- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Fene tudja. Este mérgemben jól megkínoztam: nyitottam 4 FF ablakot, majd azokban nyitottam olyan tabokat, amik tele voltak képekkel, flash-sel. Aztán ezekre rányitottam egyszerre két beépített flash-es oldat és mint a kettőt 720p-re tettem. Aztán az egyiket kidobtam full screenre és bele seekeltem. Simán állta a sarat.
A Radeon Power Profile Managert 'high' profile-ra állítottam. Ha csak simán böngészek vagy szöveget szerkeztek, nem futtatok komoly alkalmazásokat, akkor a 'mid' beállításon olyan, mintha Windows lenne a gépen. Picit van hangja, de nem vészes. Ha 'low'-ra állítom, akkor nincs semmi hangja.A procik 50-50C-on vannak, miközben 6 oldalas dokumentumot szerkesztettem LibreOffice-szal és exportáltam PDF-re. Közben fut az FF egy nyitott tabbal valamint a Krusader és az Evolution valamit Dropbox daemon.
A memória 1GiB, a prcok 15-25% között ingadoznak.Így talán mégis kitart... csak el ne felejtsem manuálisan állítgatni (egyenlőre 'mid'-en üzemelem).
Siriusb: ez eszembe sem jutott. Vajon elég lenne csak az IGP?
-
Blum1866_2
tag
Kb. fel ora telepiteni egy Archot DE-vel egyutt ugy,hogy a wikibol olvasgatod ki a szukseges parancsokat. Tapasztalt user meg 10-15 perc alatt felpattintja particionalassal egyutt. Az,hogy utana mit allitgatsz mar mas teszta,nem kapcsolodik magahoz a telepiteshez.
Mondj nekem egy olyan disztrot,amit nem szoktal egy percig sem allitgatni...vagy akar Windows-t. Na ugye...
Nekem az AntergOS-t telepiteni kb. 15 perc volt,minden program telepitesevel es beallitasaval egyutt 2 ora. Ebbol 1 ora volt a wine-multimedia (mocskosul sokaig konfigolja magat,banat tudja miert)
Ha ebbol indulok ki,akkor egy nyers Arch Linux cigivel,programokkal egyutt legyen ossz-vissz 3 ora.Szerintem egyszer megcsinalni egy 2-3 oras procedurat semmiseg azert cserebe,hogy van egy jol beallitott,sallangmentes,stabil rendszered.
En osszesen 3X telepitettem Arch-ot,csak aztan rajottem,hogy mire felrakom a DE-t,font csomagokat addigra pont egy Manjaro/AntergOS lesz a vege...nincs ertelme szenvedni vele.
-
Istju
senior tag
Szia.
Akár a meglévő windows-od alól is átmásolhatod a fontokat.
A lényeg, az , hogy a /usr/share/fonts/fontneve alá copy-zd. Ugyanígy járhatsz el a letöltött fontok esetén is.
A másolás persze renszergazdai jogokat igényel.
Ezután frissítsd a fontcash-t:
# fc-cachekb. ennyi
-
cog777
őstag
Nekem a 64 bites XFCE Manjaro 400MB-ot fogyaszt 8GB memoria mellett! Indulasi idorol nem tudok nyilatkozni, SSD-re tettem. Milyen kernelt hasznalsz? A "gyari-t" vagy feltetted a 3.14-est? Ezek az ujabb kernelek tobbet fogyaszthatnak ha nincs eleg memoria (paradox modon) mert a lapozast elkerulendo modon betomoritik a memoriat. Hogy ez aktivalva van-e az arch-ban azt nem tudom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Milyen alaplapot vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Konzol Screenshot
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest