- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bambano: Bambanő háza tája
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
LiPo akksin mért már valaki feszültséget Arduinoval?
Eddig azt a "béna" megoldást használtam, hogy az akkumulátor kimenetére kötöttem egy analóg lábat (feszültségosztó áramkörre, 7,5K és 30K-s ellenállásokkal lehúzva) majd a kapott értéket szoroztam egy számmal, és így nagyjából kijött a 12V környéki érték.
Ennél elegánsabb megoldás is létezik, a LiPo akksik Balance kábelét lehet gondolom erre használni. Egy 3 cellás lipon 4 ér van, 1 GND, és 3 pozitív minden cellához. Tehát meg tudom mérni csak egy cella értékét, vagy két cella értékét, vagy az összeset.
Jól gondolom, hogy ha csak egy cella értékét mérném (4,2V körül van teljesen töltve) azt simán mérhetem mindenféle ellenállás nélkül egy analóg lábra kötve?Nyilván azt szoroznám meg hárommal, így nagyjából meglenne a teljes feszültség ha jól balancolva van az akkumulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI AVATA Explorer Combo (Fly More combo) drón szett - 3 akku, táska, FPV RC2
- Insta360 X4 akciókamera Invisible Dive Case
- Samsung Galaxy Watch Ultra Titanium Gray Használt, karcmentes, garanciával 2027. január 29-ig
- iKing.Hu OnePlus 13 Brutális teljesítmény, elegáns külső 12/256 GB Black Eclipse 3
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL WD19 / WD19S dokkoló + 130W töltő
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest