Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 11:25:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8001) bta1 válasza Mathiask (#7994) üzenetére


bta1
őstag

Éltem. Bizonytalan emlékekle alapozva allogánsoztál. Egyetlen álva példát citáltál, melyet nem is neked íltam, ráadásul még lossz is, hiszen saját kontextusában, stílusát, tarlalmát illetően nincs benne kivetnivaló.

Hát így is lehet. Te is fijam Blutusz, mondaná elle Cézár ha Sékszpíl lenne.

Élzésekle hivatkozni csak úgy natúlban? El sem plóbálva magyalázni, mit lonthattam el? Azt hittem, legalább téged az éltelem vezélel. Lehet itt túlélzékenykedni, kilálykisasszonykát játszani, de szelintem csak magadat löhögteted ki. Főleg melt egyoldalúan teszel szemlehányást, mintha nekem nem eshetne losszul, ahogyan mások ílnak, vagy te ílsz, akál nekem vagy bálki másnak.

(#8002) bkercso válasza bta1 (#8001) üzenetére


bkercso
nagyúr

Frappánskodsz? Most nem az a játék jön, hogy győzködni fogunk téged, mivel erre nincsen szükség. Ebből ugyanis nem származna önismeret, ha az akarás hiányzik. Ellenben, ha van akarás, akkor látod te, mi a baj: az "én és a többiek", "én és ők" szemlélet, meg az "ők" izomból lenyomása. Ezek indulatok. Indulatokra rámutatni lehet, de érvelni ellenük nehéz. Annyi a kérés, hogy ne hordd ide őket.

Most megtalálod, aki engedett a cél érdekében, és nála kalapolsz magyarázatért. Gratula! Ehelyett nézhetnéd hasonlóan, mint Mathiask, aki nem egóból írt és kért elnézést azért, ha megsértett, hanem valamiféle pozitív eredmény érdekében. Erre adod a hülyét.

Vigyázz, neked kell nyerned, nehogy mi nyerjünk ellened? - szar lehet így élni meg minden szitut... :((( Erre írtam a mai legelső hsz-emet. Én ennyit tudok a pszichéről. Nincs róla diplomám, csak van pszichém, meg másnak is van, akikkel beszélek. Elnézést érte!

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#8003) bta1 válasza Mathiask (#7994) üzenetére


bta1
őstag

Példa, hogy mi eshetne nekem rosszul.

"legalább úgy viselkedtél mint ő"

Félre ne érts, nem a rosszulesés a probléma, hanem hogy egyszerűen valótlanságokat hordasz össze. Akkor viselkedtem volna vele úgy, ha csuklóból, minden alap nélkül hozzánemértőnek állítottam volna be őt, ahányszor csak szóba került. Nincs miért magyarázkodnom, neked viszont nem csak az előző miatt, és most már nem csak tőlem van miért elnézést kérned. Próbálod megvezetni a népet, befeketítve engem, aztán normális fórumozásról prédikálsz :(

(#8004) bta1 válasza bkercso (#8002) üzenetére


bta1
őstag

Mit mondana erre liszi komád..? – Ki vagy te, Mathiask védőügyvédje?

De akkor csapnivaló ügyvéd vagy.

Moderátori hozzáértésből is durva bukta, hiszen ilyen minőségben példamutató módon kerülni illene a személyeskedést. Mégis folytattad, kvázi harcba hívva mindazokat, akik vmiért nem kedvelnek engem. Hátha találnak rajtam fogást. Szerinted sokan vannak, mégsem jöttek seregesen, csak fentebb olvasható 1db szerencsétlen, kényszeresnek tűnő kísérletező, akiben bár mélységesen csalódtam, nem tudom eldönteni hogy inkább sajnáljam, vagy dühös legyek rá.

Éjszakára kitalált rágalmaidról:

1) Helytelen dolog lenne nyerésre játszani egy rólam kezdeményezett, személyeskedő vitában? Vagy bármilyen vitában? Hogy a fenébe jön ide a "minden szituban" kinyilatkoztatás?

2) A moderátortroll kifogásolja, h bta egy bizonyos történetről rossz perspektívában, "ő és a többiek" szemlélettel beszél.. hát hogy beszélne a hozzá kezdetektől, első néhány hozzászólásától fogva ellenségesen viszonyuló klikkszerű entitásról, amely többek között Cs. Kádár Pétert is megpróbálta kikezdeni, felbosszantani? (Nem álltak volna le, ha akkor vki nem mondja el, kivel szórakoznak.) Ki vállal ilyenekkel, plusz később hozzájuk csapódókkal közösséget?

Világraszóló képtelenségekkel etetni a fórumlakókat, akikért állítólagosan él-hal?! (Sün!)

[ Szerkesztve ]

(#8005) liszi70 válasza bta1 (#8003) üzenetére


liszi70
nagyúr

:W Na baszus, azt hittem, ma már nem kell a ferdítéseiddel törődni, mert abbahagyod. De nem.... Hihetetlen, hogy milyen szinten nincs önkritikád, realitásérzéked.

"Nincs miért magyarázkodnom"

Nem kell magyarázkodni, senki sem kérte, nincs értelme. Akinek van némi igazságérzete, és nem viszi félre az elvtársi, haveri részrehajlás, az pontosan tudja, hogy Mathiasknak igaza van, mint annak idején Tigrisnek is. Egyébként nem "legalább úgy viselkedtél mint ő", hanem dyscusétól sokkal sunyibb szisztémával dolgoztál. A folyamatos célozgatások, a rendszeresen és tudatosan adagolt kisebb-nagyobb sértések, a másnak írt, de rá utaló megjegyzések sokkal csúnyább munkát végeznek. Ő szemben vagdalkozott a maga primitív kőbunkójával, te alattomosabb, okosabb, tudatosabb fegyverekkel támadtad hátba, miközben lassan injekcióztál bele némi mérget is. Nyugodtan hívd relativizálásnak, de a te megalázó módszereid, amit egyébként azóta is gyakran űzöl, nagyobb pusztítást végeznek. Neki a legnagyobb bűne az volt, hogy nagy az arca, szerénytelen. Az? Az. Bagatell jellembeli probléma, más, szintén jelen lévő emberi gyarlósághoz képest. Ja, meg hogy nem jó a helyesírása, ami szintén fel lett használva ellene.

[ Szerkesztve ]

(#8006) Mathiask válasza #01758976 (#8000) üzenetére


Mathiask
senior tag

Akkor Zu? Vagy 7-8 éve mintha Ear blogján lett volna egy bejegyzés amiben talán Zsolt, meg Attila is meglátogatta és a Zu Druid-ot hallgatták valamelyik Heed erősítővel. De már nem emlékszem pontosan mi volt benne, meg nem is találom a bejegyzést. (Ear, ha vagy és volt ilyesmi bejegyzés, akkor megosztanád?) De hát nyilván ti megbeszéltetek minden ilyesféle tapasztalatot.

(#8007) #10726912


#10726912
törölt tag

Szeretnék minden vitában részvevőt megkérni a személyeskedéshagyjat9k abba.
EZ EGY HIFI FÓRUM!
Privátban arról beszélgetni, hogy k8 kit sértett meg, itt arról beszélgetni, hogy ki kivel hogyan beszél...most komolyan, ez a normális szerintetek?
Nézzetek körül!
Amd fan előtt le a kalappal, kammererrel és velem is olyan stílusban és hangvétellel beszél, ami példamutató, holott a régmúltban komoly problémák voltak.
AMD FAN👍 :R Köszönöm.
Megkérem bta1, liszi70, bkercso, mathiask ( ha valakit kihagynék ebből a történetből, akkor szerkesztem, vagy folytatom köv hsz-ben) :
Fejezzétek be a személyeskedést, legyetek fórumtémához ragaszkodók!
A felsorolt személyek gondolkodjanak el azon, hogy miért lettek felszólítva.
Ne adjatok, ha kaptok, azt meg végképp ne vegyétek fel, ez egy Fórum, nem gyerekek homokozója.
Nem érdekel, ha valaki nem ért velem egyet, írja le a vaktesztet, az ellenpéldákat, a minősítéseket kerüljétek el egymással szemben, azért mert két ic kábel között valaki nem hall vagy éppen hall különbséget, még a másik nem hülye, nem ostoba, nem botcsinálta hifista, hanem
!!!EMBER!!!!
Még egyszer: vegyetek példát kammererről és amdfan-ról, ellentétek inteligens találkozása.
Köszönöm!

(#8008) bta1 válasza liszi70 (#8005) üzenetére


bta1
őstag

Megalázó dyscussal senki nem volt ilyen szinten, még közel sem, mint most te, aki lazán primitív kőbunkózod. Kedves Lancerboy, íme a "felebarátod", aki szerint egy primitív kőbunkó által készített erősítőt választottál.

Szerintem ez így, ebben a formában nagyon nem oké. Nem szolgált rá. Te hogy érzed?

Szabad meglepődni, hogy nem a rám agatott, már csak számossága okán is nevetséges negatív jelzőáradattal van problémám. Bkercsónak nagyon csipkednie kell magát, ha rád kíván licizálni. Csúnyán lemaradt az ovis szintű bta-utáló rágalmazóversenyben. Tudod mit, beszállok én is a buliba, erre mit lépsz? :DDD

- meggyőzhetetlen önámító
- összeesküvéselmélet-hívő
- kolonavílustagadó
- lasszista
- homofób
- nőgyűlölő
- ilígy!
- polgálpukkasztó
- lendőlspicli

(#8009) liszi70 válasza bta1 (#8008) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Megalázó dyscussal senki nem volt ilyen szinten, még közel sem, mint most te, aki lazán primitív kőbunkózod."

Jézusom, ennyire nem megy a szövegértés???? Nem ő a kőbunkó, hanem az eszköz a kezében, a "fegyver", amit ellened használt, az egy kőbunkó a te kifinomult, de alattomosabb fegyverarzenálod ellen. Érted???

Bocs Tigris, igazad van, de ezt a tudatos vagy tudatlanságból fakadó félreértést muszáj volt tisztázni. Amíg ilyeneket irkál, nem száll magába és nem hagyja abba, addig nem várható, hogy itt béke lesz.

[ Szerkesztve ]

(#8010) bta1 válasza #10726912 (#8007) üzenetére


bta1
őstag

Akkor leszel kicsit bajban, amikor átveszem a már szerény fennhéjázó személyemmel is úgy beszélek, mintha a s*ggemből húztam volna ki magam, tehát

- seggej
- vakteszttagadó idióta

Nincs min csodálkozni, ha szerintük ez "kritika", az önkritika sem különb :P

(#8011) migabi24 válasza bta1 (#8010) üzenetére


migabi24
nagyúr

Mi van itt kedves fórumtársaim? :D

(#8012) #71562240 válasza Mathiask (#8006) üzenetére


#71562240
törölt tag

Nyilván nem ez az, de valamelyest hasonlít arra, amit keresel. Nincs szó benne Zu-ról, de elvileg annak kellett ott lenni. Majd Lajos megmondja.

Előzmény.

(#8013) bta1 válasza liszi70 (#8009) üzenetére


bta1
őstag

Köcc, hogy ilyen szépen elmagyaráztad a szókifolgatás művészetét analfabétéának, aki ha olyat talál mondani, h "liszi az ő áltudományosságával", akkor nem liszi70 mint személy áltudományosságára utal, hiszen az valami fegyvere nekije. Még csak nem is igazi fegyver, hanem ál! Világos, mint a vakablak.

/BuTA mint a főd, dehát el kell ismerned, gyorsan tanul./

(#8014) AMDFan válasza #71562240 (#8012) üzenetére


AMDFan
addikt

Na de ki az a Zsolt, Lajos és Attila? :)

(#8015) #71562240 válasza AMDFan (#8014) üzenetére


#71562240
törölt tag

Huszti Zsolt, Huszti Audio/Heed Audio/közíró/ blogger...
B. "the Ear" Lajos, közíró/blogger...
Csak ötleteim vannak Attilára vonatkozólag.

(#8016) Dorian válasza AMDFan (#8014) üzenetére


Dorian
félisten

Megvan! Simicska Lajos, Nyerges Zsolt és Attila ;]

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8017) Mathiask válasza #71562240 (#8015) üzenetére


Mathiask
senior tag

Oláh Attila, Heed Audio (R&D).

(#8018) Dißnäëß válasza liszi70 (#7989) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:C

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8019) Dißnäëß válasza Mathiask (#7994) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Én bízok benne, hogy előbb-utóbb belátod ezt, vagy ha nem is, legalább elfogadod, hogy sokaknak nem esik jól ahogy írsz. Nem a tárgyra gondolok, mert az rendben van. Épp ezért is kérlek, hogy engedd el a sérelmeket(azt is amit én okoztam az előző beírásommal, elnézést érte) és kérek mindenkit, hogy engedje el a sérelmeit bta1-el kapcsolatban és kezdjünk tiszta lapot. Próbáljunk normálisan beszélgetni kerülni a személyeskedést, a célozgatást, stb, akár úgy, hogy mindenki vesz egy nagy levegőt a Küldés gombra kattintást előtt és átgondolja mi az sértő, vagy magas lóról tett kijelentés, amit inkább még se küldene el a topic békéje érdekében.

Ezt nem off-ba kellett volna tenned. Ez full EQ kérdés. :K A közösség ereje nem mindig attól függ, hogy hányan néznek egy irányba, ez nem sárkányhajó, vagy többszemélyes kajak olimpia.

Bántani könnyű. De megsértődni is. Azonnal visszaütni is. De ezek mind-mind vagdalkozások, előre nem visz. Ami nehéz, az az, amire kérted a népet ebben a hsz-ben. Ezt megugrani nem annyit jelent, hogy a másik hülyeségét elengedjük, hanem azt, hogy ééééén máshogy reagálok rá (amibe bele tartozik a nemreagálok is). :K Nem kell olyannak lenni, mint a barbár törzsek, akik egymást is gyepálták, nyakukon Rómával és a sarcokkal. (Esetünkben Róma a csúnya, élvezhetetlen hangzás). Sok út vezet a nirvanába, kinek mi és ki hol tart benne éppen. És gyakran az út maga, és annak tapasztalatai fontosabb, mint a cél.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8020) #92251648 válasza AMDFan (#7912) üzenetére


#92251648
törölt tag

"Egy DSD felvétel sem a formátum miatt jó, hanem a mögötte lévő komolyabb stúdiómunka miatt jó. Fapaci gondolom erről beszélhetne, ők csináltak nemrég DSD felvételeket. Ott sem lesz hatalmas különbség a PCM és a DSD között. Biztos rá lehet majd fogni, hogy olyan a difi mint egy 16 bit PCM meg egy 24 bit PCM között. És? Egy gyenge rendszeren mindkettő gyengén fog szólni."

Sokat lehetne erről írni, de ez a topik túl szűk és más irányultságú hozzá. Szóval most csak röviden:

A DSD mögött nincs "komolyabb stúdiómunka", sőt sokkal kevesebb van, mivel a DSD formátum jelenleg nem editálható olyan szabadsággal, mint a PCM, amiben gyakorlatilag bármit meg lehet tenni. Nagyon kevés (és nagyon drága) szoftver tud csak néhány alap beavatkozást végezni a DSD anyagon, komolyabb módosításokat, effekteket nem lehet alkalmazni. Hogy a DSD kiadványok mégis jobb minőségűek általában, annak oka inkább az alkalmazott eszközök és stáb, illetve természetesen a produkció igényességében keresendő. Ezt akár nevezhetjük "komolyabb stúdiómunkának" is a minőséget tekintve, de a munka mennyisége inkább kevesebb a DSD projecteknél.

A My Reel Club terveink szerint egy ismeretterjesztő rendezvény sorozat lenne, de a járvány miatt le kellett állnunk vele tavasszal. A télen 4 összejövetelünk volt, amiken közönség előtt készítettünk akusztikus produkciókról hangfelvételeket sokféle formátumban (soksávos digitális DSD, DXD és sztereó analóg szalag). Ezeket később meg is kapták az érdeklődők, illetve néhányan az utómunka során is jelen lehettek. Fő célunk az, hogy megmutassuk az érdeklődőknek, valójában mi folyik a stúdiókban. Reményeim szerint ezzel sikerül sokak szemét felnyitni és talán kicsit kevesebb tévhit és dezinformáció kering majd a hifisták között a témában. A jelenlegi helyzet mindenképpen elkeserítő. Akinek csak egy kicsi rálátása is van a stúdiók világára és a zenei iparra, az szomorúan fogja a fejét a hifista fórumokat olvasva. Jó lenne ezen változtatni, Koscsó "Kaef" Ferivel mindketten ezen az állásponton vagyunk.

A felvételeknél törekszünk az egyszerűségre, semmilyen, vagy csak nagyon minimális utómunkát végzünk az anyagokon. Némelyik már kapható a Native DSD oldalán, ahol elég komoly népszerűséget értek el, még az áruház sikerlistájának élére is felugrott némelyik. A világ minden részéből vásárolják őket és nagyon jó visszajelzéseket kapunk. Elérhetőek LP-n és analóg szalagon is, de én a terjesztéssel nem foglalkozom, ezt Feri intézi.

Merging rendszert használunk, ami talán joggal nevezhető a jelenlegi világ technikai élvonalának. Egy speciális Luxor PC-n futtatott Pyramix szoftverrel rögzítjük és mixeljük a 3-4-5 sávos anyagot. Elég komoly mikrofonokat, Ravenna hálózatba kötött Merging Anubis és Hapi A/D - D/A interface-eket használunk, amik képesek nagy felbontású PCM, DXD és DSD formátumok natív kezelésére.

A DSD hangfelvételek elég ritkák a speciális technikai szükséglet és a korlátozott utómunka miatt, idehaza pláne nagyon kevés ilyen anyag készült eddig. Számomra is újdonság volt ez a világ, tavaly ősszel meg kellett tanulnom, hogy érdemben tudjam segíteni a projectet. Sokat kísérleteztünk az elkészült anyagokkal, formátumokkal, konverziókkal. Nem kevés tanulság gyűlt már össze, amik néhány korábbi véleményemet megváltoztatták, némelyiket pedig megerősítették.

[ Szerkesztve ]

(#8021) AMDFan válasza #92251648 (#8020) üzenetére


AMDFan
addikt

"Ezt akár nevezhetjük "komolyabb stúdiómunkának" is a minőséget tekintve, de a munka mennyisége inkább kevesebb a DSD projecteknél."

Erre céloztam én is. Ha PCM lett volna a kimenet akkor is éppolyan jól szólna mint a DSD, a befektetett munka minősége miatt. Nem a formátum miatt. Egyről beszélünk.

Köszi az összefoglalót!

[ Szerkesztve ]

(#8022) Dißnäëß válasza #92251648 (#8020) üzenetére


Dißnäëß
veterán

NativeDSD-ről van egy Mahler1-em és egy orgonásdim. Foobar konvertálja át on-the-fly a DSD-t 24/176400 PCM-be, hogy értelmezni tudjam a fülessel. (DSD natív DAC még úton).

De nem ezt érzem egyik produkció előnyének vagy hátrányának sem, egyszerűen maga a produkciók piszok jók. :K Egyik leg-leg-legklasszabb (számomra) D-moll toccata & fúga ezen van, nálam verhetetlen az összes többihez képest. Öreg felvétel.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8023) #71562240 válasza AMDFan (#8021) üzenetére


#71562240
törölt tag

Felejtsük most a stúdiómunkát, és nézd azt, hogy régi analóg hangfelvételeket szimplán átírnak DSD-be és PCM-be. Jellegzetesek a különbségek a két kódolás (és nyilván az ADC-ik, DAC-jaik) között.

(#8024) AMDFan válasza #71562240 (#8023) üzenetére


AMDFan
addikt

Az a baj, hogy erről nem tudok nyilatkozni, mert ahogy írtam, nincs natív DSD lejátszására képes DAC-om.
Ha pedig DSD-t játszok le a mostani rendszeremen, az éppúgy átkonvertálódik PCM-be.

(#8025) #71562240


#71562240
törölt tag

"Sokat lehetne erről írni, de ez a topik túl szűk és más irányultságú hozzá."

Nem. Ez a topik minden határon túl tág és azonos irányultságú, hogy bármennyit lehessen erről írni.

(#8026) #92251648 válasza AMDFan (#8021) üzenetére


#92251648
törölt tag

"Ha PCM lett volna a kimenet akkor is éppolyan jól szólna mint a DSD, a befektetett munka minősége miatt. Nem a formátum miatt."

Ennyire azért nem egyértelmű a helyzet. Vannak felvételeim, amik egy időben, ugyanabból a forrásból, azonos hardverrel és eljárással készültek PCM és DSD formátumban. Nem igazán csereszabatosak, ami részben abból következik, hogy a DSD hallhatóan jobban tűri, követi le a dinamikai történéseket, több túlvezérlést is visel el (ami számomra új infó volt). Lejátszásnál pedig erősen beleszól az ítéletbe, hogy a D/A melyik formátumot kedveli jobban, lelke mélyén melyiket használja (közülük sok kéretlenül is konvertálgat).

A DSD anyag PCM-be konvertálása lejátszás közben a DSD szinte összes előnyét kiöli, szóval akinek nincs natív DSD képességű eszköze, az nem tudja megtapasztalni a szerintem nem kicsi különbségeket. Ilyen rendszerbe szerintem teljesen felesleges DSD anyagot tolni, csak a helyet foglalja.

De ahogy Te is mondod, a kiadványok szubjektív hangminősége nem, vagy csak nagyon kicsit múlik a formátumokon. Sokkal lényegesebb a felvételi eljárás és a produkció igényessége. A jól sikerült anyag minden formában élvezetes lesz, a gagyin meg a DSD sem segít.

[ Szerkesztve ]

(#8027) #71562240 válasza AMDFan (#8024) üzenetére


#71562240
törölt tag

Személyesen nyilatkozni még én se tudok mérvadóan, mert ahogy írtam, nem voltak korrektek a kísérleti körülményeim, azaz az eddig vizsgált vagy 50-60 összehasonlításomban a DSD-k lemezről visszaripeltek voltak és csak a PCM-ek közvetlenül stúdiós fájlok - azok meg FLAC-ban, azaz tömörítve. De nyilatkozgatnak mérvadóan illetékesek arról, hogy - korrekt kísérleti körülmények között szerzett - tapasztalataik szerint vannak jellegzetes különbségek a DSD és a PCM között. És akkor persze vitatkoznak arról, hogy jobb-e valamelyik és miért, de az biztosnak tűnik, hogy legalábbis más hangot ad a két kódolás, ha korrekt körülmények között összehasonlítják.
Mindezt ugye az eredeti mondatod miatt, miszerint "Egy DSD felvétel sem a formátum miatt jó". Minden jel szerint van jósága a DSD-nek a DSD miatt, és persze a PCM-nek is a PCM miatt, és az illetékesek komolyan megvitatják, hogy jobb-e valamelyik és miért, de az biztosnak tűnik, hogy jellegzetesen más a két kódolás - nem különválasztva persze a hozzájuk tartozó berendezések másságától. És ez a másság fontos kérdés, mert esetleg jobb az egyik, mint a másik, nem csak más. És az összehasonlíthatóságot megkönnyíti, ha kiiktatjuk a stúdiómunka esetleges különbségeit, és analóg hang bedigitalizálását hasonlítjuk.
(Szerintem összehasonlítható körülmények között jobb a DSD, de lásd fentebb, nekem még nem mérvadó a tapasztalatom.)

(#8028) Dißnäëß válasza #71562240 (#8027) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Szvsz a DSD és PCM hitvita szagú nagyon. És marad is, igencsak. Az egész neten ez megy, nincs egyértelmű elborulás egyik oldalra sem. A lészen, amit faló mond, ha az anyag jó, mindegy, mi a kódolása (nem ront annyit rajta), ha pedig az anyag rossz, szintén mindegy :D (nem segít rajta)..

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8029) bkercso válasza #10726912 (#8007) üzenetére


bkercso
nagyúr

Kammerertől nem nyílik a bicska, egyszer sem nyílt.
Nem hadjáratot indítottam, hanem átgondolt visszajelzést adtam, ami beérett. OFF-ban. Szerintem ide való, de úgy érzem, mindenki körbeért, így fölösleges folytatni.
Jó sok eredménye lett.. :((

A kérem-köszönöm sem működok mindenkinél, ez is tapasztalatom.

[ Szerkesztve ]

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#8030) bkercso válasza bkercso (#8029) üzenetére


bkercso
nagyúr

De nem baj bta, ha nem változok semmi, összegyűjtöm a hsz-eid, utánaolvasok a műveletlenségemnek és tudományosan megindokolva a moderátorok véleménye ki lesz kérve. Csak aztán ne pislogj!

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#8031) AMDFan válasza #92251648 (#8026) üzenetére


AMDFan
addikt

és kammerernek is:

Hmm, érdekes dolgok ezek. A jövőben épülő rendszeremnél lehet hogy figyelek majd arra, hogy a DAC tudjon DSD-t. Végül is miért ne. Addig meg kíváncsian olvasom ki mit tapasztal DSD ügyben. Sertéspásztor kollégának amúgy is hamarosan lesz DSD képes DAC-ja, majd biztos ír róla egy szösszenetet :)

(#8032) #71562240 válasza AMDFan (#8031) üzenetére


#71562240
törölt tag

Arra ugyebár vigyázni kell, hogy a kiadók kínálatában számtalan DSD van, amely PCM-ként készült - tehát fából vaskarika, mint DSD. Fel kell lelni az adatokat, ha valóban DSD-t akar az ember.
Szerk.: Az analóg felvételek digitalizálására is érvényes, hogy alkalmasint nem párhuzamosan készült róluk a két kódolás, hanem PCM-ből tovább a "DSD".

[ Szerkesztve ]

(#8033) Dorian válasza AMDFan (#8031) üzenetére


Dorian
félisten

Nekem olyan van. Mèg sincs egyetlen DSD formátumù albumon sem, egyszerűen nem ez alapján válogatok.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#8034) #01758976 válasza AMDFan (#8031) üzenetére


#01758976
törölt tag

Nekem csak volt, de dsd miatt plusz zsét biztosan nem adnék. Doriannal egyetértve ez nálam sem szempont. Disznész jövőbeli Toppingjára kíváncsi lennék, mondjuk nem a dsd miatt, de csak akkor ha az über fasza mérési eredményt produkálót veszi. Nem tudom a nevét.

(#8035) #01758976 válasza Mathiask (#8006) üzenetére


#01758976
törölt tag

Igen, nálam Zu van, Earnak meg Enigma 5, és övé az Obelisk is. És persze, hogy dumálunk, szép lenne ha nem :)

(#8036) #92251648 válasza #71562240 (#8032) üzenetére


#92251648
törölt tag

"Az analóg felvételek digitalizálására is érvényes, hogy alkalmasint nem párhuzamosan készült róluk a két kódolás, hanem PCM-ből tovább a "DSD"."

A DSD formátum létrehozásának eredeti célja a régi analóg felvételek magas minőségű, digitális archiválása, ennek köszönhetően nagy mennyiségű, eredeti DSD anyag áll a kiadók rendelkezésére. Ám a SACD bukása miatt ezek nagy részét csak valamilyen PCM módozatban adták ki.

(#8037) AMDFan


AMDFan
addikt

Alapvetően azért vennék DSD képes DAC-kal ellátott készüléket, hogy meg tudjam hallgatni natívban mit tud. Összehasonlítani stb... Ez csak ilyen kocka dolog, mert érdekel :) Bár ennek alaposan utána kell majd nézni, hogy mit is tud az a DAC. Natív DSD és natív PCM egyszerre? Vagy két külön chippel oldja meg? Vagy valamelyiket konvertálja?

(#8038) bkercso válasza AMDFan (#8037) üzenetére


bkercso
nagyúr

Meg potenciálisan nagyobb különbség van a DAC-ok között, mint a formátumok között, így ez egy nehéz vállalkozásnak tűnik.

Megjelentek! : MFD3 és MFA3 || bkercso HiFi készülékek: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?search_exac=0&search_title=0&usrid=341946&buying=0

(#8039) dgyuri0123 válasza AMDFan (#8037) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Egy kivétellel az összes dacom tudta a DSD-t. Én bizony nem találtam annyival jobbnak, hogy 10x akkora méretben tároljam, mint egy FLAC-t. Most, hogy van egy szerintem nagyon jó dacom, már nem is érdekel a DSD. Amim volt, mind töröltem. :) Ettől függetlenül persze el lehet játszani vele.. még akár érdemesnek is tarthatod abban tárolni a zeneidet. Majd meghallod.

"csak a zene van"

(#8040) #71562240 válasza AMDFan (#8037) üzenetére


#71562240
törölt tag

Olyan tesztkészüléket szerezz, amiben két dedikált DAC van, hehe.

Az előzőmhöz plusz lásd, amit fapaci mond, sokszor lehet az is, hogy a PCM készült DSD-ből. Sajnos viszonylag ritkán írják oda a felvételhez, hogy miből lett a cserebogár. Megjegyzendő, a NativeDSD-n is vannak felvételek, amelyekhez az van írva, hogy PCM-ből készült - akkor mitől natív DSD? Szóval, egyelőre nem nagyon tudunk arra bazírozni, hogy az egyik jobban tetsszen a két kódolás közül, mert aki ezt is nézi, beleőrül.

Lényeg, hogy a nagyfelbontás sokat javít a CD-szintjez képest - lásd nem értek egyet, hogy "már a 16 bites PCM sem a szűk keresztmetszet egy lejátszó láncban.". Szűk. Persze, nagyon szépen szóló CD-felbontásúak vannak, de óriási finomodás, informativitás és felszabadultságérzés már egy 24-96 is. A felbontás is sokat számít, de nekem még többet, hogy nem vágódik le 20kHz környékén a hang. Amióta van hozzá lejátszóm, cserélem is lefelé nagyfelbontásra, amit csak tudok - no nem az analóg lemezeimet.

(#8041) #71562240 válasza #71562240 (#8040) üzenetére


#71562240
törölt tag

Például az említett Hapi DAC-kal a nativeDSD-n PCM kódolással készültnek írt :
Leclair-Kelemen-Kokas.
Lényeg, hogy elég szépen szól (kicsit kemény), még lényegebb, hogy ki és hogyan játssza - a zeneanyag se rossz, de semmi különös, Leclair-t mostanában kicsit újrafelfedezik.

[ Szerkesztve ]

(#8042) #71562240 válasza dgyuri0123 (#8039) üzenetére


#71562240
törölt tag

"Én bizony nem találtam annyival jobbnak, hogy 10x akkora méretben tároljam"
De jobbnak találtad?

(#8043) Dißnäëß válasza Dorian (#8033) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Nálam kíváncsiságból landoltak DSD anyagok. Nem hiszem, hogy számít, mije van az embernek. Macinak igaza van abban, hogy PCM-ből DSD-t bármikor csinálnak, több stúdió él azzal, hogy nyers DSD anyagot áttesznek DXD-be, finoman megutómunkázzák (lényegesen light-osabban, mint egy tényleges, mondjuk CD-re és online streaming-re szánt verziót, szóval nem gondolnám, hogy dráma történik az anyaggal), majd visszateszik DSD-be szíves végfelhasználói "audiofil" fogyasztásra. Mások meg a nyers DSD "scan"-t odaadják ahogy van. És van, aki hisz a DSD-ben, van, aki a PCM-ben, van, aki hiszi, hogy tudja és érti a mögötte levő elméletet és gyakorlatot, van, aki tudja, hogy az úgy van és máshogy nem lehet .. itt is jött Mózes és kettéválasztotta a tengert. Ennél vannak sokkal fontosabb dolgok szerintem. Pl. a kurva hűtő a jobboldali hangszóró mellett :D

Dire Straits Brothers in Arms gyanús, ott például DSD és PCM között semmi különbség masterelés ügyileg (hiába PCM-ként kapom a DSD-t is, a forrás fájl, az anyag más, így ha lenne köztük más utómunka, hallanám így is, de olyan identikusak, mint két tojás). Amit még megpróbálhatok, hogy a DSD anyagot egyszer DSD-ben játszom le az USB-s DAC-al, egyszer meg Foobar PCM konverzión keresztül PCM-ként (ebből "sajnos" van többféle lehetőség, elég sokat kell fülelni minddel, hogy lehessen mondani bármit). Szerintem a dekód másmilyensége dönti majd el, nem maga a digiformátum, ha hall egyáltalán az ember különbséget, bár kedvenc debunking hősöm, Mark Waldrep szerint a DSD inferior, ő szimplán azt mondja: "I'm a PCM guy". Oszt pont. Én meg nyitott vagyok mindenre, csak a fickó nemhülye, szeretem követni..

Kéne ezt is vaktes... áh, hagyjuk :)) :)) ;) ;)

Szóval brahiból tartok pár DSD-t, de őszintén ? Vállvonós. De ez a tokkáta és fúga kib* jó verzió. Ez fontosabb talán. :K :K Meg ha a jó öreg Karajanok nem "zúgnának" úgy, meg vagy +20dB mély :))

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8044) Dißnäëß válasza #01758976 (#8034) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Hát nézd, a Topping D90-re gondolsz szerintem, nem ESS hanem AKM és kicsit ez (is) vonz benne, állítólag mind közép-felső, mind felső ligában tágabb teret produkál, mint az ESS, jó lenne meggyőződni róla, de ilyen árú kütyüket csak úgy cserélgetni körbe..

Matrix egyelőre nem is.. áh..

Mondanám, hogy Topping D90, de a Gustard X16-osa frissen melegen egy brutáljót mérődött a padon (aki nem szereti az ASR-t, forduljon el kicsit. Köszi). [link]

Most kis Topping jön egy teraszos szettnek, az E30. De ár/értékben ő is nagyon ígéretes.

[ Szerkesztve ]

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8045) #71562240


#71562240
törölt tag

Végig digitálisan készült barokk kamarazenei felvételeknél, amelyekben sok a csend a hangszerhangok után és között, tipikus tapasztalatom, hogy a CD-felbontású formátumban nem, ellenben a nagyfelbontásúban tökéletesen benne van a terem alapzaja, lélegzik a hangversenyterem. Ezt az analóg sem tudja ennyire, a kisebb dinamikaátfogás és a nagyobb zaj miatt - még a legjobb orsósok se.

(#8046) dgyuri0123 válasza #71562240 (#8042) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Hmmm. Nem feltétlenül jobbnak, inkább kicsit másnak, de ez a másság nem ért nekem annyival több tárhelyet. :B

"csak a zene van"

(#8047) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Esti.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8048) fericske válasza Dißnäëß (#8047) üzenetére


fericske
addikt

:K
Delvon Lamarr Organ Trio [link]
The True Loves [link]

(#8049) Dißnäëß válasza fericske (#8048) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Kiváló :K :R
KEXP mindig minőségi vidiket gyárt, most sem csalódtam.
( [link] [link] [link] [link] )

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#8050) #71562240 válasza dgyuri0123 (#8046) üzenetére


#71562240
törölt tag

Pedig a másság szép. Röhöhöhhhhö.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.