Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
thyeby
őstag
Persze, jól értettem.
"az olcsó marók olyanok is..."
Fogalmazok másképp:
Az olcsó marókkal is el lehet a legtöbb esetben végezni korrektül a munkát. Hiszen épp ezt írtam - évekig a piacra dolgoztam velük. Több tapasztalatot szerezve rájöttem, h aki sokat használja, annak léptékkel megtérülőbb a drága. Aki keveset használja, ne féljen az olcsó marótól, fog tudni dolgozni vele.
S íme egy tapasztalat, aminek lehet, épp Te veheted jó hasznát:
Amikor újra éleztettem az olcsó marót (már nem volt szükségem pedig rá, csupán ezzel teszteltem le, h milyen munkát ad ki a keze alól az élezőműhely), sokkal jobb lett, mint újkorában. Ütni üt most is, (ez súlyprobléma lehet) viszont még a bükk bütüjét sem égeti, és soha nem szakítja a fát.
És most az jutott eszembe, amit az imént olvastam, h egy darab fa mellett kézzel forgatva letesztelhető. Nos, ez bizonyára egyformán érintené a fadarabot, mégis üt. Amikor nincs szinkronban a két kés, akkor:
1 - gyorsan tolva láthatóan hullámos a maráskép
2 - gyakran előfordul, h kitép az anyagból
3 - rázi a kiskezedet (Ám ez a rázás mástól is lehet.)"az éppenséggel dicséretnek is felfogható"
Félig annak is írtam, nem értetted félre. Félig pedig az a jelentése, h kellő tapasztalat híján így gondolkodtam: Nem kell a jó, mert drága. Az olcsóval is elvégezhető a munka. (Azt nem akartam elhinni, h egy nap folyamatos marás után - ma épp ilyen napom volt pl - ne pengjen az ember ujja, miután kikapcsolta a gépet, bármilyen drága kés is. Hát ebben nagyot tévedtem.)
S mégvalamit:
Ha ennyire keveset marsz, nem kell féltened az orsódat. Sok évvel ezelőtt egy occó partikeres xar marógéppel a sokszorosát martam annak, amit Te plattoltál, és nem ment szét a gép. Magyarul még a legszarabb gép is elég sokat bír.
Másik dolog pedig, h nem kell annyira félteni azokat a csapágyakat, nem egy eget rengető összeg újra csapágyazni a tengelyt. Ha magadnak meg tudod csinálni, 2000 HUF-ból még visszakapsz."6m cseresznyét, 7m fenyőt és 2m padukot "
A két szélső fafajról beszámolhatnál kicsit bővebben. Még egyikkel sem dolgoztam, de mindkettő felcsigáz.
Új hozzászólás Aktív témák
- A kereskedőknek elege van a Visa és a Mastercard díjaiból
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Gaming notebook topik
- Befutott a Garmin Forerunner 970 is
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Balatoni álom - saját kép - 40x60 - akrilüveg fotó, keret nélkül, éltartóval
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Babzsák fotel (Dr. Relax - Gamer, sötét zöld, keveset használt, hibátlan)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Honor 200 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest