- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Nem régóta foglalkozom arduinoval, de nagyon tetszik. Sok minden alap kapcsolást/programot kipróbáltam már és most az első tényleges projekt is alakulóban van. A lényege, hogy 2 fogyasztásmérő s0 pulzusait számlálja a program, ami azt jelenti hogy 2000 impulzus számlálása után, hozzá ad 1-et a kW számláló értékéhez, majd nullázza az impulzus számlálót. Így számolva külön a 2 fogyasztásmérőn lévő fogyasztást. A két értéket majd egy weblapon akarom megjeleníteni. Viszont az első probléma ami eszembe jutott, hogy ha áramszünet van akkor a változók nullázódnak. (tudom lehetne szünetmentes is, de most erre a problémára a megoldás nagyon érdekel)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne eltárolni úgy a két számláló értékét, hogy ha visszajön az áram, akkor az utolsó állapottól folytassa a számlálást?
Elsőre egy SD kártyára gondoltam, hogy kW-onként frissíti egy txt file tartalmát, majd áramszünet után ugyanabból a fileból olvasná be a változók értékét, így folytatva a számlálást.
Ez így megvalósítható? Vagy van egyszerűbb módja is ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi 10 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700K / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500 SSD
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest