Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- WhrlpoolMind: Amikor vízre oldódó festék van a vízautomata karján
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii
üzenetére
Egyrészt függ attól is, hogy az adott disztrón belefordították-e az xz és zstd csomagba a párhuzamos működést, Archnál belefordították, de magától nem megy, kapcsolókat (-T akármennyiszál) kell megadni hozzá, hogy több szálat használjon, és mint írtam, akkor sem skálázódik tökéletesen. Azzal egyetértek, hogy a Linux ebben lemaradásban van, mivel a Unix-filozófia miatt még mindig a tar + tömörítő CLI megoldásokat erőltetik, mivel a Unix-filozófia betartása, tar-ral való kompatibilitás, és a scriptekben való automatizálhatóság a fő cél, nem a GUI-s felhasználóbarátság.
A többiben egyetértek, az Arch valahol unalmas, minden megy rajta, nem nagyon törik el semmi, az ember már egy idő után nem tud mit optimalizálni, annyira minimalista és optimalizált a rendszere, hogy minden 0,00001 mp. alatt indul és megy, boot villámgyors, rendszer sovány. Ilyenkor mennek át az unatkozók Gentoo-ra, hogy azzal szenvedjenek egy kört. Bár optimalizálni mindig van mit, te is optimalizáltad a KDE-t Openboxra, majd azt bspwm-re, fájlkezelőt vifm-re, erre most a tömörítést zip-ről zstd-re, a rendszeren mindig lehet valamit optimalizálni. Én pl. nemrég a pavumixert és ncmixert váltottam át pulsemixer-re, a vim-et nvim-re, az automata csatolást saját scripktekre, az xz-t zstd-re, stb.. Ezért nem szoktam elmenteni a rendszeremet sem, hogy baj esetén visszahúzzam, mivel úgyis mindig változik a rendszerem, egy régi mentés visszahúzásával nem sokra mennék, mire azt átállítgatom újra, annyi erővel feltelepítek egy új rendszert is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3750, 96% Akkumulátor
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év telekom gar
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
BoB