- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KFORboy #12911 üzenetére
Egyik kritikád sem jogos, ok nélkül vagy felháborodva, és kioktató stílust is tőled olvastam először a beszélgetés során...
A válasz pontosan annyira volt konkrét, mint a kérdésed. Mindkét esetben.1. "Nem akarok semmi komolyat.
Egy nagyjábóli 3 óra leszámlálását."
Egyetlen szó sem volt arról, hogy közben valami más taskot is végeznél. Kaptál rá egy kész kódot. Hogy véletlenül nem működött? Na bumm. Ez benne van a pakliban, ha vki tesztelés és anélkül ír kódot, hogy birtokában lenne a célplatform. Nem is feltétlenül az volt a cél, hogy rögtön működjön, lehet az egy pszeudokód, aminek a lényege egy feladat megoldásának a megmutatása. Ilyenkor vagy megkeresed a hibát, vagy adsz egy feedback-et, és megkeressük a hibát együtt . Te egy betűt nem írtál rá, nem csak hiba jelzést, de annyit se, hogy "köszönöm".2. "Ha void setupban egyszer analog kiolvasok értéket egy pinről amit egy integerre definiálok akkor az rögzül, vagy az amúgy egyszeri kiolvasás után az visszaáll nullára és később nem marad meg az integeren az az érték, azaz nem tudok vele dolgozni mondjuk void loopban mint egy változó érték amit hozzáadnék a másik értékhez ?
Ha nem, akkor hogy tudnám ezt megoldani ?"
VS.
"másképp hogy is tenném ? épp ez a lényeg, hogy van egy integer aminek lesz egy értéke ha kiolvasok analogreaddel pinről, de aztán annyi, többször nem is kell, és azt utána oda felpakolja... majd a void loop dolgozhat vele az arra megírt process mint egy extra érték ami hozzáadódik egy bázis értékhez..."
Forráskód? Miért nem szúrod be a kódot, ami nem működik, találjuk ki látatlanban, mit írtál (el/rosszul)? A kolléga leírta az egyetlen olyan hibalehetőséget általánosságban, ami meggátolja, hogy a setup()-ban definiált változó értéke a loop()-ban olvasható legyen. Vagy mi lett volna a kérdés értelme? Te magad írtad, hogy most kezdted a kódolást, nyilván ilyenkor az ember olyan alap dolgokra is felhívja a figyelmet, ami egy rutinos kódolónál nem fordulna elő. Ad abszurdum, a kérdésből az jött le, hogy nem igazán vagy tisztában a változók működésével/láthatósági szabályokkal.
Kiegészítés:
"Ehelyett megint választottam a magam útját, napestig bújtam a netet, olvasgattam, tanultam és megtaláltam a megfejtést ami az orrom előtt volt"Fórumra akkor megy az ember, ha olyan kérdése van, amit egyedül nem tud megoldani. A fórumtárs azért tapsikolt, mert
1. Kaptál egy kulcsrakész kódot. Hogy volt-e benne hiba, azt most hagyjuk. Szerintem a kód jó. Legfeljebb nem azt csinálja, amit nem írtál le, de gondoltál rá.
2. A kód tökéletesen azt csinálta, amit a specifikációban írtál. Se többet, se kevesebbet.
3. A kolléga megértette a specifikációdat, nekem nem sikerült, pedig nem vagyok hülye gyerek... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged