, stb" -vel való dobálódzás. Igazából sehol nem kéne ilyennek lennie.

(#14735) fererencz89


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

A feszülő helyzetre való tekintettel: [link] :R

Nem szotkam hibázni.

(#14736) #71562240 válasza #71562240 (#14715) üzenetére


#71562240
törölt tag

foglyul

(#14737) nLali válasza Mathiask (#14734) üzenetére


nLali
senior tag

Igazad van. Nem kéne.

(#14738) dgyuri0123 válasza #01758976 (#14699) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Eq-znak szegények, mert szegények. Ezt a részét még meg is tudom érteni, mert egy "tisztességes" drót nem 100e újonnan (Úristen, mit mondtam). Nem tehetnek róla, hogy nincs zseton Qualitonra.. :DDD

"csak a zene van"

(#14739) liszi70


liszi70
nagyúr

Akinek esetleg problémája van a rendszerével, javaslom menjen el egy szakszerűtlenül, bántóan hangosított koncertre. Garantálom, otthon felüdülés lesz meghallgatni ugyanazt a zenét CD-n, még a tökéletlen rendszerével is. Én most ezt tettem, és lelki béke van! :)

(#14740) fererencz89 válasza liszi70 (#14739) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Legutóbb Adventkor voltam koncerten, Egerben. Mindenki élvezte (na jó, kicsit én is), de ledöbbentem, hogy otthon mennyivel jobb a hangzás. Szerintem nem is volt pedig annyira "gáz" a hangosítás. :D

Nem szotkam hibázni.

(#14741) Dißnäëß válasza liszi70 (#14739) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Üdv a klubban. Mióta zenét hallgatok, így vagyok ezzel. Jazz megy élőben, de a pop kedvencek és rengeteg minden egyéb NEM.

Ennio Morricone is egy nagy kaka volt nekem az Arénában, Jean-Michel Jarre mondjuk nem volt rossz, de hát a CD-hez képest az sem egy hűde.

Zorán, Republic (anno) Cipővel nagyon jó, Kowa pár éve élőben meg úh, a fülemet levitte a mély (lehet túl közel voltam), de amúgy jó volt az is a "B középben".

Joe Cocker Bécsben 20+ éve, uh. :K

Thievery Corporation és The Asteroids Galaxy Tour egymás után a Balaton Sound-on ajjdekurrrvajóvolt hangzásra is. :K

Kíváncsi leszek a Wagner Rajna Kincsére, Müpa júni 16. A Müpa-ban nem sikerült még csalódnom valahogy. Bemákoltam az ülőhelyekkel.

Bakancslista Montreal-ban a St. Joseph oratórium Beckerath orgonája. Ex kolléga kint él, meg kell látogatnom :)

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#14742) denesdr válasza liszi70 (#14739) üzenetére


denesdr
addikt

Ez mekkora igazság! :K

Legutóbbi koncertélményemről (Quimby) hasonlóan tudnék beszámolni, de szerintem csak rossz helyen volt a hallgatási pozíciónk, igaz ez csak feltételezés.

(#14743) #71562240 válasza kukulec (#14567) üzenetére


#71562240
törölt tag

"amúgy ha valakinek van ilyen szintű kábele, egyszer nagyon megfülelném."
Anekdotát ide is beírom, az előbb a fejhallgatósban példálóztam vele, mert a két fejhallgatós-DAC-erősítős topikban (is) átlag kéthavonta az ezzel foglalkozó kis galeri elővezeti a kábeltematikát, átlag kéthavonta robbant ki háborút pardon, különleges katonai műveleteket a hibbant hifistákról, kábelplacebóról... Egyrészt a szerintük túlárazottságokat, másrészt a nincskülönbséget, különösen a digitális kábelek közötti nincskülönbséget gittrágják, természetesen a hifistákra vonatkozó szokásos dehonesztáló jelzőkkel - és az utóbbi egy-két napban éppen ott is sokadsokadszor előkerült a téma, szinte párhuzamosan az ittenivel. Éppen botrányosként idézve éppen ezt a Tyr 2-t is, természetesen éppen erre az ASR "tesztre" hivatkozva.

Tavaly év vége felé nagy ottani tekintélynek örvendő, a hibbant hifisták közé még sose sorolt/sose sorolni mert fórumtárs vett egy 3000 dolláros USB kábelt (Entreq, van rajta virtuális föld is, ami szintén Amir egyik kriptonitja, csak zajkeltő antennaként tudja "értelmezni"). Beszélgettünk róla (hamarosan meg is szemlélem), felvetettem, hogy írja már be a DAC-erősítős topikba, meglátjuk, mit szól hozzá a galeri. Beírta. Na mi volt? Neki nem mertek megszólalni a hős barikádharcosok...

(#14744) nLali válasza Jorgi Kormi (#14695) üzenetére


nLali
senior tag

Állítólag a fahéj jó puffadásra is, nem csak tejberizsre. :DDD

(#14745) nLali válasza denesdr (#14725) üzenetére


nLali
senior tag

Van olyan gyártó, aki közöl adatokat. Nem tudom elég-e, de több, mint a semmi : [link]

(#14746) denesdr válasza nLali (#14745) üzenetére


denesdr
addikt

A semminél több, de nem ilyesmire gondoltam, hanem mint amit a Stereophile is közzétett. Ott zenéhez hasonlító jellel mérték meg a kábeleket, ezáltal mutatva ki különbséget köztük.

(#14747) nLali válasza denesdr (#14746) üzenetére


nLali
senior tag

Hogy úgy. Kérlek, adj egy linket ahhoz.

(#14748) nLali


nLali
senior tag

Egy reggeli, teraszról Dunátnézős kávézós : [link]

[ Szerkesztve ]

(#14749) denesdr válasza nLali (#14747) üzenetére


denesdr
addikt

Pár hozzászólással feljebb Ear001 linkelte, de erre gondoltam egyébként: [link]

(#14750) liszi70 válasza Dißnäëß (#14741) üzenetére


liszi70
nagyúr

Igen, én sokadjára fogadom meg, hogy hangosított koncertre NEM fogok járni, aztán persze újra elcsábulok, és gyakran nem győzök bosszankodni, mint pl. tegnap este is. :)
De nem csak a hangosítás volt színvonaltalan. Két szélső állványos reflektor a nézőknek szembe volt beállítva, amit nem hittem el! Borzasztó zavaró volt, hogy elvakít a fény, odamentem gyorsan a kezdés előtt a műszakisokhoz, hogy így nem a zenészeket, hanem a nézőket világítjátok meg, erre hál' Istennek jobban beforgatták a refiket. És nem feledékenységből, emberi mulasztásból maradt úgy véletlenül, hanem ők ezt szándékosan így rakták be mindkét oldalon! :D

Szakszerűtlen munkavégzésre még példa: CD-re stúdiófelvételt csináltunk zenekarral, és megkaptam a keverés utáni wav fájlokat a hangmérnöktől. (Pontosabban hangosító, de ebben a munkában végül is hangmérnökként tevékenykedett.) Olyan szinten volt a felvétel alulvezérelve, hogy kificamodott a csuklóm az erősítőm hangerőgombjának feltekerésétől. :D Olyan alap dolog a megfelelő hangerő beállítása, hogy eszembe nem jutott volna, hogy ilyet kell korrigálni. Gondoltam, majd egyes hangszerek arányáról, vagy tónusbeli apróságokról konzultálunk, de nem, mert arról kellett, hogy baszki, ez így használhatatlan. :D

Más példa. Rotel processzor. El kívántam adni, egy vevő elvitte kipróbálni. Visszahozta, hogy nem működik. A kijelzője sem működik és ott lehet mindent állítani, így se kép, se hang. És tényleg. Pedig nálam jó volt, használtam. Ez van, pont most romlott el, így jártam. Neves pesti szervizbe leadtam. Egy hónap után telefon, hogy vigyem el a készüléket, mert javíthatatlan, elromlott és beszerezhetetlen a processzor-modul. Oké, megint felmegyek Pestre, elviszem. Otthon nem hagy nyugodni. Ráteszem tv-re, az osd menü működik. Turkálok a menüben, egyszercsak szembejön velem egy képernyő-kikapcsoló menüpont. Offon áll. Bekapcsolom, és láss csodát.... Az óriási kijelző életre kel, így minden más is beállítható és működik. Az történt, hogy a vevőjelölt véletlenül letiltotta a képernyőt, anélkül pedig azt a típust nem lehet működésre bírni. Nekem meg eszembe sem jutott akkor az osd menü, elkönyveltem, hogy beszart a készülék, így jártam. A neves pesti szerviz pedig javíthatatlannak ítélt egy műszakilag nyilvánvalóan át sem vizsgált, hibátlan készüléket, és nyomta a süketet az elromlott és beszerezhetetlen processzor-modulról. :D

Gigaoff példa: Halat vettem egy halasnál. Az eladó hölgy, akinek az a munkája, hogy nap mint nap tucatjával adja el az élő, és az áldásos fejbeverő tevékenységnek köszönhetően halott halakat, sokáig püfölte szegény áldozatot, de az Istennek nem akart kimúlni. Nem hát, mert nem ott ütötte, ahol kellett volna, hanem pár centivel fölötte, szinte a hátát. Nem bírtam nézni a ponty vergődését, rászóltam a hölgyre, hogy azonnal hagyja abba, majd én elintézem. Természetesen egyetlen jó helyre célzott ütéssel bevégeztetett. És nem fiatal, betanulatlan kezdő volt, és nem egy-két véletlenül félrement ütésről volt szó.

Na, mára ennyit a szakszerűtlen munkavégzésről, ami mintha egyre szaporodna az utóbbi időben. :F

Ez hosszú lett, bocs, de egyik eset hozta elő a másikat. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.