Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mprrpm
tag
[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #8087 üzenetére
Arduino progiba könyvtárak kezelése majd keresés: dcf77.
Többet is kidob, felteszed, mindegyik működik.
Szerintem sok értelme már nincs mert kicsid drága pontos idő ez. (DCF77 vevő csak a Conradnál 4000FT)
Én is csak egyszer használtam templomharangnál mert nem volt könnyen megoldható akkor még az internet (NTP). (Akkoriban kb. 5-6 éve még PLC-re programoztam le a dcf77 vételt....mai napig pontosan szól a harang )[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #8097 üzenetére
Máshol nem fogsz kapni használható dcf77 modult, persze lehet építeni is csak nem éri meg.
De ha van rá olcsóbb megoldás akkor szólj. Ja és inverterek közelébe se szereti venni a jelet.
Kb. 2-3 méteren belül ha csak egy telefontöltő üzemel már bizonytalanná teszi a vételt.Szinte kivétel nélkül mindenhol DS3231-et használok.
Kb 5.-ik mátrixos órámat építettem, valamint egy szintén saját készítésű reklámfutófénynek is ez az RTC-je. Munkahelyre most készül éppen egy nagyobb kivitelű óra.
Kb.5 évig elmegy egy CR2032-vel, igaz kell egy kis átalakítást végezni a panelon, a pontossága pedig évente 10sec-en belül van, amit progiba meg után lehet húzni. Ennél olcsóbban már csak a DS1307-van de azt nem szeretem mert hőmérséklet változásra szeret elmászkálni a pontossága.MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #8102 üzenetére
Egyébként arduinóba megcsináltam már a dcf77 pontosítja DS3231-et.
dcf77 vételi problémával már foglalkoznak mások is, sőt már külön jelformálót is készítettek ennek a kezelésére. Amit ajánlottam előzőbe, ha azt felrakod abban már van egy jelvizsgáló kis rész és meg tudod nézni a vett jelek minőségét is egy szkóp szerű képernyőn.A ds3231 ZS-042 panel alapvetően nem sima CR2032 gombelemre van kitalálva hanem LIR2032 gomb akkura, mert létezik egy töltő áramköri rész ami folyamatosan tölti a 3,6V-os lítium akksit.
Így az akkumulátor kapocsfeszültsége 4,2 V körül jár na most ha ebbe elhelyezel egy CR2032-t akkor az pár napon belül szinte felrobban, ezért el kell távolítani a panelről ezt a töltő áramköri részt. (bocs hirtelen ezt találtam)
Egyébként én nem tettem gombokat egyik órára sem hanem IR-en keresztül pl TV távirányító nem használt gombjaira tettem a beállítást és nem kell hozzányúlni közvetlen az órához, vagy pl. magasra mászni a beállításához.
De igen lehet BT vagy Wifi-n keresztül is, nekem volt egy csomó IR vevőm régi projektből maradt.
Az én óráim Arduino nano valamint a kihívás és tanulás kedvéért STM32F103-mal készültek.
A terv amin most dolgozom házfalra kültéri kb. 5000-8000 ledes reklámfelület fél méter magas, alapja ESP32 lenne, hőmérővel, órával természetesen (költséghatár max 40000Ft-ig).MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #8102 üzenetére
Hálószobába: óra, hőfokmérő, családi név és születésnapokon, 10 percenként "boldog szül.......stb.stb", óránkénti csipogó jelzéssel, autómata téli-nyári átállás, autómata fényintenzitás mérés beállítás (asszony kedvéért éjszaka nem elég sötét a sötét ).
Konyhába: + gombnyomásra napi névnapok + jelenlét érzékelés (energy saving).
Üzletbe: reklámszöveg (8 x 64led), külső, belső hőfok, óra, dátum.
Munkahelyen: óra, hőfokok, műszakból még hátralévő idő, idegen belépésre üdvözlő szöveg .MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #8118 üzenetére
Én ezt javaslom:
#include <dcf77.h>
#if defined(__AVR__)
const uint8_t dcf77_analog_sample_pin = 5;
const uint8_t dcf77_sample_pin = A5; // A5 == d19
const uint8_t dcf77_inverted_samples = 1;
const uint8_t dcf77_analog_samples = 1;
// const uint8_t dcf77_pin_mode = INPUT; // disable internal pull up
const uint8_t dcf77_pin_mode = INPUT_PULLUP; // enable internal pull upconst uint8_t dcf77_monitor_led = 18; // A4 == d18
uint8_t ledpin(const uint8_t led) {
return led;
}
#else
const uint8_t dcf77_sample_pin = 53;
const uint8_t dcf77_inverted_samples = 0;// const uint8_t dcf77_pin_mode = INPUT; // disable internal pull up
const uint8_t dcf77_pin_mode = INPUT_PULLUP; // enable internal pull upconst uint8_t dcf77_monitor_led = 19;
uint8_t ledpin(const uint8_t led) {
return led<14? led: led+(54-14);
}
#endifuint8_t sample_input_pin() {
const uint8_t sampled_data =
#if defined(__AVR__)
dcf77_inverted_samples ^ (dcf77_analog_samples? (analogRead(dcf77_analog_sample_pin) > 200)
: digitalRead(dcf77_sample_pin));
#else
dcf77_inverted_samples ^ digitalRead(dcf77_sample_pin);
#endifdigitalWrite(ledpin(dcf77_monitor_led), sampled_data);
return sampled_data;
}void setup() {
using namespace Clock;Serial.begin(9600);
Serial.println();
Serial.println(F("Simple DCF77 Clock V3.1.1"));
Serial.println(F("(c) Udo Klein 2016"));
Serial.println(F("www.blinkenlight.net"));
Serial.println();
Serial.print(F("Sample Pin: ")); Serial.println(dcf77_sample_pin);
Serial.print(F("Sample Pin Mode: ")); Serial.println(dcf77_pin_mode);
Serial.print(F("Inverted Mode: ")); Serial.println(dcf77_inverted_samples);
#if defined(__AVR__)
Serial.print(F("Analog Mode: ")); Serial.println(dcf77_analog_samples);
#endif
Serial.print(F("Monitor Pin: ")); Serial.println(ledpin(dcf77_monitor_led));
Serial.println();
Serial.println();
Serial.println(F("Initializing..."));pinMode(ledpin(dcf77_monitor_led), OUTPUT);
pinMode(dcf77_sample_pin, dcf77_pin_mode);DCF77_Clock::setup();
DCF77_Clock::set_input_provider(sample_input_pin);// Wait till clock is synced, depending on the signal quality this may take
// rather long. About 5 minutes with a good signal, 30 minutes or longer
// with a bad signal
for (uint8_t state = Clock::useless;
state == Clock::useless || state == Clock::dirty;
state = DCF77_Clock::get_clock_state()) {// wait for next sec
Clock::time_t now;
DCF77_Clock::get_current_time(now);// render one dot per second while initializing
static uint8_t count = 0;
Serial.print('.');
++count;
if (count == 60) {
count = 0;
Serial.println();
}
}
}void paddedPrint(BCD::bcd_t n) {
Serial.print(n.digit.hi);
Serial.print(n.digit.lo);
}void loop() {
Clock::time_t now;DCF77_Clock::get_current_time(now);
if (now.month.val > 0) {
switch (DCF77_Clock::get_clock_state()) {
case Clock::useless: Serial.print(F("useless ")); break;
case Clock::dirty: Serial.print(F("dirty: ")); break;
case Clock::synced: Serial.print(F("synced: ")); break;
case Clock::locked: Serial.print(F("locked: ")); break;
}
Serial.print(' ');Serial.print(F("20"));
paddedPrint(now.year);
Serial.print('-');
paddedPrint(now.month);
Serial.print('-');
paddedPrint(now.day);
Serial.print(' ');paddedPrint(now.hour);
Serial.print(':');
paddedPrint(now.minute);
Serial.print(':');
paddedPrint(now.second);Serial.print("+0");
Serial.print(now.uses_summertime? '2': '1');
Serial.println();
}
}
Ez tökéletesen működik, és innen tudod leszedni hozzá a cuccokat meg egy kis infót.
De ha ez nem tetszene akkor válogass ezek közül. (páran feldolgozták már ezt a témát)MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #8124 üzenetére
Na tisztázzuk a dolgokat.
Ha egy arduino programot megtalálsz igaz ez bár mire az szinte semmit nem ér ha nincsen hozzá meg a könyvtárrendszere ami alapján hivatkozik egy csomó mindenre valamint még nagyon sokszor a verziója sem mindegy.
Példa: amivel menetrend szerint szívok, engem érdekelnek a pontmátrix kijelzők, megjelenítő felületek, ebben az arduinóra szerintem legjobban összerakott nagyon profin megalkotott igen igen struktúrált program az MD.parola.
(Egyirányú soros kommunikáció sokat lehet belőle tanulni. WS2812 ledek meghajtása hasonló csak ugye ott kicsi másképpen + bejön a szín is.)
De ahhoz, hogy ez működjön ehhez kell egy csomó minden. Többek között ami a max7219 ic soros vonali meghajtót kezeli. Ebből kijön kb. 3 havonta újabb és újabb verzió. De a meghajtó progiból is van kb. 4-5 féle amit remekül lehet használni. (Ha nagyon profi vagy csinálsz sajátot.)
Tehát alkotok dcf77-hez saját programot szuperül csillog-villog, működik és eszembe jut valami kb. 3 hónap elteltével amit szeretnék hozzátenni a programomhoz de közbe már felajánlotta az arduino progi, hogy megjelent újabb frissítés, lefrissíti az ember, rá akarod tölteni a módosított programodat és már hibát dob, hogy valami gond van. A te esetedben a time.h-val. (time.h-t már nem nagyon használják van helyette Time-master, szebb, jobb) Szokták mondani ugye a kőkorszaknak sem azért lett vége mert elfogyott a kő.
De ezek a frissítések amik a könyvtár rendszert is tartalmazzák sokszor meg bekerülnek újabb jobb dolgok, esetleg portolják más hardverekre is (pl. ESP32 ) ami az előző verziókba nem volt.
Nagyon sok arduino minta program uno-ra íródik, de attól kisebb-nagyobb átalakításokkal megy az mondjuk Arduinó Megán is a hardver sajátosságaival együtt lábkiosztás, memória...stb, stb.
Lehetőségek a megfelelő könyvtár felrakására.
Vagy bemásolod a letöltött könyvtárat az arduino könyvtárba vagy ahogy az előzőekben írtam feltelepíted és elintéz mindent a program(letölti bemásolja) vagy pedig a letöltött zip file-t a zip file hozzáadása menüpontban rakod fel. (github-ról komplett leszeded a zip file-t és hozzáadod)
Ilyenkor telepítésre kerülnek többek között a példaprogramok is és ezek általában megfelelően hiba nélkül lefordulnak és elindulnak.
Remélem tudtam valamicskét segíteni.[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz // Chaka // #8127 üzenetére
Teljesen igazatok van. De az átlag user hogy kezdi?
Lát valamit, megtetszik neki, vas megjön és egyből a megúszós produkciós utat választja.
Rátalál valamire letölti, feltölti és nem működik.
A miértjét megérteni, időigényes feladat, szerintem nektek nem kell mondanom.
Hiányosságok, hát igen....De ez így szép.
[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
mprrpm
tag
Sziasztok!
Szerintem DS3231-el jössz ki a legjobban.
Hozzáteszem csináltam DCF77-el templomtorony harangvezérlőt. Előny: pontos ha tökéletes a vétel nem kell vacakolni téli/nyári átállással. Hátrány: csak Conrádnál fogsz kapni vevőt aranyárba 4000Ft környéke.
Valamint készült melóhelyre ESP32 NTP-vel óra is.
NTP is jó de ahol nincsen használható WIFI ott nem jöhet számításba.DS3231 és NTP kombó már elég jó páros tud lenni (előny: elég egyszer egy hónapban szinkronizálni WIFI-ről és viszonylag pontos időt kapsz olcsón sokáig. Hátrány hogy ha nem LIR32 aksit használsz hanem CR2032-t elemet a DS3231-hez akkor kicsit át kell alakítani a töltőáramköri részt (pukkanás elkerülése végett).
És a téli nyári átállás progiba 4sor.
Tapasztalat 4 éve megy DS3231 CR2032-vel évi +2 sec csúszással egy nehezen hozzáférhető helyen fényreklámban, nem kell óraátállításkor vacakolni.MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #9889 üzenetére
(2700Ft+1800Ft) annyira nem olcsó.
Én is sokat kísérleteztem DCF77-el. Tápegység, inverter ne legyen a közelbe 3-4 méteren belül mert az bekavar.
Annak idején PLC-re volt projektem. Ha azt akartam, hogy közel 100% legyen a szinkronizáció pontossága akkor inkább éjjel volt rá nagyobb az esély.MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz Scooter86101 #12325 üzenetére
Ne pötyögj tessék:
const char* const mainevnap[][31] = {
/*január*/ {"Fruzsina", "Ábel", "Benjámin, Genovéva", "Leóna, Titusz", "Simon", "Boldizsár", "Attila, Ramóna", "Gyöngyvér", "Marcell", "Melánia", "Ágota", "Ernő", "Veronika", "Bódog", "Lóránd, Lóránt", "Gusztáv", "Antal, Antónia", "Piroska", "Márió, Sára", "Fábián, Sebestyén", "Ágnes", "Artúr, Vince", "Rajmund, Zelma", "Timót", "Pál", "Paula, Vanda", "Angelika", "Karola, Károly", "Adél", "Martina", "Gerda, Marcella"},
/*február*/ {"Ignác", "Aida, Karolina", "Balázs", "Csenge, Ráhel", "Ágota, Ingrid", "Dóra, Dorottya", "Rómeó, Tódor", "Aranka", "Abigél, Alex", "Elvira", "Bertold, Marietta", "Lídia, Lívia", "Ella, Linda", "Bálint, Valentin", "Georgina, Kolos", "Julianna, Lilla", "Donát", "Bernadett", "Zsuzsanna", "Aladár, Álmos", "Eleonóra", "Gerzson", "Alfréd", "Mátyás", "Géza", "Edina", "Ákos, Bátor", "Elemér"},
/*március*/ {"Albin", "Lujza", "Kornélia", "Kázmér", "Adorján, Adrián", "Inez, Leonóra", "Tamás", "Zoltán", "Fanni, Franciska", "Ildikó", "Szilárd", "Gergely", "Ajtony, Krisztián", "Matild", "Kristóf", "Henrietta", "Gertrúd, Patrik", "Ede, Sándor", "Bánk, József", "Klaudia", "Benedek", "Beáta, Izolda", "Emőke", "Gábor, Karina", "Irén, Írisz", "Emánuel", "Hajnalka", "Gedeon, Johanna", "Auguszta", "Zalán", "Árpád"},
/*április*/ {"Hugó", "Áron", "Buda, Richárd", "Izidor", "Vince", "Bíborka, Vilmos", "Herman", "Dénes", "Erhard", "Zsolt", "Leó, Szaniszló", "Gyula", "Ida", "Tibor", "Anasztázia, Tas", "Csongor", "Rudolf", "Andrea, Ilma", "Emma", "Tivadar", "Konrád", "Csilla, Noémi", "Béla", "György", "Márk", "Ervin", "Zita", "Valéria", "Péter", "Katalin, Kitti"},
/*május*/ {"Fülöp, Jakab", "Zsigmond", "Irma, Tímea", "Flórián, Mónika", "Adrián, Györgyi", "Frida, Ivett", "Gizella", "Mihály", "Gergely", "Ármin, Pálma", "Ferenc", "Pongrác", "Imola, Szervác", "Bonifác", "Szonja, Zsófia", "Botond, Mózes", "Paszkál", "Alexandra, Erik", "Ivó, Milán", "Bernát, Felícia", "Konstantin", "Júlia, Rita", "Dezső", "Eliza, Eszter", "Orbán", "Evelin, Fülöp", "Hella", "Csanád, Emil", "Magdolna", "Janka, Zsanett", "Angéla"},
/*júnuis*/ {"Tünde", "Anita, Kármen", "Klotild", "Bulcsú", "Fatime", "Cintia, Norbert", "Róbert", "Medárd", "Félix", "Gréta, Margit", "Barnabás", "Villő", "Anett, Antal", "Vazul", "Jolán, Vid", "Jusztin", "Alida, Laura", "Arnold, Levente", "Gyárfás", "Rafael", "Alajos, Leila", "Paulina", "Zoltán", "Iván", "Vilmos", "János, Pál", "László", "Irén, Levente", "Péter, Pál", "Pál"},
/*július*/ {"Annamária, Tihamér", "Ottó", "Kornél, Soma", "Ulrik", "Emese, Sarolta", "Csaba", "Apollónia", "Ellák", "Lukrécia", "Amália", "Lili, Nóra", "Dalma, Izabella", "Jenő", "Örs, Stella", "Henrik, Roland", "Valter", "Elek, Endre", "Frigyes", "Emília", "Illés", "Dániel, Daniella", "Magdolna", "Lenke", "Kincső, Kinga", "Jakab, Kristóf", "Anikó, Anna", "Liliána, Olga", "Szabolcs", "Flóra, Márta", "Judit, Xénia", "Oszkár"},
/*augusztus*/ {"Boglárka", "Lehel", "Hermina", "Dominika, Dominik, Domonkos", "Krisztina", "Berta, Bettina", "Ibolya", "László", "Emőd", "Lőrinc", "Tiborc, Zsuzsanna", "Klára", "Ipoly", "Marcell", "Mária", "Ábrahám", "Jácint", "Ilona", "Huba", "István", "Hajna, Sámuel", "Menyhért, Mirjam", "Bence", "Bertalan", "Lajos, Patrícia", "Izsó", "Gáspár", "Ágoston", "Beatrix, Erna", "Rózsa, Letti", "Bella, Erika"},
/*szeptember*/ {"Egon, Egyed", "Dorina, Rebeka", "Hilda", "Rozália", "Lőrinc, Viktor", "Zakariás", "Regina", "Adrienn, Mária", "Ádám", "Hunor, Nikolett", "Teodóra", "Mária", "Kornél", "Roxána, Szeréna", "Enikő, Melitta", "Edit", "Zsófia", "Diána", "Vilhelmina", "Friderika", "Máté, Mirella", "Móric", "Tekla", "Gellért, Mercédesz", "Eufrozina, Kende", "Jusztina, Pál", "Adalbert", "Vencel", "Mihály", "Jeromos"},
/*október*/ {"Malvin", "Petra", "Helga", "Ferenc", "Aurél", "Brúnó, Renáta", "Amália", "Koppány", "Dénes", "Gedeon", "Brigitta", "Miksa", "Ede, Kálmán", "Helén", "Teréz", "Gál", "Hedvig", "Lukács", "Nándor", "Vendel", "Orsolya", "Előd", "Gyöngyi", "Salamon", "Bianka, Blanka", "Dömötör", "Szabina", "Simon, Szimonetta", "Nárcisz", "Alfonz", "Farkas"},
/*november*/ {"Marianna", "Achilles", "Győző", "Károly", "Imre", "Lénárd", "Rezső", "Zsombor", "Tivadar", "Réka", "Márton", "Jónás, Renátó", "Szilvia", "Aliz", "Albert, Lipót", "Ödön", "Gergely, Hortenzia", "Jenő", "Erzsébet, Elizabet", "Jolán", "Olivér", "Cecília", "Kelemen, Klementina", "Emma", "Katalin", "Virág", "Virgil", "Stefánia", "Taksony", "Andor, András"},
/*december*/ {"Elza", "Melinda, Vivien", "Ferenc, Olívia", "Barbara, Borbála", "Vilma", "Miklós", "Ambrus", "Mária", "Natália", "Judit", "Árpád", "Gabriella", "Luca, Otília", "Szilárda", "Valér", "Aletta, Etelka", "Lázár, Olimpia", "Auguszta", "Viola", "Teofil", "Tamás", "Zénó", "Viktória", "Ádám, Éva", "Eugénia", "István", "János", "Kamilla", "Tamara, Tamás", "Dávid", "Szilveszter"},
};Többibe is tudok segíteni.
[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz PeterPH #12326 üzenetére
Mindegyik linkelt library-hoz használható magyar ékezetes karakterek:
// magyar ékezetes karakterek
5, 0x20, 0x54, 0x56, 0x79, 0x40, // á
5, 0x78, 0x14, 0x16, 0x15, 0x78, // Á
5, 0x38, 0x54, 0x56, 0x55, 0x18, // é
5, 0x7C, 0x54, 0x56, 0x55, 0x44, // É
3, 0x44, 0x7E, 0x41, 0x00, 0x00, // í
3, 0x44, 0x7E, 0x45, 0x00, 0x00, // Í
5, 0x30, 0x48, 0x4A, 0x49, 0x30, // ó
5, 0x38, 0x44, 0x46, 0x45, 0x38, // Ó
5, 0x30, 0x49, 0x48, 0x49, 0x30, // ö
5, 0x38, 0x45, 0x44, 0x45, 0x38, // Ö
5, 0x30, 0x4A, 0x49, 0x4A, 0x31, // ő
5, 0x38, 0x46, 0x45, 0x46, 0x39, // Ő
5, 0x38, 0x40, 0x42, 0x21, 0x78, // ú
5, 0x3C, 0x40, 0x42, 0x41, 0x3C, // Ú
5, 0x38, 0x41, 0x40, 0x21, 0x78, // ü
5, 0x3C, 0x41, 0x40, 0x41, 0x3C, // Ü
5, 0x38, 0x42, 0x41, 0x22, 0x79, // ű
5, 0x3C, 0x42, 0x41, 0x42, 0x3D, // ŰÉn szerkesztéshez LEDMatrixStudio-t használtam.
[ Szerkesztve ]
MPETYA
-
mprrpm
tag
-
mprrpm
tag
válasz JozsBiker #14263 üzenetére
Kb. 4 éve megy melóhelyen egy digitális órába, köszöni szépen jól van.
CR2032-nek a feszültségét még nem mértem a hozzáférhetőség miatt.
Az elektronika az álmennyezet fölé van bemókolva és onnan szalagkábelen kivezetve a kijelző és az infra vevő a beállításhoz.érdekesség: a 3-4 év alatt összesen +19 másodpercet szedett össze !
MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz Wolfram #19136 üzenetére
Némelyik DS1307 3,3V-al nem indul el. 5V pedig az ESP32-nek nem tesz jót.
Ezt a DS1307 lapot nem ismerem de 5V-al vigyázni sima 3V-os CR2032 elemet felfúja mert nem akksi (LIR2032). DS3231lapoknál ellenállást ki kell forrasztani és akkor nem fogja az elemet tölteni. Tapasztalat sima CR2032 elemmel is 5-10 évig gond nélkül elmegy.MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz fchris82 #21303 üzenetére
12V-os ledeknek központi tápjuk lesz? Ha központi lesz mekkora távolságra viszed a ledekhez a 12V-ot? Csak mert (I2XR). Pl. 5M-es konyhapult világításnál azért ez már nem elenyésző teljesítmény és ezzel együtt veszteség mondjuk 20M-ről(2X20=40M vezeték 12V-on) odavinni a szuflát.
Bocs csak így elsőre ezek jutnak eszembe.MPETYA
-
mprrpm
tag
válasz fchris82 #21303 üzenetére
Teljesítmény szabályozó rész megépítése sem egyszerű 20-25 zónának.
Nekem a 8+4db redőny vezérlőnek a megépítése is kihívást jelentett pedig ott tényleg csak relékkel van megoldva a teljesímény rész.
Vezérlés pedig atmega2560 a nagyszámú digit be kimenetek miatt + ESP32 a wifi+webserver miatt (reggel-este ne kelljen végignyomni mind a 12redőnyt 3 szinten ).MPETYA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Autós topik
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Most kell bringát venni? A OneSport akciósan kínál két biciklit is
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- IPad Mini 4 - 128 GB - Cellular + Wifi (+ TOK + FÓLIA)
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- 1 TB Samsung M.2 2280, NVMe, PCIe, Gen4X4, SSD /számlával / 12 hónap jótállással
- DJI Mavic 3 Pro RC - drón szett új állapotban - Garanciával
- Playstation/Xbox konzolok
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest