- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ZUK Z2 - Kicsi a bors, de erős!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- hdanesz: Elektromos autózás - Hyundai Ioniq 28 kWh - 2018
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Postas99
senior tag
válasz
JulianSinulf #22276 üzenetére
Jobbat javaslok.
Amikor az Ercisson T28 -ba vásároltam akkut hogy életre leheljem akkor nem akartam kínai kitudja milyen akkut venni.A felső sorban az akku fizikai mérete található. az a 6 számjegyű érték
42x34x48 - ilyen akksit keress, lehet hogy kapacitásban akár nagyobb is lesz ennél nem sokkal
Amúgy a teljes szóra való első találat [EZ]
Ez pedig Polymer akksiBasszus f@sz vagyok már látom előttem írtátok
-
válasz
JulianSinulf #22276 üzenetére
Szia!
Szerintem el kell itt férjen, bár a [Hobby elektronika] inkább profilba vág.
Köznyelven szólva ez LiPo akku.
Helyesen a LiPo is Li-ion, csak folyékony elektrolit helyett polimer anyag tölti be az elektrolit szerepet. A folyékony elektrolitos Li-ion cellák - amit általában Li-ion néven emlegetnek kemény "tégelyes" tartóban vannak.Ha LiPo cseredarabot keresel, úgy célszerű keresni, hogy méreteit milliméterre megadva egymás után teszed, a vastagságát 10-el szorozva.
Tehát ha a szám rajta erre utal, akkor ennek a mérete 4.2mm vastag, 34mm széles és 48mm hosszú.Ami befér a helyére, szerintem nyugodtan beteheted. Ha sokkal kisebb a cella, akkor esetleg adódhat gond, hogy az eredeti cellához méretezett töltőáram túl nagy a kicsi cella számára.
Én egyébként ilyenkor rá szoktam mérni, mert néha vannak furcsaságok. Pont nemrég kellett egy távirányítós mini autóban cellát cserélnem. Kimértem, és a 330mAh akksit simán engedték 1A-el tölteni, ami 3C-nek felel meg. Az ökölszabály szerint biztonságos limit 1C, azaz egy 700mAh-s akksit 700mA-el szabad tölteni. Új korában. Ahogy elkezd öregedni, nő a belső ellenállása, úgy egyre inkább fűti magát a cella töltés közben, ami egyre inkább roncsolja a kémiáját -> Előbb utóbb pufi lesz. LiPo-nál én bele szoktam kókányolni a töltőáramkörbe ha lehet, és az elfogadható legkisebb értékre leveszem a töltőáramot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Hobby elektronika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Okos Otthon / Smart Home
- Riasztó topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 14" 2021, M1 32GB RAM/1TB SSD Space gray
- HP EliteBook x360 830 G8 Core i5 1145G7 2.6GHz/16GB RAM/512GB
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged