Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Minden hibaja ellenére; nehezen hinném, hogy nem tetszene (nekem még 14 nap után is teszik, szóval nem kell aggódni emiatt :) ).
Még mindig a legjobb konzol (ha a méregdrága utódját nem nézem, de szerintem a felárat egyelőre nem éri meg a fehér embernek). -
Roland861010
veterán
Rendeltem egy 0 perces Allyt. Ha nem tetszik 14 napig vissza lehet vinni...
-
apollo12
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
Én most vettem egy allyt, és nálam a jausx nél max 25w enged
, mérgemben media markban megvettem a hozzá valót azzal tökéletes 
Peddig a Jausx oldala azt irja menne, csak a legutobbi bios frissités ota sokan panaszkodnak miatta

-
kissbill
tag
Ti használjátok játék közben a hibernaciot? Nálam ez elég alap volt és szépen ment is, azonban most már minden játék kressel ébredéskor
.... Volt egy Windows frissítés attól lehet esetleg? Más tapasztal ilyet? -
consono
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én ezektől mindig félek, hogy nem Telekomtól részletre kihozott darab e... Mondjuk nem tudom, hogy tudnak e vele bármit is tenni, ha az.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Én mondjuk 160 alatt még nem láttam, de ha tényleg kapni 100 körül az baráti. Amúgy x nem fogja letolni az árát, vagyis amíg majd 400k tuti nem

Szerk: ránéztem most apróra és tényleg van fent 120ba
-
válasz
Roland861010
üzenetére
AllyX egy eGPU-val ki tud váltani egy desktop PC-t.
Az biztos, hogy használtan most nagyon jó árban van. -
válasz
Roland861010
üzenetére
Igen.
Igen.Hétfőtől kapható az X, én arra mennék rá. Vagyis, én fogok is.
Nagyobb akkuval, több RAM-al és USB4-el kevésbé kompromisszumos. -
Peaceliker
addikt
válasz
Roland861010
üzenetére
Szerintem jó gép, főleg amilyen áron kapni alig használt darabokat.
Üzemidő elég ergya még 15w on is hamar megeszi akkut, de ezt tudja, ezzel tisztában kell lenni.
Amúgy én csak diablo 4et tolom rajta. Med beállítások kb 1080p 60fps 15w on. Szép és folyamatos. Amikor néha megakad az sztem szerver lagg -
válasz
Roland861010
üzenetére
20-30 napos uptime-nál láttam ilyet. Restart és megszűnt.
-
válasz
Roland861010
üzenetére
Én ilyet szerintem sosem tapasztaltam, pedig lassan 1 éve megvan
-
Roland861010
veterán
Ez mennyire helytálló még?
Van olyan teszt ahol lehúzták van ahol azt mondják nagyon jó..
Most akkor mi az igazság?
Hiába erős processzor az AMD Ryzen Z1 Extreme, gyakran megesik, hogy a rendszer belassul, nem reagál az érintésekre, nem cselekszik rögtön, csak sok idő elteltével - volt, hogy fél perc alatt nyílt meg egy játék, és semmilyen visszajelzést nem kaptam arról, hogy zajlik a megnyitás, így rögtön több példányban akart futni. A játékok letöltésének elindítása (a Steamről vagy az Xbox Game Pass appból) úgy megakasztja, mintha négy 4K-s videó renderelését indítottuk volna el egyszerre. Az irányítóközpont menüpontjai sem reagálnak mindig azonnal, csak késleltetve, miközben pontosan érzékelik, többször nyomtunk rá arra a gombra, aminek állapotát változtatni szeretnénk, és minden nyomást regisztráltak; olyan egy kicsit, mintha ruletteznénk: nem tudhatjuk, melyik beállítási lehetőségen áll majd meg. Ez a fajta viselkedés nagyon gyanús, hogy egy-egy optimalizálatlan driver, vagy firmware műve, reméljük, ezt idővel javítja a gyártó. -
axlfsi
veterán
válasz
Roland861010
üzenetére
...én nem, de őszig tervben van ezen irányú fejlesztés.
-
Roland861010
veterán
-
affli
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
Elméletileg jó lehet, de sajna attól még az ally mondhatja azt, hogy nem szereti... Esetleg keress rá a jutubon, valaki hátha használ ilyet.
-
affli
tag
válasz
Roland861010
üzenetére
A gépet mindenre lehet használni mint egy pc-t és mindent is lehet telepíteni, mivel pc

Én gyári dock chargert használok asztali pécézésre, sajna csak usb2.0 van rajta. Nagyon jó áron jutottam hozzá egy 1terrás külső ssd-hez, de a 45mb/sec adatátvitel töredéke annak, amit az ssd tud.. Usb hubbal billentyűzet/egér/kontroller amit elvisz (max. 5wattot tud leadni az usb). Én spec. BT bill/egér kombót használok.
Az ssd-nek egyébként 2230-asnak kell lennie (nem 2240-esnek).
-
válasz
Roland861010
üzenetére
A HUB-bannnem tudok segíteni, én egy 100W-os DELL dokkolót használok, és szépen megy vele.
Én is PC kiváltására is vettem, és azt kell mondjam bevált. Videót vágok rajta, képet szerkesztek, böngésszek, söt még kódolok is néha, és sosem okozott még csalódást.Igen, az SSD-t cserélni kell, mert az 512 elég kicsi. Vettem bele egy 2terrásat, és azóta minden kafa
. Itt ugye arra kell figyelni, hogy 2240es fér csak bele. -
Roland861010
veterán
Sziasztok,
Egy ideje gondolkodom milyen setupot kellene össze rakni mikor szembe jött velem egy ilyen kis gép.
Hardveren már olyan ára van ami elgondolkodtam rajta.
Vr-os Pisti kicsomagolta az új X-et ahol megemlíti, hogy hiába a külön dokkoló vagy HUB nem tölti rendesen a gépet ha közvetlen van csatlakoztatva így nem adja le a megfelelő teljesítményt? Ez mennyire igaz?
Van egy külső HUB-om még anno iPad Pro-hoz vettem van rajta minden jóság és Type-c képest 65W töltést leadni.
Nem lenne rossz ha lehetne vele használni mert akkor egy jó kis helytakarékos setupot össze tudnék tenni.
A gépet mennyire lehet használni Word és Exel és böngészés használatára?
Geforce Now fut rajta gondolom meg az Xbox Cloud ja és a Battlenetet lehet rá telepíteni?
Bővíteni lehet a tárhelyet?120-140k(az eszkőz) + egy monitor és igazából egy fix és hordozható mindenest tudnék belőle varázsolni.
-
Sakab
senior tag
Sziasztok,tanácsra lenne szükségem. Hiába olvastam el az összes reddites bejegyzést, yt-s videót, egyértelmű, friss véleményt nem találtam az aksi idővel kapcsolatban. Szemezgetek már egy ideje az Ally extreme-el, de elbizonytalanított pár olyan videó ahol 2x aksi időt hoztak ki a steam deck oled javára. Lennének olyan szituk ahol nem lennék konnektor közelben, nem vágyom fhd high high felbontásra, kompromisszum kész vagyok felbontások terén, de az 1-1,5 órát keveslem pl egy Forzan, egy GTA-n, Dirt Rally-n. Tudom, hogy frissítésenként egyre jobban optimalizálják, de jelenleg, hogy áll aksi időben nagy átlagban az Ally? Valós lehet ez az dupla üzemidő a decknnél?
-
VincentVG
senior tag
-
VincentVG
senior tag
remelem valakinek hamarosan erkezik az X es irja az elmenybeszamolot
van kulon forum topic hozza? nehogy lemaradjak 
(ugyanitt battery life adatokat kerek).tippem 80%os novekedes atlagban. ( azt hiszem minden pre-review t lattam ami csak elerheto volt az elmult 1 honapban..., de varom a sajat mereseket nagyon)
-
kissbill
tag
Na ki mer fogadni arra, hogy jovore jon az uj Ally kezi konzol az erosebb GPU-val ?

De ez mit jelenthet gyakorlati FPS-ben? 30 FPS gamabol lesz kb 45FPS ? -
icemad
nagyúr
Valaki próbált már android játékokat futtatni rajta?
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Tegnap frissítettem kalandvágyból és semmi hibát nem tapasztaltam.
-
kissbill
tag
torlom inkabb az eredeti hozzaszolast .
egy reddit user rog ally x komperalasa volt Extreme-hez es LEGO-hoz, de tok kovethetelen es konnyen felreerthetoen ....
aki tudja ertelmezni es van ideje

[link] -
axlfsi
veterán
... hmm, most akkor érdemes/kell feltenni az új BIOS-t vagy inkább ne?
Jól értem, többen is feltettük már, de csak egy valakinél okozott problémát? Ez esetben valószínűleg csak egyedi esetről beszélünk(?) -
dzsidzsas
tag
Valaki tud segíteni. Láttam, hogy megy az Avatar: FoP rajta, 25-40 fps-el youtubon. Akkor gondoltam én is megveszem, úgy is monitorra téve és laptop módban használom úgy nagyobb a teljesítménye. Feltettem és képtelenség vele játszani. Alapból alig fut és állandóan visszaesik a GPU 0%-ra random módon, pedig a proci csak 70 fokos. Lehet valamit elállítottam? Vagy valamit pont állítani kellene. Videóbeállításban minden a legkisebb. Köszi, hátha valaki...
-
kissbill
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
valami egyedi tunet lehet, en feltettem az uj biost, de nem tapasztaltam ilyet. az uj frissites amugy csak a ventik erosseget szabalyozzak, magasabbra.
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
ajaj, akkor rá se nyomok a frissítésre.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Bios downgrade megoldotta...
-
Peaceliker
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Biosban sem működnek, ott kéne (írni írja mi mit csinálna). Toljam újra a biost?
-
Peaceliker
addikt
Felmentek valami updatek, bios is. Most gyorsgombok nem működnek, se menü, se semelyik a 4 közül.
Ötlet, javaslat?
-
kissbill
tag
Uj bios
https://www.reddit.com/r/ROGAlly/s/qsGNQ7agPi -
kissbill
tag
FPS komperalas . X vs Extreme vs Sima
https://www.youtube.com/watch?v=KjRTLGvCB684-6 FPS boost , penzben nem tudom meger-e ennyit ... majd az X-et is arun alul aruljak majd itt HA akkor talan

-
törölt tag
válasz
üzenetére
Közben gép elé kerültem, az alábbiakat találtam GP-ben:
Battletoads (valamiért a platformerek közé rakta, pedig beat 'em up)
Cocoon
Fe
Hollow Knight
Mindkét Ori (ezt írtad)
Unravel 1-2Viszont kicsit megtévesztő a teljes lista, mert ea app sokkal több játékot dob fel. Itt is listázza őket (xbox app) ea logoval a sarokban, de csak egy része látható.
Ha autókázni támad kedved, akkor jelezném, hogy a Forza Horizon 3 játszató 30 fps-nél többel, xbox-on csak 30 fps-sel ment. Nyilván hozzáférünk a 4-5-höz is, de ha megvetted korábban a 3. részét, akkor azzal is lehet tolni több fps-sel. Grafikában szerintem még mindig bőven jó.
-
törölt tag
GP-s játékokat nézted már?
3 hónap GP ultimate jár a gépekhez, a meglévő előfizetést ennyivel bővíti ki, érdemes ránézni.
Octopath Traveller-re kicsit sikerült rákattanni, xbox után ally-on is landolt a játék, ez is passzol a kis kijelzőhöz. Amúgy pc-n GP-ben hozzáférsz a Crysis Remastered Collection-höz (xbox app és ea app is kell hozzá), Half-Life széria után azokkal kockultam a kis kézi masinán. Half-Life első része kapott kontroller támogatást 25 éves korára, feelinges volt 1080p 120 fps-sel tolni a játékot. Nyilván ezt 10W-os módban tette, a második része is elvolt ilyen fogyasztással, csak az irányítás volt rosszabb a "free aim" miatt.
Szóval az ugribugrik után leporolhatod a steam könyvtárad és/vagy ránézhetnél a GP-s címekre (EA Play miatt kell az ea app is, lehet offline is játszani). -
YarisTS
csendes tag
válasz
VincentVG
üzenetére
Nekem csak a végén volt glitch, ami miatt egyik befejezéssel sem tudtam elsőre megcsinálni.
Ugye az őrült space vagy kontroller A gomb nyomkodás az, amire az a nagy fix, hogy lentebb veszem a felbontást, meg leveszem 60 Hz-re, úgy sikerült befejezni a játékot.
A másik vége verziónál meg rossz helyre spawnolt a helikopter legalább háromszor, nem is láttam, valahol a térkép másik végén volt.
Igen, ez egy híresen rossz port, amit nem javítottak meg. Az a vicces vagy szomorú, hogy Xbox One X-től felfelé szintén panaszkodnak a tulajok, hogy glitch van...
-
VincentVG
senior tag
válasz
YarisTS
üzenetére
hu de jo otlet ez is - vegigtolni meg1x a GTA IV-et.... a jo oreg PS3 as elmenyek....
de akkor ezek szerint a windows verzio meg mindig szxr? pc-n tobbszor neki akartam futni valami durva moddinggal, de valahogy mindig benazas lett a vege es szanalmas FPS ek, barmilyen monster asztali configgal. mondjuk ha jol tudom hiresen gyenge port lett anno. -
YarisTS
csendes tag
válasz
VincentVG
üzenetére
A hétvégén kevesebb mint 2 hét alatt végigértem a GTA IV-en az Ally-on. Tök jó volt ebben a méretben is. A végén ugyanúgy glitchelt, mint a nagy PC-n, ott a felbontás meg képfrissítés levétel oldotta meg, hogy kb 10. nekifutásra be tudjam fejezni.
Jöhet az V sztorija. -
VincentVG
senior tag
válasz
kissbill
üzenetére
biztos ez tok szubjektiv de pl nekem kis indie cuccokra ez a tokeletes meret, Planet of Lana, Dave the diver - ezeket tuti meg sem nyitom nagy OLED-en. ally-n pedig egyik legjobb gaming elmenyem volt--- + en a sport jatekokat is itt szeretem, FIFA, NBA, valami skate, snowboard, etc.sajnos UFC nincs
. elobbiekre eleg lenne egy Steam deck, utobbiakra viszont kell a power/60fps, es pont utazashoz / vagy otthon ha csak keves idom van, elo lehet kapni fel-1 orara. +++ azert egy GTA5ot kiprobalni handhelden 60fps-el... biztos gyerekkori "kvarcjatek" becsipodes, de kb csak ezert megerte megvennem. ( es bukoval eladnom, de ezt most hagyjuk is
) -
icemad
nagyúr
Sziasztok. Kipróbáltam pár platformer játékot az Allyn és ezek nagyon jók voltak. Ori, Dead Cells nagyon tetszett. Tudtok még pár hasonlót mondani, ajánlani?
-
Ally-nál még nem próbáltam a Dual bootot. Marékra van itthon 2230-as SSD, nekem egyszerűbb volt kicserélni.
Azóta is el van téve polcra, ha kísérleteznék vele.Hogy megéri-e, az jó kérdés. Gyors, stabil. Sleep mód mint a Decken, cserébe nincs AFMF és címenként változik, hogy gyorsabb vagy lassabb mint Win11-en. Folyton az járt a fejemben, hogy na ez most W11-en is be röccent volna? (be amúgy...
) Aki szeretne kísérletezni: [link]
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
szerintem en is beruhazok, bar eleg durvan esett az ar az elodnel,
ezert lehet h erdemes lenne kivarni min. fel evet. ( nem fogom kibirni persze
)mondjuk nekem meggyozodesem h a battery life nagyobb csalodas faktor volt mind a windows nyugok. ( en abban mindig azt lattam h oke bena neha, de MINDENT visz a cucc, es csodaszep ebben a meretben meg AA nelkul is)
+ nekem hianyzik is amiota eladtam , van par genre amit ebben a meretben elvezek a legjobban, hiaba all itt a nagy OLED+ PC. hardcore first world problem, i know
-
VincentVG
senior tag
válasz
eldiablo
üzenetére
es egy jo Digital Foundry pre -test mell.
es en persze minden alkalommal eltekerem a battery life reszhez ahol elmondjak h nem mondhatjak el release elott
sztem lattam mind a kb. 20 videos tesztet ami fellelheto. ( konkluzio: nem tudja majd minden esetben a dupla uzemidot, de a kozeleben lesz nagyon ) -
axlfsi
veterán
Ez AXAGON HMC-KB-HU Keyboard Hub, USB-C 5Gbps, 3x USB-A, HDMI 4k/60Hz, SD/mSD, audio, PD 100W szerintetek mennyire működne jól az Allval?
Erősen gondolkodom a beszerzésén, ... -
axlfsi
veterán
Ezekhez kell a 90 fokos adapter vagy semmi egyéb, csupán az SSD? (még nem néztem ezekről semmi videót, elnézést a valószínűleg triviális kérdésért).
szerk.: ja, látom. Ez a rövid háttértár. Ehhez vaszeg ugye nem kell, csak a 2280-asokhoz(?).
Apropó: ilyen 90 fokos adapter hol érdemes venni? Tudtok korrekt áron forrást hozzá?
-
axlfsi
veterán
Őszinte leszek Veled: az SD kártyát engedd el; sajnos - ha használod, ha nem - csak idő kérdése, hogy mikor sül meg. Addig, amíg garis, persze bármikor visszaküldheted, megjavítják, de kb. halottnak a csók, mert a vezérlő újra meg fog sülni.
Én soha nem használtam, pár napja kipróbáltam kíváncsiságból és már nem működik.A tervem, hogy majd, a gari lejárata előtt nem sokkal megjavíttatom az ASUS-szal, majd (mivel a gari úgyis lejár), megmoddolom, az akkor majd legjobbnak vélt megoldással (a meleget kell gyakorlatilag elvezetni a verzérlő környékéről).
A kérdésedre a válasz: M.2 SSD kell bele, ha bővíteni akarsz ... láttam már 2TB-os bővítést (2280-as SSD-vel, gyönyőrűen megy). Redditen találsz infókat...
-
icemad
nagyúr
Tárhely bővítést csináltatok már? Ssd vagy memória kártya a jobb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, mérgemben media markban megvettem a hozzá valót azzal tökéletes