- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- koxx: Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dew28
aktív tag
válasz
ViZion #21312 üzenetére
230 V és arra fekete vagy barna (régi rendszerben) használható. 12 V-hez pirosat kellene használni. Zöld-sárga az csak a védőföld lehet.
Neme ertek egyet, legalabbis lakas vezetekelese eseten.
1: Magyarorszagon is hasznaltak regen piros szint vedovezetonek,
2: Angliaban raadasul a fazisvezeteto volt a piros (ott is uj szabvany szerint barna/kek/z-s van mar.)
3: ha egyenaramu berendezesek altalanos szinezese alapjan vennenk, hogy piros lenne a DC+, akkor a DC- fekete lenne? megint nem jo ugye, mert az a fazis.
4: automatizalasi kornyezetben altalaban az AC vezerlofeszultsegeket jelolik pirossal (bar szabvany nincs ra, de altalaban 230V. ) -
fchris82
csendes tag
válasz
ViZion #21312 üzenetére
Köszi, hogy hozzászóltál, nagyon hasznos dolgokat írtál
- Fejben már át is váltottam akkor ESP vonalra.
- Egy faszerkezetes "amerikai" - onnan ismerik ezt sokan - házról van szó, gipszkarton falakkal. Angliában élek. A 230-as vezetéket csak natur vezetik a falban, nincs védőcső. Azt tudom, hogy kis feszültségű rendszernek külön csövezés kell, elolvastam először a magyar "villanyszerelő tankönyvet", meg a brit szabályozást is. Ez alól kivétel, ha a kisebb áramú kábel szigetelése megfelel a nagyobb áramra is, illetve ilyen adatkábeleknél már raknak bele árnyékolást, DE, ennek ellenére én megpróbálnék kiépíteni kábelcsatornát az adatkábelnek, hogy később bontás nélkül lehessen cserélni. A brit szabályozás a kábelek vezetésére 15 cm széles szakaszokat definiál az ilyen házaknál, szóval 10-15 cm távolság lenne a kettő között. Az egyetlen probléma ezzel a tervvel egyelőre, hogy az ilyen házaknál annyira nem szoktak kábelcsetornát kiépíteni, hogy eddig nem találtam példát rá. Volt egy videó, amiben a szaki a végén felmutatott egy gégecsövet, hogy "na, és a beltérben ezzel csövezünk, de ez nagyon ritka".Mondjuk csak nem olyan bonyolult...
- Ennek a PWM vezérlésnek mindjárt utánanézek
- Az online kalkulátor erre még nem jutott eszembe, jó ötlet ez is, annak is mindjárt utánaszámolok akkor.
- Villanyszerelős topicra is rá fogok nézni, kösziUPDATE: mennyit számít egy-egy szó. A PWM-et berakva a keresőszavak közé máris ráakadtam erre: [Lakás világítás vezérlő] Majdnem ugyanazok a céljai, mint nekem. Ő sokkal jobbat talált ki a kapcsolásra: [Fényerő szabályozó kapcsoló] "rövid gombnyomással fel illetve lekapcsolja a világítást [...] Ha nincs bekapcsolva a világítás, akkor kapcsoló folyamatos nyomva tartásával bekapcsolódik a világítás minimum fényerőn, és folyamatosan növekszik a fényerő."
Új hozzászólás Aktív témák
- Megjelent a Stormgate teljes kiadása (PC)
- Witcher topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Autós kamerák
- Battlefield 6
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- HP Zbook Firefly 15 G8 - i7-1165G7/24GB/512GB-/W15"/W10 Pro/ ÁFÁ-s
- Lenovo ThinkPad P16s AMD Gen2 R5 7540U / 32GB RAM / 1TB SSD / FHD Touch ÁFÁ-s
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB RAM Dual (A528) Mobiltelefon
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest