Új hozzászólás Aktív témák

• tonermagus

aktív tag

Sziasztok!

Sebességgel kapcsolatos kérdésem lenne.
    Egyik kollégám folyamatosan csesztet, hogy a már meglévő Arudino Mega 2560-on futó projektemet ültessem át ESP32/STM32-re, mert hogy azok sokkal gyorsabbak.

Ebben igazat adok neki, tény hogy azok a mikrovezérlők jóval gyorsabbak.
    Viszont én úgy gondolom, hogy arra a feladatra amire én használom az Arduino Mega 2560 sebessége is túlzó.

Ebben kérném a segítségeteket, hogy ti mit gondoltok? Elég a Mega?
    A kód kb. ~300 sorból áll.

Amit a fő loop csinál dióhéjban:
    - másodpercenként 2 alkalommal GPS koordinátát olvasok be (2Hz)
    - ezekhez a koordinátákhoz képest looponként számításokat végzek. Irány, távolság, szatelitek száma, stb.
    - 1 db UART porton keresztül looponként beolvasok 10 sort
    - 1 db UART porton keresztül looponként kiírok 5 sort
    - 8 db PWM értéket mérek digitális bemeneten
    - 10 db PWM értéket írok ki digitális kimeneteken
    - Másodpercenként 10 alkalommal olvasok be i2c eszközről adatot
    - a kód többi része if feltételek és matematikai sorokból áll össze, jellemzően soronként egy feltétel/művelet és tök egyszerű összeadás/kivonás
    - Feltétel teljesülése esetén EEPROM-ba írok 10 memóriaterületre adatot (ez csak ~10 secenként forul elő)

Szerintem ez egy Arduino Megának bele kell hogy férjen a számítási sebességébe, jól gondolom?

Nem akarnék teljesen feleslegesen áttérni ESP/STM-re csak azért mert az gyorsabb, de amúgy gyakorlatilag semmi különbség nincs a kettő között... Én úgy gondolom a vékony keresztmetszet jelenleg a GPS modul...

Amúgy meg a sok EEPROM kezelés miatt úgy hallottam célszerűbb Arduinot használni. Talán annak jobb a memória kezelése.

Ti mit gondoltok?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés