Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- [K2]: AnyDesk átverés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- hcl: Mér' nem mér?
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája – egy Ikea-horror igaz története
Új hozzászólás Aktív témák
-
Edge
veterán
válasz
littlejohnny
üzenetére
Az én strixem se látott egy vadiúj toshi nvme ssdt, se bios se semmi, beletettem egy samut azt meg egyből látta, az asus laposok nem minden nvme ssdt komálnak. Érdemes utánanézni compatibility listának.
-
válasz
littlejohnny
üzenetére
Szia. Erre a macrium reflect free való. A windows lemezkezelőben sem látod?
Illetve a biosban legacy vagy uefi beállítások vannak? -
Mikulásbá
nagyúr
válasz
littlejohnny
üzenetére
Én a helyedben tiszta telepítést csinálnék SSD-re, a HDD-t addig ki kell venni.
-
válasz
littlejohnny
üzenetére
Szia. Tedd fel a megfelelő win7 drivert, megeszi a win10 sok esetben, vagy a drp-s zip-et töltsd le a wifi kártyára keress.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
Hát az elég kalandos, mert ha Not Detected, akkor meghajtót sem lát, hogy várod, hogy boot-oljon valami, most lehet én értem rosszul, de ha nem is lát meghajtót, akkor eddig hogy állítottál boot sorrendet? Vagy ha valahogy megkersteteted vele a meghajtókat, és bios mentés & kilép, akkor elvileg mire visszalépsz a bios-ba újra el lesz felejtve minden ahogy a boot sorrended is, hisz újraindult a gép. Valahogy nagyon nem értem, mi történik vagy mit csinálsz

Egyébként ha ennyire tréé a helyzet, akkor szerintem vagy vidd gariba a gépet, vagy ha nem félsz a dolgotól, akkor csinálj egy bios frissítést, hátha ettől észhez tér a bios/alaplap. Vagy atom meghal a gép tőle, egy elfuserált bios update után, amire nemtom érvényes-e a garancia.
-
Kroni1
veterán
válasz
littlejohnny
üzenetére
Hát más is mondta már, ki kéne venni a vinyot másik gépbe sata portra kötöd azt törlöd a freedost formázol stb. Ha erre nincs lehetőség akkor nem tudom.
A nem csinál semmit azt jelenti hogy hiába állitod a dvd-t első boot opciónak mindig elálitodik onnan, vagy ott marad de mégse bootol arról? Van asusnál olyan (asszem F11 gombbal) hogy nem a biosba lépsz hanem csak egyszeri boot kiválasztás a boot menü, de gondolom ha innen dvd-t választasz akkor se kezd el telepiteni..
-
Kroni1
veterán
válasz
littlejohnny
üzenetére
elkepzelhető
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
Lehet egyszerűbb lenne, ha átraknád bármilyen másik gépbe a notid vinyóját és:
- boot, XP lemezről
- minden partíciót törölsz, csinálsz magadnak normálisat
- nyomod, hogy melyikre telepítenéd a Win-t
- másolja a fájlokat és mikor a fájl másolással végzett kiírja, hogy 15sec és újraindul, itt meg egy az egybe kikapcsolod a gépet.
- kikapcoslás után, tedd vissza a vinyót a laptopodba és boot-olj a vinyódról, amiről már az XP telepítőjének is magától életre kell majd kelnie és elméletileg gond nélkül települ majd.ui.: a garid nem száll el, tudomásom szerint nincs matrica meg hasonló a vinyó közelében (nálam csak a cpu hűtésének egyik csavarján van), de azért a csavarok maradjanak makulátlanok a szerelgetés után...

Rlaci: elmagyaráznátok, hogy mire jó a FreeDos 2011 küszöbén? Ennél egy Live Linux lemez is többet érne a gép mellé, a lemez a gyártóknak mennyibe kerülne, 5Ft-ba(?) a szoft ugye ingyenes, nem igazán értem...

-
Rlaci
csendes tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
Szedd le a Freedos partíciót és csinálj egy újat. Arra már menni fog a telepítés.
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
"Mit nem csinálok jól?", ha ez megnyugtat, mindent jól csinálsz
. Aki viszont megírta az XP telepítő lemezedet, szerintem valamit elrontott, de ha van rá lehetőség, tedd be a lemezt egy másik gépbe és próbálj meg boot-olni róla. Ha arról sem megy, akkor a lemez tuti nem frankó. -
hzcs
senior tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
elmondom mi lesz:
1. lépés: felveszed NSE-vel a kapcsolatot, bejelented hogy rossz a dvd író
2: elküldöd a gépet
3: 3-4 hét múlva visszakapod vagy ugyanazt amit elküldtél (náluk érdekes módon minden dvd író működik), vagy ha szerencséd van, kicserélik az írót egy ugyanolyanra
4: mérges vagy, mert nem tudsz írni, ezért visszaküldöd, hogy cseréljék ki
.
.
.
.
.
x: visszakapod a gépet, rontasz még 1-2 dvd-t, és veszel magadnak egy másikat, otthon beszereled és mindenki happy -
VANESSZA1
őstag
válasz
littlejohnny
üzenetére
Ha bízol bennük akkor hívogasd, az Nse-t ,de többen itt a fórumon, és köztük én is inkább saját zsebre bevállaltuk az Odd cseréjét, minthogy ezekre a kontárokra bízzuk a gépet. De te tudod.
-
Louies
aktív tag
válasz
littlejohnny
üzenetére
NSE hungarya kft.?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A robotaxik bizony karamboloznak, nincs itt semmi látnivaló!
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Vírusirtó topic
- Milyen autót vegyek?
- Sorozatok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- További aktív témák...
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- HP Zbook 15 G6, I7-9850H CPU, 32GB,1024GB SSD, Nvidia Quadro T2000, 15.6" FHD IPS, WIN11 Pro
- Újszerű Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 eladó!
- Acer 15.6",FullHD,core i3 8145U(4x3,9Ghz)MX230 2/4GB DDR5VGA,8-20GB RAM,SSD,szép állapot,Win.11
- 2év Garancia,Lenovo Slim 3,i5 12450H(12x4,4Ghz)15,6"FullHD IPS,Magyar vil.bill,8-16GBDDR5 RAM,512SSD
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Aki viszont megírta az XP telepítő lemezedet, szerintem valamit elrontott, de ha van rá lehetőség, tedd be a lemezt egy másik gépbe és próbálj meg boot-olni róla. Ha arról sem megy, akkor a lemez tuti nem frankó.
Pyttawrx