- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
Sziasztok!
LiPo akksin mért már valaki feszültséget Arduinoval?
Eddig azt a "béna" megoldást használtam, hogy az akkumulátor kimenetére kötöttem egy analóg lábat (feszültségosztó áramkörre, 7,5K és 30K-s ellenállásokkal lehúzva) majd a kapott értéket szoroztam egy számmal, és így nagyjából kijött a 12V környéki érték.
Ennél elegánsabb megoldás is létezik, a LiPo akksik Balance kábelét lehet gondolom erre használni. Egy 3 cellás lipon 4 ér van, 1 GND, és 3 pozitív minden cellához. Tehát meg tudom mérni csak egy cella értékét, vagy két cella értékét, vagy az összeset.
Jól gondolom, hogy ha csak egy cella értékét mérném (4,2V körül van teljesen töltve) azt simán mérhetem mindenféle ellenállás nélkül egy analóg lábra kötve?Nyilván azt szoroznám meg hárommal, így nagyjából meglenne a teljes feszültség ha jól balancolva van az akkumulátor.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest