Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz tvamos #4139 üzenetére

Én amondó vagyok, hogy a proci spéci dolgainál nem nagyon látom értelmét a környezet saját dolgait kihasználni, mert:
    Először kikeresi az ember a manuálból, hogy melyik regiszterbe mit kell betölteni. Utána két lehetőség van:
    1. Egyszerűen az adott cím(ek)re kiírjuk az adott érték(ek)et, és örülünk ha működik.
    2. Megkeressük, hogy az adott környezetben mit minek neveznek, és az adott nevekkel, módszerrel állítjuk be a regisztereket.

Ha valaki ezt foglalkozásszerűen napi 8 órában csinálja, természetesen a 2. módszer sokkal kényelmesebb. de ha valaki amatőrként (mint pl. én) csinál ezt-azt, akkor a 2. módszer csak plusz macera az elsőhöz képest. Mindamellett, ha közben átállunk egy másik környezetre, minden kezdődhet elölről.
    Segítség ugyan, hogy gyakorlatilag mindenki az STM által közreadott fejlesztő környezet dolgait integrálja a sajátjába, de azért ez mégiscsak macera.
    "Nem találtam Arduinora megoldást, úgyhogy IAR-ral nyomom ezt most"
    Na, - többek között - ezért választom én inkább a regiszterek közvetlen írását, mert az minden környezetbe változtatás nélkül átvihető.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés