Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-03-11 00:46:52

LOGOUT.hu

Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4729) szaszyka


szaszyka
senior tag

Sziasztok.
Először is az elcsépelt BUÉK :D
Van 3 DHT22 típusú szenzorom, amikkel ma jutottam el odáig, hogy van időm foglalkozni velük egyszerre történő használattal kapcsolatban. Az elmúlt hetekben a szekrényben pihentek, érkezési sorrendben teszteltem mindet, ahogy jöttek. Külön-külön a hőmérsékletek jók voltak, viszont a páratartalom mindnél eltért 20-20%-nyi mértékben. Pl: egymás mellett mértek egyszerre 25-44-65% páratartalmat, Ma akartam csinálni egy konyhasós-oldatos "kalibrációt", hogy megtudjam mi a helyzet velük. Összeraktam a "rendszert", és szépen megkaptam soros monitoron mindhárom szenzortól, hogy "Failed to read from DHT #"
A szenzorok ígynéznek ki, lefotóztam őket:

A kérdés:Ezek most kiégtek, azért vannak elszineződve a lábak körül a nyákok, vagy mi? Ha leszedem a nyákról magát a szenzort, az még működhet, vagy valszeg az is kuka?
5,5-5V-al voltak megetetve külső tápról, nem az arduino-ról, párhuzamosan voltak bekötve, és1 kivételével nem is melegedtek. Ahogy az egyik melegedett, már húztam is le a tápról őket.
Ilyen tápról kapta az áramot:

A véleményt,segítséget, előre is köszönöm :R

Lenovo Thinkpad X220 :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.