Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: WELLPUR KVITA GF85 - JYSK - tapasztalatok
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Sziasztok! Lenne egy problémám amin sokat gondolkodtam, és nem tudom hogyan lehetne krrektül megoldani.
Adott egy androidos TV box, amire rádugtam usb vel egy laptop HDD-t. A TV box torrent kliense erre tölti rá a filmeket sorozatokat, én csak FTP-n rámásolok egy torrent fájlt a TV box pedig már tölti is a HDD re.
Na de a problémám, hogy a TV box az USB portjait folyamatosan áram alatt tartja, és este hangos a HDD, a másik pedig, hogy nem akarom 0-24 ben járatni, mert minek menjen folyton a HDD.Arduino nano ra gondoltam, hogy megvalósítom.
Kettő dolgot szeretnék.Az arduino adjon ki egy 5v os jelet, teszem azt déltől 3 óráig. (egy 5v os kis relére kötném ami ilyenkor átkapcsolna és áram alá helyezné a HDD-t, azaz déltől 3 óráig tudna a torrent kliens seedelni.
A másik pedig, hogy mikor bekapcsolom a TV boxot, olyankor egy kék leddel jelzi ezt, na most azt a ledet leágaztatnám az arduinora, és szintén azt akarom, hogy amint a kék led áramot kap, ezt az arduino észlelje, és ismét adja ki az 5v os jelet, hogy átkapcsoljon a relé, és áram alá kerüljön a HDD, hiszen nyilván azért kapcsolom be, hogy filmet nézzek róla.
Első körben az a kérdésem, hogy ez a két projekt megvalósítható arduino val? Ha kell veszek arduino uno-t, csak gondoltam a nano is elég lehet erre a feladatra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , 13100F , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 1.5 TB HDD
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Jawbone Up okoskarkötő, aktivitásmérő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Quansheng UV-K6 adóvevő eladó
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
ekkold