- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Wolfram #18301 üzenetére
Hát egyik helyen azt írják, hogy eredeti nano-ból csak 1 verzió van, a v1-v4 a klónok (jelen esetben a DFRduino Nano V4.0) verzióit jelöli, az usb chip-ben, vagy más kiegészítő alkatrészben lehet eltérés. Másik helyen meg azt találtam, hogy az eredeti nano-ból is a második verzió fut, az elsőn az analóg lábak fordított sorrendben vannak. Én csak a második verzióval találkoztam eddig.
Ha a μC és a lábkiosztás nem tér el, szerintem nem kell vele foglalkozni. -
válasz
Wolfram #18292 üzenetére
4db aaa még belefér, powerbankból csak vmi pici, igencsak szolid kábelezéssel.
Ha elég ügyes vagyok, akkor egy 13x5centis walkie-talkie hátára tudom applikálni a cuccost, ez lenne mondjuk a max méret.
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #18276 üzenetére
Írd le kérlek, h mit szeretnél kb.: mit mérnél, milyen tartomány, milyen pontosság. Wemostól milyen távolságra. Lenne-e kijelző, nyomógomb, akármi. Szenzorok adatlapját kell nézni, soknál a működéshez pl. 3-5V van megadva, épp ezért, h mindenhova IS jók.
De ha mondod mi a feladat, akkor konkrétabbat tudok mondani.Más: elkészült a fűtésvezérlő átalakítása, leginkább a kattogós kínai relé és a rengeteg wago használat zavart. Mellesleg így még több helyet foglalt, mint most, panelra forrasztgatva vagy csatizva mindent.
-
ViZion
félisten
válasz
Wolfram #18258 üzenetére
Ismeri minden is. nano-nál mind erősebb. Forrasztva sztem ezek nincsenek, de nah, az nem nagy cucc azért. Wemoshoz rengeteg minden van modul vagy pajzs formában, nekem is ezért lett az első. De keress rá, hogy "wemos d1 mini amitcsinálnálvele" és lesz leírás, videó, angol, német, magyar. Sőt, indiai-angol, meg ilyesmik. De a minap olasz és spanyol videót néztem, YT fordítósan angolul.
-
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #18252 üzenetére
Ha úgy rendeled, ahogy Aryes írta, az esetek 95 százalékában nem a postán keresztül jön, hanem futár hozza.
Nem mindenütt adható meg a standard, de általában a többi is futárral jön. Ha nem, akkor szívás: Posta küld egy üzenetet, hogy 400 Ft-ot ha átutalsz, hozza a postás. Ha adott idő alatt nem fizeted be, akkor is hozza a postás, de akkor már 800-at fizetsz.
A feladó kifizette az ÁFÁT-t, azzal nem kell foglalkozni, de a Magyar Posta időnként mégis foglalkozik vele, és mégegyszer elkéri az ÁFA-t. Ekkor persze vissza lehet kérni, de általában nem éri meg a macera.
Standarddal kell rendelni, és a problémák megúszva.Lapok?
Pl. most is van itt, aki STM32 bluepillt használ. Régebben én is használtam, szerettem.
https://www.aliexpress.com/item/1005003880238896.htmlÉn meg ezeket használom:
https://www.aliexpress.com/item/1005001636295529.html
Valamivel kétezer Ft fölött vannak, de nagyon sok mindent tudnak.
Sok memória, nagy sebesség, két mag, rengeteg hardver periféria kezelés. -
Janos250
őstag
válasz
Wolfram #18248 üzenetére
Nekem Aliról mostanában 10-15 nap alatt jönnek be a cuccok. Ami nem, az meg másfél hónap múlva :-(
Arduino panelt nem rendeltem mostanában, csak egyebeket.
Itt van pl. Uno:
https://www.aliexpress.com/item/1005001621923182.htmlAzt azért úgy csendben megkérdezném, hogy miért éppen Uno-t akarsz, hiszen nagyjából hasonló áron már sokkal korszerűbb, lapok is vannak. Ha ragaszkodsz a formához, ennyiért már Wemos D1-et is kapsz. Vagy STM32-t
-
válasz
Wolfram #18248 üzenetére
Mi többszöröződik??
AliExpressről már jó ideje áfával küldenek mindent, standard AliExpress shippinggel kell rendelni és semmi meglepetés nem fog érni, legfeljebb sokat kell rá várni.
Én ha itthonról veszek bármit, a hestore-ból szoktam vásárolni, magyar szinten korrekt árakkal dolgoznak. -
tirszin
senior tag
válasz
Wolfram #18004 üzenetére
Tudomásom szerint nincs olyan natív mikrofon, ami csak egy adott hangerőre kapcsol be.
Sztem inkább az lehet a probléma, hogy az általad próbált mikrofonok csak szűk frekisávban érzékenyek, mégpedig a beszéd sévjában, 1kHz körül.
Neked olyan mikrofon kell, ami széles sávban és végig egyenletesen érzékeny (20-20kHz / +-3dB pl.). Ezzel lesz hiteles mintavételed a zajból. -
válasz
Wolfram #18004 üzenetére
https://www.hestore.hu/prod_10030412.html
Jobb oldalt a pdf-ben ott a bekötési rajz hozzá. Kell hozzá egy 2 erű árnyékolt kábel és 3,5" jack csatlakozó.
Vagy keress a fiókban régi olcsó headset-et, aminek külön kábelen ment a mikrofon, pont ilyenből volt összerakva. -
Undoroid
őstag
válasz
Wolfram #17955 üzenetére
Szia!
Attól függ, hogy mi a célod és mennyire vagy gyakorlott ebben a témában?! Az elektronika fő részét szerencsére sok helyen lehet már kapni! Vannak olcsóbbak és vannak drágák! 'Túl sokat' egyiktől sem kell várni! A Hi-Fi jelölésűeket nem ismerem, de működik, szól...sok dolog fog azon múlni, hogy milyen hangkeltő(ket) választasz és a szerkezet bedobozolása, tápellátása sem lényegtelen!
-
válasz
Wolfram #17929 üzenetére
Sajnos én az analóg részhez nem annyira értek, de egy 10kΩ megfelelő lehet a feladatra. Annyi gond lehet, hogy a poti egyik végállásában rövidre tudja zárni a két pólust, ami tönkreteheti a végfokot, tehát szükség lesz még egy védő ellenállásra.
Kevésbé veszélyes megoldás lenne a fixre beforrasztott, 2db ellenállásból álló feszültségosztó, hátránya, hogy nem állítható így a hangerő, csak a tagok cseréjével. -
válasz
Wolfram #17924 üzenetére
A fotó mindenképp segít, ha itt nem is, a hobbielektronika topikban biztosan tudnak az alapján segíteni.
Látatlanban annyit tudok javasolni, hogy ragaszd le valamivel a hangszóróját, ehhez elektronikai ismeret sem kell, csak szigszalag.
De amúgy hogy lehet egy riasztó túl hangos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Delta Force (2024)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest