- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kesztió
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek a válaszokat (@its_grandpa), segítettetek a döntésben.
Az USB-s dolgot azért csak nem értem továbbra sem.
Programfeltöltéskor logikus, hogy az USB használja mind az RX, mind a TX lábakat. És első látásra az is OK, hogy debug esetén a kommunikáció csak egyirányú, hiszen a debug annyiból áll (sajnos), hogy egy soros konzolra (PuTTY) ki tudok írni értékeket.
De a Windows 10-nek ebben az esetben is tudnia kell, hogy egy nem akármilyen, hanem egy bizonyos USB eszköz csatlakozik, és gondolom, driver szinten időnként ezt le kell dumálnia, magyarán az lenne a logikus, hogy ilyenkor is legyen két irányú kommunikáció. Akkor ez hogy is van?Az is érdekes kérdés, hogy ha mégis csak elég a TX a debughoz, akkor ahhoz, hogy az RX lábat GPIO bemenetként használjam, nem kell mégis leválasztanom galvanikusan az USB to TTL lap TX-jéről? Magyarán jumpereket kell tennem, és minden debug elején piszkálnom kell a laphoz? Vagy van itt valamilyen trükk, ami nem jött át nekem?
(Amúgy, ha mégsem tudom kisakkozni az istennek sem, hogy legyen elég GPIO lábam, megoldhatom, hogy a három TTP223 touch modult ellenálláslétrával bekötöm az analóg bemenetre, ilyent már csináltam. Ezzel nyertem is 3 lábat, de fasza lenne, ha minél egyszerűbb lenne a NYÁK, mert nincs most időm tízszer újracsinálni, amíg megfelelő lesz a lap.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- HP Envy x360 14-fa0026ne - 2-in-1 ultrabook - Ryzen 7
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független megkímélt Grafit / ezüst
- Lenovo Thinkpad T14s Gen1 (1) /i5-10310U vPro/16GB/512GB M.2
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest