Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
Bluegene
addikt
szerintem a kártya ventijét nyugodtan hagyhatod alapon, semmi baja nem lesz, nem lehet csak te süketülsz meg, hidd el, van benne automatikus ventiszabályozás, ill lekapcsolja magát(lefagy), ha túlmelegszik, de ilyen csak tunningolt állapotban eshet meg(na akkor kelll neki + kakaó a ventire)
ameddig 30 fölött van addig jóde a kari netijét 80-90%kell
különben is úgy van tervezve h dél afrika vagy Brazília Panelházaiban a 50 fokos könyezetet is kibírja 100%-os terhelésen, és 400 fokos mikor legyártyák és 130 fokig baja nem lesz(TSMC szerint)
-
*HaYha*
aktív tag
Csáó!
Figy láttam tettél fel képeket az Assasin's Creed-ről! Neked nem lép ki Jeruzsálemnél? Nekem kajakra mindig ugyan ott kilép.. Ha nem akkor msn-en dobj már meg torrent oldallal ahonnan leszedted.. Bármi mástól is elfogadom, csak akkor PÜ-be. Az a lényeg hogy ne dobáljon ki a játékból.
uff
-
-
Bluegene
addikt
-
Gyusz
őstag
-
Bluegene
addikt
C1E és EIST disabled-re állítsd, az E2000-res topicban is mindenki ezt mondja különben fagyások fordulhatnak elő
egyébként nálam 9X356=3.2 ghzen megy 1.35V-al atomstabilan, igazából egy 3870-nek nincs többre szüksége a gyakorlatban, sztem ennél feljebb ne próbáld pláne gyári coolerrel
szal 3-3.2ghz elég a kártyánakjah a ram pedig 948mhz-en megy
én a VGA-t hagynám egyenlőre, de te tudod
-
Bluegene
addikt
kérdezd meg a 3800-as topicban
de sztem hagyjd a kártyát békén elég gyors az úgy ahogy van, majd idővel megismerkedsz vele azt moddolhatod(én is hagyni szoktam az első pár hétben gyári értékeken), egyébként 80% ventihez reális a 40-50 fok csak jó sz*r hangja lehet, sztem hagyd alapon a ventit is az órajelet is(nem fog tönkremenni egy vadiúj kártya)úgyis a proci kábé 3-3.2 ghz-en hajtja ki az alap 3870est, szal én a prockót piszkálnám, azt meg az e2000-res topicban
-
FefeeX
veterán
Ezért kell kicsit fabrikálni a kártya FW-jével, hogy a hűtés megfelelően menjen... (Forsulatszabályzás) - amúgy 60 fokot ígyis-úgyis eléri majd, amit már nem igazán szeretnél fogdosni. Haver x800-a volt anno olyan forró, hogy megégette az ujjam, akkor mondjuk a gép le is csitult teljesen - magától lekapcsolt a VGA
-
Gyusz
őstag
Vista Home Premium + SP1, minden általam használt programmal (pedig van 3DMark, meg Office és Visual Studio, amik nem tíz megákat foglalnak), 2,3 giga lapozófájllal foglal nálam összesen 20 GB-ot. Látom mindenhol, hogy panaszkodnak a Vistára, mert sok helyet foglal, de gondolom mindenki pakolja föl ész nélkül a Business és Ultimate verziókat, aminek az előnyeit általában nem is aknázzák ki. A tempet talán havonta egyszer törlöm, igaz a rendszer-visszaállítási pontok létrehozása ki van nálam kapcsolva, mert zabálja a helyet, és nálam még soha semmilyen problémát nem oldott meg egy rendszer-visszaállítás. Szóval ha okosan, az igényeinek megfelelően használja az ember a Vistát, akkor nem kell miatta aggódni, azzal a 80 gigával ki lehet húzni egy ideig.
-
FefeeX
veterán
80 gigára? Nálam a Vista csak magában 20gigán terpeszkedik, mellette még ott a program files, a hiberfile amit nem lehet törölni (na jó, ki lehet trükközni), meg kell mellé egy csomó virtuális memó, mert ez a p*** pista így állandóan kva lassu lesz (1 gigára csökkentettem
) és kiirja h állítsam feljebb a méretet... 2 giga memó mellé mi a f*sznak még 4 giga virtuális memória??? Főleg WoW-ra...
-
Bluegene
addikt
grat hozzá, emléxem amikor 1,7 es SDramos celeronról váltottam 3200+-ra DDR ramra
maga a mennyország, pláne vagy 4 évig kínlódtam azzal a trágya celeroncsal(ma is megvan, szerintem kábé egy 1000+ amd szintje)
igaz előtte PI 100mhz-ason toltam, úgyhogy valamilyen szinten nagy ugrás volt a 1,7es Willmanette(1,9ghzre lehetett húzni, de akkor már 70 fokos volt)
S939 és C2D között nem ég és föld , de azért érezhető
szal jó érzés, olyan mintha eddig egy trabival mész és átülsz egy Porschéba
egyébként jó döntés és fejleszthető lesz, quad+5850 vagy mittommén 1 és 1/2 év múlva olcsók lesznek
én még egy quadot kipróbálok majd, de neked FC1, FC2, ME, Turok, Crysis, Doom3, HL2, Grid, NFSC... és még qrva sok gém frankón fog futni
mennyi volt zakkumpakk postával? ha nem vok Windischgratz?
-
Bluegene
addikt
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]10K+11K+34K+5K+3K=63K
kijön a 4850-es 70-ből, az E2160-as pedig tapasztalatok alapján tunningosabb(és olcsóbb) a 2180nál, isminek 3,2ghz feszemelés nélkül nálam 3ghz alapfeszen(az E2180asoknál pedig nagy szó h 3gigát tudnak ezek szerint
)
a P5B jó lap, ugyanúgy PCI-E 1.1 van rajta mint a P35-ön szal ezen is lehet faragni
jah 350W-os táp több mint elégszal csak javaslatot teszek h hol faragjál le h 2X erősebb VGA-d legyen
mellesleg véleményem szerint az R600/R670-es kifutó széria így a driverek is hanyagolják, míg az R700/R800 befutó(az R800 ugyanaz lesz miniatűrizálva overclockolva), szal újabb=időtállóbb
ne essetek nekem, nem akarom h feleslegesen költekezz, hopp a ramokat elfelejtettem
, mind1 vedd azt amit jónak látsz, én feleennyiért guberálok egy ilyet a PH apróból, de tudom neked új kell, megértem
-
FefeeX
veterán
Asztali valszeg le is fogja, főleg az olcsók, mert azokat általában ilyen all-weather gyártják, tényleg néha csak nézek, hogy mennyivel keményebben nyomja egy mezei, mint a márkásak. (Több dolgot előbb tudott, és jól viszi a lemezeket)
Ebben az esetben mondjuk tényleg érdemes lenne egy használt 965-ös vagy p35 lapot venned, mert ott annyira nem számít hogy használt... A keretet meg már beszéltük, akkor is mondtam h sztem nem lesz elég
(Átmeneti megoldásnak egyébként egy 3850 használtan se lett volna rossz, mert láttam 16k körül... Veszteni szerintem nem sokat vesztenél vele - max 2-3 rugót 1 év alatt, míg a 70essel 7-8at is akár...)
-
FefeeX
veterán
nincs vele semmi probléma, nem vettem észre hogy gáz lenne...
Szal 2180am 2,8at vitt normál feszen, a P35-DS3 (nem L) lapomban, szóval erre ne nagyon vegyél mérget... :S Akkor már inkább 2220ast vegyél, mert arra a szorzó miatt nagyobb esélyed van, hogy viszi a 3at...
Az a lapos szutyok gyári hűtő meg hosszútávon nem fogja szeretni a 3Ghz-t amúgy sem...Samu persze megírja a DVD-t csak majd pár év múlva lehet nem olvassa semmi - ezt mondjuk kerülendő MCC meg Ricoh lemezre kell írni, biztos forrásból, arra még a gagyi írók is nagyjából megfelelő minőséget produkálnak - többnyire...
FSP-s táp az faja lesz.
Nekem 80 gigás a main particiom, de azon nehezen férek el a torrenttel meg a winnel (játékok nem is ott vannak mellette - mondjuk míg 120asom volt addig gyakrabban írtam lemezeket, azóta jobban szelektálok, mi kell hosszú távon...)
Szal a tuningot énis hasonlóan elképzeltem előre milyen jó lesz, addig mindenki azt postolta, hogy milyen jól mennek stb, érdekesmód mikor megvettem, megjelent egy csomó ember akinek már nem ment 3 ghz közelébe sem a 2000-es sorozatú procija (normál fesz mellett, de gyári hűtővel én spec 1,35nél tuti nem adnék neki többet...)
Bevallom férfiasan, a 3870et csak hirdetés szintjéig néztem és most nem találom, új volt 24400-ért, de nem tom milyen, ettől független 25-26ért vannak fenn a használtak, szal ha GDDR4 dupla szlotos akkor 26k-t is megér...
-
FefeeX
veterán
25ért kaptad a 3870et? Csak mert az akkor nagyon jó ár. Csak mert 35ért láttam itt PH-n ÚJ 4850et, és azon is elég szerintem a hűtésen igazítani, mint a 4850nél...
A giga lap még haggyán hogy P31, de L is... Valószínű tuningolni nem nagyon fogsz...
DVD író, hm, olvasónak majd jó lesz, mikor veszel mellé egy Pio-t...
Meg a 80 giga is kevés lesz előbb-utóbb, de hát addig takarékoskodsz a helyjel, míg nem lesz ezekre lóvé...
Gbt táp mennyi? Ez az FSP belű?
És mi a procc? Procc hűtő?
-
Bluegene
addikt
áh ha játszani akarsz akkor desktop
a laptopok gondolatával én is kacérkodtam, de egy (nagy) előnye van: könnyű hordozhatóság, talán a szépség
kényelem, ár, teljesítmény, fejleszthetőség ezekben alulmarad, meg azért annyira nem vagyok sz.gép-függő hogy még a buszon se bírjam ki gép nélkül, így is sokat bambulom a moncsit, én így állok a lopostophoz, ha járnám a világot akkor megérné
-
-
Bluegene
addikt
én inkább kukázok használt cuccokat az is feelinges, elmenni adott helyre és kápéban fizetni, aztán közbe egy jót dumálni, szemetet még nem adtak nekem sőt, volt hogy kipróbáltuk nála
egyébként a 3850em használtan vettem, a 4850 zsír új mégis egyformán örültem neki
(azt is egy ilyen gyanús figurától vettem)
-
Bluegene
addikt
majd rá fogsz jönni hogy nem érdemes újat venni hardverből...
én is vettem kompletten új gépet aszt fél év múlva hardmadannyit ért
, azóta inkább összekukázom a gazdagok levetett játékszereit
, eddig semmi sem ment tönkre használt, ugyanolyan jó mint az új, sőt! már ki lett próbálva!!! ha lenne rejtett hibája gariztatták volna, ez nem olyan mint egy autó, egy ram modul nem kopik
, letörlöd róla a port és "good as new", nekem pl 99 év garit adtak a kingston 2X512 ramjaimra bátran megtehetik, a CPU ugyanez 20-25 éves chipek vígan dolgoz(ná)nak, C64 retro gép, sőt az űrsiklóban 30 éves processorok is dolgoznak(mivel új spéci rendszert kifejleszteni milliárdokba kerülne)
-
Bluegene
addikt
jah ebben van valami, mondjuk ruhában, cipőben én is újat szeretem, vagy mp3 lejátszóban, fülhallgatóban, személyes apróságokban, sőt még egy laptopra is igaz én se szeretnék egy kopott laptopit, meg az személyes
de egy CPU-nak vagy egy RAM modulnak nem érezni különösebben hogy új
, mivel nincs benne mozgó alkatrész nem kopik és mivel digitális vagy működik vagy nem, max poros de úgyse látod, mind1 ez az én véleményem
-
FefeeX
veterán
hát nemtom, alap tuningot végülis a p31 is bír, mondjuk komolynak messze nem mondható... én meg azon gondolkozom, a fél éves p35-DS3-am lecserélem EP35-DS4-re... (hamar utjába áll a tuningnak a sima DS3 is... nem hűti a NB-t rendesen, meg a feteket abszolute nem)
ramon meg igazából, ha lehet ne spórolj, párosítottat vegyél ha tudsz, főleg mert úgy ált olcsóbb is...
-
FefeeX
veterán
Ezt 50böl max lap nélkül hozod ki, vagy használtan...
Viszont összeraktam neked egy lehetséges relative PRO gépet, Bandittol (meloban vagyok és pont ráértem...)
Procc: E2200 12659,- (nincs hozzá cooler, tray, de érdemes venni egy normálisat ha OC lesz, coolermaster hyperTX2 ajánlott)
Lap: GBT EP35-DS3 18401,- (Ennél gagyibbat nem érdemes venni, hacsak nem akarsz a tuningról lemondani...)
VGA: SAP 3850 LITE: 19193,-
Mem: GEIL Value 2GB kit 800Mhz: 8950,-
Táp: FSP 400W PNF 7946,-Most látom, az ipon már ráver Bandit áraira... remélem nem az lesz a vége mint Mistralnak...
-
Bluegene
addikt
hogyhogy lecseréled? mi vitt rá? kell még a "segítség"(ha utalsz pénzt megveszem itt pesten olcsón használtan és elpostázom)
nem bántásból, de ha találnál valami nyári munkát szeptemberre összeállhatna egy E2000+3850+2G ddr2, bár most hogy a régi gépet eladtad táp+ház is kell(legolcsóbb 6K ház+ 400W táp, igaz GABA, de jól néz ki nekem is ilyen van), ne feledd az idő neked dolgozik
-
Bluegene
addikt
-
FefeeX
veterán
Hát ASUS lapot nem vennék. Inkább ha hajtani kell ABIT, ha nem annyira akkor GBT.
Tápot meg mondj akkor neki Chifit. Ha azt se ismeri akkor vegyen kodegányt. (Én mondjuk most Corsair VX450-re pályázom, 5év garral)Sztem ne 2180at, hanem majd az új szériás 45nm-es kiskategóriát vedd (vagy ha lesz sok manid akkor E8000 sorozat)
-
FefeeX
veterán
LOL, mert azt hallotta hogy az intel sz@r... Sok barom fanatikus, már bocsánat, aki megvesz valamit és onnantól csak az a jó, a másik meg a sz@r... Nekem jó ideig mindig AMD-m volt (uccsó intelem az E2180 előtt i486 DX2 66 volt), ár/értékben mindig jobban jártam AMD-vel, de először E2180 rávert ár/értékben, aztán meg megfogott a sebességvágy, ami jelenleg intelnél a legjobban kivitelezhető...
-
Bluegene
addikt
-
Bluegene
addikt
persze, nyugodtan! írj privit, letárgyaljuk a cuccokat az eladókkal, előtte utalsz, kifizetem, postázok ennyi
ha elmész dolgozni, a pénzed egy részét úgyis arra költöd amire akarod, hisz te kerested meg, a tiéd, 25-30K sztem őszre annyi lesz(inkább 30), tavaszra pedig....
a mostani géped tartalékba megy(ugyis semmit se ér), esetleg a proci gyűjtőknek -
Bluegene
addikt
aha értem
nem ciki miért?ha az a gond hogy nem tudod összeszedni a cuccokat(mert nem pesten laksz), és ha majd lesz zsetonod, és addigra ezek még olcsóbbak lesznek(őszre ugyanez 22-25K-ra saccolom inkább 25K, komlpetten videókarival), én szívesen begyűjtöm neked és elpostázom, ezen ne múljék(persze utalsz pénzt, amennyibe kerülnek
)
imádok üzletelnitrackmania: nem, nem is ismerem, lehet régen 1X kipróbáltam
-
Bluegene
addikt
aha, neked 1 új gép kell, a mostanid sajna végleg elavult
figy :alaplap 7-8K(8-9ért van hibátlan P5B
proci 9K@3.2ghz ami megfelel egy 3ghzes conroenak
ram 7-8K
videókártya 3850 20K, 2600XT 12K8+9+8=25 ez maga a gép, 25 ezer 3,2 ghzes c2d
, 25K
+videókártya 12K+25K=37K és van egy korszerű, tunnggal elég pattogós géped, 37 ezer, kimész a strandra limonádét árulni legrosszabb esetben 1,5 hét alatt megvan ember, vagy szülőktől nagyszülőktől összelehet kunyizni ennyi zsetont nemde?, a régit pedig selejtezd le, nagyon lementek az árak, bezony őszre ugyanez kábé 22K lesz összesen, azt ebbe bármit vehetsz akár wolfdale-t akár qx9650-est akár 4850est, fejleszthető
ilyen elavult szarokkal mint 6600GT, sztem kár pénzt beleölni, inkább picit többet költeni és rendes gépet venni, összeszorítod a fogadat, kölcsön kérsz, a 6600GT mennyi is? 8K?
na mind1 új képek:[link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link][link] -
Bluegene
addikt
annyira lowon se gáz, mediumon már elmegy, highon már kifejezetten szép, ultra highon pedig realisztikus, sőt ha nem tudnád milyen az ultra high sokan a mediumon se fintorognának, talán a low-medium a far cry1 szint nem?
-
Bluegene
addikt
jah értem én, aki elszánt... annak nem számít, ismerem a feelinget
2.: azért ha very/ultra high on tolod a motion blur is fejlettebb lesz így még kevésbé feltűnő, talán low/mediumon nincs is
3.: egyébként tök jó az a 9600pro hogy valamennyire viszi a crysist(tudsz screenshotolni?)
-
Bluegene
addikt
jah a crysis hihetetlenül hasonlít a valóságra így(ennél szebb beállítás már nincs, max nagyobb felbontást lehet tolni rá), reméljük a crysis warhead gyorsabb lesz(és szebb is, finomítanak rajta), egyedül talán a járűvek gagyik, szal a Hummerről/teherutóról/egyes tankokról ordít hogy rajzolt, sztem azt lehetne finomítani
a Far cry 2 és COD 5 amiket láttam eddig bemutatókat, azért nem ennyire élethű(persze gyengébb gépen is jól fut)
mondjuk annyi pozítivuma van a game-nek hogy ha kikapcsolod a frapsot és nem bosszankodsz az alacsony fps miatt, talán föl se tűnik, kivéve a profi gémereket, laikusnak föl se tűnik(nagyon jó élmosódás van benne)
szal majdnem fotórealisztikus
a Mass Effectben a szőke csaj meg én "csináltam", saját karakter(az is egy qrva jó játék, sőt)
-
Gyusz
őstag
A 6600GT jó kis kártya, de nem ártana valami jó darabot nézni (pl.: ne Inno3d-t), mert könnyen elhullanak. X1600pro talán gyorsabb a 6600GT-nél, mivel újabb kártya, de nem mernék rá megesküdni, egy tesztet kéne megnézni.
Újonnan 15k-ért 2600XT-t kapni, de nem hiszem, hogy ennyit megéri AGP-be fektetni, meg amúgy is, ahhoz már proci is kell.
-
MarioAna
senior tag
Aktív témák
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Torrent meghívó kunyeráló
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Projektor topic
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- MSI MAG 341CQP Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/175hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/Type-C/HDMI 2.1
- ÚJ MSI Core I5 12400F Gamer MAX PC 6X4.0GHz 16Gb DDR4 512GB NVME SSD AMD RX 6600 8GB DDR6 2ÉV GAR
- Guitar Hero World Tour Xbox 360 gitár controller
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 4th - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad P51s, P52s, T570, T580 eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest