- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám amin sokat gondolkodtam, és nem tudom hogyan lehetne krrektül megoldani.
Adott egy androidos TV box, amire rádugtam usb vel egy laptop HDD-t. A TV box torrent kliense erre tölti rá a filmeket sorozatokat, én csak FTP-n rámásolok egy torrent fájlt a TV box pedig már tölti is a HDD re.
Na de a problémám, hogy a TV box az USB portjait folyamatosan áram alatt tartja, és este hangos a HDD, a másik pedig, hogy nem akarom 0-24 ben járatni, mert minek menjen folyton a HDD.Arduino nano ra gondoltam, hogy megvalósítom.
Kettő dolgot szeretnék.Az arduino adjon ki egy 5v os jelet, teszem azt déltől 3 óráig. (egy 5v os kis relére kötném ami ilyenkor átkapcsolna és áram alá helyezné a HDD-t, azaz déltől 3 óráig tudna a torrent kliens seedelni.
A másik pedig, hogy mikor bekapcsolom a TV boxot, olyankor egy kék leddel jelzi ezt, na most azt a ledet leágaztatnám az arduinora, és szintén azt akarom, hogy amint a kék led áramot kap, ezt az arduino észlelje, és ismét adja ki az 5v os jelet, hogy átkapcsoljon a relé, és áram alá kerüljön a HDD, hiszen nyilván azért kapcsolom be, hogy filmet nézzek róla.
Első körben az a kérdésem, hogy ez a két projekt megvalósítható arduino val? Ha kell veszek arduino uno-t, csak gondoltam a nano is elég lehet erre a feladatra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tőzsde és gazdaság
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Renault, Dacia topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Gyúrósok ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 12/256GB Újszerű,Kétkártyás,Töltővel. 1év Garanciával!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged