Új hozzászólás Aktív témák

• Ghandi

aktív tag

válasz F1DO #8385 üzenetére

Nekem kb 1.5 éve megy egy kinai nano klón. Egy egyszerű belépésjelző, magyarul egy read relé van rákötve és ha megszakad a read akkor egy dallamot játszik le egy piezón. Szinte minden nap megy, de estére kikapcsoljuk. Nálam nem az arduinoval volt a gond hanem a tápegységgel. Először egy olcsó kinai paneltáp volt, pár hét alatt kifeküdt, atán egy régi mobiltelefon töltőt tettem rá, kb 3-4hónap folyamatos működést az sem bírt. Most egy régi Casio fényképezőgép tápegysége van rákötve, na ez igen! Semmi melegedés,ez bírja amig forog a világ. Ezzel csak azt akarom mondani hogy egy rendszer csak akkor tartós ha minden alkatrésze minőségi alkatrész. Szerintem a kinai klónok is ugyan úgy bírják problem igazán akkor lehet ha pl 12voltos táppal hajtod, mert akkor a feszstab ic tud melegedni és nincsen rajta hűtőborda, tartós használat alatt túlmelegszik és ejti a feszt elég rendesen. Érdemesebb pont olyan feszülségű tápot rátenni amilyen fesz kell neki, az Unonak pl 9 volt, a Nanonak 3.3volt ha jól emlékszem.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés