Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- MaxxDamage: (TongFang) Medion Erazer Beast 16 X1 benchmark
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz
Dhampir
üzenetére
ritkaság? Te még nem jártál mifelénk! Az összes kocsi csupa karmolásnyom, nyest is van, a macskát is élmény nézni az ház ajtaján kilépve, hogy éppen a karmaival próbál kapaszkodni a kocsi csúszósabb részein, mert épp meglódult lefelé. Az ürülék (nem emberi) és húgy is mindennapos jóformán. Szeretem az állatokat, de némelyik nem több egyszerű kártevőnél.
-
NTonee
veterán
válasz
Titmouse09
üzenetére
nem azt írtam, hogy menni fog, hanem hogy van esélye.
Ki tudja, hogy a biosban mit mókoltak asusék.
Én amúgy biztosan akingstonthyperx-et venném. -
NTonee
veterán
válasz
Titmouse09
üzenetére
ohh, az asus support oldal azt az apróságot elfelejtette feltüntetni, hogy A10-el is szerelték a gépet.
Akkor van esélye. -
NTonee
veterán
válasz
Titmouse09
üzenetére
A8-5550M
Supported memory: DDR3-1600, DDR3L-1600, DDR3U-1333 -
NTonee
veterán
válasz
Titmouse09
üzenetére
soha nem fog 1866mhz-en menni.

-
NTonee
veterán
jól teszed, nem minden gépnél van értelme kifejezetten hűtőt venni. Ha magasabbra kerül a gép, akkor nincs, ami lefogja a mini szellőzőt, amit ezeknek a gépeknek az aljára vágnak, könnyebben áramlik a levegő. Igényesebb megoldás lehet a notepal u3 a ventik nélkül, én ezt használom.

-
NTonee
veterán
válasz
balian2x03
üzenetére
Nem ennyire szigorú a dolog, hogy csak a G551JW géphez valót szabad megvenni. Ezek többnyire univerzális eszközök, csak arra kell figyelni, hogy a te gépedbe 9,5mm-es kell. Az optikai meghajtó előlapját minden esetben neked kell áttenni. Nem bonyolult, egyszerűen le kell pattintani.
A hardveraprón is fogsz találni megfelelő caddyt. Valamint van itt egy ezzel foglalkozó topic is, ahol kapsz segítséget a kérdéseiddel kapcsolatban. -
NTonee
veterán
válasz
üzenetére
ebben a hsz-ban lévő utolsó szó linkjét nézd meg. Ha ő nem tud segíteni, akkor vége van.

-
NTonee
veterán
válasz
Imibácsi
üzenetére
DDR3L (1,35V) való a gépbe. A 4. gen core i (haswell) processzorok óta ez kell minden gépbe.
Kérdés, hogy most mi van benne, ugyanis a gyári leírásból nem derül ki
Ha jól emlékszem, 4gb alaplapra integrált memória van benne +1db bővítő slot, amibe max 8gb-os modul helyezhető, tehát összesen 12gb a max. Ha a mostani 4gb mégsem integrált, hanem slotban van, akkor csak 1 darab 8gb-os modullal fogod tudni bővíteni és a 4gb-os kikerül.Cseka23: Nem tudom, hogy megéri e vele szórakozni. Ha értesz hozzá és szívesen elbabrálsz vele, akkor lehet próbálkozni, de vannak ügyes kezű emberek is erre a munkára, ha gondolod. Csak példaképp.
-
NTonee
veterán
válasz
Peterson_
üzenetére
,,miért nyúlnának az adatokhoz?"
Nem a hozzányúláson van a lényeg, hanem hogy bármi történhet véletlenül is.,,A Samsung telókat is a Telemax intézi, nekem soha nem volt velük gondom"
A gyártóknak egyedi szerződésük van a szervizekkel. Ha pl Lenovot, vagy HTC-t kéne most szervizeltetned (ezek szintén telemaxosok), sikítanál.
Eleve nem tudsz élő emberrel beszélni náluk!Cseka23: garanciát visszadobták?
-
NTonee
veterán
válasz
Peterson_
üzenetére
na jó, de ezeken a dolgokon miért lepődsz meg? A nő felkészít bármilyen eshetőségre. Inkább mondja, hogy 3-4 hét és legyen mentés, mint hogy 1 hetet ígérjen, aztán verjék nála az asztalt, ha nem készült el, meg ha elvesznek az adatok valamilyen oknál fogva. Így legalább be vannak biztosítva, hogy ők szóltak. Ha nem történik semmi és 2 héten belül megvan, akkor az az ügyfél számára elégedettség növelő tényező. Ez mindenhol így működik.
A 2 hétről pedig többször írtam már én is itt a topicban. Ennyi az alap, ennyi időn belül próbálják elintézni a garanciális javításokat, mert nyilván nincs minden polcon. Ha épp van az a bizonyos alkatrész, amire szükség van, akkor hamarabb készülnek el. Azonban előfordul olyan is, hogy valamilyen ok miatt (többnyire alkatrész beszerzés megakadása) kicsúsznak még a 2 hétből is.
Ha tudnád, hogy egy htc telefon javítása régen 1 hónapos szervizt jelentett (a telemaxra váltás óta még rosszabb). Az fixdirect még a jobb szervizek között van. Senkinek sem kívánok egy telemaxos, vagy concord-os agyérgörcsöt. -
NTonee
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
ne viccelj már, hogy nincs ott. Még a hivatalos x54c felhasználói útmutatóban is le van írva, hogy ott kell csinálni.
-
NTonee
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
nincs a biosban az Easy flash (vagy mi a görcs) menüpont?
-
NTonee
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
mondjuk windowsból biost frissíteni is komoly bátorságra vall

-
NTonee
veterán
válasz
intensa_man
üzenetére
-
NTonee
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
szerviz
-
NTonee
veterán
válasz
rockit
üzenetére
feleslegesnek érzem az i7 5500U-t a 950m mellé. Ráadásul nem ad annyival többet, mint amennyivel többe kerül és nem tudom, hogy a játék profitálna e egyáltalán abból kis többletből. Én i7 3820qm + 680m notin játszom a FO4-et, átlag 40 fps van fhd medium-high beállításokkal.
(#25023) Sordoran: Egy tesztet már láttam/olvastam a dell gépről, hűtésben az aktuális teljes mezőnyt veri. Az asus 552-es gépeiről még nem olvastam semmit egyelőre, de ha a hűtésen nem változtattak az 551-hez képest, akkor bukó.
-
NTonee
veterán
válasz
Watto1991
üzenetére
Állítólag emeltek a throttling hőmérsékleten kicsit (bios update), de nem számottevően, talán 2fokot. Max i5 procival vehető a gép. Vagy vársz egy kicsit, dec eleje-közepén érkezik a dell 7559. Az első tesztek alapján lényegesen jobb hűtésű gép lesz. Laptopszalon előrendelésbe 330-as árba írta ki az i5 (4C/4T) verziót.
rockit: 950m-el nem lesz nagy durranás a fallout4.
-
NTonee
veterán
válasz
szita.erno
üzenetére
Nem notebook probléma. Keress egy viberrel foglalkozó fórum topicot, ott nagyobb valószínűséggel tudnak segíteni.
Dictator^: a kettő egyszerűen nem egy ligában játszik, hiába G mindkettő, a 751 fényévekkel jobb minden téren. A burkolata, az általános minősége, a vga. A hűtése pedig simán megbirkózik azzal az i7-el, amivel a 771 nem tud.
-
NTonee
veterán
válasz
Malachi
üzenetére
Nyugtával dicsérd a napot, de igen, visszautalják. Erről szól az Asus Bizalom Program.
Hardveresen is kipusztulhat ott pár dolog, de a bios is felelős a ventilátorok működéséért és a hűtési rendért, ahogy azt korábban írtam. A későbbiekben elképzelhető olyan frissítés, amely szabályoz majd a ventik működésén. A G751JY is kapott nemrég ilyet, azóta csendesebb lett állítólag a gép. -
NTonee
veterán
válasz
vmicza
üzenetére
garancia lejárt? Akkor őt keresd.
-
NTonee
veterán
válasz
sniper elite
üzenetére
1. Ehhez regisztrálni is kellett a gépet a vásárlástól számított 1hónapon belül (sokan nem teszik, mert nem is tudnak az egészről)
2. Javíttatni kell a hibás gépet (idő)
3. Minden papírt el kell küldeni az asusnak, a gép javítási jegyzőkönyvét is
4. Elbírálás (idő)
5. Le is kéne ide írnia a tulajnak
Mivel az utóbbi nem kötelező, így ha nem írja le, akkor te sem fogsz tudni róla. Ez nem egyenlő azzal, hogy nem történt meg. -
NTonee
veterán
válasz
Malachi
üzenetére
az asusnál szinte soha nem lehet babrálni a ventik fordulatszámával. Valahol érthető is egyébként, lentebb veszed, melegszik, nem veszed észre és felszállt a füst. Egy másik asusos topicban említettek egy Notebook FanControl progit, amivel sikerült (nem k501) babrálni a ventit, esetleg próbáld ki. Viszont ha nem véletlenül hangoskodik, hanem valami oka tényleg van, akkor kockáztatod a gépet.
A BIOS frissítés dolgot azért is említettem, mert ha megírják rendesen, akkor tényleg javítható lenne a dolog. Viszont sajnos még az olyan nagy nevek, mint az alienware is tojnak a rendes biosra.
A szerviz egy utolsó lehetőség, hátha tudnak valamit. -
NTonee
veterán
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU
üzenetére
hmm... jahh, az is hideg, akkor ez így tényleg furcsa probléma. Azt esetleg még lesd meg, hogy nincs e bios update hozzá. Ha az sem, akkor valóban szerviz.
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU
üzenetére
az nagyon jó, hogy a procit megnézted, hogy 38fokos, de megnézted a PCH-t is? Lehet, hogy szerencsétlen izzik. Véletlenül nincs ssd a gépben és torrentezel?
ZavaBalazs: ha ezt csak a windows újratelepítése óta csinálja, akkor sanszos, hogy user error történt valahol. Valamit nem raktál fel, rosszul telepítettél, rosszul állítottál be.
-
NTonee
veterán
válasz
Phantom017
üzenetére
Asusnál nem rémlik olyan opció, amire te gondolsz. De még az sem úgy működik, hogy kihúzod és nem megy tovább akkuról.
-
NTonee
veterán
válasz
Phantom017
üzenetére
Netes rendelés esetén 14napig, boltban vásárlás esetén 3napig a bolt cseréli.
-
NTonee
veterán
válasz
Phantom017
üzenetére
Gyorsan tessék visszavinni, cseréltetni!
Mr.Manus: nem igazán i7-hez való hűtés van a gépben. Nem erőltetném a helyedben.

-
NTonee
veterán
válasz
gurubefree
üzenetére
-
NTonee
veterán
válasz
Dictator^
üzenetére
Nem kell aggódni, biztosan annyin megy, egyéb esetben be sem indulna a gép.
Sajnos sem cpu, sem memória beállítások nincsenek benne. Ezekben nem szokott ilyen lenni. Komolyabb gépeknél (alienware, clevo, stb) vannak ilyen buherálási lehetőségek.
A throttling hőfokát nem tudod módosítani. Ha ezt engedné az asus, akkor kb minden második gép lefüstölne a hozzá nem értő vérpistikék miatt. Bios frissítésben elképzelhető, hogy emelnek az értéken, de nem jellemző. A GL552 esetében olvastam olyat, hogy küldtek ki néhány júzernek beta állapotú biost a 74fokon már throttlingoló gpu miatt. -
NTonee
veterán
válasz
Phantom017
üzenetére
Asus Bizalom program.
Gép vásárlásakor beregisztrálod a gépet. A vásárlástól számított 31. nap után (a 365. nappal bezárólag), ha meghibásodik, akkor a javítás mellett az árát is visszafizetik. Persze minden papír (számla, gar papír, javítási igazolás) kell hozzá, de olvasd át a linken lévő dolgokat.
,,mért mire nem elég a GTX 950M ?"
Ez attól függ, hogy mire használod a gépet. A komolyabb játékok fhd, high beállításokkal kicsit döcögni fognak. Ha most még épp nem is, de hamarosan igen. Ráadásul a hardcore játékosokat kifejezetten irritálja a 60fps alatt játék. -
-
NTonee
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
az asus spórolására nekem is van sztorim. Egy ROG G53SX gépem volt, aminek az alaplapjából szintén 2félét gyártottak. Egyet az i5 procihoz és egyet az i7 procihoz. Az i7-nél 4db memória slot volt, az i5-nél 2db és ráadásképp az i5ös verzióba nem tehettél utólag 4magos i7es procit, mert lespórolták a cpu vrm-eket.
Kipróbáltam 2630qm procival, bukta volt. -
NTonee
veterán
válasz
Pocok256
üzenetére
azt a mai napig nem is értem, hogy sikerült. Egyébként az alaplap ugyanaz volt, csak különböző konfigurációknál az asus képes még 5centen is spórolni és lehagyja a csatlakozót róla inkább. Így viszont 2féle létezik belőle és a nemnormálisszervizesmókus meg pont azt az m.2 (az volt?) csati nélküli verziót rakta bele.
-
NTonee
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
nem nagyon vannak rémsztorik. Sőt, az acer szervizről én mostanában kifejezetten jókat hallok és annak ellenére, hogy Csehország, viszonylag gyorsan megjárják a gépek. Komoly futáruk van, mert sokan mondták/írták, hogy már másnap kapják sms-ben, hogy megérkezett a szervizbe. Rá 1 hétre köv. sms, elindult vissza.
Azért az asus szervizben is sajnos előfordulnak anomáliák, mindenhol dolgozik olyan, akire még egy ceruzát sem bízna az ember. Azt már olvastam párszor, hogy javítás nélkül küldték vissza a gépet, vagy rosszabb lett, mint volt. Vagy mondjuk olyanra kifejezetten emlékszem, hogy más kijelző került a gépbe, mint ami benne volt gyárilag és borzasztó volt a képminősége.
Azonban megoldhatatlan, nagy káoszos szarvashibákról nem hallani. -
NTonee
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Nem viszik Csehországba, soha nem is vitték!
Fixdirect Kft. Bp, Huszti út 34. Akár be is lehet vinni hozzájuk, csak egyszerűbb ha kijön a futár, elviszi, majd ha elkészült visszahozza.
Az az Acer, amire te gondolsz. -
NTonee
veterán
válasz
tothi_87
üzenetére
Miért, mit adnak 100ért? Én baromi jó és minőségi üzleti gépeket találok ennyiért. Az illető munkára vett gépet, dedikált vga nélkül. Ilyen feltételek mellett lényegesen jobb gépeket találni használtan ennyi pénzért, mint újonnan. Az, hogy neked nv gpu kellett, az itt mellékes.
Egyébként lényegtelen az egész, vett gépet, betérdelt, remélhetőleg gyorsan visszakapja működőképesen. -
NTonee
veterán
válasz
Simi37
üzenetére
saját vélemény ugyan, de akkor nem veszünk új gépet. Ennyiből kifejezetten jó használt üzleti gépet lehet venni (nem mellesleg sokkal erősebb is lesz), amire még gari is van, ha normális boltban veszed.
Megjegyzendő, hogy jelen esetben nem attól ment tönkre a gép, mert az X szériás asus rossz és mind elpusztul csöndben a táskában.
Egyszerűen meghibásodott, ami bármelyik másik gépnél is előfordulhat. -
NTonee
veterán
válasz
gurubefree
üzenetére
DDR3L 1,35V 1600MHz
ennyi a lényeg, a többi az ízlésedre van bízva
-
NTonee
veterán
válasz
Dictator^
üzenetére
Most akkor mi a kérdés?
