Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2022-03-20 11:25:48

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#13001) fererencz89 válasza Dißnäëß (#12998) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Nekem nem volt vele gondom, sokszor élveztem amit leírt, néha nem.
Tolerancia. Sajnos amit én láttam, páran lettek "kitéve" általa ebből a homokozóból, mert más véleményt képviseltek. A másféle véleményt is szívesen olvastam volna...

Nem szotkam hibázni.

(#13002) Dißnäëß válasza Ba cy lus (#13000) üzenetére


Dißnäëß
veterán

+++1 de már én is megkaptam, hogy nemár könyörögjünk meg ilyenek :D (wtf).
Teljesen egyetértek.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#13003) bta1 válasza liszi70 (#12990) üzenetére


bta1
őstag

Sajnálatos, hogy ezeket a dolgokat ellenségeskedésként éled meg, de így legalább annak is világos, aki eddig nem vette észre...

(#13004) Dißnäëß válasza fererencz89 (#13001) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Nem mondom, hogy nincsen igazad, de ha valaki megdob tojással, az a legjobb, ha visszadobáljuk ? Az nem visz előre.

Az igen, ha megbeszéljük vele, hogy "Te, figymár, a másiknak más véleménye van, hallgassuk meg" vagy ilyesmi. Én pont ezért feszegettem "őt" párszor, mert egyik oldalra túlbillenve sem jó senkinek, ezt csak valahol középen ülve lehet hosszútávon fenntartani, amibe mindenki véleménye belefér kb.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#13005) Ribi válasza Dißnäëß (#12998) üzenetére


Ribi
nagyúr

Ha a detroiti gettoban 1 ember miatt van lövöldözés és nem az első alkalommal, majd másik 5 városban is ugyanazon 1 ember miatt van lövöldőzés? Persze a kis faludban ahol te laksz ott nincs lövöldözés és nem érted miért dobnak ki valakit? Ja mert nem tudod hogy máshol mit művelt? Kalandor nem 1x írta le hogy inkompetens vagy a témában. Én is, és rajta kívül itt mindenki inkompetens moderálással kapcsolatban. Persze megy a hangulatkeltés. Ez nagyon óvodás szint. Pár embert már rég el kellett volna küldeni pihenőre az utóbbi 1 napos vergődése miatt, de gondolom nem adják meg nekik a "mártír" szerepét, mert akkor felhúzhatnák a harmadik alusapkát is a fejükre, hogy lám lám igazam volt. A rencer ellenségei vagyunk. Dagonyáznak páran a "saját mocsarukban" és megy a hiszti amikor megjött a góré akinek nem csak 1 kocsmára kell figyelni, hanem a teljes lapcsaládra.

(#13006) liszi70 válasza bta1 (#13003) üzenetére


liszi70
nagyúr

Két eset lehetséges. Vagy tudatosan ferdítetted ki a mondandómat, vagy egész egyszerűen nem érted. Egyik sem túl hízelgő rád nézve. :)

(#13007) Dißnäëß válasza Ribi (#13005) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Ez is csak egy nézőpont.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#13008) kukulec válasza Ribi (#13005) üzenetére


kukulec
őstag

"Pár embert már rég el kellett volna küldeni pihenőre az utóbbi 1 napos vergődése miatt" - mint pl.? a helyzet az, hogy van itt egy házmester hangulat, és sokan ez ellen szólaltak fel. nem feltétlenül kammerer miatt, hanem mert előbb-utóbb szépen mindenki kaphat majd a pofájára, mert nem egyezik a véleménye valakivel.
a ph itthon olyan kicsit, mint a fácse: azért vagyunk itt, mert nagyjából mindenki itt található, és mert rengeteg témát lehet egy helyen megtalálni. a cikkek több konkurenshez képest gyengébbek, hifiből egyenesen nulla ez a lapcsalád. viszont néhány lelkes tag rendes topikot fabrikált, és lehet időnként jönni vitázni kábelekről, vagy nézni ahogy az elvetemültebb kollégák hangfalt terveznek/építenek, esetleg érdekes nótákkal szórakoztatjuk egymást. szerintem nem olyan nagy kérés az, hogy ez lehetőleg ne legyen megzavarva.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#13009) bta1 válasza Dißnäëß (#13007) üzenetére


bta1
őstag

Nem, ez nézőpont, hanem a tőle megszokott elképesztő csúsztatás! Lövöldözés... még jó, h nem a terrorizmussal von párhuzamba egy verbális csetepatét, amely barátok között is előfordul olykor.

(#13010) MADcat


MADcat
MODERÁTOR

A topikot a kedélyek lecsillapodásáig ideiglenesen bezárom!

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#13011) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Kinyitottuk a topikot.

Mi a tervetek a jövőre nézve?

(#13012) #10726912 válasza Kalandor (#13011) üzenetére


#10726912
törölt tag

Az enyém az, hogy elhagyom a prohardvert. Mivel ezt a topikot anno a noszogtatásomra nyitotta kammerer, aki mentorom volt a hifiépítésben, ezért nem látom sok értelmét a maradásnak. A történteket nem kívánom minősíteni. Minden jót.

(#13013) #01758976 válasza Kalandor (#13011) üzenetére


#01758976
törölt tag

Egy: Állítsátok vissza kammerer státuszát minimum erre a topikra. Ez némileg korrigálná a túlkapást.
Egyegy: Ismerjétek el a hibátokat.
Kettő: Békén hagyni minket. :)
Kettőegy: Ebben a topikba nem dönthet önállóan egy modi sem, közösben kell az „ügyben cselekdni”

telóról vok

(#13015) Dißnäëß válasza Kalandor (#13011) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Olyan kocsmába járunk, ahol lehet bunyózni ahol van hagymás bab. :D

Nekem egyetlen rövidtávú célom volt, hogy azokat, akiket itt megismertem, olvashassam még. Ha nem ebben, egy másikban, amit meg is nyitottam. (Max elhal majd. Vagy nem. Mindegy). De titokban reméltem, hogy annak létrejötte triggereli majd ennek újranyitását, nos, nem tudom, hogy a kettő között van-e bármiféle korreláció, de nem is érdekes, a lényeg, hogy tudunk ide írni ismét.

Távolabbi cél, hogy szelektívebb moderálást kapjon egy adott topic-ban "rendetlenkedő" illető (tökmindegy, hogy tényleg az-e, vagy annak tekintik a moderátorok: onnantól kezdve, hogy annak tekintik, de-facto az is, úgyhogy ezt nem érdemes újranyitni, nem is akarom).

Illetve volna egy személyes, kicsit (ön)célom is: tigris, ne menj el.
Se hárásó, se bta, se a többiek közül bárki.

Előre nézzünk, ne hátra.. és lancerboy motyója még mindig épül.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#13016) s4tch válasza Kalandor (#13011) üzenetére


s4tch
veterán

Hadd tegyem hozzá én is a véleményem: kammerernek van egy sajátos stílusa, de ártalmatlan és jószándékú, emellett tapasztalt. Én nem jártam ide, egy más topikot keresve olvastam bele véletlenül az itteni szóváltásba, viszont láttam és olvastam a másik topikban az eredeti beszélgetést. Ha kammerer át is lépett egy határt, a fél éves általános tiltás aránytalan, fölösleges, és ahogy láthatod, kontraproduktív. Zárd be ebbe a topikba, oszt' kész.

Sinesolt nem minősíteném hosszasan, az érvelési hibái és a magas ló, amire valamiért jogosultnak érzi magát, bőven minősítik. Mindenesetre kétlem, hogy bárkit érdekelne egy topik, ami köré szerveződik.

Ezt azért simán meg lehetett volna oldani moderátori arcvesztés nélkül is. Most viszont ahogy állnak a dolgok, sikerült egy nagyjából mindenki számára balfasz megoldást találni: ezt a topikot kinyírtátok, az itteni (beleolvasva: érdekes és családias) beszélgetést kinyírtátok, kammerer off, a moderatúra jó szándéka és józan döntéshozó képessége megkérdőjelezve. Legalább Sinesol röhöghet egyet az egészen: nem először állt bele valaki(k)be, és nem először úszta meg. Ez is valami.

(#13017) Kalandor válasza #01758976 (#13014) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

kammerer üzengetését töröltem, ő nem tag, nincs beleszólása.

(#13018) dgyuri0123 válasza #10726912 (#13012) üzenetére


dgyuri0123
nagyúr

Tán nincs önálló gondolatod? :) Mert attól még leírhatnád, csak mert kammerer nincs itt. De persze van bőven önálló gondolatod, hiszen rendre helyre raksz pl engem, aki már akkor hifizett, mikor te még pajzán gondolat sem voltál. Szóval, nem értem a TE sértettséged okát. Kammererét érteném, de ő nem tudja kifejteni objektív okok miatt.

"csak a zene van"

(#13019) Kalandor válasza #01758976 (#13013) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem.

(#13020) kukulec


kukulec
őstag

na, elkezdek ON lenni. a DAC és erősítőm között lévő RCA kábel cseréjén gondolkozom. jelenleg QED Performance Audio 40-em van. az egyik, hogy megveszem ennek az "i" változatát, mert sokkal jobbak a paraméterei (+ pont a cégnek, hogy vannak mérései). annyira, hogy amikor drágább szériát nézek (Reference Audio 40), az nem feltétlenül jobb. a másik a Vertere D-fi (ha már Vertere hangfalkábelem is van), viszont itt a világon semmilyen speckó nincs. azt tudom, hogy az USB kábelt szerettem ebből a szériából. klasszik kérdés: lenne egy ilyen cserének bármilyen értelme a hang tisztaságának szempontjából?

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#13021) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Röviden:
- kammerer kitiltása marad
- kammerer nem írogat be, nem üzenget és ha valaki átengedi neki a saját accountját használatra, akkor mindkettőt kitiltjuk
- a többiek maradhatnak ebben a topikban, új topikot nem nyithatnak
- a fentiek nem fognak megváltozni, csak ha pl. letelik kammerer kitiltása

(#13022) kukulec válasza Kalandor (#13021) üzenetére


kukulec
őstag

mi szükség van erre a stílusra? "új topikot nem nyithatnak" - milyen alapon alkalmazol kollektív büntetést? ez itt egy nyomorult topik, nem a csatamező. emlékeim szerint mi nem voltunk a fejhallgatókérdésben érdekeltek.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#13023) #01758976 válasza Kalandor (#13011) üzenetére


#01758976
törölt tag

Nyilván minden folytatódik ugyan úgy. Hisz mindenki tök hepi, majd lancer egyedül posztolgatja ide épülő doboza éppenséges állapotát, és majd megy ő ölre Dénessel meg Disznésszel a különböző kulissza titkokat illetően. Retep majd önmagával fog tovább itt tovább zenéről lamentálni, én meg majd üres óráimban önmagam fogom szórakoztatni a hülye idézetjeimmel. ( Haggyállógva, Vászka!) Köszi, hogy elveszed tőlem ezt a lehetőséget. Továbbá köszönöm neked és Betolakodónak a két nagy büdös lengő sallert, amit az etikának lebasztatok. Jó lesz nekem ezentúl az Index is ,-mié?, ott is van kis színes, nem ? lol

hárásó nickje részemről felfüggesztve az igazságtalanságotok okán. Ha bta törli az övét az esetben hárásó is báj báj.

Félkegyelműeknek: Ez nem kammererről szól, ő itt is csak szenvedő alany. Ez a dolog a korlátlan hatalomma bírok és bírák ellen szól, kik a mi érdekeinkben cselekednek úgy.

kukulec, s4tch, Dißnäëß

+ 1

vége

(#13024) Kalandor válasza kukulec (#13022) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Világosan fogalmaztam, a félreértések elkerülése végett.

A rend fenntartásért bármilyen szankciót alkalmazunk, ami szükséges. Már ez a topik is úgy vált ki másból, hogy jól érezzétek magatokat, további osztódást nem szeretnénk.

(#13025) kukulec


kukulec
őstag

lépjünk tovább, mert ez a vita már rosszabb mint a fejhallgatós.
ha valakinek van ötlete az RCA-val kapcsolatos kérdésemre ne tartsa magában #13020

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#13026) RetepNyaraB válasza Kalandor (#13024) üzenetére


RetepNyaraB
veterán

Eszelősen gáz kezd ez lenni.
Ha fizetős tagságra váltanék véletlenül, akkor milyen a leányzó fekvése? Úgy vajon nyithatok másik totyikot, mint tejelő tehén, vagy inkább nem kell a pénz?
Egy full ingyenes felületen beszélgető arcok (mondjuk összesen 30 ember, ebből 10 aktív) közötti (teljesen érdektelen) csetepatét az (asszem..?) szintén grátisz munkálkodó rendszerezők oldanak meg napalmmal? Ismeritek a börtön kísérletet, amikor előre sorsot húzunk ki a rab és ki a fegyőr, aztán hamar elfajulnak a dolgok? Fene tudja miért jutott eszembe :W
Akinek el kéne töprengeni a hatalom működéséről, túlkapásokról és általánosságban szolgálatról, azok most kivételesen nem a bűnöző hajlamú topiklakók :U

Ja, ennek az egésznek csak katalizátora kammerer, akit lassan az országból is kitiltanak, mert nem bír nem beleállni minden hülye vitába. Kicsit túlcsordult a meder.

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#13027) Z.É.T. válasza Kalandor (#13021) üzenetére


Z.É.T.
őstag

"a többiek maradhatnak ebben a topikban, új topikot nem nyithatnak"

Hogy mi?
Itt most vagy nevesíteni kellene, ez kire vonatkozik, vagy beleírni a szabályzatba, hogy "amennyiben egy olyan topik tagja vagy, amiben valakik összebalhéznak, akkor téged is sújthatunk szankciókkal".
Ne bohóckodjunk már plíz! :W

(#13028) MADcat válasza Z.É.T. (#13027) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Egy témában párhuzamosan új topikot nem lehet nyitni. Szabad, de be is zárjuk, átirányítva a megfelelő helyre. Ez az egész fórum területén így van. Ez már csak belebeszélés.. Teljesen felesleges ebbe is belemagyarázni a mostani sértettséget.

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#13029) Dorian


Dorian
félisten

"- Micsoda? Halálbüntetès, ezèrt?
- A statuálálás a lènyeg èdesapa, a statuálás"

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#13030) Kalandor


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az a helyzet, hogy ha meghoztunk egy renitens felhasználóval szemben egy sokadik szankciót, akkor hiába jöttök hogy mentsük fel, nem fogjuk. Volt már hogy tévedtünk, de ez nem az a helyzet, ez világos és egyértelmű.

Bármit csinálhattok, akkor is ez lesz és végigvisszük a szankció betartását.

A topik már így is valahonnan kivált; van saját topikotok, semmi szükség újabbra.

(#13031) Z.É.T. válasza MADcat (#13028) üzenetére


Z.É.T.
őstag

Rendben, adott mondat másként hangzott, itt se voltam, a vitát sem láttam, így megítélni sem tudom, mi jogos, mi nem.
Köszönöm a választ!

(#13032) alphamooncam válasza Kalandor (#13030) üzenetére


alphamooncam
őstag

Érdkelődni szeretnék az egyenlő bánásmód, és "következetesség" ügyben.

Tudható-e hogy Sinesol, mint ellenérdekű fél milyen fegyelmi vétséget követett el, márha elkövetett valamit Kammererrel történő vitájuk során, és ennek milyen következménye lett.

Precendensként szeretném jelezni, hogy 2020.05.28-án Intruder2k5 két hét eltiltásra "ítélt" vitatkozás címén, így amennyiben egyenlő bánásmódban, és következetesen bíráskodtok, akkor hasonló súlyú büntetésben részesült Sinesol is, vagy nem?

Ja, és itthon amennyire tudom a tárgyalás nyilvános, kivéve ha a bíró másként rendelkezik.

Érdeklődni szeretnék a magyar joggyakorlathoz hasonló, vagy attól eltérő az eljárásrend, ill. van egyáltalán eljárásrend és az megismerhető-e?

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#13033) MADcat válasza alphamooncam (#13032) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

“megismerhető-e?”
Persze. —> [link]

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#13034) AMDFan válasza #01758976 (#13023) üzenetére


AMDFan
addikt

Csak egy ötlet. Kammerer hozzon létre egy privát fb csoportot, ott ő lesz az admin, azt hív meg akit szeretne, azzal társalog akivel szeretne, arról amiről szeretne.

Azért azt figyelembe kell venni, hogy ez egy nyilvános fórum, bárki regisztrálhat, írhat, olvashat. Pontosan ezért, van egy szabályrendszere, ami nélkül valószínűleg nem tartható fenn hosszútávon. És azért azt már bizonyította a PH, hogy hosszútávon működik. Kár a széllel szembe menni, ha ez a platform nem felel meg az igényeknek, akkor keresni kell másikat.

Én sajnálnám ha pl. te itthagynád a fórumot, ennek nem kammererről kellene szólnia.

(#13035) alphamooncam válasza MADcat (#13033) üzenetére


alphamooncam
őstag

Bocs, de ha egy picit is értenél a joghoz, akkor nyilvánvaló lenne, hogy ez NEM az eljárásrend, amit kérdeztem a Vezető Moderátortól.

Linkelt szabályzatotokat elvileg ismerem - vagy legalábbis úgy gondolom, hogy ismerem.

De térjünk vissza a tárgyra mert látom a terelés működik, szóval ismételten érdeklődnék, hogy hogyan alakul az egyenlő bánásmód, és a következetesség, még ha nincs is írásba foglalva, amilyen formán ez az erkölcsi szabadságotokra van bízva.

Mostanra már felmerült bennem, hogy Nekem is tartanom kellene attól hogy visszamenőlegesen kapok féléves büntit vitatkozás miatt , vagy mert jelen hozzászólásommal kimerítettem az 5-9 pontokat?!

Ne már srácok! :R

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#13036) Dißnäëß válasza AMDFan (#13034) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Na, ez egy jó ötlet.
Mindkettő.

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#13037) alphamooncam válasza Dißnäëß (#13036) üzenetére


alphamooncam
őstag

Nem jó ötlet, nem véletlenül nem fészbúkolok, utánam ne kémkedjen senki.

Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.

(#13038) #03969024 válasza #01758976 (#13023) üzenetére


#03969024
törölt tag

Nem, lancer már nagyon közel van ahhoz, hogy szépen visszavonuljon az Audiofórumra...
#13024 Kalandor
Nem, nem fogalmaztál világosan. Ebből nekem az jön le, hogy ha egy moderátor nem tud pontosan, félreérthetetlenül megfogalmazni egy döntést, akkor nincs helye azon a poszton!
#13033 MADcat
Én csupán egy egyszerű gépész vagyok, s talán nem értelmezem jól az ÁSZF-t, de nem találom benne azt, hogy nem lehet egy topikban vitatkozni, vagy nem szabad egy moderátori döntést normális keretek között véleményezni. Azt viszont látom, hogy
"Az Üzemeltető minden tőle telhetőt elkövet a Weboldal és a Szolgáltatások folyamatos elérhetősége érdekében," illetve
"A Moderáció elsődleges célja a Szolgáltatás üzemszerű működése és a kulturált hangnemű, konstruktív kommunikációs légkör fenntartása."
E két idézetet hogyan egyeztetitek össze a topik ideiglenes bezárásával??? A "kulturált hangnem" szerintem teljesült...

[ Szerkesztve ]

(#13041) kukulec


kukulec
őstag

emberök, trollokat nem etetünk. elég világos a helyzet, térjünk vissza a boldog audiofil világba, annak legalább van értelme és élvezeti faktora.
most épp azt tapasztalom, hogy a Velán már nem nagyon lehet youtube-ot hallgatni. a pantera valami egészen hitványul szól.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#13043) MADcat válasza kukulec (#13041) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Igazad van. Töröltem is innen magam. Bármelyik oldalra is kategorizáltál be. :R

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#13045) denesdr válasza kukulec (#13041) üzenetére


denesdr
addikt

"most épp azt tapasztalom, hogy a Velán már nem nagyon lehet youtube-ot hallgatni. a pantera valami egészen hitványul szól."

"Már" nélkül talán jobban megállná a helyét ez a kijelentés. Esetleg egy "szerintem"-mel helyettesítve. :R
Nem védeni akarom a Velát, csak ez ugrott be hirtelen.

(#13046) Ba cy lus válasza Kalandor (#13011) üzenetére


Ba cy lus
őstag

Azt nem értem, mi értelme van itt párbeszédet mímelni, ha aztán úgyis az derül ki, hogy Ti nem tévedtetek, semmi sem lesz másképp. Értelmetlen, legalább legyünk őszinték egymással. Ti elhatároztatok valamit, amit keresztülvisztek a népakarattól függetlenül. A tagok meg majd reagálnak úgy, ahogy. Ebben nincs több. :N

[ Szerkesztve ]

(#13047) fererencz89 válasza kukulec (#13041) üzenetére


fererencz89
őstag
LOGOUT blog

Hatalmas zene, de a jobb Pantera slágereket én még csak béna, cincogós keveréssel hallottam. Letezik jó?

Nem szotkam hibázni.

(#13048) ozzy711 válasza kukulec (#13041) üzenetére


ozzy711
őstag

Mondjuk a mélyeket én is hiányolom kissé, de a többi nagyjából rendben van. Ez a Vela, ez a Vela? [link]

(#13049) kukulec válasza denesdr (#13045) üzenetére


kukulec
őstag

a "szerintem" minden kommentnél odaírható. nem a Vela a hibás, hanem a youtube és a hanyag felvétel (a CD változat sem valami csúcs).
fererencz89: valamelyik koncertjükről van normálisabb hangzás.
ozzy711: az, csak feketében és Ausztriából.

Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i

(#13050) proci985 válasza kukulec (#13041) üzenetére


proci985
MODERÁTOR
LOGOUT blog (1)

osszes korabeli hasonlo album szornyen szol barmilyen epeszu rendszeren, egyszeruen ennyit tudott a master.

Metallicatol a Ride the Lightningbol es a Master of Puppetsbol is volt szerencsem a japan belpiacos audiofil aranyozott CD ultimate remaster 24/96os digitalizalasahoz. az enekes az eloszobaban, a basszus a konyhaban, a gitar a kertben, a dobos pedig a kadban, legalabbis tererzetre. Dream Theater elso albuma mashogy, de szinten szornyen hangzik*. utobbit hallottam a jubileumi 25 eves koncerten ahol letoltak az egeszet eloben, ott gyonyoruen szolt es valahogy megkerult a basszus is.

2000es evek nagyon sokat javult, Tool 10.000 dayse vagy a NIN With Teethje kb tudja azt masterre, mint eloben. persze minusz az embertomeg, a hangulat es az energia.

egyebkent en hangcucc tesztelesnel mindig eloveszem az Alvin és a Mókusok Máshol járszát (az eredeti verziot) es konstatalom, hogy na hat ezert felesleges volt :DDD. mindig es barmin ugyanolyan szornyen szol, de az az egesz hangulat resze. eloben mindig fura, amikor pl az Ékszerész tisztan szol.

* ez persze relativ, a stilust en altalaban csak eloben szoktam hallgatni es az a referenciapontom. ha az ember hozzaszokik a felvetel hangzasahoz az megint mas, pl 90es evekbeli techno felveteleknel a hangulat resze, hogy az osszes "koszos-kopott bakelit" modon szol. bar korai technonal ez igaz clubban, rendes hanggal, live acton (tehat nem felvetelrol) is.

[ Szerkesztve ]

Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.