Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- jakra: Retro gyujtemenyem (cloud synced for safety...)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
LiPo akksin mért már valaki feszültséget Arduinoval?
Eddig azt a "béna" megoldást használtam, hogy az akkumulátor kimenetére kötöttem egy analóg lábat (feszültségosztó áramkörre, 7,5K és 30K-s ellenállásokkal lehúzva) majd a kapott értéket szoroztam egy számmal, és így nagyjából kijött a 12V környéki érték.
Ennél elegánsabb megoldás is létezik, a LiPo akksik Balance kábelét lehet gondolom erre használni. Egy 3 cellás lipon 4 ér van, 1 GND, és 3 pozitív minden cellához. Tehát meg tudom mérni csak egy cella értékét, vagy két cella értékét, vagy az összeset.
Jól gondolom, hogy ha csak egy cella értékét mérném (4,2V körül van teljesen töltve) azt simán mérhetem mindenféle ellenállás nélkül egy analóg lábra kötve?Nyilván azt szoroznám meg hárommal, így nagyjából meglenne a teljes feszültség ha jól balancolva van az akkumulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sok földi jó került a Redmi K90-be is
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kompakt vízhűtés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Kuponkunyeráló
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bontatlan! Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Tartós Üzleti Laptop 14" -45% Ultra 7 165U 16/512 FHD+ Magyar!
- Bomba Ár! Fujitsu LifeBook E751 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I DVDRW I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4 AMD - Ryzen 5 5625U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer KG251QF 24 144Hz FHD TN 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 50QNED85T3A / QNED / 50" - 127 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3447, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ekkold