- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Három számot kellene beleírnom, üzemóra. Amit szerintem percekben tartanék nyilván, és a maximum az 10.000 (legyen 20.000 de 10.000 óránál jelezne). Ez 60-al felszorozva 600.000.
Szóval 3db értéket update-elnék mindig, mindegyik maximum 600.000-ig menne, de főleg sokkal korábban már reset-elném egy külön nyomógombbal. (1 nyomás egyiket, 2 nyomás másikat, 3 nyomás harmadikat).
Nem percenként írnék bele, hanem csak kikapcsoláskor és/vagy áramszünetkor. Ez szobai erősítő, ergo egyetlen bekapcsolással elmegy 1-4 órát, mikor milyen kedvem van, szóval az írás gyakorisága nagyon kicsi szerintem. Amíg működik, nem tárolnám le benne mindig az újabb +1 percet.
@ekkold, a modul már megvan, lásd korábbi hsz-em. Ezzel kell élnem, egy RTC és egy EEPROM.
@razorbenke92 értem, nagyon jó gondolatmenet, én is ilyen biztonsági játékos volnék inkább. Köszönöm, megnézem a linkeket is. Táp: 6V AC a szekundere a kis nyáktrafónak, tehát olyan ~8.5V DC-re érkezek vele egyenirányítás után, és akkor innen ketté válnék:
1. direktben odaadnám ezt a feszt az ESP-nek, Vin elbírja és 3.3V-ra belsőleg stabizza
Vin is the NodeMcu's voltage input that is connected to its internal voltage regulator allowing an input voltage range of 4.75V to 10V. It will be regulated to 3.3V. Alternatively an external voltage source of 3.3V can be directly connected to the NodeMcu's 3V3 pins. The 3V3 pin can be also a voltage source to other components such as LEDs. GND is the common ground of the board.
2. minden egyéb kütyüt az LM317T-vel lestabizva 3.3V-ra, tudok külön táp-ágra tenniMivel így még mindig ugyanabból a pufferkondiból ennének, nem kerül semmibe 4 plussz kis diódával két híddal mennem, a trafó elbírja ezek minimális többletáramát, és akkor egyik táp ág ESP nagykondival stabilizálatlanul (azaz a sajátjával), másik táp ág egy átlag kondiértékkel az összes egyéb periféria 3.3V-ra stabizva.
Ez a nagy ötlet.
Hát azt hiszem, az órát, percek beleírását stb. még olvasnom kell, úgyhogy "elhallgatok" egy kis időre.
Ja és próbálok KiCAD-et tanulni, lehet ennek csináltatnék egy pici nyákot, úhh. Ez se holnap lesz kész...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged