- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Rap, Hip-hop 90'
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
Új hozzászólás Aktív témák
-
axlfsi
veterán
válasz
st3v3np3t3r #2040 üzenetére
"...Mondjuk kellemesen csalódtam az Argusban..."
Oh, ne is mondd! Én is ... főleg ez az új IPA, jól behűtve - mennyei nedű! -
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #2039 üzenetére
Nekem lényegesebben olcsóbban jött így ki egy 32gb-os biztonsági tárhely...Ami neked lehet Ironkey 200, abból egy 32gb-os jelenleg 82e az ipon-on
...
Anno a ház meg az ssd nem volt 20e...
Mondjuk kellemesen csalódtam az Argusban, nekem olyan noname-nek tűnt, ehhez képest meglepett, hogy valóban milyen jól rejti el az adatot...
Az én kombóm is még mindig 15e kb... jó, ehhez kell kábel, a pendrivehoz nem -
válasz
st3v3np3t3r #2038 üzenetére
Kingston Ironkey + Samsung T7 Touch.
Az Ironkey megsemmisíti az adatokat ha valaki túl sokszor próbálkozik.Laptopon meg ott a Bitlocker.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
eldiablo #2037 üzenetére
Annak is csak akkor van értelme, ha munka miatt hurcolászod, ha csak otthon van az asztalon, akkor szintén tök felesleges.
Amúgy én szenzitív adat tárolásra külső ssd-t használok, hardveres pin kódos zárral, automata visszazárással, hardveres titkosítással, a lemez tartalma csak a kód megadása után látható, ha kiveszik, és beteszik egy másik külső házba, akkor csak full üres ssd-t lát amin nincs partíció
Argus GD-MSLK01...microUSB 3.0-ás, HW AES256 titkosítás, NGFF 2242 SATA SSD kell bele -
válasz
st3v3np3t3r #2036 üzenetére
Az ilyenek miatt sem jelentkezek be az MS fiókommal.
Laptopomon van Bitlocker, de az tartalmaz szenzitív adatokat. -
st3v3np3t3r
nagyúr
én mikor megvettem, első beállításnál után azonnal kapcsoltam is ki
...
amúgy ha javasolhatom, oszd fel az új ssd-t, lehetőleg a tárhrly végére, ehhez nagyon jó app az aomei partition assistant, majd másolj rá annyi adatot a régiről, hogy a bitlocker tudjon visszafejteni, majd zsugorítsd le az eredeti ssd-t a lehető legkisebbte, és azt klónozd, majd az új ssd-n méretezd át... én így csináltam, bár nekem volt külső nvme ssd házam... -
axlfsi
veterán
Ezt a szopast!
... koltoznek egy nagyobb 2230-ra es mielott nekialltam volna klonozni a meghajtot (Macrion R.) ugyebar kikapcsoltam a Bitlockert (20GB hijan teleirt 512-es alap meghajto), ... es mikor mar 20 perc utan meg sem mozdult a csuszka, rakerestem, hogy meddig is tart ez a folyamat, majd ezt talaltam:
"BitLocker decryption time in Windows 11 varies significantly depending on the drive size, computer speed, and whether the process is interrupted. Microsoft estimates that it takes approximately 1 minute to decrypt 500MB of data, but the actual time can range from 20 minutes to several hours. For example, a 400GB drive could take around 13.3 hours under optimal conditions. "
Ez most komoly??? Ti, hogy csinalatatok? Ki kell kapcsolni elotte, nem? Ezt mar nem tudom megszakitani, ugye? ... ha tudom, elotte lenyomok egy gaming sessiont azt hagyom ugy ejszakara/masnapra ... ehh
-
VincentVG
senior tag
válasz
kissbill #2031 üzenetére
vegul az lett, h meglepo modon simabb mozgast kaptam 120hz re allitva, bar a vsync bekapcsolva ( nyilvan meg sem kozeliti a 120fps-t fullHD-ben ) de esku fluidabb mintha 60hz-en lenne ugyanigy. bevallom semmi logikat nem latok most igy ebben, full laikus probalkozasnak tunik, pedig volt mar dolgom par jatekkal.. de a lenyeg h igy teljesen oke es elvezheto.
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #2027 üzenetére
OK lehet. Nekem csak fps, illetve api (dx11/12/vulkan stb) van kiirva, ezek megvannak afterburner nelkul.
-
radar
tag
Milyen vr szemüveget ajánlotok az Ally x-hez. One pro vagy az air 2 ultra. A látószög lényeges lenne. Vagy várjam meg, Xreal Project Aura szemüveget 70-es látószögel?
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
NightLord #2023 üzenetére
Nem érted... RTSS kiiratás megjelenítéséhez kell...
A HWinfo a hőmérsékletek,cpu freki gpu freki, apu fogyasztás, akku idő kiiratás miatt kell, a Afzerburner a directx/opengl/vulkan renderelési infó miatt kell, de akkor ezzel együtt a frame per sec+frame time kiiratás miatt..A HWinfó ugyan tudja az FPS-t, de a renderelést nem tudja -
st3v3np3t3r
nagyúr
Asus Armoury Crate SE-ben AMD GPU Driver Update Elérhető
v32.0.21001.9024 2025/05/15
Elvileg ebben már javítva van a TLoU2 és DTDA összeomlás...
-
VincentVG
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2021 üzenetére
igen persze, teljesen ertem a kompromisszumot is, csak bosszanto ha pl a fent emlitett jatekban nincs teljes AA off, csak low, en barmikor lekapcsolgatok mindent, mert baromi szep a fullHD alapbol ezen a kepernyo meretben.
@kissbill koszi, ismertem, de jo reg neztem, megprobalom ezzel is.
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #2010 üzenetére
Ha jól nézem, a renderelési infót azt RTSS alapból ki tudja tenni, <APP> hypertexttel, se hwinfo, se afterburner nem kell hozzá.
-
VincentVG
senior tag
válasz
st3v3np3t3r #2019 üzenetére
mindenben
performance es turbo is.
de igazabol sztem itt is az a megoldas h vegig kell probalgatni kb mindent. volt ahol a vsync fix 60fps hozta a legsimabb mozgast es volt ahol unlimited fps es 120 hz.
de az biztos h rengeteg idot el lehet ezzel szorakozni , jol elveszni a beallitasokban es nincs tuti universal config. -
VincentVG
senior tag
sziasztok, nem kimondottan ALLY lesz, inkabb pc gaming, viszont a ROG-on zavar leginkabb szval ide:
lekaptam a Deliver At All Costs - ot ( btw ingyenes az epic games-en ha valakit erdekel) es mindig kicsit meglepodok h ha egy GTA5 vagy FC24 tud fullHD 60fps el futni, akkor miert nem sikerul ezt megugrania jo par jateknak. ( hiaba butitom ameddig csak tudom, kb 640x480nal fluid )
(ugyanitt nalam visszatero problema h sem az FMF2.1 sem a Lossless scaling, nem hozza azt a sima mozgast amit "erobol" egy vsync.)
egyszeruen csak optimalizacio ( hianyarol ) van szo?
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #2007 üzenetére
En siman RTSS + hwinfo64, afterburner nelkul is megvan minden info, amit ki akarok tenni.
Mondjuk frame gen nem szempont nalam egyelore.
-
Overkill a cucc.
Én 3080Ti-t használok egy régi Intel vezérlős eGPU kerettel. Úton van egy modernebb, gyorsabb ASmedia vezérlős megoldás. Ha megérkezett, bemutatom.
A jelenlegi olyan 700MB/s-al lassabb. Nem hiszem hogy játékoknál megoldja a random akadásokat, de javítani fog tudni rajta.axlfsi, AMD Overlay. Minden más kinyírja a Frame generálást és anomáliákat tud okozni. Desktopon sem használok mást. Tudja amit kell.
-
axlfsi
veterán
Melyik a jobb, melyiket érdemes használni;
- a "gyári" AC-s real-time monitort vagy
- az AMD Adrenalin szoftverének overlay infotékáját? Apropó, a legutolsó még mindig a 25.5.1-es verzió (2025.04.25)?Köszönöm!
-
axlfsi
veterán
válasz
NightLord #2002 üzenetére
Nem is a garival van a baj, hanem, hogy a kínából érkező adathordozók (pendrive, ssd, stb) nagyon nagy százalékban hamisítványok, olyan értelemben, hogy a meghirdetett paraméterek töredékét tudja ... ezért para a külföldi várárlás ebben a kategóriában. Egyébként rengeteg mindent várásolok 25 éve Kínából, alapvetően nincs bajom a gari hiányával sem, értem és én is elfogadom a jóval alacsonyabb árral járó garis komproimosszumot...
Viszont megtehetnéd, hogy elküldöd nekem a linket, akinél vásároltad, mert jó eséllyel akkor az eladó megbízhatónak számít -
radar
tag
Ally x-hez vetem AG02 dokkolót és egy Apple Thunderbolt 3m kábelt, amihez szeretnék egy videokártyát kb. 700.000ft-ig eltudok menni. Milyen kártyát javasoltok hozzá. Köszönöm!
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #1995 üzenetére
Valaki nyünnyög azon, hogy alig 1 órát bír ally-ja, valaki meg nekiül, és megoldja, hogy menjen 2x annyi ideig.
Énis az utóbbi kategóriába tartozom : )
-
NightLord
tag
válasz
st3v3np3t3r #1978 üzenetére
Igen, 24 ezerért vettem, ami kb 60%-a annak, ha itthonról akarnád beszerzni. Nyilván garancia nuku ilyenkor, de ez nem az olcsó húsnak híg a leve kategória, hanem az, hogy el lehet dönteni, hogy megéri e neked a garancia 70%-os felárat, másképpen mondva, adsz e annak 50% körüli esélyt, hogy egy ilyen eszköz garancia időn belül elromlik. Hát én nem.
Sebessége amugy R 3.5Gb/s W 2.5GB/s, nem gondolom, hogy napi használatban ezek között a értékek között érzékelhető különbség van.
-
válasz
st3v3np3t3r #1999 üzenetére
65W-tal tud tölteni. KIírja, hogy nem gyári, de simán megy vele a 30W turbo is. Laptopot is szoktam róla töltei.
Üzemidőt nem tudom megmondani, 2 óránál nem szoktam többet játszani az Ally-al egyhuzamban, annyit meg elmegy simán a saját akkujáról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Robogó, kismotor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Úgy tűnik, végleg kiszervezte telefongyártását a Sony
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- További aktív témák...
- 14") ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer 15,6",core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,nVmeSSD,
- Acer 17,3" GAMER core i7 (8X3,8Ghz)GTX 1060 6GB 192bit VGA,16-32GB,SSD+1TBHDD,Nagyon szép állapotú
- AKCIÓ!HP Elitebook Folio(20mm!) 14,1"core i5,világító bill.,6-16GB RAM,120-480GB SSD,jó akku,Új töl
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap + Ryzen 7 5800X3D Processzor!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest