- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
its_grandpa #15223 üzenetére
Az alapfilozófiával messzemenően egyetértek.
Már az Algol 60-at is azért kedveltem a Fortran helyett, mert Algolban lehetett
sokkal strukturáltabb programot írni, Fortranban nem. A basic sem nagyon adott arra lehetőséget, a Pascal viszont részben igen. A visualbasic persze nagyon jó strukturált és objektumosított, de ott meg egy Országh nagyszótárnyi dolgot kell megjegyezni, propertyk formájában. A Cobol meg annyira szószátyár volt, hogy csak no. A C nyelvet én gyakorlatilag kihagytam, mert a pointerek miatt gyakran hibáztam benne. Ezért szeretem a C++ -t, mert ott már kényelmesen meg van oldva.Rövid nevek, hosszú nevek: ízlés kérdése. Én jobban szeretem a hangosan beszélő neveket a halkan beszélő helyett. Hogy miért InListPassiveTarget a target helyett? Mert a manualban is így nevezik. Ízlés kérdése. (Pap és papné esete)
Ugyanez igaz a konstansra is: Én úgy gondoltam, hogy jobb az, ha ránézésre látszik, hogy a wait4ready (readyToRead_out) hossza csak 2 byte, míg az ACK 7 byte, a többi meg hosszabb. Az ACK csak ACK maradt, mert azt azért általában tudják az emberek, hogy az mi.
Az ESP32 egyébként is jeleskedik a konstansok átdefiniálásában. A jómúltkor pl egy konstans (aminek a bitjei külön-külön jelentenek valamit) esetében már vagy az ötödik átdefiniálásnál tartottam, amikor kiderült a számértéke: 0 . Ha beírták volna oda a nullát, arról ránézésre tudná az ember, hogy minden bitje bulla, mint ha egy átdefiniált sor végén van.Egyébként nem az Ada programot kódoltam át ESP32-re, hanem írtam egyet, szándékom szerint úgy, hogy minél inkább passzoljon az ESP32-höz. Ez vagy sikerült, vagy nem. Ha megnézed az Ada programját, az azért elég más. Én megnéztem. Igaz, hogy ő is kiírja az elején a verzió számot, de ezt - gondolom - ő is a netem olvasta - ugyanúgy mint én - hogy nem nagyon tudjuk, hogy miért, de ez javítja a stabilitást.
Köszönöm a tanácsaidat, fontolóra veszem őket.
Hogy neked így nem szép a program, azt sajnálom, de lesz, ami így marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Thrustmaster TS -Pc bázis
- Eladó egy Asus g751j Dobozzal gyári tőltővel
- HP 13"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Villágító billentyűzet,8GB Ram,256-512SSD,jó akku,Szép állapot
- Újszerű Asus,játékra is,17,3"FullHD,i7 8550(8X4Ghz)GT920mx 2/4GB DDR5 VGA16GB RAM,SSD+HDD,
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged