- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kraz
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Ja, mondtam én, hogy nem nehéz. Sok felhasználó azért fél tőle, mert nem érti hogyan működik, meg ilyen Buguntu telepítő összegányolja neki automatán nem működőre, vagy mint ubyegon, hogy kifogtak nem szabványos UEFI implementációs gépet, ahol az UEFI boot Windows only-ra van bedrótozva. Persze ez utóbbit is meg lehet oldani, csak nem olvasnak utána. Ebből meg az a mítosz alakul ki, hogy az UEFI boot szar, meg nem működik, meg lehetetlen, meg így meg úgy.
#8075 sati: a DE-k nem nyúlnak a default shellhez. Ő állította át a user accountban. Én is átállóban vagyok, a /bin/sh symlinket lecseréltem /bin/bash-ról /bin/dash-ra. De ez a scriptshellt cseréli le. A dash egy minimalistább, gyorsabb shell, ami jobban POSIX szabványos, szemben a Bash-sal. Pár héten belül a Bash interaktív shellt is lecserélem zsh-re. Meg a dwm-bspwm váltás is sok hete csúszik. Pulseaudio-Pipewire váltás meg egy hete volt meg.
A váltás nem megy azonnal, mert zsh alatt is ki kell kísérletezni beálításokat, pl. vi-mód, prompt csere, autokiegészítés, stb.. Persze mindezt oh-my-zsh nélkül, saját kútfőből. Az oh-my-zsh lényegében csak egy pluginmanager, ami a zsh-be tud felhasználói scripteket és beállításokat importálni. De ilyeneket kézzel is tudsz magadnak írni a zshrc-be, nem kell hozzá külön bloatot feltenni.
Gépösszerakósdival csak annyiból nem jó várni, hogy ha magyarban vetted, helyi boltban, akkor főleg célszerű 3 napon belül összerakni, hogy ha valami nem működik, hibás, akkor 3 napon belül visszajuttatva azonnal cserélniük kell, nem ülhetnek rajta 15-30 napig ilyen-olyan bevizsgálás, javítás, stb. címén. De ha online vetted is, akkori is meg 14 vagy mennyi napon belül érdemes megejteni, hogy ha hibás, el tudj állni a vételtől.
-
Openbox + tint2 tálca egy ideális kezdő pálcika wm, Rimuru arch telepítési blogjában van róla leírás, illetve jó még az Arch openbox wiki, Debian openbox wiki
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- alza vélemények - tapasztalatok
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gyúrósok ide!
- Bittorrent topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB 14" FHD magyarbill 1 év garancia
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest