Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

ASUS WL-500G Premium

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15951) Intruder2k5 válasza Intruder2k5 (#15950) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

ITT a saját példányom... :)
RAM nincs bővítve, sajnos én ahhoz kevés vagyok.

[ Szerkesztve ]

(#15952) Digger


Digger
senior tag

Jelentem elindult a router!
Most is Intruder2k5 tanácsa segített!
A MAC klónozás volt a nyerő!
Bár hozzáteszem, volt olyan kollégám aki szerint, ha ki lett volna kapcsolva a router addig míg a T frissíti a beállításokat és új címet ad routernek, akkor a bekapcsolás után már a router MAC címe lett volna a nyerő, illetve ami rá van kötve, azt jegyzi meg!
Lényeg, hogy megy!
Köszi Intruder2k5!

Még rengeteg dolgot kell állítgatnom.
Első a wifi.
A cégemnél UMPC-vel gyártom a munkalapjaimat. Az a rendszer, ha munkát kapok akkor "kisszinkronnal" töltöm le, majd fel a munkalapot, mobilnettel. De max 4 naponta "Nagyszinkron" is kötelező ami kb 40 mega adatforgalom. Ezért ezt mindig a wifivel csinálom itthonról, mert az UMPC-nek nincs lan csatija. Szóval "létfontosságú" a wifi!

Aztán fontos még a lézernyomtató megosztás is.
Szépen sorjában!
Csak egy kicsivel több időm lenne! :F

(#15953) Intruder2k5 válasza Digger (#15952) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Igazán nincsmit! :)

:C :C :C

(#15954) petir válasza Intruder2k5 (#15951) üzenetére


petir
senior tag

Szééépen felbordáztad a kütyüd :) - Lehet eljon egyszer meg nalam is ennek az ideje.

Nade mas hulye kerdes Tomatonak maganak az fw-nek van valami leirasa? Mint a weboldaladon talalhato mit hol merre miert meg amugy is... Nem alap beallitasokra gondolok inkabb az extrabb reszekre. Mint windozjuzer tavol all tolem a linux mindig is feltem tole! Igy parancssoros felulet szamomra sotet folt akar a putty hattere. Alap beallitasok nagy resze elerheto gui alol de mint kiderult az fw telepitese alatt a java bizony ezutan kezdodhetne...Csak a kerdesem annyi, hogy forumot teleirhatnam vele :D Megaztan nem akarom, hogy megoruljetek :D miylen "irodalmat" erdemes olvasni ez ugyben hogy kicsit kepbe legyek?Ha nincs tomatos leiras..- amit egyebkent sajnalnek

MAS:
Almos latom itt a valaszodba, hogy digid van. Nekem jelenleg UPC. Viszont valtanek. Ugy tudom , hogy a digi egy heten egyszer bont kapcsolatot ipcsere miatt
Kerdesem:
Valoban bont e?
Valoban uj ip-t kapsz e ? ( dyndns , myip segit e ezen? azaz marad tobbnyire a regi ip vagy mindig ujat kapsz )
Hogy viseli a router ezt az ujracsatlakozas, vegzi magatol ahogy kell , vagy kell neki tapelvetel? - (csak mert egy kedves ismerosom ezzel szenved diginel)

(#15955) Intruder2k5 válasza petir (#15954) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sajnos nem tudok semmi ilyen jellegű dokumentációról. Mondjuk azt, hogy hol kell keresni, mindig a kérdés, probléma jellege dönti el. Rengeteg infó van már itt is felhalmozódva, na meg ott van a tomatousb.org saját fóruma is, meg a linksysinfo fórum. Ötleteket lehet meríteni innen is még, bár ez a csomag már RT-N16-ra van inkább méretezve. Az alap parancsok itt vannak dokumentálva. Ha ezek nem segítenek, akkor fordulhatsz még öreg barátodhoz is.

A másikra annyit, hogy nekem ADSL-em van, ami 24 óránként bont... Én ezt időzítettem 0:00-ra, így legalább tudom, hogy mindig ekkor következik be. DynDNS remekül működik mintegy 5-10 mp-el az IP csere után ismét működik a cím. Amúgy az újracsatlakozás teljesen automatikus, és mintegy 3-5 mp telik el, amíg nincs net. Egyszóval a routeren nem múlik semmi....

(#15956) petir válasza Intruder2k5 (#15955) üzenetére


petir
senior tag

Hát ezt sajnalom,bar ebben igazad van , hogy itt rengeteg hasznos informacio van ugyhogy gyanitom marad az ittheni hasznos infok kiszurese es a suru kerdezes! :)

Viszont ezt orommel olvasom, hogy nem okoz problemat ez kapcsolodas a PPPoE-val. Valoszinuleg szolgaltato valtok hamarosan es digi felé orientalodnek upc adatkorlattal tele padlas . . . :)

(#15957) Digger


Digger
senior tag

A wifim is elindult szépen! :C
Nem találom az USB port bővítéséről írt hsz.-kat! Pedig emlékszem, hogy fotókat is láttam. Szeretnék ilyet csinálni, de ki nem akarom hozni. Bent akarom a dobozban elhelyezni, és egy 2 és 16 gigás pent belerakni. A kicsiben lenne a swap és az /opt, a 16-osban az /mnt. (Ha itt is ilyenek az elnevezések, mint az Olegban) Így az adatok nagyobb biztonságban lennének, nem írja folyamatosan a rendszer. Ha a 2 gigás elszáll akkor kuka. Ma már nem tétel. Bár nekem korábban is hasonlóan volt megoldva olegal, és már majdnem 3 évig ment!

Jó az elgondolásom?

(#15958) norbszt


norbszt
tag

Sziasztok

Segitség kéne ADOS-al kapcsoltatba e szerint telepitetem fel: http://wl500g.info/showthread.php?t=13227

Tudom installálni az végig csináltam de nem biszos hogy jol.

Indul is az ados de beadok neki egy letöltést de nem kezdi el letölteni ezt a hibát irja:
25.11.2010 07:34
Code EMW_005
Short message Can't recieve information about the download
Description An error occured while connecting to the remote server.
Probable reason Possible reasons can be found in the error's description.
Solution Possible soulutions can be found in the error's description.
Miscellaneous
File ID 1
Filename MediaInfo_GUI_0.7.37_Windows_i386.exe
Download ID 36b3b5b69b22b92958058cbbcf1debaf

Lehet hogy az adatbázisal van a baj? azt nem configoltam

(#15959) Almos válasza petir (#15954) üzenetére


Almos
aktív tag

Őszintén szólva nekem még sose tűnt fel, hogy a digi milyen időközönként bont, vagy sem kapcsolatot és ad új IP-t, vagy sem. Mondjuk az is igaz, hogy nincs szükségem fix IP-re, van dynds-em, azon keresztül mindig elérem a routert és a belső hálózatomat is.

Amikor kedden állítgattam a routert és rendszeresen újraindítottam, akkor láttam, hogy mindig új IP címet kap, de kb. 5-10 mp elteltével már mindig el tudtam érni, kívülről, a dyndns címmel.

Egyébként ajánlom a digit, eddig nekem nem volt vele gondom, egy 20/10-es netem van, többet sajnos amúgy sem tudnék kihajtani belőle, egyrészt a routerem sem igazán bírja, másrészt a panelben a vasbeton falak sajnos elég jól tudják árnyékolni a wifit :(

(#15960) Intruder2k5 válasza Digger (#15957) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Jó reggelt!

Az OLEG-hez hasonlóan itt is van /mnt mappa, csak annyi baj van vele, hogy az egy link a /tmp/mnt-re. Végülis ez nem katasztrófa, de első nekifutásra okozott némi problémát, szóval inkább az /mmc mellett döntöttem, ami ugye eredetileg az SD/MMC kártyáknak lenne szánva - merthogy egyes Linksys-ekben van ilyen foglalat -, de itt teljesen üres, és kihasználatlan. Szóval itt - legalábbis az én leírásom szerint -, az /mmc-t használjuk ugyanarra, mint OLEG-ben az /mnt-t.

(#15961) ArchElf válasza petir (#15954) üzenetére


ArchElf
addikt

Nekem Oleg-gel nem ment a DynDNS újracsatlakozás után, úgyhogy nekem kellet belehackeljek egy cron job-ot, ami megcsinálja (asszem most 5 percenkéntre van állítva) a frissítést. Ha érdekel, olvass vissza egy-két oldalt és megtalálod. Ha mégsem sikerülne, akkor majd összedobok egy bekezdésnyit a logout-on (a cuccok már úgyis megvannak hozzá).

AE

[ Szerkesztve ]

Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]

(#15962) Intruder2k5 válasza norbszt (#15958) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem tudom mi a baj, de az adatbázist nem kell konfigolni. Én sem csináltam ilyet. Mi több Tomatora a scriptem is alapból felteszi az ADOS-t, ott sem konfigolja senki, és működik. Szerintem első körben próbálj meg direkt linket megadni neki, ami konkrétan a letöltendő file-ra mutat. Vajon azt letölti-e?! Pl. ezt:

ftp://ibiblio.org/pub/Linux/distributions/damnsmall/current/dsl-4.4.10-initrd.iso

(#15963) mgrincs válasza petir (#15956) üzenetére


mgrincs
tag

Elég rég volt már, és nem is egészítettem ki az USB-s verzió sajátosságaival, de kiindulásként nem rossz, ha végigolvasod:

Tomato WikiBook magyarul

Remélem segít!

http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8

(#15964) norbszt válasza Intruder2k5 (#15962) üzenetére


norbszt
tag

Hi

Sikerult megoldanom le se merem irni mi volt a baj (kisit ciki én rontotam el) a letöltö sebeséget hol tudom be állitani?

szerkeztve

olyan hogy portot azt kell nyitnom ugy mint a torrentnél?

[ Szerkesztve ]

(#15965) Intruder2k5 válasza norbszt (#15964) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Sebesség limitálás:

Portot nyitni csak szerver alkalmazásnak kell, ez viszont kliens, tehát nem kell!

(#15966) mobilizmo


mobilizmo
addikt

Üdv. Mindenkinek!

Nemrég megsült a routerhez csatlakoztatott HDD-m elektronikája (Maxtor DiamondMax 9-es sorozatnak normál üzemeltetés mellett is vannak melegedési problémái, így logikus volt a dolog). Hál' Istennek sikerült szereznem hozzá elektronikát és most működik, de levontam a következtetést, hogy hosszú távon másik - melegedési problémával nem küzdő HDD-t kell - találnom (addig is megpróbálom, amit halottam, hogy HDDSentinellel vissza lehet venni a disk teljesítményéből, így talán nem melegszik annyira, viszont a feladatát még el fogja tudni látni). Mivel Sentinel honlapján van ingyenes LINUX-os verzió, szöget ütött a fejembe, nem lehetne-é -e (Hofi mester után szabadon), ezt valahogy behegeszteni Tomato-ba/ra. Valaki aki LINUX-ban járatos - nem úgy, mint én - és rengeteg ideje van, átgondolhatná ezt egy kicsit. Értékes lehetne ez a feature.

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#15967) mobilizmo válasza mobilizmo (#15966) üzenetére


mobilizmo
addikt

Hard Disk Sentinel Linux Változat (INGYENES)

A Hard Disk Sentinel Linux parancssori (konzol) verziójának használatával Linux alatt megvizsgálható az IDE, S-ATA (SATA II is), SCSI és USB merevlemezek hőmérséklete és egészségi állapota, melyek alaplapi vezérlőre vagy külső vezérlőkártyára csatlakoznak. A felhasználónak root jogosultságúnak kell lennie a program használatához vagy sudo segítségével kell a programot indítania.

Funkciók

merevlemez / mozgó alkatrészt nem tartalmazó lemez (SSD) információk megjelenítése
részletes riport a rendszerről, mely tartalmazza a merevlemez és SSD specifikus funkciókat (például a forgási sebesség illetve TRIM parancs, ha ezek felismerése támogatott) akusztikai szint megjelenítés és változtatás (megfelelő USB-s merevlemezeken is!) különböző kimenetek készítése felhasználói igények szerint, további feldolgozási lehetőségek Az alábbi információk kerülnek megjelenítésre:

a merevlemez sorszáma és az eszköz neve (pl. /dev/sda)
a felismert merevlemezek mérete, típusa, sorozatszáma, belső revízió azonosítója, interfész típusa
kondíció, hőmérséklet, és teljesítmény értékek
működési idő (napok, órák, percek - utóbbi ha támogatva)
Megjegyzés: a jelzett érték nem feltétlenül pontos, a Windows alatt jelzett (néhány perces tesztelés után mért) érték pontosabb lehet.
akusztikai beállítások (ha támogatott és a -aam vagy -setaam opciók megadásra kerültek
Parancssori Opciók

Megadásuk történhet kis- illetve nagybetűvel is.

-h - súgó megjelenítése
-r [riportfájl] - automatikusan mentsen riportot a megadott névvel (report.txt ha nincs név megadva)
-dump - riport küldése a kimenetre (stdout). Használható a -xml kapcsolóval XML formájú riporthoz is.
-xml - XML riport mentése szöveges (TXT) riport helyett
-solid - egyszerű kimenet: meghajtó, hőmérséklet (Celsius), kondíció %, bekapcsolva töltött órák száma, model, szériaszám, kapacitás megjelenítése
-verbose - részletesebb kijelzés és átmeneti fájlok mentése, csak hibakereséshez
-aam - merevlemezek akusztikai szintjének megjelenítése
-setaam meghajtó_sorszám|ALL szint(hex)80-FE|QUIET|LOUD - akusztikai szint beállítása
80 vagy QUIET megadása a leghalkabb, FE vagy LOUD megadása a leghangosabb (leggyorsabb) működést eredményezi.
Például: hdsentinel -setaam all quiet - minden meghajtón a leghalkabb mód beállítása
hdsentinel -setaam 0 loud - 0. meghajtó beállítása leghangosabb szintre, ugyanúgy, mint a hdsentinel -setaam 0 FE
Bármilyen konfifurációról készült riport segíthet a későbbi fejlesztésben, ezért kérjük küldje azokat az info@hdsentinel.com címre.

Felhasználás

A Hard Disk Sentinel ezen változata INGYENES. Szabadon terjeszthető és felhasználható merevlemez állapot ellenőrzésére.

Letöltés után a (gzip-pel csomagolt) állományt ki kell bontani, mely történhet a grafikus felületről vagy a gunzip HDSentinel.gz parancs segítségével a terminál ablakból. Ezután a sudo ./HDSentinel [opciók] megadásával indítható, a sudo elhagyható "root"-ként történő használat esetén.

Példák

A teljes rendszer optimalizálása csendes üzemre: hdsentinel -setaam all quiet

A rendszer nagyobb teljesítményre optimalizálása (hangosabb lemezműveletekkel): hdsentinel -setaam all loud

Köztes beállítás használata (közepes teljesítmény és zajszint) a 0. meghajtón: hdsentinel -setaam 0 C0
Megjegyzés: némely merevlemez típusok nem támogatnak köztes szinteket, ilyenkor a parancs kiadását követően típustól függően a leghalkabb (80) vagy legnagyobb sebességú (FE) beállítás kerül kiválasztásra.
A hsentinel-t paraméter nélkül indítva látható, mely meghajtó (pl. /dev/sda) mely sorszámon szerepel.

A hatalmas érdeklődés miatt immár lehetőség van egy egyszerűsített kimenetet készíteni, mely további feldolgozásra alkalmas. Például:

Merevlemezek, hőmérsékletek (Celsius fokban), kondíció %, működési idő (órákban), model, szériaszám, kapacitás listázása:
hdsentinel -solid. Az eredmény:
/dev/sda 42 3 4830 WDC_WD800JD-8LSA0 WD-WMAM9F937837 76324
/dev/sdb 30 100 6128 ST3250624A 5ND3J94R 238472
/dev/sdc 46 100 10982 WDC_WD2500JS-00MHB0 WD-WCANK8705209 238475
/dev/sdd ? ? ? GENERIC_CF_READER 9999 0
/dev/sde ? ? ? GENERIC_SD_READER 9999 1963
Csak hőmérséklet, meghajtó, kapacitás listázása:
hdsentinel -solid | awk '{print $2, $1, $7}'
42 /dev/sda 76324
30 /dev/sdb 238472
46 /dev/sdc 238475
? /dev/sdd 0
? /dev/sde 1963
Hőmérséklet, meghajtó, model listázása, a legmagasabb hőmérséklettel kezdve, hőmérséklet nélküli meghajtók (pl. kártyaolvasók) nélkül:
hdsentinel -solid | awk '{print $2, $1, $5}' | grep -v "^?" | sort -nr
46 /dev/sdc WDC_WD2500JS-00MHB0
42 /dev/sda WDC_WD800JD-8LSA0
30 /dev/sdb ST3250624A
Kondíció, hőmérséklet, meghajtó listázás, a legalacsonyabb kondícióval kezdve, kondíció nélküli meghajtók (pl. kártyaolvasók) nélkül:
hdsentinel -solid | awk '{print $3, $2, $1}' | grep -v "^?" | sort -n
3 42 /dev/sda
100 30 /dev/sdb
100 46 /dev/sdc
Ez esetben a model ID-ben és sorozatszámban található szóközök aláhúzásra (_) cserélődnek.

Ha bármilyen ötlete, elképzelése lenne a kimenet ilyen módú feldolgozására vagy ha bármilyen script(ek) készültek, melyek a HDSentinel kimenetét kezelik és szívesen megosztaná más felhasználókkal, kérjük írjon és ezen oldalon azt megjelentetjük, természetesen a script-et eredeti készítő nevével együtt.

Letöltés

Hard Disk Sentinel Linux változat - futtatható fájl, gzip-pel tömörítve

Kompatibilitás

SATA merevlemezek adatainak megjelenítése csak megfelelő kernel támogatás mellett lehetséges. Jelen változat sikeresen tesztelve az alábbi rendszerek alatt:

CentOS 5
Fedora 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ubuntu 8.04 server kernel 2.6.24-16-server, 9.04
Kubuntu 8.04
Xubuntu 8.04
Slackware 11.0
UHU Linux 2.1
SuSe 10.2, SuSe 10.3 (SuSe 10.0 - Nem működött, riportokra várva)
Debian Lenny 5.0
Sikeresen tesztelve Adaptec SCSI vezérlőkkel és különböző SCSI merevlemezekkel valamint számos különböző USB bridge chip-pel szerelt külső merevlemezzel.

[ Szerkesztve ]

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#15968) vargalex válasza mobilizmo (#15967) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Mivel a forrás nem publikus, így esélytelen a dolog szerintem.

Alex

(#15969) mobilizmo válasza vargalex (#15968) üzenetére


mobilizmo
addikt

És puttyból futtatni lehet?

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#15970) vargalex válasza mobilizmo (#15969) üzenetére


vargalex
félisten

x86-ra van fordítva, így binárisan nem kompatibilis a kód.

Alex

(#15971) mobilizmo válasza vargalex (#15970) üzenetére


mobilizmo
addikt

:-(

Bonyolult problémákra mindig akad egyszerű, könnyen érthető, téves válasz.

(#15972) vargalex válasza mobilizmo (#15971) üzenetére


vargalex
félisten

Hi!

Viszont a hdparm-al elvileg állítható az Acoustic Management (-M kapcsoló):

-M
Get/set Automatic Acoustic Management (AAM) setting. Most modern harddisk drives have the ability to speed down the head movements to reduce their noise output. The possible values are between 0 and 254. 128 is the most quiet (and therefore slowest) setting and 254 the fastest (and loudest). Some drives have only two levels (quiet / fast), while others may have different levels between 128 and 254. At the moment, most drives only support 3 options, off, quiet, and fast. These have been assigned the values 0, 128, and 254 at present, respectively, but integer space has been incorporated for future expansion, should this change.

Alex

(#15973) Rick4


Rick4
félisten

Sziasztok!
Oleget használok, totál stabil, elmegy 30 napokat hiba nélkül, most azonban adódott egy kisebb gond. Van egy dyndns beállítva, ennek frissülnie kellene rendben ip váltáskor, azonban ma már 2x nem történt meg. A régi router előtti AP-t lecserélték, egy másik eszköz van a router előtt, elvileg minden port továbbtolva ide, és mégis lehet valami. Mikor kézzel frissítem a dyndns-t, akkor ezt írja a log:
Nov 26 21:34:12 INADYN[244]: Started 'INADYN version 1.96.3' - dynamic DNS updater.
Nov 26 21:34:12 INADYN[244]: IP read from cache file is 'xx.xx.xx.xxx'. No update required.
Nov 26 21:34:12 INADYN[244]: I:IP address for alias 'xxxxxxx.dynxxx.xxx' needs update to 'xx.xx.xx.xx'
Nov 26 21:34:12 INADYN[244]: I:Alias 'xxxxxxx.dynxxx.xxx' to IP 'xx.xx.xx.xx' updated successful.
Nov 26 21:34:14 ddns: ddns update ok

Namost akkor ezt az inadyn-t én indítom, nem megy magától, és nem figyeli naponta? Valami nem okés

Restart után megy az inadyn magától:

Jan 1 01:00:10 INADYN[117]: Started 'INADYN version 1.96.3' - dynamic DNS updater.
Jan 1 01:00:10 INADYN[117]: IP read from cache file is 'xx.xx.xx.xx'. No update required.

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#15974) Intruder2k5 válasza Rick4 (#15973) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ma reggel sajnos meg kellett szakítanom, mert volt egy egész napos - előre bejelentett - áramszünetünk, így lekapcsoltam a routert mielőtt elmentem melóba.

A problémád amúgy nem egyedi... 15961 Nekem nincs gondom vele, Tomato alatt frissít minden IP váltás után néhány mp-en belül.

[ Szerkesztve ]

(#15975) Digger


Digger
senior tag

Ismerkedem a Tomato-val.
Intruder2k5 leírása alapján tettem fel, az 1.28-as verziót. Az előző Oleg-el való görcsölésből sokat tanultam, remélem ezzel is így lesz!
Lehet, hogy sokat fogok kérdezni a profiktól!

Többször zavart, hogy nem ismerem a routeren levő EZSetup gomb funkcióját!
Aztán egy kollégától hallottam egy router-eken szokásos funkcióról. Azt állította, hogy bizonyos routereken van olyan funkció, (gomb) amit megnyomva, átmenetileg a WPA kulcs megadása nélkül lehet csatlakozni a routerhez. Így nem kell egy vendégnek elárulni a beállított kulcsot, ha netezni akar! Meg kell nyomni a gombot és utána mondjuk 20 másodpercig van mód csatlakozni. Állítólag a Windowsok ismernek ilyen protokolt!
Ismertek ilyet?
Ez a funkciója eredetileg az Asuson?

Most a Tomatot nézegetve, ha nem tévedek az Administration->Buttons/Led SES/AOSS Button helyen találtam ide vonatkozó részt.
Ha jól sejtem, itt be lehet állítani, hogy mit történjen ha a gombot nyomogatom. Rövid gombnyomással a wifi-t lehet ki-be kapcsolni. Ezt kipróbáltam, működik, bár többször kellett nyomkodnom a reagáláshoz. Az AIR leden jól lehet indikálni az állapotot.
Ha 12 mp-nél hosszab ideig nyomva tartom, akkor ez a parancs indul:
[ $1 -ge 20 ] && telnetd -p 233 -l /bin/sh
Az ilyen módú indításnál mi történik?

(#15976) Intruder2k5 válasza Digger (#15975) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Ezen a téren sajnos sokat nem tudok segíteni neked, mivel én nem nagyon WiFi-zek. Sőt, szinte egyáltalán nem... Az utolsó kérdésedre viszont tudom a választ.

Ha 12 mp-nél hosszab ideig nyomva tartom, akkor ez a parancs indul:
[ $1 -ge 20 ] && telnetd -p 233 -l /bin/sh
Az ilyen módú indításnál mi történik?

Ennek akkor veheted hasznát, ha elfelejted a belépési jelszót. Ez, ugyanis indít egy jelszó nélküli telnet szolgáltatást a 223-as porton, amin belépve ki tudod olvasni, vagy meg tudod változtatni a jelenlegi jelszót. Így nem kell hard reset-elni, megmarad minden beállításod, nem kell újra konfigurálni az egészet a jelszó miatt.

A WiFi kérdésben lehet, hogy Te tudod jól, mert mint mondtam, a tapasztalatom itt zéró, de nekem mintha úgy rémlene, hogy valami egyszerűsített csatlakozási módszer van e-mögött. Mintha nem kellene a WPA kulcs, hanem valami PIN kód megadásával lehet elérni a routert, de nem hiszem, hogy mindenféle jelszó nélkül. Minden esetre akárhogy is van, ehhez mindenképpen szoftveres támogatás is kell, ami szerintem a custom fw-kben nincs meg, ez amolyan ASUS gyári fw sajátosság. :)

Ha meg nem jó tudom, akkor majd kijavít valaki!

[ Szerkesztve ]

(#15977) Digger


Digger
senior tag

Az ados-ról hol találok leírást?
Alkalmas ez arra, hogy egy céges, jelszóval védett ftp szerverről cron-al mondjuk hetente letöltsem a friss állományokat?

(#15978) Intruder2k5 válasza Digger (#15977) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Huhh... Sajnos, nem hiszem. Addig oké, hogy céges jelszóval védett ftp szerver, de erősen kétlem, hogy cron-al tudnád ezt vezérelni. Ebben még csak egy bináris file sincs, csak egy php-ből és java scriptekből felépülő weboldal, ami minden egyes letöltéshez generál egy wget-es scriptet, amit aztán a cron lefuttat.

Konkrét leírást sem tudok róla, csupán ez a fórum oldal.

[ Szerkesztve ]

(#15979) Intruder2k5 válasza Digger (#15977) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

És a file neve állandó, amit le akarsz tölteni az ftp-ről?
Csak azért kérdem, mert akkor az ADOS által generált shell scriptet viszont már el tudod menteni, és azt tudod ütemezni a cron-nal. Így megoldható, bár ehhez nem kell az ADOS :)

(#15980) Intruder2k5 válasza Digger (#15977) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szerintem ehhez egy ilyesmi scipt kell neked...

#!/bin/sh
cd /mmc/downloads/ftp
wget -r --ftp-user=user --ftp-password=pass ftp://ftpserver.com/dir/*.*

Ezt elmented egy tetszőleges néven az /opt/etc/cron.weekly mappába, és kész.

(#15981) Intruder2k5


Intruder2k5
MODERÁTOR

(#15982) Almos


Almos
aktív tag

WiFi erősség...

A korábbi DD-WRT firmware-hez képest jóval gyengébb lett a WiFi-m erőssége:
A router nem lett elmozdítva, ugyanott van, ennek ellenére a a lakás több olyan pontján, ahol korábban gond tudott csatlakozni a telefonom, most vagy nem is látja a hálózatot, vagy ha látja is, végül nem sikerül csatlakoznia.
A lakás nem egy óriási, ellenben jó kis vasbeton falak vannak :) A telefon-router távolság légvonalban nem lehet több, mint 7-8 méter.

A csatornakiosztás most automatikusra van állítva, az ország Magyarországra, a wifi teljesítmény eredetileg 42 volt, itt próbálkoztam 0-val (hardware default) és 100-zal is (elvileg itthon ez az engedélyezett max)

Más is találkozott már ilyen problémával?

(#15983) Intruder2k5 válasza Almos (#15982) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem... Sőt, ellenkezőleg! Bár a történetben nem WL-500GP szerepel, hanem egy RT-N10. Egy ismerősömnek üzemeltem be egy ilyen routert, de a lakás egyes pontjain nála is gyengének, vagy teljesen elérhetetlennek bizonyult a WiFi. Ekkor tettem rá egy 8dBi-s antennát, ami hozott némi javulást, de nem oldotta meg teljesen a problémát. Szintén Tomato fw került rá, a WiFi gyári jelerőssége 17 volt. Ezt tettem fel 80-ra! Na innentől kezdve nincs olyan pontja a lakásnak, ahol ne menne maximális sebességgel az internet. Bár igaz, hogy ez "csak" 10 Mbit, de ez mindenhol megvan.

szerk.:
"A korábbi DD-WRT firmware-hez képest..."
A hsz-edből nem derül ki pontosan, hogy most mit használsz...
Újabb DD-WRT-t, vagy más egyéb fw-re cserélted?

[ Szerkesztve ]

(#15984) Almos válasza Intruder2k5 (#15983) üzenetére


Almos
aktív tag

Most tomato-t használok, bocs, ez kimaradt :) 1.28-as Ext verzió, utolsó előtti build, amit most linkeltél azt még nem raktam fel.

(#15985) Rick4


Rick4
félisten

Én még mindig Oleg párti vagyok, ez van fönt: 1.9.2.7-d-r1825, ma is jól jártam, vacakolt a vezetékes net, bedugtam a vodás usb-s sticket, és 3 perc múlva azt osztotta a router... Van más olyan firmware ami ugyanezt tudja, és mondjuk benne van a torrent is? Azt képtelen vagyok megcsinálni... :B

[ Szerkesztve ]

Samsung 49" monitorok eladók: https://hardverapro.hu/apro/samsung_49_32_9-es_monitor_elado_meg_2_honap_papir/friss.html

(#15986) Intruder2k5 válasza Almos (#15984) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Mint ezt már sokszor leírtam itt, szinte egyáltalán nem használok WiFi-t, így nem sok tapasztalatom van vele. Ezért valószínűleg, segíteni sem fogok tudni neked ez ügyben. Egyebet nem tudnák tenni, mint végig nézni a beállításokat, lépésről lépésre, és keresni az eltéréseket.

(#15987) Intruder2k5 válasza Rick4 (#15985) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

A torrent egyikben sincs benne...

(#15988) Digger


Digger
senior tag

Néhány napja írtam, hogy beteg lett a routerem, púposak lettek a kondik a nyák bal felső sarkában. Ezt könnyű volt orvosolni, némi forrasztással. Minden OK, közben végre megoldottam az R17 problémát és lecseréltem a fw.-t Tomato-ra. Aztán ma reggel megint azzal kezdte, hogy folyamatosan "nincs a kábel bedugva" üzenet, ami pár másodpercenként jött! Ez volt az eredeti hibajelenség is, a púpos kondikkal.
Na szóval a púpos kondi nem az ok volt, hanem az okozat! A hibát valószínűleg a táp hibája okozta! Jó lett volna egy szkóp, megnézni, hogy milyen a tápon ülő zaj, de sajnos ilyennel már évek óta nem rendelkezem! Szerencsére volt a fiók aljában egy D-linkes táp, ami pont megfelelő paraméterekkel bír! Most reggel óta megy, remélem ez volt az oka!
Én nem vettem észre, hogy a Tomatoval kisebb lenne a térerő, bár az R17 miatt lehet, hogy nem reális a tapasztalat. Én két lakótelepi betonfalon keresztül is netezek, laptoppal és UMPC-vel. Egyedül egy Nokia E51-el nem akar még összejönni, pedig már sokat görcsöltem vele! Állandóan "Az átjáró nem válaszol" üzenet van.

(#15989) Digger


Digger
senior tag

A 15975-ben írtam az EZsetup gombról.
Tudna valaki megoldást arra, hogy a gombot megnyomva, egy scriptel mondjuk fél órára kikapcsolná a WPA titkosítást, majd vissza?
Ezt olyan célból tenné, hogy ha vendég jön a házhoz, hóna alatt egy lapossal, akkor ne kelljen neki elárulni a WPA kódot, hogy egy rövid időre a netezhessen! Ilyenkor megnyomom a routeren a gombot és fél órára szabad a pálya!
(Tudom, hogy van neki biztonsági kockázata is!)
Ti, hogy oldjátok meg ezt a problémát? A patch végére fogni elég macerás lehet. :)
Esetleg az asztali gép USB portjára dugni egy wifi sticket, ami egy egyszerű kóddal nyomja amíg be van dugva, amit aztán már könnyebben el lehet árulni? Ezt hogyan lehet egy XP-n beállítani? Csinált valaki hasonlót?

[ Szerkesztve ]

(#15990) Intruder2k5 válasza Digger (#15989) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Egész biztosan van rá mód, csak olyan szinten én sem vágom a shell scriptet, hogy ezt megoldjam neked... A megoldás abban rejlik szerintem, hogy mint minden más, ezen beállítás értéke is az NVRAM-ban van tárolva, mégpedig a "security_mode2=" kulcsban. Na mármost, ha írsz (vagy íratsz) egy scriptet, ami annyit csinál, hogy az említett kulcsot átírja "disabled" értékre, valamint onnantól kezdve fél óra múlva visszaírja az eredetileg benne lévőre, akkor már csak be kell tenned az Administration -> Buttons / LED menübe, hogy a gomb megnyomására elinduljon.

[ Szerkesztve ]

(#15991) TheSaint


TheSaint
aktív tag

Üdv Mindenkinek!

Szeretném az admin felület áthelyezni a 80-as portról másik portra és az SSH-t is az alap 22-es portról, mindezt Tomato K26 alatt. Hogyan tehetem?
Hardver: WL-500gP V1
Előre is köszönöm!

(#15992) Intruder2k5 válasza TheSaint (#15991) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szia!

Mind a kettőt az Administration -> Admin Access oldalon találod.
A zöld nyilak, fentről lefelé sorrendben:

- Admin felület helyi (LAN) port
- Admin felület távoli (WAN) port
- SSH távoli (WAN) port
- SSH helyi (LAN) port

[ Szerkesztve ]

(#15993) TheSaint válasza Intruder2k5 (#15992) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Köszönöm a gyors választ! Ilyen egyszerű, én meg config fájlokat keresgéltem ... :DDD

(#15994) Intruder2k5 válasza TheSaint (#15993) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Szívesen! Nincsenek konfig file-ok, ezek az NVRAM-ban vannak tárolva, tehát vagy itt állítod őket, vagy pedig az "nvram set ..." paranccsal konzolon. Ha beírod az "nvram show" parancsot, akkor láthatod azokat a dolgokat, amik ott vannak tárolva. Persze a PUTTY "sortárolását" illik legalább 1000-re állítani, mert ez kicsit sok adat, és ha alapon van akkor sokat nem látsz belőle, mert csak gyorsan "felscrolloz" és kész...

[ Szerkesztve ]

(#15995) TheSaint válasza Intruder2k5 (#15994) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Még egy apró zavarkolodás:
Szeretném a most megjelent Build 53-ra frissíteni a routert? Hogyan lehet? Valahol olvastam, hogy a JFFS particiót ki kell kapcsolni, és lementeni az adatokat róla? Hogyan? Egyáltalán mit tárol rajta?
Előre is köszönöm!

(#15996) Almos válasza TheSaint (#15995) üzenetére


Almos
aktív tag

Ez engem is érdekelne, mert gondolom vannak hasznos javítások az újabb verzióban. Viszont amikor olvastam, hogy a jiffs-et ki kell kapcsolni, adatokat lementeni, stb, akkor kicsit elbizonytalanodtam :D

(#15997) Intruder2k5 válasza TheSaint (#15995) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Már amennyiben tényleg használod valamire, a JFFS particiót egyszerű lementeni... Belépsz PUTTY-al, és a /jffs mappát úgy ahogy van, bemásolod mondjuk az /opt alá, így már le is van mentve a HDD-re. Kikapcsolni pedig az Administration - JFFS oldalon tudod.

A frissítést ne kapkodd el, én tegnap feltettem, és nem indult el a router. Aztán visszatettem az 52-est, csináltam egy "Clear NVRAM"-ot, majd feltettem úgy az 53-ast, majd ismét "Clear NVRAM". Ekkor már első ránézésre működött minden, de mint később kiderült nem csatlakozott PPPoE-vel. Úgyhogy, most visszakerült az 52-es, és kivárom, hogy mi lesz ebből. Tegnap futtában felmentem a tomatousb weboldalra, és láttam, hogy már jönnek a reklamációk a fórumba, de ekkor már éjfél elmúlt, és mivel 5 előtt volt ébresztőm, így nem merültem bele. Most meg még nem jutottam odáig... :)

szerk.:
Amennyiben a leírásom alapján telepítettél, akkor csak az ASUS Skin, az fstab, és a banner file van benne. Ha meg nem, akkor neked kell tudni! :)

[ Szerkesztve ]

(#15998) ecaddict


ecaddict
senior tag

Új Oleg verzió (r2381):
Letöltés
Változások.

RT-N16 ill. 2.6-os kerneles verzió a szokásos napi forrásból: ftp://core.dumped.ru/rt-n/

### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========

(#15999) TheSaint válasza Intruder2k5 (#15997) üzenetére


TheSaint
aktív tag

Belenéztem a TomatoUSB fórumba, hát tényleg kivárós lesz ez az 53-as build, elég sok a negatív visszajelzés....

Nagyrészt a leírásod alapján okosítottam a routert (ezer köszönet érte!), előtte Oleg-et használtam évekig. Igazából csak a miniDLNA miatt próbáltam ki a Tomatot, Oleg alá nem tudtam működésre bírni egyet sem. Itt meg csak egy pipa volt az egész, kisebb-nagyobb kompromisszumokkal használható a dolog kényelmesen.
Az rtorrent egyenlőre nem tetszik, Transmission-t rá lehet rakni hasonlóan mint Oleg-nél? Esetleg Remote GUI nincs rtorrent-hez? nTorrentet találtam, de https protokollt nem támogat...

(#16000) Intruder2k5 válasza TheSaint (#15999) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Természetesen rá lehet tenni Transmission-t... Tomato is ugyanazt a repo-t használja, amit az OLEG, így ugyanazok a csomagok telepíthetőek rá.

rtorrent-hez én, és szerintem a nagy többség, a rutorrent-et használjuk. Bár ehhez kell egy webszerver is, ami többnyire a lighttpd, de így viszont bárhonnan eléred, nem kell klienst telepítened hozzá pl. a munkahelyi gépre.

ntorrent-nél milyen https-ről van szó? Bár nem használom, csak valamikor régebben próbáltam, de nekem úgy rémlik, hogy az SSH-n kapcsolódik. Az meg "jobb mint a https".

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.