Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisharsany
tag
Sziasztok!
Mit lehet tudni ennek a könyvnek a kiadójáról, megszűntek? Google-n nem találok róluk semmi használhatót, az utolsó ismert címükön az egyik nagy könyváruház van.
Ha sikerülne velük vagy a jogutóddal kapcsolatba lépni, megpróbálnék tenni valamit újabb példányok érdekében. -
kisharsany
tag
válasz bbalint01 #60182 üzenetére
Szia!
Szerintem ne vedd meg, valószínűleg csak tűzifa lenne belőle. Diót csak lombhullatás után, télen szabad kivágni, kivágás után azonnal kezelni kell a végeit berepedezés ellen és minél hamarabb feldolgozni. Fontos a portalanítás a kártevők ellen. Ezután lassú szárítás jön fedett, jól szellőző helyen.[ Szerkesztve ]
-
kisharsany
tag
Én nem görcsölnék, vennék egy szép bútorlapot/ rétegelt lemezt és arra rögzíteném a hátoldalán keresztül, plusz ragasztanám. Minden egyes lécet és a helyét végigfurkálni milliméter pontosan, hát, biztos nem kezdenék bele. Tiplis módszerrel meg pláne, sosem lesz ilyen pontosságú.
-
kisharsany
tag
válasz kicsi kecske #60266 üzenetére
Szia! Nekem ilyen felsőmaróm van, én nagyon szeretem. Egyetlen hátránya a fix fordulatszám, emiatt oda kell figyelni a marószerszámokra, illetve hogy ne égesd meg keményfában. Makita fejekkel használom, eddig fenyőt, tölgyet, hársfát forgácsoltam vele, nagyon szépen dolgozott. Elég kicsi a géptest, ami nálam előny, nagyon masszív, jó fogású, minden kézre áll. Mint minden olcsóbb felsőmarónál, itt is macerás a pontos munkamélység beállítás, úgyhogy a próbamarás elkerülhetetlen. Ebben a kategóriában újra ezt venném, vagy ha fontos lenne a fordulatszám állítás akkor a Boscht.
-
kisharsany
tag
Uh... Hauch Tomi mondta egyik videója végén, hogy milyen csodálatos az asztalos szakma, mennyi boldogsághormon szabadul fel amikor kimegy egy munka. Senki nem csinált mostanában bútorokat?
-
kisharsany
tag
válasz pacman_123 #60396 üzenetére
-
kisharsany
tag
válasz AxBattler #60398 üzenetére
OKJ képzés Pécsett az OKTÁV-on keresztül, szombatonkénti elmélettel/gyakorlattal.
Arra még én is kíváncsi leszek, mi lesz a bizonyítványban, de az OKJ kód alapján egyszerűen csak "Asztalos". A tanműhelyben csak bútorokat készítettünk, de a vizsgában van épületasztalos tananyag is. -
kisharsany
tag
válasz AxBattler #60400 üzenetére
Én sem tudom követni, él-e még az OKJ. Elvileg már tavaly sem kellett volna lennie, de ugye a COVID... Akkor úgy volt, hogy a miénk az utolsó induló képzés. Aztán pár napja dobál fel nekem a facebook hirdetéseket becsatlakozási lehetőségről ács meg stb. OKJ képzésre.
Szóval lehet a COVID miatt még mindig él a képzés, nem tudom. Ha érdekel, érdemes felkeresni a környékbeli képző központokat.
Egyébként nagyon nem látom értelmét a tervezett 3 éves képzéseknek, el nem tudom képzelni ki fogja bevállalni munka, család mellett, de főleg ha munkanélküli az illető és szeretne valami szakmát szerezni.
kavalkád: Köszi!
Viperator: [link][ Szerkesztve ]
-
kisharsany
tag
válasz varsam #60405 üzenetére
Szép munka és szépen beillesztetted a síkokhoz!
kapu2006:
Mindenképp olyan kötéseket akartam készíteni, amelyben van munka, hiszen ez egy vizsgaremek, amelyben azért érdemes megmutatni, hogy mire vagyok képes jelenleg.
Több okból készült tölgyből: egyrészt a laminált padló tölgy mintás, a képeken nem látszik, de szemben tölgy furnéros bútorok vannak és még nincs kész ugyan, de majd a gardrób is tölgy színű lesz. Az ágy már megvolt, amikor még el sem kezdtem a képzést és ha majd igényelni fogja a felületkezelést, akkor kapni fog egy kicsit sötétebb színt, amely jobban illeszkedik a többi bútorhoz. Lecserélni nem tervezzük.
Másik ok, hogy annyira a fenyőt nem szeretem vésni, mivel az eddigi tapasztalataim alapján könnyen hasad, kipattogzik. Tölggyel nagyon szépen tudtam dolgozni, pontosan vésni, a marások során sem volt kitörés, a körfűrész is szép vágást csinált, mikor bevágtam a fogakat.
A harmadik szempont pedig a tartósság volt, illetve hogy jó áron sikerült helyben találnom kb. 30 éves faanyagot. -
kisharsany
tag
-
kisharsany
tag
Egyébként a gerenda vágáshoz egy egyszerű keretes fűrész? Fenyőt nem olyan nehéz fűrészelni, feljelölöd és figyelve a vonalakat levágod. Ha tökéletes felületet szeretnél akkor pedig egy jobb japán fűrész.
-
-
-
-
kisharsany
tag
válasz SeatZola #65339 üzenetére
Ha belefér a keretbe vedd a Dewaltot, nem fogsz benne csalódni és jó géppekkel szívesebben is fogsz munkálkodni. Én legalábbis mindig így gondolkodok ilyen esetekben, ha anyagilag meg tudom oldani.
Illetve ha később mégsem lenne rá szükséged, a Dewaltot bármikor el tudod adni jó áron, a Scheppachot és társait meg hónapokig árulják pár tízezerért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest