Hirdetés
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? Igen, gyere, mutatom, hogy hol...
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
Közben megpróbáltam megkeresni, de már nincs meg a vásároltak listáján, viszont teljesen elhűltem.
Srácok! Teljesen megbolondult a piac? A GPS chipek ára a csillagos egekbe szökött. A korábban 3-5 dolláros chipek is 10-15 dollárnál kezdődnek, és 20-30 dollárig mennek. Mi a fene történt?
Vagy én ittam túl sokat, és képzelődöm?
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
Hoppá!
Most jutott eszembe, hogy talán 2 éve, amikor a Bangoodon akciósan nagyon olcsó volt egy M8N chipen alapuló eszköz, vettem belőle, de csak kipróbáltam. Ha sikerül megtalálnom, majd kipróbálom a bd állítást. -
Janos250
őstag
válasz
tonermagus
üzenetére
Szakértő azért nem vagyok!

Csak nagyon-nagyon régen használtam u-blox chipet, ezért csak általánosságban tudok hozzászólni. Az M8N nem RTK alapú chip, vagyis elég nagy a pontatlansága. Minek akkor 5 másodpercenkénti olvasás? Meg kellene nézni, hogyan lehet állítani a bd-t, mit kell kiküldeni a porton a chipnek, és azt gyalog kiküldeni, mindenféle könyvtári funkciók helyett.
Azt se tudom, ha megváltoztatod a bd-t, (pl. így: https://www.navilock.com/service/fragen/gruppe_59_uCenter/beitrag/40_uBlox-and-Change-the-Baudrate.html)
megmarad-e kikapcsolás után is. Ha szerencséd van, igen.
Baudrate ügyében én a "puding próbája" elvet követem: ki kell próbálni.
Az én chipemmel nekem eddig nem voltak bd problémáim, igaz, másodpercenként egyszer olvasok. Inkább a bázisról a korrekciós adatoknak mobilneten a roverhez való továbbítása a szűk keresztmetszet.
(Azoknak, akik nem ismerik az RTK elvet:
Van egy ismert pozícióban lévő állomás, ez a bázis. Ez megadja az ismert pontos, és a mért hibás adatok alapján a hiba korrekcióját, amit a rovernek küldünk, és az korrigálja a saját méréseit. Persze azért nem ennyire egyszerű, mert műholdanként és típusonként kell a hibát számítani, és ugyanúgy kell korrekcióba venni.)
Terv, (a következő évezredben) egy GPS vezérlésű mobil eszköz irányítása, na ott majd kelleni fog a nagy frekvenciával való olvasás, hogy 5-10 cm alatt maradjon az eszköz pályán tartása során a követett pálya hibája.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Autós topik
- PlayStation 5
- Akár fent is maradhatsz a Nothing OS 4.0 startjáig
- Elektromos autók - motorok
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Brutálisan elszállhat az új PC-s Snapdragon fogyasztása
- Beárazták a Nubia Z80 Ultra európai verzióját
- További aktív témák...
- Zenbook S 16 UM5606WA 16" 3K OLED Ryzen AI 9 HX370 890M 32GB 1TB IR kam gar
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung,Dell,iiyama,LG,BenQ,AOC monitorok,garancia,számla,22-24",IPS,TN,W-LED,HD,FHD,FHD+
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- Apple iPhone 13 Pro 128 GB Graphite 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Unihertz Tank 3 Pro 8849 5G, 100 lumen / 120 Hz DLP projektor, óriási 23 800 mAh 16/512 GB
- iPhone 13 emelt kapacitású 3500mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold