- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ivqkzy-: Eddig
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
maestro87 #1685 üzenetére
van Arduinos driver is, de tipikusan akkor szokott ilyen hibákat dobni a fordító amikor ez valamiért nem megy. Elvileg az Arduino mappában is van egy Drivers mappa és onnan is telepítheted.
Másik ggyakori dolog ebben az esetben, hogy nincs bootloader a MCU-don. Ha kínából vetted akkor erre meg van az esély. Ilyenkor értelemszerűen bele kell égetni, amire több megoldás is van: [link], vagy TinyISP meg stb.
-
maestro87
őstag
válasz
maestro87 #1682 üzenetére
Arduino: 1.6.5 (Windows 8.1), Board: "Arduino Uno"
Sketch uses 30 538 bytes (94%) of program storage space. Maximum is 32 256 bytes.
Global variables use 386 bytes (18%) of dynamic memory, leaving 1 662 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes.
avrdude: stk500_recv(): programmer is not responding
avrdude: stk500_getsync() attempt 1 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 2 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 3 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 4 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 5 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 6 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 7 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 8 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 9 of 10: not in sync: resp=0x71
avrdude: stk500_getsync() attempt 10 of 10: not in sync: resp=0x71
Hiba a feltöltés során. A hiba elhárítása a http://www.arduino.cc/en/Guide/ oldalon a Troubleshooting#upload alatt került leírásra.
This report would have more information with
"Show verbose output during compilation"
enabled in File > Preferences.Nem ismeri ezeket a parancsokat, vagy mi? Narancssárga led folyamatosan villog, az mit jelent?
-
Gergosz2
veterán
válasz
maestro87 #1679 üzenetére
Szia!
Nekem van egy hasonló MCUfriend-es darabom, de úgy, mint egy komplett érintőképernyő a mai napig nem sikerült beüzemelnem. Maga kijelző része rendesen működik pl. az Adafruit-os TFT library-val, meg találtam egy külön library-t amivel sikerült életet lehelnem az érintő funkcióba is. De a kettőt egyszerre működésre bírni még nem sikerült.
Szóval én azt mondom ha teheted inkább ne vedd ezt meg, vagy ha igen akkor pl csak kijelzőnek tökéletes lesz. Arduino.cc-n is van egy fórumtéma ahol ezt a kijelzőt boncolgatják, de ott sem igazán sikerült az egészet működésre bírni. Gondolkoztam rajta, hogy a két library-ból valami használhatót összerakok csak eddig nem vett rá a lélek.Amit ajánlani tudok az az UTFT library. Ezzel lehet a legkönnyebben dolgozni szerintem. Van hozzá UTOUCH library is de ezzel a példánnyal nem lehet működésre bírni. Helyette inkább ilyet vegyél: [link] . Ez tökéletesen megy fent említett két library-val és gyorsan is lehet vele dolgozni. Több ilyet is felhasználtam már különböző applikációkba.
A linket csak a típus miatt tettem be, szokott lenni ez 3k-ért is.(#1680) bacus
Mit hova? kérdést egyszerűen le lehet rendezni mert ennek olyan a kialakítása, hogy csak bele kell dugni az UNO kártyába.
-
bacus
őstag
válasz
maestro87 #1679 üzenetére
Ezt próbáltad? A banggod oldalon van a link..
Le kell töltened, ki kell csomagolni, rádugni egy unora, majd betölteni az egyik example-t.
Ha még nem csináltad sosem, akkor nem is olyan egyszerü.. mit hova. -
tvamos
nagyúr
válasz
maestro87 #1389 üzenetére
Az AVR Studio nem támogatja az Arduino cuccokat, ugy tudom. Én meloban ezt használtam. (Meg régen hobby projektekre is.) Most már hobbyra csak Arduino van, nem használok AVR assemblert, ha gyorsabb a folyamat, nem tudom megoldani Arduino-val, akkor STM discovery.
Én az LCD shield helyett inkább soros LCD-t keresnék az eBay-en. Olcsóbb.
Nem tudom, mi lehet a gyíkja az AVR Studionak... sajnálom. Én már vagy 4 éve nem használom. -
tvamos
nagyúr
válasz
maestro87 #1380 üzenetére
Ha már a PIC-et említetted, akkor az Arduino alapja eredetileg az Atmel AVR. Annak az MPLAB-ja az Atmel Studio 6. Régebben kellett hozzá c fordító, en az AVR GCC-t használtam, de talán a c fordító már integrált... The Atmel Studio 6 IDP gives you a seamless and easy-to-use environment to write, build and debug your applications written in C/C++ or assembly code.
Ha meg Arduinozni akarsz, ott a framework aa Arduino oldalán. -
Gergosz2
veterán
válasz
maestro87 #1382 üzenetére
Nekem nincs különösebb bajom a fordítóval. Elvileg támogat más fordítókat, egyszer én is utána olvastam de valamiért abbahagytam. Igazából néha tényleg jól jönne egy kicsit jobban strukturált ablak meg stb, de mondom megszokja az ember.
A nyelv elviileg C vagy ahhoz valami nagyon hasonló. Ha az megy akkor itt semmi gond sem lesz.
Ilyen shield-ek (vagy micsodák) nincsenek ebay-en amit egyben rá lehet tenni a fejlesztőpanelra, és tartalmaz minden földi jót (buzzer, ledek, gombok, infra stb)?
Jesz. Van itt minden mi szem szájnak ingere. Gondolom azért keresed az ilyen boardokat mert PIC-es cuccoknál gyakran találkozik vele az ember. Itt is biztos van ilyen , személy szerint nekem nincs.
Felmész ebayre és rákeresel az arduino vagy arduino shiled kifejezésekre. Persze emellet még kismillió féle cucc van hozzá.
Gyakran szoktam azt is csinálni, hogy átbújom azon eladók kínálatát akitől gyakran szoktam vásárolni. Pl ez az eladó teljesen korrekt, megbízható, sokat vettem már tőle.
-
Gergosz2
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Formula-1
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Star Wars rajongók
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest