Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Nem biztos, nekem eddig bejött, bár nem sokat dolgoztam szervóval.
Amit én mondok elektronikáról, az annyira biztos, mint amit a villamosmérnökök mondanak kémiából
Ez csak egy régi tapasztalat volt:
Még Microchip PICes korszakomban nem tudtunk megmozdítani PICcel egy szervót. Na, akkor vegyészként gondoltam, kipróbálom. Mert ugyebár a szervo eredeti működési elve, hogy az egyenáramú motor egyik sarkát egy híd olyan szintre rakja, ami a szervo belső saját jele, a másik sarkát meg egy másik híd olyanra, ami a bejövő jel szintje. Így, ha a két jel időbeli hosszúsága megegyezik, akkor semmi nem történik, ha van időbeli különbség, akkor egy ideig a motor két sarka nem ugyanazon a potenciálon van, tehát elmozdul. Ebből vegyész ésszel
azt következtettem, hogy a pillanatnyi érintéses módszernek működni kéne. Működött is, így derült ki, hogy a motor jó, csak ez egy olyan elátkozott típus, ami a vezérlő madzagon is nagyobb áramerősséget igényel, mint amit a PIC leadott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Eladó 1db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

ekkold