Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Victoryus
üzenetére
Szerintem kicsit túlgondolkodtad ezt.
A szumó robotok nem hiszem, hogy használnának kamerát, egyrészt a sérülékenysége/ára miatt, másrészt, mert anélkül is tökéletesen el tudja látni a feladatát. Elég rá néhány sima IR vagy UH távolságmérő (előbbi pontosabb, utóbbit nem zavarja a napfény, bár ez nem tudom mennyire szempont), amivel megtalálja az ellenfelet (mivel ez nem csapatsport, ami előtte van, biztosan azt kell ütni
) egyszerű közelségérzékelők (reflexiós IR kapuk vagy mikrokapcsolók) a kontaktus érzékelésére, és vonalkövetők az aljára, hogy felismerje a küzdőtér szélét jelző vonalat."Ha szumó lesz, akkor honnan tudja az egyik robot, hogy a másiknak éppen melyik részét támadja?"
Most jutott eszembe, hogy távolságmérővel is meg lehet tippelni, hogy merre néz az ellenfél, mégpedig a mozgása alapján. Ha közeledik, akkor az elejét látom, ha távolodik, akkor meg a hátát.
-
Janos250
őstag
válasz
Victoryus
üzenetére
Mindkettőben van.
Én az ESP32-t javasolom mindenkinek. Nem sokkal drágább, viszont több szabad GPIO van. Továbbá a két mag se hátrány, mert a user programja önállóan fut egy magon, a rendszeré meg a másikon, ha nem variáljuk át.Na, közben látom, már kaptál jó választ, amivel én is egyetértek.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Victoryus
üzenetére
1 szavazat az ESP32 re, ha minnéél kevesebb komponensből szeretnéd megoldani.
OKok:
sokkal töb GPIO lába van mint a ESP8266 nak, 2 core így nem kell yield() szórakozni.
Elegendő számítási kapacítása van hogy kiszolgáljon.
Bluetooth is van ráadásként....Vagy SMT32 ből és egy Wifi ESP8266 a kommunikációhoz , de ezt nem biztos, hogy én választanám.
Vagy Esetleg egy sima ESP8266 ha kell GPIO extenderrel ha kell.
Kérdés, mit szeretnél, mennyi GPIO lábra van szükséged. Javaslatom előszöt nézd meg mennyi szenzort szeretnél használni, milyen modulokat, hol lehet egyszerűsíteni (pl I2C több modult felrakni) és az alapján válasz ha megvan a system design......
SzerK: Ultrahang szenzor nem lát részleteket, a legközelebbi viszhangot tudod detektálni. arra kamera kell Rasperry Pi pl elegendő számítási teljesítménye van erre.
Sima LED Mátrix vezérlésre a ESP8266 is elegendő....
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elektromos autók - motorok
- Igen, jól tippeltünk, itt a fekete D15 G2
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Hearthstone: Heroes of Warcraft - free online CCG
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3410 - i3-10110U I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5540 - i5-4GEN I 4GB I 240SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsón Google Nest Mini 2nd Gen
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3376, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 32GR93U-B 32 144Hz IPS UHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i5-1135G7 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
A szumó robotok nem hiszem, hogy használnának kamerát, egyrészt a sérülékenysége/ára miatt, másrészt, mert anélkül is tökéletesen el tudja látni a feladatát. Elég rá néhány sima IR vagy UH távolságmérő (előbbi pontosabb, utóbbit nem zavarja a napfény, bár ez nem tudom mennyire szempont), amivel megtalálja az ellenfelet (mivel ez nem csapatsport, ami előtte van, biztosan azt kell ütni
) egyszerű közelségérzékelők (reflexiós IR kapuk vagy mikrokapcsolók) a kontaktus érzékelésére, és vonalkövetők az aljára, hogy felismerje a küzdőtér szélét jelző vonalat.
ekkold