Ott a válasz a hsz-odban. Igen, ezek szerint DDR3L 1,35V modulok, tehát jó lesz a gépedbe.
Az a gond, hogy a boltokban ezt nem szokás feltüntetni. Veszel memóriát, aztán lehet, hogy csak otthon derül ki, hogy mégsem jó, mert a modul normál DDR3, ami 1,5V-os. -
NTonee
veterán
-
-
NTonee
veterán
válasz
solfilo
üzenetére
a win8.1 driver valószínűleg menni fog win7-el is. Ha nem megy, akkor a hálózati eszköz (gondolom wifiről van szó) gyártójának honlapján keress megfelelőt.
Ha sikerül belőni és a win7-hez legális kulcsod van, akkor frissítsd win10-re (ingyenes), mert a win7 valóban nem arra a gépre való.(#24369) Roxy27: inkább ne próbálkozz a win7-el, ha lehet. Próbáld megértetni az ismerőssel, hogy csak hajtépés, idegeskedés lesz a vége, mert sosem fog stabilan, hibátlanul működni a gép. 8.1, vagy 10.
-
NTonee
veterán
válasz
nonsen5e
üzenetére
Vagy besétálsz a géppel, vagy élsz az ingyenes oda-vissza futáros lehetőséggel.
Hiába állapítod meg te a hibát, sajnos akkor is kompletten kell leadni a gépet.
Sőt, ha beregisztráltad a géped a bizalom programba, akkor még lehet, hogy jól is jársz. Nézz utána ennek is. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
mivel belül mindössze 1db sata csatlakozás van, így tulajdonképpen bármilyen 2,5" sata ssd-t beletehetsz. Én intel ssd párti vagyok, de amelyik tetszik. A milyen ssd-t vegyek topicban naprakészebbek az aktuális "mit szabad, mit nem" témában. Ha optikai meghajtó van a gépben, akkor a hdd-t is megmentheted egy caddyvel az odd helyére (ha arra nincs szükség).
-
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
egyiket sem sajnos
alaplapra integrált mindkettő. -
NTonee
veterán
válasz
dinnyefej
üzenetére
igen, optimus-os a gép, tehát át fog váltani az nvidia vezérlőre automatikusan, ha minden driver rendesen telepítve van. Az nvidia vezérlőpultban lesz egyébként beállítási lehetőség is, amennyiben mégsem történne meg a dolog. Minden programhoz hozzárendelhető a használni kívánt gpu.
Vga csere nem lehetséges. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
Tehát sikerült a 8gb-os modul a gépbe. Meg lehet simogatni a boltban az eladó/szervizes buksiját, mert ezek szerint mégsem jó ramot próbált a gépedbe.
1,5V-os ram volt, 1,35V-os helyett. -
NTonee
veterán
most ezt miért pont nekem bizonygatod?
Leírtam, hogy én is szanaszét szedtem a gépemet és nem kötöttek bele, pedig látható nyomot hagytam. Nagyon sokszor leírtam már itt is, hogy ha nem barmolod szét, akkor cserélhetsz benne hdd-t, ramot, akár még caddyt is rakhatsz az odd helyére. De ha egy esetleges szervizelés során a hibát összefüggésbe hozzák azzal, hogy belenyúlkáltál, akkor megszívtad."nem 3-4 cm vastagok a laptopok , eleve nem olyan kialakításúak a szerkezetek hogy szerelőnyílás meg ilyesmik ráférjenek"
itt meg egyszerűen nem értem az összefüggést. Attól, hogy vékony, miért is ne lehetnének rajta kis ablakok. A 10,1" eeepc-n akkor hogy fértek el?
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU
üzenetére
én is úgy tudom, hogy a hivatalos duma az, hogy amelyik gépen van szerelőnyílás (hdd/ram), azt lehet piszkálni. Aminél csak a teljes alsó burkolat leszedésével lehet hozzáférni a dolgokhoz, azt a márkaszerviz csinálhatja csak. A gyakorlatban hallottunk már olyanról, hogy azért annyira nem veszik komolyan. Nekem egy G53SX gépem volt, annál agyrém amíg a hdd-ig eljutsz. Billzet fel, csavarok+retesz ki, palmrest+touchpad le, alatta még sok csavar, végül gép alja le. Volt szétszedve, nem 1x és szemmel egyértelműen látható volt. Amikor szervizbe került, egy rossz szót nem szóltak miatta.
Akkor van gond, ha összefüggés lehet a hiba és a bontás között, pl látható sérülés belül. Egyébként a csavarokat szokták nagyon gyengén festeni, pont azért, hogy rögtön lehessen látni, hogy volt e hozzányúlkálva. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
elméletileg egy ilyen memóriának kellene mennie a gépben, igen. Ez 1,35 és 1,5V-on is tud üzemelni. Azonban valahogyan előbb ki kellene deríteni, hogy a szervizben/boltban, ahol voltál, pontosan milyen memóriával próbálták a gépet (lehetőleg típusszámmal azonosíthatóan), mert az eseted után nem mernék csak úgy megvenni egy memóriát, amíg nem vagyok benne 100%-ig biztos.
-
NTonee
veterán
válasz
SMartin-HU
üzenetére
nekem is inkább az az érzésem, hogy nem 1,35V-os modult próbáltak bele, hanem 1,5V-ost.
A 8gb-os 1333-as L-es ram ráadásul nem túl gyakori, az ipon oldalán is kemény 1db-ot találtam belőle. (borzasztó, hogy az ipon még mindig nem írja ki a ddr3 memóriáknál, hogy pontosan milyen memória is az, amit az ember bámul és a memóriagyártó oldalán kell utánanézni) -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
a másik dolog, amit még el tudok képzelni (bár ezzel nem kéne, hogy gond legyen)...
A processzor specifikációs oldalán (is) szerepel, hogy Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB. Memory Types DDR3L 1333. Gondolom 1600-as memória került bele, az az általános.
Ez nyilvánvalóan csak találgatás, mert valóban furcsa lenne, de ki kéne próbálni, hogy mi történik 1333-as 8gb-os modullal. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
megértettük, hogy a boltban mit mondtak/mit láttál, nem retardáltak vagyunk drága, csak épp a hivatalos specifikáció nem ezt állítja. Természetesen a hivatalos support oldalon is lehet hiba a leírásban, nem lehetetlen, csak nem gyakori. A kérdésem pedig az volt, hogy a boltban ki is vették azt a 4gb-os modult (láttad is kivéve?), vagy csak egy üres slot volt, amibe beraktak egy 8gb-os memóriát? Egy egyértelmű, "igen, kivettek egy modult" választ kellett volna írni, gúnyolódás nélkül!
A helyzet ettől függetlenül még mindig az, hogy nem azzal van baj, hogy Kingstont tettek bele, nem a márka a hiba. ,,a Kingstont nem szereti" Ilyen nincs!
Valószínűleg a ram specifikációja nem stimmelt. DDR3L (1,35V) modul került bele, vagy sima DDR3? Mert hogy sajnos ez sem mindegy. -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
nem a modul márkája a probléma, ebben teljes mértékig biztos lehetsz, hanem a nem megfelelő specifikációjú modul. Amikor szétkapták a gépet, akkor volt benne modul, amit kivettek, vagy egy üres slot volt benne csak?
-
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
az asus hivatalos oldalát néztem. Amit egyébként valóban több módon is lehet értelmezni.
DDR3L 1333 MHz SDRAM, OnBoard Memory 4 GB / GB, 1 x DIMM socket for expansion up to 8 GB SDRAM -
NTonee
veterán
válasz
pixelblondie
üzenetére
Intel® Pentium® Processor N3540
Max Memory Size (dependent on memory type) 8 GB
Memory Types DDR3L 1333MHzA gépben alaplapra integrálva van 4gb, és ahogy fent látszik, max 8-al megy, így 4gb-os modullal kellene próbálkozni.
-
NTonee
veterán
válasz
Gary_93
üzenetére
semmi mókás nincs benne, csak a support oldal csöppet hiányos. Ha win8.1 kerül rá, akkor a gép support oldalán a 8.1-es letöltések között ott van minden. Ha win10 kerül rá, akkor kelleni fognak a 8.1-es driverek is és a win10-es driverek/szoftverek is. Telepítéskor a 8.1-es drivereket rakod fel, de ha valamiből van win10-es verzió is, akkor azt telepíted.
-
NTonee
veterán
válasz
diobioesz1
üzenetére
az Exit menüben nem kell menteni, az egy egyszeri felülbírálása a boot sorrendnek. Csak kiválasztod, hogy miről akarsz bootolni, enter és indul. Ott meg kellene jelennie az usb-s eszközöknek is mindig, hacsak nincs valami hiba a rádugott eszközzel.
alfa20 kolléga dobott egy jó ötletet az Esc gombbal, ezt eddig én sem tudtam (pedig pár éve megvan már a gép
). Pendrive usb-be, Asus logónál szorgalmasan nyomkodd az Esc gombot, bejön a boot választó. Ha ott sem látszik a pendrive-od, akkor nem tudom, hogy mi van. Én bedugom a gép jobb oldali usb csatlakozójába és rögtön biosba belépve is látja, Esc-es boot menüben is látja.alfa20: hát neki nem lesz win10 rajta, mert nem alkalmas rá a gép. Legalábbis a windows update progija szerint. Nem támogatott sem a vga, sem az 1024x600-as borzalom kijelző. Win7 (ahhoz nem kell uefi), nagyon max win8.1, de már ott sem működik rendesen, nincs rendes driver ahhoz sem.
-
NTonee
veterán
válasz
diobioesz1
üzenetére
nem látja a bedugott pendrive-ot a bios. Próbáld a másik usb csatlakozóban, vagy próbáld meg egy másik pendrive-al.
-
NTonee
veterán
válasz
diobioesz1
üzenetére
Ne uefiben akard telepíteni és akkor jó lesz. Rufus progival csinálj telepítőt, hagyj mindent alapbeállításon (partíciós séma és fájlrendszer - legfelső opción legyen).
Aztán egyszerűen az Exit menüben Boot Override alatt kiválasztod a pendrive-ot. A gép boot beállításait meg állítsd vissza, ahogy volt, vagy legalább az uefi usb boot opciót vedd ki onnan.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook X360 1030 G2,Multi-Touch 2 az 1-ben,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Precision 5690 FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 1TB 32GB magyar vbill gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe IR kam új akku gar
- X13 Yoga Gen3 27% 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1245U 32GB 512GB ujjlolv IR kam aktív toll gar
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Apple iPhone 13 128GB / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ki tudja, hogy a biosban mit mókoltak asusék.
Akkor van esélye.
Ha jól emlékszem, 4gb alaplapra integrált memória van benne +1db bővítő slot, amibe max 8gb-os modul helyezhető, tehát összesen 12gb a max. Ha a mostani 4gb mégsem integrált, hanem slotban van, akkor csak 1 darab 8gb-os modullal fogod tudni bővíteni és a 4gb-os kikerül.
megvettem, játszok vele, hát... nagyon messze áll tőle.

Egyszerűen meghibásodott, ami bármelyik másik gépnél is előfordulhat.
Leírtam, hogy én is szanaszét szedtem a gépemet és nem kötöttek bele, pedig látható nyomot hagytam. Nagyon sokszor leírtam már itt is, hogy ha nem barmolod szét, akkor cserélhetsz benne hdd-t, ramot, akár még caddyt is rakhatsz az odd helyére. De ha egy esetleges szervizelés során a hibát összefüggésbe hozzák azzal, hogy belenyúlkáltál, akkor megszívtad.
). Pendrive usb-be, Asus logónál szorgalmasan nyomkodd az Esc gombot, bejön a boot választó. Ha ott sem látszik a pendrive-od, akkor nem tudom, hogy mi van. Én bedugom a gép jobb oldali usb csatlakozójába és rögtön biosba belépve is látja, Esc-es boot menüben is látja.
Pyttawrx