- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem is gondoltam arra, hogy ez változni fog, pláne nem javaslatként hoztam fel. Csupán a témáról beszélgetünk, amibe belefér, hogy megemlítünk más fórumokon szerzett tapasztalatokat.
A másik felvetésemet is félreértetted.
Az nem világos számomra, miért lehet a "sima" avatarokat gyakran változtatni. Azt legfeljebb évente egyszer engedélyezném. Tudok olyan tagról, aki 9 hónap alatt a negyedik arcképpel van éppen jelen. -
válasz
HoaryFox #5494 üzenetére
Tulajdonképpen mindent. Hiába a mattítás, ha nem átlátszó a háttér, recés az egész, mert túlélesítetted, színek nem stimmelnek, kontúrokon sem javítottál. Nem csak körbevágás, átméretezésből áll ez az egész, nézd meg például ezeket. [link] [link] [link]
Szerkeszteni sincs igazán időnk, újakat betanítani még annyi sem. Egyszer biztosan lesz majd "felvétel", ahol keresni fogunk megfelelő embereket.
Valamint évek óta tervbe van véve egy összefoglaló cikk, ami leírja az arcképszerkesztés menetét (volt régebben ilyesmi, de a szerző törölte őket).
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
-
Tegla80
addikt
Vannak itt is "önarcképek"......
-
Skillet
addikt
amikor belinkeltem ide a képeket, hogy miből szeretnék egyéni arcképet, és folyamatosan falakba ütköztem, már nekem is ugyanaz járt a fejemben, amit most írtál, hogy miért nem lehet csak simán képeket feltölteni?
de nézz rá az oldalra. teljesen egyedi, igényes. teljesen zilált lenne, ha bárki, bármit feltölthetne. nem lenne ilyen egységes képet mutató, összeszedett. így valahogy sokkal kellemesebb. persze ezt ízlése válogatja... de én így érzem.
szóval szerintem jó ez így, ahogy van. -
szabonagyur
félisten
Értem, amúgy nem magamra gondoltam az 1-2 dologgal, szóval felesleges volt kiemelni, nem akarok arcképet magamnak.
Az más kérdés, hogy az 5 kihágásomból az utolsó hármat nem érzem jogosnak, hiszen vannak akik jóval durvábban szabály sértők és mégis megússzák egy ejnye-bejnyével, vagy egy legközelebb már nyoma lesz szöveggel.
Személyes meglátásom szerint pedig az elvesztésnek is olyan könnyen kellene mennie mint a megszerzésnek, na de minegy ti tudjátok kit hogyan moderáltok.
Amúgy meg ennyi erővel mondjuk egyszer csinálok egy arcképet, 2 hét múlva teleoffolom a témákat de megúszom egy figyelmeztetéssel mivel nehogy szegény arcképgyárosnak elmenjen a kedve az egésztől? Azért picivel másabb indokot vártam. Ha így nézem nekem is néha jogos a személyeskedésem mivel az adott topikért igen is sok mindent teszek, néha feltud húzni az illető és legyek már kivétel a büntetés alól mivel mi van ha elmegyek és így tesz majd mindenki.
-
válasz
szabonagyur #5476 üzenetére
Könnyedén el lehet veszíteni, de ez nem azt jelenti, hogy a legapróbb figyelmeztetés miatt ugrik az illető képe. Általában akkor veszti el valaki az egyéni arcképét, amikor nagyon durván vagy egymás után többszörösen vét a szabályzat ellen (és nem ért a szankciókból).
Legrosszabb eset:
Képzeld el szegény arcképgyárost, aki esetekben órákat játszik egy képpel, beállítják a kérvényezőnek, aki két héten belül kicsapatja magát hosszabb időre (vagy végleg). Ez esetben ugrik az arckép, az arcképgyáros fölöslegesen áldozott rá a szabadidejéből. Ettől és a folyamatos csereberélésektől, fölösleges körök lefutásától egy idő után elmegy a kedve az egésztől, letesz a szerkesztésről, mi pedig nem tudjuk "kiszolgálni" a kérvényezőket és be kell szüntetni az egész arcképesdit..Az viszont, hogy valakinek egyéni képe van, nem jelenti azt, hogy golyóálló mellénye van. Nem fogunk azért többet eltűrni neki, mint másnak.
"Akinek meg nincs és van 1-2 kihágása már meg sem kaphatja." - Ez jelen esetben 5 kihágást jelent, ebből három tavalyi.
1. figyelmeztetés szakmai topikban való hirdetés miatt
2. fél órás figyelmeztető kitiltás szakmai topikban való hirdetés miatt
3. figyelmeztetés személyeskedés miatt
4. 1 óra kitiltás személyeskedés miatt
5. figyelmeztetés személyeskedés miattTaláltam egy ideillő mondatot: "A bizalmat megszerezni nehezebb, mint megtartani. Viszont elveszteni nagyon könnyű."
-
szabonagyur
félisten
Csak egy technikai jellegű kérdés. Hogy van az, hogy a szabályzat egyértelműen leírja, hogy az arcképet is könnyedén el lehet veszíteni, erre nem egy esetben azt látom, hogy moderációt, kitiltást is kapnak egyesek egyéni acrképpel de az arckép megmarad.
Akinek meg nincs és van 1-2 kihágása már meg sem kaphatja.
-
BBéci
legenda
válasz
Skillet #5473 üzenetére
Számodra bizonyára a legjobb, de vagyunk néhányan, akinek fogalmuk sincs, kiféle-miféle az a figura.
Egy pörölyfejű, zöld gülüszemű szörnynek is nézhető. Vékonyka test, hatalmas fej.
Ne sértődj meg, nekem ez jön le, ha ránézek. Talán túl öreg vagyok az efféléhez. Na nem mintha az én oroszlánom jobb lenne.
Ehhez tudni kell, hogy soha, semmiféle konzolos és PC-s játékkal nem találkoztam. Rajzfilmeket sem nézek kb. 30 éve, kivétel az Ice Age 1-3, és az egyik Shrek rész. -
Skillet
addikt
persze, igazad van. csak mert más a kútba ugrik... jogos.
csak annyit vettem ki a dologból, hogy mikor az arcképgyárosok beszúrják a képeket, akkor utána még áldását adja rá az, aki igényelte (azt hittem most is igaz, hogy a kivétel erősíti a szabályt), de jelen esetben magam vittem át a képet.
písz
természetesen lesem majd a jobbnál jobb képeket. de akkor is az enyém a legjobb! -
vond
MODERÁTOR
válasz
Skillet #5467 üzenetére
Elég baj, hogy tele van szemetelve a főtopik (sokszor ezért is csúsznak lejjebb a kérések), nem kellene még neked is ráerősíteni.
Most nincs egyébként olyan sok, csak reagálások (arra meg szükség van, ha nem te viszed át a képet, hanem arcképes szúrja be).
Általában azért tisztogatni szoktuk a felesleges dolgoktól, de mi sem ülünk 0-24-ben a gép előtt, hogy az arcképgyártás mellett még folyamatosan takarítsunk is. Egyértelműen le van írva a szabályzatban (több helyen is), alapnak kellene lennie, hogy ezt mindenki betartja, de sajnos nagyon sok esetben mégsincs így.
De ne vedd támadásnak a dolgot, csak elég érthetetlen számomra, hogy miért olyan nehéz betartani ezeket a dolgokat, ezzel elősegítve a folyamatos munkát.
Várunk vissza nézelődni.
-
Skillet
addikt
elnézést kérek. nem egyszer elolvastam amiket kellett...de mivel folyamatosan azt láttam, hogy abban a topikban a képek belinkelése és plecsnizése után még szoktak rá írni az arcképet kérők.... pl, hogy tetszik nekik stb, meg köszönik szépen... és nem került semelyik törlésre, így azt hittem...
ha most odalesek, tele van ilyen hozzászólásokkal a topik
na de valóban mindegy... és még egyszer bocsánat! akkor megköszönöm nektek itt.
köszönöm mindenkinek!
főleg Ndruu-nak. TORK szuper lett
néha majd idelesek, megnézem a munkáitokat. üdv -
mmdms
addikt
Heló ismét!
Találtam egy karaktert ami elvileg szabad, és remélem ez a kép jó alapnak is. Mi a véleményetek? -
válasz
HoaryFox #5462 üzenetére
Az első nem lenne olyan rossz, csak de.
Amúgy az alapanyag jó, de világosítani kellene az arcán, mert hulla színű, nincsenek belső kontúrjai (meg külsők se sok), valamint túl nagy. Ezt leszámítva elég vállalható.
A második az miapéló?
Tök úgy néz ki, mint egy kezeslábas céltábla a prideon.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
Skillet #5459 üzenetére
Én töröltem, mert teljesen felesleges hozzászólás volt. A téma tudnivalók több linkjén is le van írva, hogy mi a pontos folyamat és hogy mit kell és mit nem kell tenned. Ezek szerint egyiket sem sikerült elolvasni és megérteni. Elég szomorú...
Rövidre zárva a témát, beállítottam az arcképedet.
-
-
Skillet
addikt
Jééé, ismét hóember?
Igen. Én is csatnak láttam először. Asszony mondta, hogy szerinte a nagy parittyázás közben a kis lógó biszbasz végét csapta fel az arca elé... és szerintem is így van. Viszont ezt megvettem!!! És nagyon hálás vagyok. Ti itt mind igazi alkotók vagytok. Szuper munkát végeztek.
Maximálisan elégedett vagyok!
Köszönöm!
Mit kell még tennem? -
Skillet
addikt
Jajjj. Szerintem elképesztően jó lett. Nagyon örülök, hogy jobban vagy!
És nem akarok szőrszálhasogató lenni, de egy pici változtatás kellene.
A bal oldalon az odakreált kis szíj tetejében nincs az a kis bumszli. Erre asszony figyelt fel valamelyik nap. Az a felcsapódó szíj alja.
Remélem érthető amit zagyválok.
Először én is azt hittem, az a csatt, azzal rögzül a satyihoz.
1
Itt egy kép. A kis csápok a sisak aljába futnak be.
Ha még ezt az egyet megbabrálnád nekem, utána örök hálám. ja, amúgy a kettest kérném... köszönöm! -
K1nG HuNp
őstag
Ha itt szabad ilyet offolni. Engem érdekelne ez a "szakma". Nem rendelkezhetek senki szabadidejével, viszont ha valakinek lenne kedve, szivesen fogadnek nehany tanorat. Van egy régebbi trust flexem meg egy kis fantáziám. Innen hogyan jutok el mondjuk a saját arcképem elkészítéséig?
-
K1nG HuNp
őstag
Hányszáz napra lehet előre lefoglalni arcképeket?
madgie regi arckepeert mindent megadnek -
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Lassan az én PH!-s pályafutásom során megadatik a lehetőség, hogy egyéni avatárt kérjek (azért még kb. 200 hsz hiányzik a senior tag ranghoz
)
És természetesen én már előre szeretek készülni elég sok mindenre, ezért megosztanám valaki illetékessel, hogy jók lettek-e, megfelelnek a szabályoknak.
Előre is köszöntem!
-
válasz
Skillet #5432 üzenetére
Az első jó lesz.
A másodikat nehéz vágni, a harmadikhoz meg még nekünk kellene hozzáheggeszteni.
Viszont a maszkból lelógó csápok le lesznek kapva, illetve max nyaka lesz, más nem.
Tedd már meg hogy az átdolgozott képeket nem GIF-ben mented le, hanem mondjuk BMP/JPEG/PNG kombóban, és azt töltöd fel, mert a GIF képekkel szívunk a palettás színeik miatt (meg sokat is veszít).
Köszi.
-
mmdms
addikt
Heló ismét!
És ilyen lehet? [link]
Persze normális színnel, -
Nagyon szepen koszonom mindenkinek a munkat, aki hozzajarult az egyeni arckepemhez!
-
Skillet
addikt
szia
nagyon köszönöm. természetesen ráér. nem hajt a tatár. amikor ideje van valamelyikőtöknek, lessen rá. hátha ki lehet hozni belőle valamit. azt hiszem az már fix, hogy TORK figuráját szeretném. ez egy videójáték karakter. nem volt túl népszerű játék, de nekem tetszik.
3 link:
1
2
3nem tudom melyikkel a legkönnyebb a munka. én azért választottam végül a másodikat, mert azt megforgatva pont a fórum felé néz. de az első meg teljes alakosan is talán beleférne a kockába? de rátok bízom. hátha jobb ötletetek van.
kösziés csatlakozom a felettem szólókhoz. szépek lettek az avatarjaik!
-
törölt tag
Én is csatlakozom a rajongótáborhoz
Köszönöm szépen vond-nak a mestermunkát!
Feel the sun's glory. -
Ventur@
senior tag
Tisztelt vond!
Köszönöm szépen az új avatarom elkészítését. Iszonyatosan jó lett és nagyon nagyon nagyon tetszik
!
Moderátornak meg köszönet, hogy beállította
.
Még most is vigyorgok rajta, ha csak ránézek az avatarra. Ütős lett, na
!
-
Fejvadi
nagyúr
Köszönöm szépen "koxx Moderátor"-nak, hogy foglalkozott és engedélyezte a választott Avatárt.
Továbbá köszönöm "vond Arcképgyáros" mesternek a gyors és nagyon szép munkáját. -
-
válasz
Skillet #5416 üzenetére
Nem lehet, alkalmatlanok. Most őszintén, elolvastad egyszer is az arcképgyárosok kéréseit? Folyamosan 3D render képeket linkelsz, amikből mindig keresek rajzos forrást, hogy meg lehessen csinálni, de eddig mindegyiket visszautasítottad. A kérésekben gyönyörűen le van írva, hogy az általad linkelt források miért nem jók.
(#5415) tboy93
Nem, mert lehetetlen jól megvágni. De a másik topikban írtam, hogy ebből jó lesz. Kicsit legyetek türelemmel, ha kérhetjük.
-
-conrad-
addikt
Sziasztok,
tudom, hogy egész alakos ami annyira nem kedvelt - de azért van pár kivétel - szóval mennyire lehetne ebből az anyagból avatart készíteni?
Esetleg ezek közül, egész alakos képet? -
válasz
pepe091 #5409 üzenetére
Tényleg azt elfelejtettem, hogy logó nem lehet.
Mindenesetre inkább csak egy logónak a része.
Meg átalakítással már nem lesz logó, igaz a darázs se pont így fog kinézni.
(#5410) mmdms: Nem 1 hónapig készítik az avatart, hanem kb. 1 hónap mire lesz valakinek annyi ideje, hogy nekiálljon az avatarnak. Lényeges különbség.
Biztos, hogy több óra elkészíteni, ezért nehéz időt találni az elkészítésére, de azért ne aggódj nem 1 hónap, az durva lenne.
-
-
mmdms
addikt
válasz
CsigaGyilkos #5404 üzenetére
Ami ebbe a karakterbe tetszik, az elszánt tekintet, tekintve a filmbéli szerepét. Ha nem így ábrázolják, valahogy nekem már nem ugyanaz.
De lementettem még egy ceruzarajzos képet, a középső és a bal alsó tetszik, nem tudom ezek mennyire jók forrásnak, de a középső kis színezés után már jó is lenne.(#5403) Skillet: Lehet így volt, nem annyira emléxem már rá.
-
Ja ez sajnos ilyen. Nem mindig jön úgy össze... nehéz, mert mindenki mást lát egy karakterben, nem tudom, neked mi a fontos, mit tükröz Nuada herceg (mi az amit látsz benne, ami miatt "egyéni karakternek" szeretnéd). Ezért azt neked kell megfogalmazni és leírni az Arcképgyárosoknak, hogy rajzoláskor/átrajzoláskor mit valósítsanak meg, neked mik a fontos szempontok. Pl.: a koronája, vagy a varázsbotja (bocs nem tudom mi az amit a kezében tart
), tekintete, stb... Ha leírod, akkor lehet, hogy átrajzolják a Te forrásképedből is, mert elég régóta vársz avatarra.
De más helyében nem szeretnék nyilatkozni, mert necces átrajzolni sok meló van vele és nem biztos, hogy a végeredmény neked tetszeni fog. (ezért is mondom, hogy ezeket a szempontokat fogalmazd meg magadban aztán itt is írd le, jobban tudnak segíteni) Viszont láttam már olyat, hogy hasonlóból valaki átrajzolta és nagyon szép lett. (y) Szóval nem reménytelen az 1. Nuada -s forrásképed.
(#5402) Hintalow: "pc játék/trendi filmes karakter/sportoló" Azért ez nem csoda, hiszen itt van a legtöbb karakter lehetőség. Ezzel elég nagy tárházat fedtél le, szóval nem csodálkozom, hogy innen választják legtöbben a karakterüket.
(#5403) Skillet: De, én is így értelmezem. "Maga a karakter kerül lefoglalásra" Tehát nem a macska, hanem a Tom (mint rajzfilm figura) lesz lefoglalva.
-
Hintalow
senior tag
Beza.
Pedig annyi jó sokak által ismert karakter van...
De mindent elsöpör a pc játék/trendi filmes karakter/sportoló áradat.
Mondom ezt én egy animés avatarral, amivel szintén dunát lehetne rekeszteni
(annyi mentségem van, hogy az enyémet tuti nem akarja más, a mostani animéseknek túl régi) -
Az valóban nem tegnap óta van, de meglehet oldani, csak keresni kell.
Hát ez valóban necces forráskép. Kiindulásnak viszont jó. Rajzos változatot kellene keresni. Pl.: ezt találtam. Ennél jobb forrásképet most én sem találtam, viszont ebből szvsz már meglehet csinálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ne felejtsd el megnevezni (a linkelt topikban) az új arcképedet!
● fotóból nem készítünk avatart!
● részletes szabályok itt
● arcképgyárosok kérései
● arckép kereső
● nevezd meg az elkészült arcképedet
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest