- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Kempingezés és sátrazás
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok.
Nem régóta foglalkozom arduinoval, de nagyon tetszik. Sok minden alap kapcsolást/programot kipróbáltam már és most az első tényleges projekt is alakulóban van. A lényege, hogy 2 fogyasztásmérő s0 pulzusait számlálja a program, ami azt jelenti hogy 2000 impulzus számlálása után, hozzá ad 1-et a kW számláló értékéhez, majd nullázza az impulzus számlálót. Így számolva külön a 2 fogyasztásmérőn lévő fogyasztást. A két értéket majd egy weblapon akarom megjeleníteni. Viszont az első probléma ami eszembe jutott, hogy ha áramszünet van akkor a változók nullázódnak. (tudom lehetne szünetmentes is, de most erre a problémára a megoldás nagyon érdekel)
Szóval a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehetne eltárolni úgy a két számláló értékét, hogy ha visszajön az áram, akkor az utolsó állapottól folytassa a számlálást?
Elsőre egy SD kártyára gondoltam, hogy kW-onként frissíti egy txt file tartalmát, majd áramszünet után ugyanabból a fileból olvasná be a változók értékét, így folytatva a számlálást.
Ez így megvalósítható? Vagy van egyszerűbb módja is ennek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- InFocus IN3126 Projektor
- PC tápkábelek & UTP patch kábelek
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest