- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior Té
csendes tag
válasz
darkipista #16373 üzenetére
Aki ezt a csudagépet árulja 120-ért vette Dabason, mellesleg egy tudatlan kupec (Hideg Gyula). A fószert tovább nem kívánom kommentálni, kerülje mindenki messzire. A gép egy Ducuroir gyártmány. A körfűrész semerre sem állítható, szinte mintha nem is volna, marónak vezetője nincs. Marha nehéz, és minden útban van rajta. Erre azt mondanám, hogy minél többet tud annál kevesebbet! Az "úr" elhozta lefestette, és ezért a műveletért igen sokat kér...
A 800-as gép szerintem nem asztalos műhelybe való, a már más által is említett teljesítmény miatt. 20cm-t elviszi a 600-as is, és költöztetni is egyszerűbb. De a mai kor asztalosa szinte nem is használ szalagfűrészt. Mondjuk, ha lenne egy nagy tolóasztalos körfűrészem, még szélezni sem kellene rajta.
-
thyeby
őstag
válasz
Csuda egy teremtmény. Tolod az anyagot, megkörfűrészeli, megszalagfűrészeli és profilra marja egy menetben, majd visszafele belefúrja a hosszlyukakat. Mindezt külön motorral.
-
Armahun
addikt
Winner: milyen festékkel csináltad azt az ikeás másolatot?
Futura9: Elküldtem.
-
Sanyabá
senior tag
válasz
Még ilyet sem láttam.
Érdkes párosítás,de hogy dolgozni is lehessen rajta......
-
darkipista
csendes tag
válasz
senior Té #16370 üzenetére
Üdv! Szép kis fűrészarzenál
A 800-as és a 600-as gép közt a különbséget miben lehet legjobban érzékelni?Ez a BBfűrész viszonylag egyszerűnek néz ki ,a felső kerék csapágyazása a tárcsába van építve?Még akár házilag is kivitelezhető...A Hammer 440 szerintem se játékszer ,csakhát annyiért már ez is megvehető,érdekes masina.
-
-
senior Té
csendes tag
válasz
thyeby #16360 üzenetére
Gyorsan akartam eladni, mert kellett a pénz, meg helyszínes munkákra vettük, de találtam rá jobb és kisebb megoldást. Egyébként 130-ért vettem. Ahogy meghirdettem, szinte rögtön egy öreg méhész lefoglalózta, közben 4 napig fenn volt a hirdetés, de csak még 1 ember telefonált. Hiába a jó ár, a gagyi még mindig az úr, az emberek nem tudják értékelni a minőséget, és nem kérdeznek meg senki náluk okosabbat. "dehát az enhell újonnan hetvenezer..."
Ez a gép a 15-ös anyagot simán viszi, de persze ehhez kell egy komoly lap, ritka fogazással. Sajnos ezt meg kell fizetni. És valóban nem érdemes rá mást rakni.
A N4400-es Hammer nem játékszer, valódi munkára alkalmas masina. Ha tudnám, hogy tűzifát nem fogok többet vágni meg is venném. Addig marad a Borsodi 600-as. És ez elég is!
Hammerem még nem volt, de 300-as metabo, 450-es elektra beckum, 800-as kiskőrösi, 200-as holz-her, meg néhány kisipari. A BB600 most úgy tűnik lebetonozta magát. De dolgoztam már Griggio-n is, de azt kell mondjam, hogy olyan ez mint az autó, abból se vennék újat soha! Na meg a mai gépek túl vannak biztosítva, szinte már dolgozni sem lehet rajtuk rendesen. A Borsodiról is leszedtem a nyitásérzékelőket, meg az összes biztonsági bizbaszt.
Vésőgépnek hívják amit nemrég belinkelt a srác, én is nézegettem már, de ritka alkalmakkor kellene. Viszont van egy Elektra Beckum 260-as gépre való hosszlyukfúróm, egy 20-asért nem nézegetném tovább a sarokban.
-
Futura9
csendes tag
Sziasztok! Valaki esetleg tudna nekem segíteni nekem hogy hogyan csináljam, vagyis mit írjak egy asztalos műszaki leírásba (vizsgaremek dokumentáció) valakinek van példája el tudná nekem küldeni? a segítséget előre is köszönöm!
-
wrox
őstag
Hosszlyukfúró. 10 dolcsi körül van a terv.
[link] -
jimy_l
tag
Hali!
Szerintem egy ilyen is megteszi amíg nem vagy nagyüzem, hogy sugárfúród legyen.
Én a gépekkel úgy vagyok, hogy nagyon lehet kicsit csinálni, viszont fordítva ez nem mindig jön be.
Rengeteg használt gép van 10-20-30 éves, amiken még párnapja dolgoztak, azok elég megbízhatóak, és jól tartják a használt piacon az árukat. Kézi szerszámból érdemes újat venni, de nagy gépekből érdemesebb a használt. -
Madmax81
aktív tag
válasz
thyeby #16364 üzenetére
Ez csak a látszat. Tudnod kell, hogy egy valóban patent oszlopos fúrógép, ami ekkora kaliberű, félmilliótól kezdődik.
Érdekes meglátás de ha már asztalos hosszlyukfúróról beszélünk ez nem váltja ki lehet vele szenvedni de ajtó készítésre nem a legjobb megoldás , lehet itt beszélni a Felder gépekről de egy dolog odáig eljutni hogy kitermeld azt a pénzt más " régi bevált gépekkel " azért megnéznék egy Felder gépet úgy 30-40 év múlva hogy egy Kiskőrösi magyar gépekkel szemben mennyire bírnák a sarat .
Lehet ezekről a gépekről beszélni de ha bele gondolsz hogy neked is milyen gépeid vannak meg az itt jelen lévő praktizáló asztalosok mivel dolgoznak3 KW-os gép Fűrészgépeken ha minden napos munkát nézzük nem egy nagy tétel fogyasztás terén és erőben sem .
Gyalugépnél nem árt a 3 KW de ez sem felső kategória vastagolásnál már elkél a 4- esetleg 5 KW ha 400 a gép 500-600 gépeknél alap az 5KW .
Esténként leltárkor az ujjaid meglegyenek!
Ez egy fontos dolog figyelj oda ne kalandozzon el a figyelmed mert gyorsan meglehet a baj , ne vállalj felesleges kockázatot .A védelemről sem szabad elfeledkezni , most vettem egy ZEKLER 403 fültököt 5 ezerért a legjobb amit valaha viseltem kényelmes nem izzad bele az ember fél napos használat után sem , bátran ajánlom bárkinek aki szereti a csendet , van olyan kivitel is amiben rádió van és van olyan is ami egy kis mikrofonnal rendelkezik ami felerősíti a nagy zajban a nehezen hallható beszéd hangot , itt lehet árakról érdeklődni +36 20 391 61 41
-
thyeby
őstag
"Ehhez az oszlopos fúrógéphez gondolom lehet valamiféle vezető lapot is szerkeszteni,nem?"
Végül is lehet. Fontos, hogy könnyű és kottyanásmentes futása legyen. Jól át kell gondolni, hogyan legyen majd leszorítva a munkadarab. És ugye kétkezes lesz. Jobb kézzel fúrsz, ballal pozicionálsz.
Babramunka lesz a kivitelezése, de csak egyszer kell megcsinálni. Azért azt megjegyzem, hogy amikor én nekiveselkedtem hasonló adapter tákolásának, már akkor tudtam, hogy ez csak átmeneti megoldás lesz. Amolyan ugródeszka. Így képes voltam annyi árut gyártani, amivel már meg tudtam mérni a piaci fogyást, abból pedig kiszámolhattam, hogy miként fog a Domino megtérülni. (Nekem csak pici darabokba pici hosszlyukak kellettek.)"Elég patent és sokoldalú gépnek néz ki"
Ez csak a látszat. Tudnod kell, hogy egy valóban patent oszlopos fúrógép, ami ekkora kaliberű, félmilliótól kezdődik. Az Optimum (Lásd 7, oldal, OPTI B 26 Pro Vario) nettó 1200 Euro. És ennek ennyiért még nem mozgatható előre-hátra a feje, és nem is dönthető (mondjuk ez nálam teljességgel kihasználatlan, pedig ezerszámra készítek olyan furatokat, ami nem merőleges).
De árához viszonyítva jó gép - azért a százezerért adnak egy alig felső kategóriás akkus fúrót."de ha például először szélezetlen anyagokat akar az ember felszeletelgetni,akkor bírná a 16-os lap?"
Jómagam éppen erre a célra vettem. Mi több, 75mm széles stafnit gyártok vele. És bírja a lap még a tíz centit is játszva, keményfába. (Többnyire bükkel dolgozok.) Tudod, ezek a lapok nem utolsó sorban azért is drágábbak, mert sokat kibírnak. (A DeWalt pl így marketingeli: Tízszeres éltartósságú svédacél szalaggal szállítva.)
"feleslegesen nekem sem kellene majd döngetni egy 3 KW-os gépet"
Tudod, van egy olyan tétel, hogy amikor nincs terhelés alatt a gép, akkor nem zabál az 3 KW-ot, hanem csak sokkal kevesebbet. Nekem azért számított ez annyira, mert amikor megy a szalagfűrész, akkor akár egy héten át megy napi 10-12 órát. Egy átlagos asztalos ennél sokkal kevesebbet használja. Néha-néha bekapcsolja, akkor se egész napra. Akkor nem számít, hogy nagy motort zúgat. De amikor pl kardot, szablyát készítek, akkor 8, és 10mm az anyagvastagság. Minek ehhez Felder gép, meg 3 KW? Ez ágyúval lövés verébre. Ez6ért fogalmaztam úgy, hogy testreszabott géppark.
"akkor elég a 230V-os kombi gyalugép?Nagy hátránya van teljesítmény terén?"
Persze, elég. Azért abba is tesznek legalább 2KW-os motort. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a három fázisú gépnek nagy előnye van teljesítmény terén. Dolgoztam 230V-os, és 380V-os metebó kombigyaluval is, és nem éreztem, hogy erőlködött volna a kisebb gép. Átlagos használat mellett persze. Extrém körülményekhez meg 5-6 KW-os motorokkal nyitnak.
"mehetek a rokon műhelyébe dolgozni,1,5 hónap szabi alatt eldől hogy mennyit érdemes majd a műhelyembe feccölni."
Hajrá! Fogod élvezni.
Esténként leltárkor az ujjaid meglegyenek!"Addig is majd gyártom a hülye kérdéseket felétek"
Gyártsad, komám! Én is így kezdtem hat évvel ezelőtt.
-
mdk01
addikt
válasz
Winner_hun #16357 üzenetére
Amilyen van...Hát akkor D4 diszperziós sima faragasztó. Az nem dagad hanem összeesik, de ezt tudod...gondolom.
Viszont így már a legelső kérdést sem értem. -
mohee
csendes tag
válasz
thyeby #16358 üzenetére
Ehhez az oszlopos fúrógéphez gondolom lehet valamiféle vezető lapot is szerkeszteni,nem?Már a csapolásos téma miatt kérdem,mondjuk az asztalán van elég szerelő hézag.
Elég patent és sokoldalú gépnek néz ki,köszönöm hogy bedobtad,ezt is lehet átrágni.Igazándiból ez a Makita fűrész is tetszik,de ha például először szélezetlen anyagokat akar az ember felszeletelgetni,akkor bírná a 16-os lap?
Ugye attól függ hogy mit?De az 5centis borovi és a 2-3 centis keményfa azért nem fogna ki rajta.
Aprólékos és pontos megmunkálást igénylő munkákban biztos verhetetlen kis jószág.Abban is igazad van hogy feleslegesen nekem sem kellene majd döngetni egy 3 KW-os gépet...lopom én az áramot?
Még annyi hogy ha a saját műhelynél mégsem tudom megoldani a 380V-ot,és ugye nem ipari mértékben szeretnék dolgozni,akkor elég a 230V-os kombi gyalugép?Nagy hátránya van teljesítmény terén?
Kiderült végre hogy hétvégétől mehetek a rokon műhelyébe dolgozni,1,5 hónap szabi alatt eldől hogy mennyit érdemes majd a műhelyembe feccölni.
Addig is majd gyártom a hülye kérdéseket felétek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest