Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
affli
tag
válasz
üzenetére
Be lehet azt a csillámpónit úgy is állítani, hogy jó legyen. Én statikusan használom, legalacsonyabb fényerőn, halványra levéve a színeket, még jobb is a szemnek, ha van valami megvilágítás, ha pl. sötétben játszik az ember.
Viszont az Aura effectet felesleges feltelepíteni, hacsak nincs másik csillámpónis asus eszközöd

LeventeV: PS3 emut állítgattam egy darabig, sikerült levinni vagy 5-re a hibaüzenetek számát
aztán azóta nem foglalkoztam vele.. -
LeventeV
őstag
Sziasztok!
Próbált már valaki PS3 vagy Xbox 360 Emulatort az Ally-n? Mik a tapasztalatok? -
válasz
Yodamaister
üzenetére
Megnézem neked.
Ha most vennéd akkor én a WD19-et javasolnám, a WD15 elégy nyeke-nyóka.
-
Yodamaister
csendes tag
Sziasztok, esetleg valaki próbálta Dell wd15 dokkolóval? wd19s-el láttam, hogy megy több monitorra kötve, viszont wd15-el nem találok semmit.
-
-
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Az mindenhogy lassú.
Optika van behúzva a nappaliba, röccenés mentes 1000/1000 nettel is leolvadt az agyam mire újra használható lett a cucc.
Viszont a W11 sima helyreállítója relatív gyorsan végzett.Dolby efekteket kilőttem és így nem recseg 10W módban. Planet of Lana-val játszottam kb 1,5 órát. Ami még izgibb, hogy nem fagyott bele a sleepbe sem a hibernálásba. Kiváncsi vagyok, más címeknél lesz-e változás.
-
Peaceliker
addikt
-
válasz
Peaceliker
üzenetére
2x telepítettem újra a Decket, egyszer sem tartott addig mint akár csak egy OS update az Ally-on.
A fincsi 15 perces "Shut Down" képernyőkről nem is beszélve...
-
Mrdevil
addikt
Mind a kettőt szeretem, a kezdő hangot, meg az aura fényt is, szerintem jópofa.
-
törölt tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszönöm

A kezdő hang lett volna a következő kérdés
-
törölt tag
10 körül hozták a gépet, 2 órán át telepített az oprendszer egy visszaállítás után.
Még a hdd-s core 2 gépekre gyorsabban települ a windows...
Még játék telepítésre nem volt időm, de a csillámpóni rettenetesen irritáló az analógok körül, alvó állapotban még irritálóbb.
Szóval első körben az a kérdés, hogy melyik gyári asus szoftvereket lehet legyalulni?
Illetve ugye kikapcsolható az RGB? -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Amúgy furcsa anomália, ma már 4szer fagyott le a Diablo IV az Ally-n 😒
Tegnap meg egyszer sem.
-
Peaceliker
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Nyilván nem azért írtam mert hülyének nézlek
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi az észrevételt, de magamtól is rájöttem

-
válasz
Peaceliker
üzenetére
Van short és long term power consumption. A short az 2mp a long pedig 2 perc. 2p után lemegy 15W-ra. Így fogyaszt a 30W mód is peak 53W-ot.
-
Peaceliker
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
persze, mert ott van még SSD, memória, kijelző. 10W az inkább 12, ha dokkolom akkor 4-5 állítolag
mondjuk ezt csak akkor amikor fika game ment, ami nyilván nem kérte el a 10W ot sem . Bár az meglepne ha kijelző ennyit enne...de fene tudja -
st3v3np3t3r
nagyúr
Napost... Ma tesztelgettem az Ally-t, CPU Boost nélkül 1.5óra max 15W-on, 90%os fényerőn... a 720p vagy 1080p mind1, nem befolyásolja a fogyasztást én úgy vettem észre.
Amúgy a HWInfó alapján, a 15W APU fogyasztás nagyjából ~23W fogyaszt valójában.
-
affli
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nekem sleep után megy minden szépen, annyi hogy a wifit kilövi ilyenkor..
-
affli
tag
válasz
üzenetére
Szia, nem fogod tudni regisztrálni a gépet az asusnál, mert gondolom már megtörtént az előző tulajnál.
Én írtam a supportnak, hogy mi a probléma, le kellett fotózni a gép alját és a myasus app adatait, ezután törölték a regisztrációt és be tudtam regelni a saját nevemmel a gépet, szerintem ennyi elég.
-
Mrdevil
addikt
válasz
üzenetére
Igen nekem is kiirja az Asus app a gépen meddig garis, szerintem ezt is elfogadják, úgyis beütik a serial számot és úgy megy a garizás szerintem. De egyszerűen meg lehet tudni, rá kell csörögni egy Asus hivatalos szervízre és megmondják, hogy megy ez. Itt a közelemben van egy pont. ( 3.ker)
-
törölt tag
Sziasztok!
Kinéztem egy használt Rog Ally gépet, viszont garancia papír nincs hozzá. A tulaj szerint a gép kiírja, hogy 2026.08-ig garanciális. Szóval felmerült a kérdés, hogy ez így ebben a formában garanciális vagy sem. Pl.: xbox esetén teljesen fölösleges a papír, mert úgy is a közvetlenül a gyártóval intézem a garanciális problémákat. De nem vagyok jártas az asus "kézikonzoljával" kapcsolatban ilyen téren.
A válaszokat előre is köszönöm
-
affli
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszi, megnézem
És ha már yuzu... Ment minden flottul, aztán megjött az 512-es sd kártya, gyárilag exfatra formázva. Yuzu mappa áthelyez, másolás közben szétfagyott.. Adatvesztés.. Újraformáztam, másoltam, újraindítás után nem látszódtak a fájlok, hát mondom ez a kártya gatya, milyen jó, hogy a t*murol rendeltem.
Igen ám, de a yuzu többé nem volt hajlandó elindulni. Bejött a fehér háttér a fejléccel, aztán kilépett. Kártyával, kártya nélkül. Újratelepítés után ugyanez. Töröltem minden yuzuval kapcsolatos lomot a gépről az sem segített, regclean sem.. Szét túrtam a netet, de hiába.
Már azon voltam, hogy újrahúzom az egész rendszert, amikor is tökmindegy alapon átállítottam windows8 kompatibilitási módra az emut és basszus azóta jó..
Az sd kártyát megformáztam ntfs-re, azóta az is működik. Besz**ás
-
Mrdevil
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nem, mondom játékot soha nem hagyok úgy, mentek egyet, vagy checkpoint és bezárom a játékot. Ps5-ön sem hagyok úgy soha játékot futni.
-
Peaceliker
addikt
Nem is a rendszer felállási idő, mert az 10mp hibernálásból is. Inkább hogy türelmetlen idegbeteg vagyok meg talán switch elkényeztetett azzal, hogy játékot onnan folyamatom akár 1 hónap múlva ahogy állt. És emiatt volt hogy volt kedvem 5p re elővenni. Ezt így erre értelme nincs, mert mire játék betölt, stb elment 2p.
@Mrdevil
És sleep után játékok hogy érzik magukat? Mennek tovább, mintha misem történt volna?
-
Mrdevil
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én nem hibernálok soha, altatok, de játékot mindig bezárok előtte, save, vagy check azt annyi. Csak otthon használom ugyebár.
-
tsiga18
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Én mindig kikapcsolom teljesen. Nem merül az akksi, pár másodperc alatt feláll a rendszer ígyis.
Tisztább, szárazabb érzés
-
Peaceliker
addikt
Van aki hibernálja a gépet? Gyári mód az alvás, de arra sokan írták, hogy játék crashel meg stb, illetve sokat eszik úgy a gép. Én hibernálásra állítottam kikapcs gombot, de mostanság szokása kék halállal kelni ha pár napot pihen.
Másnak is vagy csak engem szivat? Vagy tegyem vissza sleepre? Vagy mindenki rendes és kikapcsolja?
Mik a tapasztalatok nálatok? -
Mrdevil
addikt
válasz
Mr. Erikszon
üzenetére
Én csak yuzut használok rajta az tökéletes, legion go még marha drága szerintem.
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok, emulatorrokra, pcsx2, dolphin, cemu, yuzu, rpcs3 érdemes egy ilyet venni?
vagy inkább steam deck, legion go lenne a jó választás? -
ULPIUS
őstag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Egyelore nem terveztem ezt ennyire kimaxolni, van egy eros pc-m, alapvetoen azon jatszom, mindig pc-s voltam, uj nekem meg ez a konzol-gamepad dolog, eleg bena is vagyok contival. Az allyt igazabol azert vettem, mert regota nincs laptopom (szuksegem sincs ra) viszont azert vegulis neha jol jott volna egy ilyen windows-os mini pc szeruseg es az, hogy jatszani is tudok rajta csak plusz csabito volt, ahhoz hogy vegyek valami ilyesmi keszuleket. Emellett ugye gondoltam ha mar van, akkor majd neha jatszok a kanapen fekve is, ami eddig a pc-vel nem volt elerheto szamomra
Szoval egyelore az allyn csak ilyen egyszerubben iranyithato, lassu jatekokkal probalkozok -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nem tudom, azt még nem próbáltam, hogy kikapcsolom a Dolby-t, de szerencsére DC15W-on nem tapasztaltam recsegést...
-
ULPIUS
őstag
Na megjött a rog charger dock, mint kiderült ez a kábel [link] amit vettem mellé nem ad képet, viszont a töltés működik szépen turbo módban is, csak hát nekem ez így kevés. Sajnos csak a dockhoz mellékelt gyári rog kábel ad képet a tv-re, viszont a 2m épp nem elég kényelmesen a kanapéig.
Most akkor ha jól értem utángyártott kábellel nem is megy a monitorra kötés a dockon keresztül vagy hogy van ez
Van esetleg valami infótok ehhez a kérdéshez? -
Peaceliker
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Csak dolby esetén, nem? Mondjuk volt aminél 25W on is recsegett ha dolby aktív volt. Pedig faja fícsör
-
Peaceliker
addikt
válasz
eldiablo
üzenetére
Nem mondom, hogy nem ment, de én nyomorult órákat szaroztam mire dio4 ment meg nemtom mennyi yt videót néztem hozzá. Aztán vmi frissítéssel befosot és újra szenvedtem vele 2 órát mire elindult. Pedig nem vagyok (vagyis eddig azt hittem
) egy gyógyegér.
Persze nem mondom hogy ally néha nem csesz fel
Újfent hibernalasbol nem kel fel. Van olyan játék amit hibernalas után nem érzékeli controllert szóval akkor restart, meg ilyenek azért vannak itt is.Ez a 3d gripet is néztem, de végül egy másik került rá, majd dobok képet én is. Nekem nagyon must have hozzá, emlékül kb használni sem tudom
-
ON topic,
3D nyomtattam markolatot. Határozottan jobb a fogása a gépnek.
Most nyomtathatok hozzá új állványt is.
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Na jó, de Decken 2 óra játék rossznak számít, míg Allyon meg jónak.
Közben 10-15W módban semmivel nem jobb az Ally. Főleg 10W módban, ahol még a hang is hajlamos recsegni.
#343 Peaceliker, 10+ éves non-Steam indie játékok mókolás nélkül futottak Decken, amik még W10/11 alatt sem mindig indulnak el, Decken meg feltelepítettem és ment.
ME Legendary magyarítást simán bemásoltam ahogy Win alatt is csináltam volna. Virágbolti játékok is hibátlanul mentek.
Battlenet launchert PC-n kicsomagoltam és hálózaton áthúztam a Deckre és Diablóztam a Decken gond és probléma nélkül.#344 Mrdevil, EmuDeck pont ugyan erre való. Azóta készült belőle Win változat is...
-
Peaceliker
addikt
Nekem pc is lett allyból, nem is csak játék konzolként üzemel. Így főleg örülök neki.
Az fáj hogy csak nagy dög 3d nyomtatott grippel kényelmes, így csak ilyen fotós táska szerű táska lett jó neki, de ennél nagyobb bajom ne legyen, úgyis ritkán utazik
affli
[link] ebből a fóliából a matt marha jól. Sima üveg használhatatlan volt tükröződés miatt
Persze vannak márkás matt cuccok hozzá, de arra spur vagyok
-
affli
tag
Én ha tele lennék, vennék egy steam decket is az ally mellé, már csak az oled miatt is

Amúgy a képernyővédő fólia amit rendeltem nem fedi be az egész kijelzőt, ráadásul tükörnek is jó lenne, ment a kukába... Átlátszó tokból meg szilikon kellett volna, ez meg víztiszta kemény műanyag, figyelmetlen voltam..

-
Mrdevil
addikt
válasz
Peaceliker
üzenetére
Igen, ha csak full Steam lenne nekem is, akkor talán. De így mindennel is játszok, switch emu, minden, magyarítások ide oda másolása stb..
-
Peaceliker
addikt
Nekem volt deck és igaz nem azért cseréltem le, mert nem tudtam elbánni vele, de agyamra ment a szarakodás néha, mire egy játék futott. Allyn ez nincs.
Persze sok mindenben ügyesebb volt deck, de élem, hogy ezen Windows van és ami ezen megy, az megy, nincs móka, trükközés ide oda lépkedés asztali meg sima mód között stb. Persze hozzá kell tenni, hogy ha minden játékom steam ben lenne valszeg nem lenne gond semmi -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo
üzenetére
Gyengébb hardver kevesebbet eszik, erősebb hardver többet...
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy míg a SteamDeck-re Handheld módra is optimalizálva vannak egyes játékok, Windows-os játékok pedig egyáltalán nincsenek optimalizálva, vagyis olyan teljesítményigénnyel futnak, mint asztali pc-n vagy laptopon, ami nagyon nem mind1 teljesítmény felhasználás szempontjából.
A handheld konzolok nagyon friss eszközök a gamer piacon, viszont a fejlesztőknek kell erre optimalizálni a játékaikat.
Amúgy nekem 15W-ban turbo nélkül 2órát elmegy az Ally. Ugye téma volt többször is, hogy jelenleg kompromisszumot kell kötni, a hordozható játékélmény és az üzemidő között.
Nekem speciel ezzel nincs bajom, ezen kis kijelzőn annyira rossz játszani Low grafikán fullhd-ben 60fps mellett.
-
Mrdevil
addikt
"We also know our community is anxiously awaiting the release of a new driver supporting AMD Fluid Motion Frames. While AMD has recently launched this feature on desktop platforms, the driver still requires some testing on our end, and then will await certification from AMD before the final ROG Ally release. We know you are very excited to try out AFMF (we are too!), and we’re working to get it to you as soon as possible"
Asus úr írta.... Csak lesz itt driver hamarosan...
-
-
Mrdevil
addikt
Hát nem tudom. Haver most vett dekket, én össze teszem a két kezem, hogy ezt vettem. Én tuti nem kinlodok a linuxal, ahhoz azért jobban kell érteni, és videók alapján se olyan egyszerű. Esetleg úgy oké, hogy meg csinálja valaki nekem duál bootra. És ahogy most probálgatja sokkal gyengébb mint az ally, főleg most.
-
affli
tag
Mindkettő jó kis gép, előnyökkel és hátrányokkal..
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Mi köze az akku kapacitáshoz?
Deck-ről jöttem Ally-ra. Fájdalmasan keveset bír az Ally akkuja és annyival nem futnak jobban a játékok mint amennyivel papíron erősebb a HW. Handheld módban van ahol a Deck még gyorsabb is.
Várom hogy újra legyen refurbished LCD Deck és akkor veszek egyet.
-
Mrdevil
addikt
A legtöbb derékszögű telókhoz van, azok meg vékonyak. De épp filoztam ebből az alzásból csinálok derékszöget, kettő van a pakkban ha jól látom.
-
Mrdevil
addikt
[link]
Egy ilyen fordító jó lehet nekünk hozzá? -
tsiga18
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Köszönöm a válaszokat.
Végülis rendeltem hozzá én is.
-
tsiga18
tag
válasz
Peaceliker
üzenetére
Nálad mióta van fent ilyen gumigyűrű? Kellett már cserélni? Látszik rajta bármi kopás?
-
Mrdevil
addikt
Ilyen usb c fordítót nem tudtok hozzá itthon? Hogy ne felfelé álljon ilyen bután belőle a töltő kábel. Meg már lötyög is kicsit a töltő usb c fejem.
-
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Deck 40-ről 50Wh-ra hízott és könnyebb is lett.
-
tsiga18
tag
Sziasztok,
A joystickokra ti raktatok szilikon/gumi gyűrűt, hogy védje a kopástól azt?
Ha igen, honnan lehet beszerezni itthon? T*mun láttam csak ilyeneket, de onnan nem rendelnék
Példa kép:
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Peaceliker
üzenetére
Szerintem a méretkorlátok miatt nagyobb akkut nem hiszem, hogy bele tudnának préselni...
-
Peaceliker
addikt
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Plusz akku. Ha nagyobb lesz, nehezebb. De ha új soc többet eszik akkor marad üzemidő itt.
Minden esetre kíváncsi leszek -
Mrdevil
addikt
Hát kíváncsi leszek az új gépre ha lesz. Sorra jönnek ki a handheld cuccok.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
LeventeV
üzenetére
Szerintem a Z2 sem fog sokkal nagyobb grafikai teljesítményt adni. Az, hogy egyes játékok Full Low alatt képesek játszható teljesítményt adni Z1 vagy Z1E alatt, ezt leváltani egy 20%kal erősebb grafikus kártyára nagyon felesleges, nem lesz értelme.
Ram tekintetében a 16GB bőven elég ehhez a iGPU-hoz, viszont, az SSD igen karcsú a maga 512GB-os méretével egyes mai játékokhoz(én ezért cseréltem kapásból 1TB-osra, az Asus engedélyével). De aki több játékot akar magával vinni, annak akár 2-4TB lenne jó választás.
Kijelzővel nekem semmi bajom nincs.
Inkább a +type-c portokat kéne preferálni, hogy 1 helyett legalább 2 vagy 3 legyen benne.Méretben, gombok helyzetében nem tudom mennyire tudnának optimális elhelyezést biztosítani, nekem kis méretű kezem van, egyes gombok nagyon nem állnak nekem kézre, főleb a ABYX...
-
LeventeV
őstag
Az Asus szerintem nem konzolként tekint erre a termékre.
Szerintem inkább a Gamer Notebookokkal veszik egy kalap alá, ahol gyakori az évenkénti ráncfelvarrás, de a generációs lépcsőfokot nem ők szabják meg, hanem a CPU/GPU beszállítók.
Igaz még nem tudjuk, hogy mi lesz az új termék konfigurációja, de én nem várok túl nagy teljesítménynövekedést, amennyiben az új készülék is a Z1 Extremere épül majd.
Nagyobb memória/tárhely/akksi, OLED kijelző, SD kártya olvasó, jobb minőségű, ergonomikusabb gombok/ház. Én ilyesmire számítok.
-
ULPIUS
őstag
Igen ez a baj, hogy még ezeknél az elvileg jobb minőségű és nevű kínai kábeleknél is összevissza írnak mindent, ahány kép, ahány webshop annyiféle tud lenni...
Na mindegy max kipróbálom és ha nem viszi a 65w-ot akkor visszaküldöm.
Vagy van esetleg valami konkrét bevált típus ilyen hosszal? -
ULPIUS
őstag
Üdv!
Gyári rog charger dock és az ally közé ez a kábel jó választás? Tehát tv-re kötve lenne nagy kép de közben egyfajta vezetékes controllerként használnám az allyt, turbo mód menjen. (ezért kerestem ilyen 3m körülit, hogy kényelmesen elérjen a kanapéig).
-
affli
tag

T*mutól jön, ha esetleg akar valaki ilyesmit rendelni..Remélem nem fog megsülni a kártya..
-
A Z1 Extreme az ugyan az mint a Ryzen 7 7840U. Ugyan az a driver kell hozzá. Az Asus annyit csinál, hogy reszeli utána a saját szoftverjeit. Beta drivernél nem jó az Asus overlay szoftvere, sima drivernél meg a GPU fogyit külön nem lehet monitorozni az Asus szoftverével, de az AMD saját overlay-e hibátlanul teszi a dolgát.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Google Pixel topik
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- World of Warships
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB RAMPAGE Shiva ADATA 600W
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

aztán azóta nem foglalkoztam vele..
Optika van behúzva a nappaliba, röccenés mentes 1000/1000 nettel is leolvadt az agyam mire újra használható lett a cucc.
mondjuk ezt csak akkor amikor fika game ment, ami nyilván nem kérte el a 10W ot sem . Bár az meglepne ha kijelző ennyit enne...de fene tudja

Valaki redditen azt írja a 100wattos kábelnél is felkiáltójeles a töltés..