- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-02-18 07:45 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpityu2
addikt
-
Obyboy
addikt
Valami nem kerek az AX53U működésével.
Sztori: adott egy két szintes szilikát ház. Emeleten mesh főnök egy AC68U ebből a földszintre lemegy egy cat5e kábel aminek a végén egy AC66U_B1 mesh node üzemel.
Kazánházban, garázsban + udvar egy részén már gyenge a wifi. Ezért úgy döntöttem egy újabb node-dal bővítem a hálózatot. Nem szerettem volna felesleges kiadásba futni így kölcsön kértem egy barátomtól az AC66U_B1 routerét. Frissítettem a firmware-ét, kábelen összekötöttem a saját AC66U_B1-gyel, pár kattintás után be is csatlakozott alá mint új mesh node, kivittem a kazánházba a tervezett helyére ahonnan 5Ghz-n fecsatlakozott ismét az AC66U_B1-em alá. Ekkor az Asus app és a böngésző alapján is kiváló volt a jel a node-ok közt.
Tegnap vettem egy AX53U-t (haladjunk a korral legyen már wifi6os). Ennek is frissítettem a firmware-ét. Ma nekiláttam úgy felkonfigolni ahogy azt pár napja a kölcsön AC66U_B1-gyel tettem. Reseteltem a tegnapi beállítást. Kábelen összekötöttem a földszinti saját AC66U_B1-gyel, becsatlakozott mesh node-ként a hálózatba (ekkor még az AC66U_B1-gyel volt összekötve), kihúztam az ethernet kábelt leszakadt a hálózatról majd az emeleti AC68U -ra csatlakozott vissza és értelemszerűen panaszkodott, hogy gyenge a jel. Hiába mondtam neki hogy a vasbeton födém gyengíti a jelet csatlakozzon inkább a vele egy szinten lévő node-ra, nem hallgatott rám. Kivittem a kazánházba (ugyan oda ahol a kölcsön AC66U_B1 kiváló jelerősséggel csatlakozott) hátha jobb lesz a helyzet de itt már a csatlakozása is bizonytalan.
Kazánház és a földszinti AC66U_B1 közt csak egy fal van. viszont a kazánház és az emeleti AC68U közt légvonalban van vasbeton födém és válaszfal is. Csatlakozási pontok választása minden node-on automatikusra van állítva.
Az AX53U ennyivel gyengébb mint az AC66U_B1 vagy hibás eszközt vettem?
Miért nem arra az eszközre csatlakozik amelyik légvonalban közelebb van hozzá és kevesebb köztük az akadály?
-
Obyboy
addikt
-
mastodon
aktív tag
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
blakey
titán
-
woodworm
veterán
-
blakey
titán
Valaki egyszer szétszedte a két routert és az lett a végeredmény, hogy a két router ugyanaz, tehát az AC66U_B1 is AC1900-as. Szerintem teljesen mindegy, hogy megcseréled vagy sem illetve a különböző kialakítás miatt lehet, hogy mégsem mindegy, ha van kedved és időd kipróbálhatod, hogy fordítva mi a szitu.
-
mrmft
senior tag
-
mrmft
senior tag
Nem egyezik meg a ket hardver. De minimalisak a kulonbsegek, az FW ugyanaz. Van stabil 386 az AC66u B1-re, avval mar nem kell kiserletezni.
-
blakey
titán
-
TheMarci
addikt
-
Obyboy
addikt
Az ASUS oldalán (RT-AC57U V3) ez elírás lehet?
AiMesh:Yes
Primary AiMesh router:No
AiMesh node:No
Tudja az AiMesh-t de nem jó routernek és node-nak sem...
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
mrmft
senior tag
-
sztothj
tag
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
gahor72
aktív tag
-
gahor72
aktív tag
-
blakey
titán
-
Gubek-Einste
Topikgazda
-
gahor72
aktív tag
-
gahor72
aktív tag
-
gahor72
aktív tag
-
gahor72
aktív tag
-
gahor72
aktív tag
Érdekes...
Amit tehetsz:veszel egy "jó"routert, pl ax92u-t. Elér a wifije mindenhova. Vagy:megpróbálsz a nodra/fő routerre rakni egy extendert is hátha.. És ahhoz kapcsolódni az iot-val. A sávszélesség mindegy, a kazánnak nem kell sok
Bár ilyent még nem hallottam. Vagy beáldozod az aimesh 2,4Ghz-ét az iot-nak, letiltva a belső háló elérhetőségét.
Ezek csak ötletek. -
gahor72
aktív tag
-
Obyboy
addikt
-
Obyboy
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Eladó Samsung Galaxy A16 5G 4/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- Bontatlan! PlayStation 5 Slim Digital + kontroller 2 év garancia 2028.04.09-ig, számlával!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RTX 5070 / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK!
- iPhone 12 Pro 128GB 100% (3hónap garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Gubek-Einste