- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #6439 üzenetére
kipróbáltam úgy, hogy a tüskesorra közvetlen rá van forrasztva a kapcsolók nyákja. az ellenőrző ledet is közvetlen a tüskékhez érintem, de a jelenség ugyanaz. a végén lemegyek egy pincébe és ott is letesztelem
-
BlackPriest
őstag
-
BlackPriest
őstag
válasz
Janos250 #6428 üzenetére
Ugy erted az usb atalakito nelkul? Ugy is ugyanez.
Nem ilyen kabel, pc-bol bontottam, ez volt keznel, de utana a probapanelhez kapottakkal is megprobaltam. Kapcsolo csak siman radugva.
Ha a kabel megoldja, elsirom magam, nem hittem, hogy ennyire nyugos ez a cucc. Mi fog tortenni, ha az erkelyen kell ontozest vezerelnie a napon?
Ja, a tap volt usb is, illetve egy telefontolto is, de megvan a dc-dc konverter is. -
BlackPriest
őstag
válasz
Janos250 #6424 üzenetére
feladom ezt a sz@rt. program feltöltve, led bekapcsol, ha nyomok egy gombot. alaphelyzetben is világít a led. ha megfogom a kontrollert (bizonyos módon), akkor jó. újraforrasztottam, mert kontakt hibára gyanakodtam, de semmi. másik kontroller, ugyenz. próbapanelbe ültetve, detto. nem jöttem rá pontosan, de mintha az rx-tx-reset-gnd kvartettnél lenne a gond, illetve ha ott fogom a cuccot, akkor működik a program...
-
BlackPriest
őstag
válasz
BlackPriest #6311 üzenetére
Ez sem segitett. Honnan ismerem meg az eredetit, honnan erdemes rendelni?
-
BlackPriest
őstag
válasz
Janos250 #6305 üzenetére
köszi, megpróbálok írni neki! láttam, hogy kintről van fele áron, de gondoltam ennyit most nem várok.
ami leírást találtam:
I have just received two identical or similar boards. You sure can use them to program an Arduino Pro. Connect it as usually:
Arduino / Converter
GND <-> GND
RX <-> RX
TX <-> TX
VCC <-> 5V or 3.3V depending on your Arduino Pro Version (or don't connect if you have separate power for your circuit)When programming from Arduino IDE, press and hold the Reset button during compilation and release it after information about sketch size appears and state changes to "Uploading". Uploading should begin and succeed.
In case of problems - connect RX to TX and TX to RX (this is the usual pin labelling scheme with other converters).
Nekem nem vált be, én is az elajándékozás felé hajlok lassan
-
BlackPriest
őstag
válasz
razorbenke92 #6300 üzenetére
pedig az elsőre feltöltött program hibátlanul fut
az első boardot még a korábbi programverzióval tettem fel, ott más volt a board választék, de a megfelelőt választottam, a másik boardot az 1.8.3-assal, ott kiválasztottam a processzor típust is.ahogy guglizgattam, kieg infó, ami biztos fontos. az én usb átalakítóm 4 pines, nincs dtr pin. tecső videót találtam, miszerint a reset gombot a feltöltés megkezdéséig(?) nyomva kell tartani, lehet, hogy csak én akarom rosszul tölteni a programot?
-
BlackPriest
őstag
válasz
razorbenke92 #6298 üzenetére
pontosan ilyet. ha a bootloader hibás, attól még a feltöltött programnak mennie kell?
köszönöm a tippet, már olvasom
-
BlackPriest
őstag
Sziasztok!
Nemrég vettem két arduino mini klónt, összedrótozva minden, program ragyogóan felment. Kódban hiba volt, a javított már nem megy fel, stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00 hibaüzenettel. Túrom a netet egy ideje, de nem találtam megoldást. Az előbb feldugtam a másik példányt, kód felmegy, másodjára ugyanez a hiba.
Van valakinek ötlete? Lehet valahogy gyári beállítást visszaállítani?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó ASUS Phoenix GTX 1660 OC 6GB (PH-GTX1660-O6G)
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- 0 perces RYZEN laptop, eredeti Win10! FullHD IPS / 12GB DDR4 / 1TB M.2 SSD! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest