- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dave0825
őstag
A gond az, hogy szakdolgozat lesz ez a projekt, és az lenne a feladat, hogy egy robotkart Arduino-val úgy vezérelni, hogy "betanítani" egy tetszőleges mozgásra, amit ez alapján csinálnék meg több szervóra. Szóval a gond az, hogy van a robotkarban 2 digitális szervó (ami kell is, mert hasonló nyomatékút nem tudok beszerezni), amivel a linkelt megoldás nem működik, mert ha kap 5V-ot, akkor megmozdíthatatlan a szervó (miközben még jelet nem is adtam rá, hogy valamilyen pozícióba álljon, de ezt már kicsivel följebb írtam; amilyen pozícióba ráadom az 5V-ot, ott marad), ezt próbálnám azzal a megoldással kiküszöbölni, hogy mivel adott 2 kapcsoló, csak akkor kapjanak a szervók 5V-ot, ha megnyomtam a "recordButton"-t, így egyből a helyzetét is rögzítené ugye a program, és előtte oda állíthatnám, ahová akarom, mert nem adtam még rá feszültséget, csak gombnyomáskor. Remélem nagyjából érthető.
Plusz eszközök sajnos nem játszanak, az idő pedig eléggé szorít (2-3 hetem van végezni vele).
Gondoltam arra is, hogy 2 gyengébb analóg szervót (analóggal egyébként tökéletesen működik a fönt linkelt program, csak a 2 digitálissal nem) egymással szembefordítani, és egyszerre vezérelni, így duplázódik a nyomaték, és mégis analóg szervót használok, amit egyszerűbb. Ezzel viszont az a gond, hogy akkor átszerelgetnem is kéne a robotkart, plusz szereznem kéne még 2 analóg szervót.
Egy újabb probléma, hogy a szervóknak egyszerre kéne beállniuk a helyükre, mert az hogy néz ki egy robotkaron, hogy nem egyszerre mozognak a tagok...Szóval párhuzamos programozás, megint egy érdekes helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- HP EliteBook 830 G8 i5-11gen//16GB//256SSD//13.3 " FHD Bang&Olufsen hang
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged